האומנם?

RichardSmith

New member
האומנם?

אחת הסיבות העיקריות לכך שנכנסו למערכת (הדורסנית?) היא כדי לצאת עם דיפלומה כל שאפשר יהיה למצוא עבודה מכובדת יותר מאשר עבודה שאפשר להשיג בלי ההשקעה בדיפלומה... עכשיו, בקשר לשיר, הרי כסף לא קונה אהבה, לא באופן ישיר. כסף יוצר את התנאים עבורם אפשר להכנס לקשר. התנאים עולים כסף... הרבה כסף...
השאלה שלי אליכם היא מה הייתם רוצים? מה היה מספק אתכם והאם אתם פועלים כדי להגיע למצב הזה?

RichardSmith

New member
נצל"ש

מה דעתכם על הסיפור? הוא ישב שם על הבאר, כל כך עייף. גופו לא מה שהיה פעם, בעבר, ספורטאי מצטיין, עתיד מזהיר, סמי מרץ, תהום. הוא ישב שם על הבאר, חושב על גופו האתלטי של פעם. מדמיין איך גופו נראה כרגע מבעד לבגדים. שמן. הוא לבוש מעיל עור, ג`ינס, חולצה די דהויה. כובע מעור של פרה. לפניו חצי ליטר בירה מקומית וכוסית של ג`ין. הוא מדי פעם לוקח שלוק ונאנח. הברמן הסתכל ואמר, “אתה לא ממש נראה טוב, אני מניח שזו מספיק שתיה בשבילך להערב.למה אתה נראה בכלל כל כך מת?” הוא הרים את ראשו באיטיות. מסתכל לברמן בעיניים. עינייו, כמו עיני עגל. עגל לפני הרגע האחרון, עגל שמבין שזהו הסוף. “מהיכן אני יכול להתחיל?” הוא אמר ונד בראשו. “היתה לי אישה, רעיה. עזבה. אפילו היתה לי מאהבת. ילדה קטנה, רק בתחילת שנות העשרים שלה. עזבה. עבדתי במפעל, הייתי מנהל קו ייצור. נסגר. נהגתי במכונית שלי לקניון. נהג משאית שיכור עלה עליה. לא מבוטחת. הלכה.” הוא מרים את ידו הימנית באויר. יד שומנית למדי. “תראה, היד הזו, יכלה לעשות הכל. דיסקוס, כידון, כדור. כל מה שתרצה. רגלי, נסעו אותי יותר מהר מכל בחור אחר שניסה להתחרות. הייתי הספורטאי המושלם. עכשיו, אני אפס.” הברמן, בחיוכו היודע כל, הנהן. “מבין אותך. בעומדי כאן מאחורי הבאר, שמעתי סיפורים, אוה אילו סיפורים. דברים שיגרמו לשיערך לסמור. דברים שיקיעו את נשמתך. אבל אלו דברים שקרו. שום דבר לא מבטיח שהם יקרו שוב. האם אדוני מוכן לספר מה גרם לשינוי? מאיש הפלדה ל...?” הבחור לקח לגימה מהבירה, עברה דקה, נראה שהוא לא עומד לספר. הברמן כבר חשב לעבור הלאה, אבל הרגשתו היתה להשאר. והבחור דיבר. "הייתי בסך הכל בן 18, עתידי לפני, הדרך הזהובה. אוה, להשתכר מהיופי. אבל הדברים נעשו לחוצים. גם הלימודים, חברה, במיוחד הספורט. אז יוצרים קיצורי דרך. אילו קיצורי דרך יש לספורטאי? גלולות. בהתחלה דברים פשוטים, רק לרענון. להמשיך עד סוף האימון. החומר נכנס לגוף, הגוף רוצה עוד. המשכתי לדברים קצת יותר חזקים. מה הבעיה? גלולה קטנה, מה היא תעשה? לפני שהבנתי, הרסתי שני דברים, את גופי ואת עתידי. הורחקתי מפעילות ספורטיבית רישמית. עולמי חרב. החברה נפרדה, מי יצא עם מישהו ללא עתיד? כבר אז חשבתי פשוט להפסיק הכל, בשביל מה לטרוח? כנראה שהייתי פחדן מדי. במקום ללכת ללמוד בקולג` יוקרתי על מלגת ספורט, הלכתי לקולג` אזורי. שם למדתי שטויות. הכרתי את בחורה, אף אחד לא שם עליה. אבל לי לא אכפת. התאים לי. עבודה, בית, משכנתא, ילדים. אוה, האימה.”

mesoo

New member
נראה לך

שהאנשים פה יקראו את כללללללל זה,לא מספיק שהם לומדים מסות של חומר.

SpyKid

New member
למה תנאים עולים כסף?

אני אישית באופן כללי לא רואה ממש קשר בין כסף לאהבה. בכל אופן, אין שום דבר שאפשר להשיג בכסף שהייתי ממש רוצה. טוב, אולי טיול בכל מיני מקומות בעולם, אבל לא עד כדי כך. [אוף, זה מה שאני עושה בלילה שלפני המבחן בפיזיקה - כותבת בפורום וחולמת בהקיץ על דברים נפלאים...]

