האוסף הפרטי של Hann

Hann Muenden

New member
מה אני אעשה בצבא אם...../images/Emo53.gif

שלום לכוווווולם........ אני כניראה אלמד הנדסת מכונות בבאר שבע. בבשקה תגידו לי...האם במסגרת השירות הסדיר שלי אח"כ הצבא בטוח ישבץ אותי בתפקיד הקשור להנדסת מכונות. באופן כללי...האם בגלל שאני עתודאי אני אקבל תנאים טובים יותר במהלך השירות הסדיר? ואח"כ....מה יהיה איתי במהלך שלושת שנות הקבע? מה הצבא יעשה איתי? איזו משכורת אני אקבל? בקשר לשירות הקבע אני לא יודע כלום...אשמח אם תתנו לי קצת הסברים... תודה רבה מראש על ההתייחסות

Hann Muenden

New member
בקשר ליום חיול שקרב ובא...

היום יתנו לי מדים? אבל למה? בשביל מה אני צריך מדים אם ש-4 השנים הקרובות אני אלמד באוניברסיטה? ומה בקשר לנשק? ומה בקשר לתספורת ? (יש לי קרה שער ואני חושש שהצבא לא ירשה את זה...או שכן...אתם יודעים טוב יותר ממני)...כלומר...אני מניח שזה ברור אהל אני עדיין אשאל רק כדי לוודא, לצבא לא אכפת כמה שיער יש לי על הראש כל עוד אני לומד באוניברסיטה...נכון?

Hann Muenden

New member
שאלה ל"שם פלוס"

למה אתה שוקל לעבור לבאר שבע וללמוד שם הנדסת מכונות? אשמח מאוד אם תענה כי העיניין הזה מאוד רלוונטי לגביי

Hann Muenden

New member
באר שבע

התקבלתי להנדסת מכונות בבאר שבע. אני שוקל בצורה רצינית מאוד (כי ששמתם כבר לב אני מניח ) אם ללכת לעתודה או לצבא. ועכשיו כשקבלתי תשובה סופית מהצבא שהתקבלתי בבאר שבע זה מוסיף לספקות שלי בקשר לעתודה. אני גר במרכז. כלומר אני אצטרך לעבור לגור שם. האם זה שווה את כל זה? האם רמת הלימודים שם טובה? איך התנאים שם? תנאי המחייה? התנאים החברתיים? מצד שני יש שם משהו חיובי בשבילי כי ההתמחות שאני רוצה בהנדסת מכונות זה הנדסה ביו-רפואית ואת זה כפי שכבר הבנתי מכם לא אוכל לקבל בת"א אך בבאר שבע כן אוכל. אשמח לקבל פרטים על האוניברסיטה בבאר שבע... תודה רבה !!! אחלה פורום !!!

Hann Muenden

New member
אין זמן למצוא דירה

אני אמור עוד פחות משבועיים להתחיל ללמוד בבאר-שבע. לאמר ת´אמת: זה נשמע מאוד דימיוני. איך תוך פחות משבועיים אני מוצא שם דירה, עובר לשם, מעביר ת´דברים, מתארגן.....זה לוקח זמן !!!

Hann Muenden

New member
פורום יקר ../images/Emo52.gif והרבה ../images/Emo51.gif

אני נורא מצטער שבימים האחרונים ועדיין אני שואל הרבה שאלות. פשוט, כפי שכבר הבנתם אני נמצא בדילמה מאוד קשה ואני ממש לא מבין בכל הנושאים שנשאלו פה על ידי. אז סורי שוב ותודה רבה רבה רבה על כל ההתייחסויות הנפלאות שאני מקבל מכם. יש לכם אחלה פורום ואתם עוזרים לי מאוד.

Hann Muenden

New member
בדירה בבאר-שבע

מאיפה יהיה לי את הדברים הבסיסיים: מקרר, טלוויזיה, מחשב? (טוב נו...אפשר לחיות כמה ימים בלי טלויזיה ומחשב אבל מה עם מקרר?)

galga

New member
תשובות

(למרות שאם היית מסתובב קצת בפורום, אני מניח שהיית מוצא) יתנו לך 3 זוגות של מדי א´, שישמשו אותך לטירונות בעוד שנה בעיקר. אף אחד לא ייתן לך נשק. ואת התספורת אתה יכול לשמור לך. אתה רק נמצא שם יום. טכנית, אתה גם לא חייב להסתפר בטירונות, אבל אני מכיר רק עתודאי אחד שלא נשבר, ושמר את שיערו עד סופה של הטירונות.

