האזרים באירן

האזרים באירן

שלום, אני זקוק למידע לגבי האזרים באירן. השאלה שלי היא מה האזרים רוצים מאירן, ומה אירן עושה כדי להתמודד עם זה? אשמח לתשובה, תודה רבה, עמית פריגוז'ין

EastGirl83

New member
קצת מידע על האזרים באיראן

האזרים הם מיעוט החי בתוך איראן (אם אני לא טועה הם משתייכים לשבטים תורכים וגם שוכנים יותר באזור הגבולות של איראן), והם שואפים לעצמאות והם בעלי שפה שונה מהפרסית ובעלי תרבות אחרת מהתרבות הפרסים ומנסים להפיץ את העצמאות שלהם. איראן, כמובן, בשבילה זה איום ותעשה הכל על מנת להשקיט אותם, וזאת במטרה שמיעוט לא יהפוך לאופוזיציה ויערער את השלטון באיראן.

תודה רבה

התשובה עזרה לי המון, אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות מידע (ספרים, אתרים, הכול...) אם צריך אפשר גם באנגלית,עדיף מקורות מידע ברמה אונברסיטאית, אני צריך את זה לעבודה הגשה באוניברסיטה, וכבר חרשתי את גוגל אתמול בלילה 4 שעות בלי הרבה הצלחה. תודה רבה, עמית פריגוז'ין.

EastGirl83

New member
בבקשה ../images/Emo140.gif

אני מחר אנסה לחפש חומר ואחזור לכאן והודיע לך.

lion 7

New member
יותר ממוקד בערבית

تحاول حكومة إيران عدم نشر إحصائية رسمية بالتوزع العرقي، بسبب سياستها القائمة على تفضيل العرق الفارسي.[بحاجة لمصدر] لكن تقديرات الحكومة الأميركية(1) (CIA World Factbook) كما يلي: فرس 51% و آذريين 24% و جيلاك و مازندرانيون 8% ، أكراد 7% و عرب 3% ، لور 2% ، بلوش 2% ، تركمان 2% ، أعراق أخرى 1%. لكن دراسة قام بها الباحث الإيراني يوسف عزيزي أثبتت أن العرب يشكلون أكثر من 7.7% من سكان إيران(2). منهم 3.5 مليون في محافظة خوزستان وما تبع لها (غالبهم شيعة ويتكلمون بلهجة عراقية)، و 1.5 عرب في سواحل الخليج العربي خاصة لنجة (سنة يتكلمون لهجة خليجية)، و 0.5 مليون متفرقين. وهذا العدد طبعاً لا يتضمن اللاجئين والمنفيين من العراق. كما يقدر عدد أكراد إيران بنحو 10% من سكان إيران(3). أما التوزيع السكاني وفق إحصاء سنة 1399 هـ - 1979 م(4): الإيرانيون (الفرس وشعوب آرية أخرى) 63% الأتراك (الأذر والتركمان) 20% العرب 7% الأكراد 6% البلوش 2% جماعات أخرى 2% [تحرير]

תודה רבה!

זה עוזר לי המון, אשמח בעיקר לחומר שעוסק בהתמודדות מדינת אירן עם קבוצה אתנית זו. תודה רבה לכל העוזרים, עמית פריגוז'ין.

EastGirl83

New member
שאלה...

על מה בדיוק אתה צריך להתמקד בעבודה...? יש לך כיוון מסויים או שזה פשוט עבודת סיכום בסגנון הזה...?

טז ככה

אני צריך להתמקד בעיקר בשאיפות האזרים באירן ומאירן, ומה אירן עושה ביחס לשאיפות אלו. תודה רבה עמית פריגו'ין

EastGirl83

New member
תראה...

בעיקרון אני לא יודעת אלו ספרים אפשר להתמקד עליהם בנושא הספציפי של איראן... אבל אני כן ממליצה לך ללכת לספרי יסוד ולראות את רשימת המקורות שלהם ואולי זה יעזור לך להגיע לעוד ספרים. תנסה לבדוק את הספר הזה... The Soviet Union and Iranian Azerbaijan : the use of nationalism for political penetration / David B. Nissman

למעלה