RichardSmith

New member
כי יש לך אולי את התנאים?...

האם היית יכולה להיות עם הבחור שלך במידה והיית עובדת 24/7 בשבוע?... האם באמת כל אחד ואחד יכול לצאת עם כל אחד ואחד אחר (במידה והוא פנוי), לא, כי מלבד טעמים יש גם עניין של "מעמד חברתי" אם כי הוא פחות מעניין היום מאשר פעם, הוא לא התבטל. מישהי ניסחה זאת ככה: אם בחור בן 30 בלי רעיון לעבודה מסודרת, לא משנה מה ההכנסה אבל משהו נורמלי, אז חבל עליו. כמובן יש מקרי שוליים של אמנים שלא מצליחים למכור כמו ואן גוך למשל. מעניין ממה הוא התפרנס.

SpyKid

New member
אני לא חושבת שצריך לעבוד 24\7

בשביל להרויח מספיק כסף למחייה בשום עבודה שהיא (בהנחה שמשלמים שם באופן חוקי, אחרת מדובר בעבדות כך שאני מניחה שאי אפשר להחשיב זאת לעבודה ממש...). ואני לא מסכימה עם זאת שניסחה את זה ככה. טוב, אולי אני ילדותית ו\או תמימה.

RichardSmith

New member
המממ

אכן עבדות. אבל עדיין עבודה. במהלך ההיסטוריה היו מקרים רבים של עבודה בכמות שעות מטורפת. אבל לא ענית על השאלה, האם עבד יכול להכנס למערכת יחסים?...

dudmel

New member
השיא שלי

360 שעות עבודה בחודש. ולא, זה לא משאיר זמן למערכת יחסים. (או לכל דבר אחר לצורך העניין)

RichardSmith

New member
זה די טירוף...

משהו כמו 12 שעות עבודה כל יום, במשך כל החודש... לא הייתי עומד בזה. הכי הרבה שעבדתי היה באבט"ש לפי דעתי, שמונה שעות כל יום במשך שבועיים בלי הפסקה.

M a t h 0 0 7

New member
בתקופה שאני נמצא בה עכשיו....

תקופה שהיא אינטנסיבית מאוד מבחינת העבודה שלי, אני עובד 5 משמרות בשבוע - 12 שעות כל משמרת.. משעה 6 בערב ועד 6 למחרת. תעשו חישוב כמה שזה חרא של חיים וכמה שאני כותב מבולבל ולא מרוכז בשיט!!! בכל אופן, זה חרא.. עבדות ממש אבל המשכורת.. אלוהים... המשכורת =]

Lir האחת

New member
לדעתי,

יש תקופות שאת מירב האנרגיה שלך אתה מעדיף להפנות לתחומים כגון עבודה ולימודים ולכן אין ממש רצון להיכנס למערכת יחסים שדורשת השקעה. הכל שאלה של רצון, וסדר עדיפויות.

RichardSmith

New member
אני חושב ש...

צריך לדעת לשלב בין הדברים. לא להגדיר שנה שלמה של לימודים... למשל נשות קריירה שבגיל 28 מתחילות לצאת לפאבים... (בכוונה אני מדבר על נשים כי זה יותר מיוחד, גברים בעבר גם היו אנשי קריירה.) החיים קשים... אבל מהנים.

iknow

New member
כמו שהמורה לכלכת בית הייתה אומרת:

לאכול קצת מהכל.

unholy

New member
זה יותר מורכב מזה

הבעיה בכל הדיון הזה זה שמנסים לעשות רציונליזציה לרגש הוא לא דבר רציונאלי... נאמר את באמת בתקופה של השקעה בלימודים וכל דבר אחר הוא משני...ובטעות גם היה לך בערב שישי זמן ויצאת ופגשת בחור...ודיברתם...ודיברתם ואת נורא נורא נורא נורא נורא נורא נורא מתלהבת ממנו...אין לי שום ספק שאת לא תגידי "תקשיב אני בתקופה לחוצה"...כי כמה בחורים מדהימים יוצא לך להכיר כבר? (טוב לא יודע מה איתך:) אצלי זה לא ככה). בסופו של דבר...הלימודים יהוו מסננת...בחורים שהם בסדר ובינוניים יקבלו פחות צ'אנסים...אבל לא חושב שיש אנשים שרוצים מערכת יחסים בבסיסם ויתרכזו רק בעבודה או בלימודים וכשימצאו מישו מושך ביותר אז הם ידחקו אותו לפינה. אפשר להסתכל על זה הפוך. מה קורה כשאת מייעדת את השנה הקרובה לחרישה מטורפת לקראת סוף התואר ובדיוק חודש לפני שהתקופה מתחילה את נכנסת למערכת יחסים...תדחי אותה לזמן אחר? לא חושב שכל העסק של הרצון של אנשים לאזן את עצמם אלא שאהבה היא פשוט דבר שקשה לכמת את החשיבות שלו...ואת התיעדוף שלו...והוא...פשוט לא רציונאליP: זה עומד בסקאלה שונה לחלוטין מעבודה/בילויים/לימודים וזהוP:

למעלה