האחד! יש דבר כזה?

MayRosen

New member
האחד! יש דבר כזה?

כמה זמן חיכית לו? המון! וכל יום שעבר חשבת שאם לא יבוא תשתגעי. באמת שכבר כמעט שלחו אותך לשלוותה, אבל הנה ניצלו חייך מחיי סבל ויגון בבית משוגעים והוא הופיע במלוא הדר ופאר והושיע אותך מעצמך. למה חיכית לו בעצם? חיכית כי נמאס לך מהלבד, חיכית כי הרגשת שיש לך המון מה לתת לו, חיכית כי כולן מחכות, חיכית כי היית צמאה לאהבה. וכשהאהבה הגיעה לבסוף, אכן לא הייתה מאושרת ממך, הסתובבת עם חיוך תמידי על הפנים, כל בוקר היה בוקר טוב וגם הלילות היו לא רעים בכלל. העולם שוב הפך טוב ויפה לזמן מה אבל אז הגיע לו רגע של התפכחות ופתאום את שואלת את עצמך: "מה עכשיו?", "לאן פונים מכאן?" ותשובות איין, את שתמיד יש לה תשובות בשלוף לכולם, פתאום ריק לך. הרי תמיד שומעים את הסיפורים האלו על הזוג שהתאהב ממבט ראשון וידע מהרגע הזה שזו אהבת אמת, שזה הדבר הנכון ביותר שיש ויהיה אי פעם והלך על כל הקופה בלי חששות ומחסומים. לך זה לא בדיוק קרה, או שזה קרה לך ואת לא יודעת מזה. לא ייתכן! הכצעקתה!? לא ייתכן שכולם יודעים שזו אהבת חייהם מהשנייה שהיא נושמת לצדם, הרי לא כולנו בנויים באותו האופן. אולי יש אנשים שיותר קשה להם להחליט החלטות? אולי יש אנשים שצריכים להתבשל קצת במיץ של עצמם כדי להיות שלמים עם הבחירות שלהם? אולי אין בכלל דבר כזה – האחד. איך שאני רואה את זה, יש יותר מאדם אחד שמתאים לנו כבן זוג לחיים והעיתוי בו הוא מופיע בחיינו הוא זה שיקבע אם נמצא את עצמנו איתו בסופו של כל העניין. כמובן שגם צריכים להיות מוכנים נפשית לקשר מחייב ולהשקעה שכרוכה בו. אני מאמינה שאנשים רבים, שגם חיכו זמן רב, עד שהכירו את בחיר ליבם, המציאו את ההגדרות הללו על מנת שירגישו טוב יותר עם הבחירה שעשו. גם הם כמונו התלבטו והתחבטו בשאלה: "האם להישאר יחד לנצח? או להמשיך את החיפוש" ועכשיו במסגרת הניסיון להשלים עם המציאות הם מבצעים לעצמם מה שנקרא בז'רגון הפסיכולוגי המקצועי "דיסוננס קוגניטיבי" כלומר שכנוע עצמי. בסה"כ ברגע שהם קיבלו את ההחלטה הזו – להתחתן, הם חייבים להרגיש טוב לגביה שכן רגע זה הוא הכרזה על אובדן החופש, באופן זה או אחר, הכרזה שהדרך חזרה ממנה היא קשה וארוכה ומלווה בדרך כלל במילים כמו פרידה או גירושין, שהן מילים סבירות כל עוד הן לא נאמרות עם השם שלנו בנשימה אחת. אז כדי להתגבר על הקושי, נוסדה קנוניה של אנשים נשואים שמטרתם לשקר במצח נחושה לרווקים, בהם הם כה מקנאים, אותם הם מעריצים, במטרה להקטין את מספרם, ולשלוח גם אותם לשקוע בשכנוע עצמי.

ואני שואלת את עצמי

האם אהבה היא עניין של בחירה או גורל. האם כשאני אפגוש את האחד והמיוחד, זה יהיה כי זה הגורל, או כי אני אחליט שבדיוק מתאים לי לפגוש מישהו שהוא האחד והמיוחד.

וואי

שלומית שתהיי לי בריאה הקישורים שאת שמה משם לפה מפה לשם כבר התמסרו לי העיניים השניים למסירות מרגיש כמו כדור... כולה נכנסתי לפה מהשעמום. תגידי.. זה מתואם עם המנהלת כל המצב ה"מקושר" שלך..?
יאללה ביי

חחח איזו מהירות ממש עומדת על המשמר

נשמה עזבי אותי פיקציה נראה לי אני מקבל אינפקצייה מההודעות שלך.. שמעי לא הייתי פה זה לא אני יאללה סלאמת. <לא ראית לא שמעת לא נתקלת>

מסכימה עם הרעיון...

שלום, פעם ראשונה בפורום אבל לא יכולתי שלא להגיב להודעה הזאת... אני עדיין לא הגעתי לגיל 20 אומנם, אבל כבר חודשיים שיש לי חבר. החבר הראשון שלי ותמיד לפני כולם פנו אלי עם הבעיות שלהם ותמיד ביקשו עצות ממני, ותמיד גם היה לי מה לענות להם. ועכשיו, אני עם חבר וכל כך הרבה בעיות מתעוררות שאפילו לא יכולתי לתאר לעצמי שזה קורה לי.. אז אני בינתיים מאמינה במשפט שמה שקורה -קורה לטובה, ומנסה לפעמים להסתכל על עצמי מהצד... נ.ב כל הכבוד על ההודעה.. הגיעה ל"גמר"...