תשובה

אני מתלבט אם ללמוד בב"ש או בת"א(גם אני גר במרכז) מהסיבות הבאות: בב"ש יש חיי חברה,יש קהילה של סטודנטים כי כולם גרים פחות או יותר באותו איזור(בת"א כל אחד חוזר הביתה),זה חוייה (לדעתי) לגור במקום חדש רחוק מהבית ולהכיר אנשים חדשים.למה לא ב"ש וכן ת"א הסיבות הם די מובנות:קרוב לבית,יש אוכל של אימא ,יש אוטו,לא צריך לדאוג לכלכל את עצמך. זה תלוי מאוד איזה טיפוס אתה. בכל אופן אחד שלומד בב"ש יוכל לפרט לך יותר טוב איך זה ללמוד בב"ש דרך אגב,מה היה הסכם שלך?

תראה..

אני יכולה להמליץ לך שאם אתה שוכר דירה, עלייך לחפש דירה עם ריהוט בסיסי (מיטה, שולחן) ועם מוצרי חשמל בסיסיים. הם לא יהיו הכי חדשים כמובן, אבל גם זה משהו..

הייתי בדיוק איפה שאתה נמצא...

רק הרבה קילומטרים צפונה, בחיפה. אתמול בבוקר עדיין הייתי אובד עצות וחסר מגורים (אפילו כתבתי הודעה או שתיים על כך בפורום). אבל אני שמח לבשר שאחרי שעות מרובות מול אתר אגודת הסטודנטים (מכיל לוח מודעות של דירות להשכרה באיזור הטכניון) ויומיים של שיטוט בטכניון וברחובות הסמוכים לו ותלישת פתקים מלוחות מודעות ותחנות אוטובוס וביקור בהרבה דירות להשכרה- מצאתי (די במזל) את ה-
שלי לשנה הקרובה. בכל מקרה,
במציאת דירה.

Hann Muenden

New member
תגובה

בבאר-שבע: סכם: 691 סכם הנדסי:231 מה שלך? איזו תלפטיה...:) יש לי בדיוק את אותן ההתלבטויות.... או שלא כ"כ: הצבא אישר לי את הלימודים רק בבאר-שבע. כלומר ההתלבטות שלי היא האם ללכת לשם או בכלל לפרוש מהעתודה. תגיד, מה אתה יודע על הנדסת מכונות? יש לזה עתיד? אני אמצא תעסוקה בעתיד? זה מעניין (באופן אובייקטיבי, ברור שכל אחד ומשהו אוהב...)

לפי מה שאני יודע....

בשבוע-שבועיים האחרונים ההיתי די עסוק בלחפש תשובות על השאלות ששאלת עכשיו והתשובות הם שקודם כל יש לזה עתיד,ויש בזה תעסוקה(הרבה בתעשיות הביטחוניות, וגם בתעשיות מתקדמות).לי אמרו ככה:אם עיניין אותך פיסיקה(מכניקה),אם מעניינים אותך הפרטים הקטנים,אם מעניין אותך הסילבוס אז תילך על זה(כמובן שעתודאי מכונות בהווה יענה לך הרבה יותר טוב ממני ואם אתה רוצה עצה-אז ב"חיפוש" תכתוב "הנדסת מכונות" ותראה את התשובות שלי ענו בעיניין...ענו לי תשובות די מפורטות לי יש סכם-הנדסי 228

סילבוס

סילבוס זה תוכנית הלימודים המפורטת שבה כתוב את כל המקצועות שלומדים במגמה.באתר של אוניברסיטת ת"א יש כזה(אולי בעוד מקומות) הדגש בהנדסת מכונות הוא לא על חשמל...אני מאמין שנוגעים קצת בנושא

Scop

New member
ממליץ בחום :)

בתור עתודאי בבארשבע שנה שלישית... אני יכול לומר לך שמבחינה חברתית, זה אחלה מקום שבעולם, אחלה אנשים, כייף חיים, אין(לפחות לי) את הקטע הזה של "צעיר" וכו... העניין של לעבור לגור שם- מבחינתי זה היה יתרון. אני אוהב את העצמאות שלי, את החיים שלי שם. אני מכיר עתודאים בת"א, וזה ממש לא אותו דבר, בדיוק בגלל העובדה שכולם נוסעים בוקר וחוזרים ערב, אין אותה רמה של התקרבות חברתית... בבארשבע, כולם מסביבך, כולם גרים יחד סביב האונברסיטה :) בנוגע לרמה... אני לא יודע איך זה במקצוע שאתה לומד, אבל אין ספק שבן-גוריון נחשבת לאונברסיטה טובה :)

למעלה