אדם עני הוא אדם עדיין חופשי
ובספר הספרים יש נקודה מאוד מעניינת, כשחלק מטיפשי ישראל רצו לחזור ל"סיר הבשר" (מצרים) אף על פי שלא היה בשר, העדיפו את הביטחון והעושר היחסי(על פני חיים במדבר) החיים במדבר שווים חירות, אף על דלותם(שלו והפרשות של כינמות כנראה) לכן סוציאליזם אינו מאפשר חירות, הוא אולי מאפשר לך לעבוד היכן שהוא, אבל חוצמזה, אתה חסר חירות או חופש(אוי ואבוי אם לא תרצה לעבוד) ב)זה לא יקרה, וחבל ששאיפותיך הן בלתי אפשריות, גם אני רוצה לעוף, זה לא ממש עוזר לי, ואני לא אתווכח על כך שכדאי להקים עולים בו כולם יעופו ג)לא טבעי, זה לא שזה לא נראה לי, אלא זה לא בדרך הטבע, כל היצורים החיים, אבל כ-ו-ל-ם, ובטח ובטח היונקים, מנהלים את חייהם על פי תמריצים אתן לך דוגמה מהטבע נטו, תארי לך שבעבר הרחוק היו שני סוגי בני אדם, אחד עם תמריץ אמיתי להביא צאצאים(שזה אנחנו) ואחד ללא תמריץ, הוא פשוט צריך "לאהוב ילדים" מי ישרוד? בוודאי שהראשון, יהיו לו יותר צאצאים, הריבוי הטבעי שלו יהיה גדול יותר, ולשני, לא בטוח אם יזכה לחיות יותר מדור אחד על כן תמריצים ממשיים וטבעיים, כלומר להרוויח יותר על עבודה יצרנית יותר, הם היחידים המסוגלים לקיים חברה מתקדמת