האוס (ספוילר)

morancho1

New member
האוס (ספוילר)

איזה פרק מדהים..אהבתי במיוחד את הקטע בו האוס הוציא לפורמן את כל הרוח מהמפרשים:)

Regina Phalange

New member
פרק מדהים אינדיד

היה רק קטע אחד כזה? הוא הוציא לו את הרוח מהמפרשים כל הפרק..
אני אהבתי את הקטע עם האוס וקדי, וזה יישמע מרושע ולא הומני, אבל אהבתי בפרק את העובדה שאנשים אשכרה לא התרפאו באורח נס בגלל גאוניותו של האוס לשם שינוי, ומתו. זה לא קורה שם לעיתים תכופות.

morancho1

New member
מודה באשמה:)

גם אני אהבתי את הקטע הזה..קצת מציאותיות בסידרה! 1. חולה מת למרות שטיפלו בו טוב. 2. חולה שסירבה לקבל טיפול המשיכה לסרב- גם כשניסו לשכנע אותה אחרת, וברור לנו שהיא תמות בסוף..האוס נכשל בלשכנע מישהו??? 3. ראינו שהאוס עם כל גאוניותו, מתקשה לתפקד כשהצוות שלו מתקשה לתפקד..תמיד תהיתי מה בכלל התפקיד שלהם בכל המחלקה הזאת..עכשיו ראינו את "סערת המוחות" שמתנהלת שם,במיטבה! לא ברור היה הקטע עם קדי..מה בדיוק היא התכוונה לעשות עם האונקולוג???...

morancho1

New member
זהו לא האמנתי לכך בהתחלה..

למה שאישה במעמדה תרצה לגדל ילד לבד.. שלא נדבר על ניגוד אינטרסים, את מנהלת של מישהו ואת מביאה לו ילד.. פשוט לא מסתדר.

moran f

New member
סליחה?

מה הקשר בין המעמד לבין לגדל ילד לבד או לא? כמו שזה נראה היא רוצה ילד, אין לה עם מי... איפה המעמד הופך לשיקול פה?

morancho1

New member
על לא דבר.

קדי, עצם היותה מנהלת מחלקה, אומר שהיא מקדישה זמן רב לניהולה, ובתור אמא חד הורית היא יותר תתקשה בכך מאדם שעושה 8-5 וחוזר להיות אח"כ עם ילדיו. בכל מקרה, אני לא מתווכחת על זה איתך.. זוהי דעתי בנושא, ובואי נעצור פה.

moran f

New member
אל תתוכחי

אבל חבל שבתור מישהי ששואפת להיות רופאה את מרשה לעצמך לקבוע קביעות כאלה גורפות על מה רופאה אחרת (גם אם דמות בדיונית) יכולה לעשות.

kontsy

New member
../images/Emo13.gif

אני כבר הודעתי לאורי שהוא ישלח לי תמונות של הילדים בדור השלישי שאני אראה אותם גדלים

Y a n i B

New member
ומה זה קשור לכך שהיא רוצה להיות

רופאה (ואגב: היא התקבלה וסביר להניח שהיא תהיה רופאה)?

Y a n i B

New member
השאלה שנשאלה היא:

מה הקשר בין כך שמורן רוצה להיות רופאה (וסביר להניח שתהיה), לבין כך שהיא קובעת "קביעות כאלה גורפות" וגו'. מן הראוי שכל אדם לא יקבע קביעות כאלה גורפות, ואין לזה קשר להיותה רופאה לעתיד או לא.

Benjamin Turner

New member
לא חושבת שזה ענין של מעמד, כל אשה

עלולה (יש יאמרו עשויה) למצוא את עצמה בסיטואציה שבה היא מאוד רוצה להוליד ילד, אך אינה במערכת יחסים, והשעון הביולוגי שלה מתקתק. זה לגיטימי לחלוטין. ולגבי השעות, היא תמיד יכולה לקצץ בהן למספר חודשים, אולי ההורים שלה יעזרו, מן הסתם יש לה מספיק כסף לשכור מטפלת... יש פתרונות. לא חושבת שיש כאן ענין של ניגוד אינטרסים, אלא אם כן היא מכריחה את וילסון לעשות לה ילד
(הרי אין ביניהם סטטוס של עובד-מעביד נטו, וילסון הוא חבר מועצת המנהלים, שלא לדבר על-ככל הנראה-מנהל מחלקה עם קביעות).

morancho1

New member
איתך כייף לדון:)

