../images/Emo9.gif
קודם כל, גם עם מורן כיף לדון, אלא אם כן ה-OTP שלך הוא האמרון
כדי לחזק את הטיעון שלך, קאדי היא לא מנהלת מחלקה, אלא dean of medicine (ובתכלס מנהלת אדמיניסטרטיבית של בית החולים). האוס ו-וילסון הם מנהלי מחלקות, והם ממש לא עובדים במשרה תובענית מדי (לפי האוס: תשע עד... שלוש או חמש, השני נאמר בפיילוט, הראשון-לא זוכרת כרגע). לגבי וילסון, אני מפנה אותך לפרקי ווגלר. וילסון הוא בבירור ובפירוש חבר מועצת המנהלים. לא יודעת אם את זוכרת, אולם הוא היה בזמנו אחד המעצורים שעמדו בפני ווגלר בבואו לפטר את האוס (כדי לפטר רופא בעל קביעות יש צורך בהסכמה פה אחד של מועצת המנהלים, ו-וילסון היה היחיד שהתנגד, ולכן סולק ממועצת המנהלים, ואז קאדי התנגדה במקומו לפיטוריו של האוס, ואז ווגלר לקח את כספו ועזב. כל זה קרה בעונה הראשונה, ב-babies and bathwater). סביר להניח שגם לוילסון יש קביעות, ובכל מקרה מערכת היחסים בינו לבין קאדי אינה כזו שתאלץ אותו להסכים לתרום לה זרע מחשש למקום עבודתו. לגבי תרומת זרע באופן כללי, אין ספק שזו דילמה לא קטנה. מחד, במציאות שבה אחוז הגירושין כה גבוה ומספר המשפחות החד-הוריות-שלא-התחילו-ככאלה כה גדול, אני לא בטוחה שזה הוגן לשלול מאדם את הזכות להורות רק משום שבמקרה הוא לא מצא בן זוג ו/או משום שהוא עובד במשרה תובענית (אחרי הכל, זה לא רחוק מדרישה מזוגות להימנע מלהתגרש "למען הילדים"). מאידך, ברור שגם לילד זכויות משלו, ומעבר לענין הטכני של גידולו שאני מאמינה שניתן לפתור, יש באמת גם את ענין המחסור המוחלט בהורה שהוא לא דבר שקל להתמודד אתו. באמצע ישנה האופציה לאמץ תינוק מאחת ממדינות העולם השלישי או ילד בלתי רצוי מאותה מדינה (בוגר יותר), שיותר נראית לי אך כמובן שמגיעה אף היא עם השלכות מוסריות ו"גידוליות" משלה. זה לא פשוט, אבל אני אישית מאמינה שעם ההכנה המתאימה להתמודדות עם גידול ילד על כל המשתמע מכך, בין אם באמצעות גיבוש קבוצת תמיכה משפחתית/חברית, בין אם באמצעות קיצוץ בשעות העבודה ובין אם בכל דרך אחרת, בהחלט ניתן לגדל ילד מאושר ונטול חסכים (או לפחות, לא בעל יותר חסכים מילד שגדל במשפחה דו-הורית "נורמלית"). אגב, לעשות ילד עם וילסון (או עם האוס, לצורך הענין, ולא, זה ממש לא ספוילר) דווקא יכול להיות אחלה מבחינה זו שהילד יכיר את אביו.