האידיאולוגה שלי...

EverMan

New member
יופי אתה מוכיח את הידע

שלך בהיסטוריה ובאידיאולוגיות שאינן שלך. סוציאליזם לא מטיף לדיקטטורה , הוא מושלם מדי , הוא אומר שכולם חיים בצורת משטר כלשהי שאין הבדלי מעמדות וכסף. נקודה. קומוניזם דוגל בהפיכה שממנה ינבע דיקטטור שבסופו של דבר ירד לאחד שהחזון הסוציאליסטי יגיע. מבין ?

.המוסד

New member
זה מה שאמרתי

סוציאליזם תומך בשלטון הפועלים, אבל ללא דיקטטור אבל הוא הופך מהר מאוד לדיקטטורה

EverMan

New member
ממש , ומאיפה המידע המוסמך הזה ?

אתה מדבר שטויות אחי. ת-ת-פ-כ-ח

כאן אתה טועה חברי...

כל העניין בסוציאליזם הוא שהמדען יהיה מדען כי זה מה שהוא רוצה לעשות, לא כי מרוויחים מזה ימבה כסף!! כיום אנשים הולכים להיות רופאים כי מרוויחים מזה מלא כסף ---> זה לא בסדר! אנשים ילכו להיות נגרים או מכונאים (זה מה שאני רוצה להיות) כי הם נהנים מזה. ועדיין יקבלו את אותם ההטבות של המדען. ולא רק זה הם גם "יתנו כמה שהם יכולים" (יעני הם לא מספיק חכמים כדי להיות מדענים) "והם יקבלו כמה שהם צריכים" - יחיו חיים צנועים. מבינים?

.המוסד

New member
סוציאליזם מבטל את כל התמריצים

שמספקת חברה ומשק לאנשיו בגלל התמריצים הכספיים אנשים הולכים להיות מדענים ולעבוד במקצועות מתקדמים בגלל תמריצים אלו יותר אנשים הולכים להיות מדענים וכדומה וכך מקדמים את המשק לכן הסוציאליזם תמיד יפגר אחרי הקפטיליזם, ויפסיד לו לבסוף, יתמוטט מהמבנה הלא טבעי מלבד זאת שסוציאליזם מחסל את החירות, אדם אחד אמר כאן שסוציאליזם מבוסס על החירות(שקר) ואחרי כן הודה "שיש כפייה מסוימת, בעיקר על העשירים והמתנגדים" לפחות את האמת הוציא לאור

../images/Emo18.gif אוקיי תקשיב!

א. כשאדם עני הוא בעצם לא חופשי, ולכן המובן מסוים הסוציאליזם כן מאפשר חירות. ב. זה כל העניין שאתה מפספס! בסוציאליזם אמיתי אנשים ילכו לעבוד במשהו כי הם רוצים לעבוד בו, לא בגלל הכסף (מצב אידיאלי). אני לא אומרת שזה יקרה, זה פשוט השאיפה שלי. ג. אתה אומר שזה מצב לא טבעי, אתה יודע למה? כי אתה כל כך הרבה זמן חי באורח חיים קפיטליסטי אז זה נראה לך כל כך לא הגיוני לחיות ככה, אבל זה בעצם הכי טבעי שיש, שאדם לא הולך לעבוד בגלל שיקולים כספיים.

benny afro

New member
ליהי צודקת במאה אחוז...

אני למשל ועוד רבים אחרים, רוצים להיות מדענים שיפתחו נוסחאות וילמדו על העולם ויפתחו אותו טכנולוגית. אני לא רואה קשר לכסף פה, אני עושה את זה, ואני עושה את זה הכי טוב כי זה מה שאני אוהב. יש מלאאא רופאים שנכנסו למקצוע רק בגלל הכסף שבדבר, ובגלל זה הם חלקם לא רופאים טובים, ומנסים להתחמק מכמה שיותר עבודה, כי הם לא אוהבים את זה. בעניין התמריצים הכספיים... אין צורך בדבר כזה במדינה קומוניסטית, המדינה היא התמריץ שלך,אהבת המקצוע זה התמריץ שלך, אתה חיי חיים מושלמים בגלל שאתה עושה מה שאתה רוצה. מפתה? ודבר שלישי, תביא לי הוכחה שיצר האדם הוא להתפתח כלכלית, ובלה בלה מה שרשמת.