אז ככה: בעולם האמיתי מנהלת מחלקה משקיעה זמן רב מאוד בעבודה. מצב זה קשה מאוד גם כשיש שני הורים מתפקדים, ויהיה במיוחד קשה כשיש רק אמא אחת. היא יכולה לקחת כמה חודשי חופש, אבל היא לא יכולה לנהוג כך לעד, הילד לא נעלם אחרי כמה חודשים.. כמובן שאם יש לה משפחה תומכת וכולי וכולי ואפשר למצוא מיליון סיבות שכן- אז זה ייקל עליה. בסופו של דבר אני לא חושבת שזה המצב האופטימלי לילד..בכלל אם מדברים על מצב של תרומת זרע ניתן לדסקס על העניין רבות. האם זה הומאני? האם זכות אדם לילדים עולה על זכות הילד ל"חיים תקינים" כלומר, שני הורים שמגדלים אותו ודואגים לו ובעצם מסגרת משפחתית "נורמאלית". לגבי מה שאמרת- חשבתי שוילסון עובד תחתיה מאיפה המידע שהוא חלק מסגל המנהלים? לא זוכרת שנתקלתי במידע כזה תוך צפייה בתכנית. בכל מקרה היה וזה נכון- זה הופך את העניין להרבה פחות בעייתי. מי שמע על מנהלת שמבקשת תרומת זרע ממי שעובד תחתיה..:)

Benjamin Turner

New member
../images/Emo9.gif

קודם כל, גם עם מורן כיף לדון, אלא אם כן ה-OTP שלך הוא האמרון
כדי לחזק את הטיעון שלך, קאדי היא לא מנהלת מחלקה, אלא dean of medicine (ובתכלס מנהלת אדמיניסטרטיבית של בית החולים). האוס ו-וילסון הם מנהלי מחלקות, והם ממש לא עובדים במשרה תובענית מדי (לפי האוס: תשע עד... שלוש או חמש, השני נאמר בפיילוט, הראשון-לא זוכרת כרגע). לגבי וילסון, אני מפנה אותך לפרקי ווגלר. וילסון הוא בבירור ובפירוש חבר מועצת המנהלים. לא יודעת אם את זוכרת, אולם הוא היה בזמנו אחד המעצורים שעמדו בפני ווגלר בבואו לפטר את האוס (כדי לפטר רופא בעל קביעות יש צורך בהסכמה פה אחד של מועצת המנהלים, ו-וילסון היה היחיד שהתנגד, ולכן סולק ממועצת המנהלים, ואז קאדי התנגדה במקומו לפיטוריו של האוס, ואז ווגלר לקח את כספו ועזב. כל זה קרה בעונה הראשונה, ב-babies and bathwater). סביר להניח שגם לוילסון יש קביעות, ובכל מקרה מערכת היחסים בינו לבין קאדי אינה כזו שתאלץ אותו להסכים לתרום לה זרע מחשש למקום עבודתו. לגבי תרומת זרע באופן כללי, אין ספק שזו דילמה לא קטנה. מחד, במציאות שבה אחוז הגירושין כה גבוה ומספר המשפחות החד-הוריות-שלא-התחילו-ככאלה כה גדול, אני לא בטוחה שזה הוגן לשלול מאדם את הזכות להורות רק משום שבמקרה הוא לא מצא בן זוג ו/או משום שהוא עובד במשרה תובענית (אחרי הכל, זה לא רחוק מדרישה מזוגות להימנע מלהתגרש "למען הילדים"). מאידך, ברור שגם לילד זכויות משלו, ומעבר לענין הטכני של גידולו שאני מאמינה שניתן לפתור, יש באמת גם את ענין המחסור המוחלט בהורה שהוא לא דבר שקל להתמודד אתו. באמצע ישנה האופציה לאמץ תינוק מאחת ממדינות העולם השלישי או ילד בלתי רצוי מאותה מדינה (בוגר יותר), שיותר נראית לי אך כמובן שמגיעה אף היא עם השלכות מוסריות ו"גידוליות" משלה. זה לא פשוט, אבל אני אישית מאמינה שעם ההכנה המתאימה להתמודדות עם גידול ילד על כל המשתמע מכך, בין אם באמצעות גיבוש קבוצת תמיכה משפחתית/חברית, בין אם באמצעות קיצוץ בשעות העבודה ובין אם בכל דרך אחרת, בהחלט ניתן לגדל ילד מאושר ונטול חסכים (או לפחות, לא בעל יותר חסכים מילד שגדל במשפחה דו-הורית "נורמלית"). אגב, לעשות ילד עם וילסון (או עם האוס, לצורך הענין, ולא, זה ממש לא ספוילר) דווקא יכול להיות אחלה מבחינה זו שהילד יכיר את אביו.

למעלה