לא כל כך פשוט

אני מצטער אבל זה לא כל כך פשוט.אני בחור בן 34 עם מגבלה שבגללה אני הולך עם מקל.אני ניסיתי להכיר בנות דרך קרובי משפחה משרדי שידוכים וכדומה אבל אף פעם לא הצלחתי.לדבר עם בחורות אולי דברתי אבל כשאני רומז על קשר ישר דוחים אותיבגלל המגבלה.

MayRosen

New member
אמנם מה שאתה מספר לא נוגע למה שנכתב

אבל זה באמת מעציב לשמוע שבגלל מגבלה קטנה לא מוצאים זוגיות.

לפעמים שווה להקטין את החששות

על ידי היכרות במסגרות פחות מחייבות. בליינד דייט זה דבר נורא נורא מאיים על שני הצדדים. אתה טיפה חסר ביטחון והיא טיפה נבהלת - הלך עליכם. אולי תנסה להתערות במפגשים "חבריים" משפחתיים. תמיד יש את הדודות שינסו לשדך לך את הבחורה מהדלת שממול, ובמסגרת כזו היא גם לא תאיים עליך כל כך. אולי...

לא מדוייק

מאי רוזן ענתה לי שחבל שבגלל מגבלה קטנה אני לא מצליח להכיר .אולי הבעיה היא שהמגבלה קצת יותר קשה גם אם מדובר ללכת אם מקל ולכן הרעיון שלך נוסה אמנם אבל לא הצליח.גם באתרי הכרויות באינטרנט ניסיתי ואין פתרון.אני לאו דוקא מתכוון לחתונה מייד אבל שיהיה בנתיים משהי שתתמוך ולא אני שתמיד צריך לעזור גם במצבי.סליחה על הבלבול מוח.

adidror

New member
אני ידעתי הוא לא

אני בת 25 וחצי ועד לפני כשבועיים היה לי חבר שהייתי בטוחה שהוא הבן אדם וגם היום אני מרגישה ככה ודוקא על רקע זה נפרדתי ממנו כי הוא בן 27 והוא אמנם אהב אותי אבל לא יכול היה להבטיח לי כלום אחרי שנתיים שלא נדבר על ענין של חתונה בעתיד.... ואני אומרת אם הוא לא יודע אחרי שנתיים שזה זה אולי גם הוא לא ידע אף פעם?

MayRosen

New member
אכן החלטה קשה

אני מכירה בנות בגיל 32 אחרי שנתיים חברות נאלצו לעזוב כי הוא לא ידע! מה תגידי על זה?

asagi1

New member
סליחה שאני מתפרצת...

גם אני חדשה פה ושלום לכולם.... אני חושבת שלהם "הבנים" יש הרבה בעיות - בעיקר של מחוייבות.... ואם גבר היה עם מישהי שנתיים ולא ידע מה הלאה.... הבחורה היתה תריכה לעזוב עוד קודם...במידה והיא היתה קצת לחוצה על חתונה..ובמידה ולא - היא יכלה להישאר איתו ככל שעולה על רוחה... אבל גבר שלא יודע שנתיים מה הוא רוצה - זה אומר דרשני....

asagi1

New member
כשהוא מגיע אז יודעים שזה הוא.

שלום לך מאי... כתבת פה דברים מאוד יפים ונכונים ולעומת זאת כמה דברים קשים ולדעתי גם רחוקים מהמציאות... קצת רקע על עצמי כרווקה לפני שאני אתחיל - כל מוסד הנישואים נראה לי מפחיד ומרוחק אבל עדיין יש פה דברים שקשה לי להסכים איתם: את כל נושא הקנוניה של ה"נשואים" - אני חייבת להפריך, ודרך אגב אני מדברת כרווקה- כי כזו אני- אני בכלל לא מרגישה כמוך - ולהיפך אני יודעת ומכירה כמה וכמה זוגות נשואים שאני מאחלת לכל אחד זוגיות שכזו - פשוט מודל לחיקוי... לגבי כל הנושא של אובדן החופש - פה זה כבר יכולה להיות שאלה פילוסופית: איך את מגדירה חופש ומה זה להיות חופשי בשבילך?ולמה המושג להתחתן מתפרש אצלך כאובדן החופש - קצת תמוהה - אבל שווה לבדוק.... ה"הכרזה" שאת מדברת עליה ושאין דרך חזרה ממנה היא קצת מוקצנת לטעמי - ותסלחי לי על הביקורתיות את פשוט מתארת משהו יפה כטעות בלתי הפיכה... וקשה לקרוא זאת ולא להגיב... לגבי כל שנושא של האחד - אני מאמינה (ואני לא מהצעירות - עברתי את ה-30) שכשהוא מגיע את יודעת ומרגישה את זה בבטן - ואז אין לך ספקות האם להכריז עליכם לכל החיים או לא.... ועד כאן להפעם.

למעלה