.המוסד

New member
אדם עני הוא אדם עדיין חופשי

ובספר הספרים יש נקודה מאוד מעניינת, כשחלק מטיפשי ישראל רצו לחזור ל"סיר הבשר" (מצרים) אף על פי שלא היה בשר, העדיפו את הביטחון והעושר היחסי(על פני חיים במדבר) החיים במדבר שווים חירות, אף על דלותם(שלו והפרשות של כינמות כנראה) לכן סוציאליזם אינו מאפשר חירות, הוא אולי מאפשר לך לעבוד היכן שהוא, אבל חוצמזה, אתה חסר חירות או חופש(אוי ואבוי אם לא תרצה לעבוד) ב)זה לא יקרה, וחבל ששאיפותיך הן בלתי אפשריות, גם אני רוצה לעוף, זה לא ממש עוזר לי, ואני לא אתווכח על כך שכדאי להקים עולים בו כולם יעופו ג)לא טבעי, זה לא שזה לא נראה לי, אלא זה לא בדרך הטבע, כל היצורים החיים, אבל כ-ו-ל-ם, ובטח ובטח היונקים, מנהלים את חייהם על פי תמריצים אתן לך דוגמה מהטבע נטו, תארי לך שבעבר הרחוק היו שני סוגי בני אדם, אחד עם תמריץ אמיתי להביא צאצאים(שזה אנחנו) ואחד ללא תמריץ, הוא פשוט צריך "לאהוב ילדים" מי ישרוד? בוודאי שהראשון, יהיו לו יותר צאצאים, הריבוי הטבעי שלו יהיה גדול יותר, ולשני, לא בטוח אם יזכה לחיות יותר מדור אחד על כן תמריצים ממשיים וטבעיים, כלומר להרוויח יותר על עבודה יצרנית יותר, הם היחידים המסוגלים לקיים חברה מתקדמת

EverMan

New member
איזה חופש הוא שולל ?!

1.לא תעבוד - לא תקבל את ההנאות שנותנת לך הסוציאליזם. כל כך פשוט. 2.אף אחד לא אומר לך איך לחיות שם , אתה רוצה --> תחיה איך שאתה רוצה , אף אחד לא אומר לך מה לעשות ! זה שאתה חושב שזו דיקטטורה , זו טעות , לך תקרא ספר. 3.התמריץ שנותנים לך , זה חופש קניין , דיבור , חיים. אתה לא תפגע בחיים מעוני , לא יהיה גניבות , רוב הסיבות לרצח לא יהיו קיימות יותר ! והתמריץ לעבוד הוא למען ההנאה מהעבודה , אני אהיה פוליטיקאי או רופא או כבאי , כי אני רוצה להיות פוליטקאי או רופא או כבאי , ולא בגלל שאני חייב את הכסף ! חברה לא חייבת כסף בשביל להתקיים , היא חייבת אנשים הנכונים לנהל אותה!

.המוסד

New member
מי ימנע ממך את ההנאות הסוציאליסטיות

? מי? אין לך חופש קניין, בטח לא חופש דיבר, אבל מה? יש חופש חיים, אחלה, גדול זה מה שאמרתי, שאנשים לא יילכו לעבודות יצרניות כי אין תמריץ, כל הבנות יילכו להיות דוגמניות, וכל הבנים יילכו להיות ספורטאים כמובן שלא כולם, אבל חלק גדול מכך שום חברה סוציאליסטית לא יכולה להתקיים, כי אין לפרטיה תמריצי קיום

EverMan

New member
הא ?!

למה אין לך חופש קניין ? ומי ימנע ממך את חופש הביטוי בדיוק ? על מה אתה מדבר ? מי מונע מאנשים ללכת לעבודות יצרניות ?? אם יש צורך באנשים בחקלאות , אנשים יישלחו לשם כי שם צריך אותם. זה כל כך פשוט. זה לא דיקטטורי , אתה פשוט לא מבין את הדבר הכי בסיסי בעולם --> לא צריך לעבוד בשביל כסף ! כסף לא חשוב ! צריך לעבוד בשביל לשפר ובשביל לעבוד.

.המוסד

New member
ואם אינני רוצה ללכת

לעבוד בחקלאות? אם אני רוצה להקים חווה חקלאית משלי? אין חברה ללא תמריצים, שום דבר חי אינו מתקיים ללא תמריצים, בוודאי שלא בני אדם, זו דרך הטבע

.המוסד

New member
אבל אז יש לי יותר רכוש מלך

אני יכול למכור את המוצרים תמורת מוצרים אחרים, וכשהסחר באמת יתפתח אז סחר חליפין לא יהיה יותר יעיל, אז נעבור(שים לב) לשימוש במטבע, כסף זהו, הסוציאליזם שלך נהרס מבפנים, הקפיטילסטים ניצחו אותו, מבפנים

EverMan

New member
המוסד

אנחנו לא מדברים פה על חברה פאודלית. אתה לא מחליף את הכבשה שלך תמורת ספה. אין לך יותר רכוש מאשר לי , כי כל הרכוש שייך לכולם ,אתה רק מנהל אותו. כל ה"כסף" שאתה מרוויח הולך למדינה בין כה וכה. אתה לא מוכר מוצרים תמורת מוצרים , אתה הולך לחנות מציין את שמך ופשוט לוקח. וההסקת מסקנות המהירה שלך כל כך שגויה.

Moooran

New member
מה יקרה כאשר.....

אף לא ירצה להיות לדוגמא מורה, מה יקרה אז..... באהבה מורן ישראל

Moooran

New member
עזוב מדברים על מצב היפוטתי....

ומה אז.... מה לא יהיו מורים.... או שמא יכפו על מספר אנשים לעבוד בהוראה... נקודה למחשבה.... באהבה מורן ישראל

EverMan

New member
לא ייכפו

יעודדו אנשים לעבוד בהוראה . יעשו קמפיין ציבורי , ייתנו הטבות לעוסקים בהורה , וכו´. אף אחד לא יכריח.

למעלה