האוכל שאנחנו אוכלים

איך קפצת לאורגני?

יש הבדל תהומי בין דגני בוקר שנמכרים בסופר ומשווקים עצמם כבריאים ומכילים דגנים מלאים (נכון, אבל גם טונות של סוכר), לבין דגני בוקר 'אמיתיים'. בין חטיפי דגנים של תלמה, נגיד, לבין חטיפי גרנולה של חנויות טבע. נסה בהזדמנות. ההבדל ממש ברור.

gils33

New member
גם בחטיפי גרנולה

יש תוספות של סוכר ועוד המון תוספות של כימקלים.

לאו דווקא

זה בדיוק מה שאני אומרת. יש חברות שמשווקות חטיפי גרנולה על תקן מזון בריאות ובפועל עובדות על כולנו בעיניים (טוב, לא על מי שטורח לקרוא את רשימת הרכיבים). ויש חברות שפשוט לא. שאין בגרנולה שלהן תוספת סוכר או סירופ גלוקוז או כל מיני דברים כאלו. שיבולת שועל, פירות יבשים, אגוזים, דבש. סה טו. הגרנולה של דורסט היא דוגמה נחמדה, ויש יצרנים קטנים שמשקיעים אפילו יותר (אבל זה כבר התחום של הבעל, לזכור את השמות שלהם. אני רק טועמת).

ronnm

New member
רק רציתי להדגיש ניגודים קיצוניים

אני יודע שיש הרבה יצרנים רגילים שמייצרים מזון בריא ולא דווקא אורגני. הבעייה היא שצריך לדעת מה אתה קונה. מי שלא טורח לקרוא את האותיות הקטנות והולך שבי אחרי יחסי ציבור והבטחות ללא כיסוי, מוצא את עצמו פוגע בעצמו במקום להואיל.

אנחנו לא קונים אוכל ארוז

קונים חומרי גלם, ומכינים מהם. הדבר הכי מתועש שנכנס אלינו הביתה הוא חלב סויה. כיוון שאני יודעת שמה שאני קונה בריא יחסית, אני לא מסתכלת על אחוזי שומן וכו', וגם לא אכפת לי פעם בכמה זמן לאכול גבינת סויה עם 30% שומן. או לחסל אבוקדו שלם. אני יודעת שאני מאזנת את זה. אני לא קונה אורגני כי זה יקר לי, אבל בהחלט מבחינה בהבדל בין האורגני לרגיל. משתדלת לצרוך ירקות ופירות בהתאם לעונתם. ויש עוד הרבה על מה לעבוד, אבל נראה לי שבגדול - אנחנו די בסדר.

ronnm

New member
לגמרי מסכים עם הגישה שלך

יש משהו שאותי נורא מטריד כשאני קונה ירקות ופירות. מרגיז אותי שאין לי דרך לדעת מאיפה הם הגיעו. כל מוצר אחר שנמכר בסופר, ובכל חנות אחרת אתה יודע מי ייצר אותו איפה ומתי. בירקות ופירות אין דרך לדעת מי גידל, מי קטף, מתי נקטף ואיפה... העובדה הזאת מונעת ממני להחליט החלטה צרכנית מאוד בסיסית והיא לקנות רק מיצרן שאני סומך עליו.

hag70

New member
אני מניח שאנחנו איפשהו באמצע

לא אוכלים אוכל בריאות, טבעי ואורגני אבל גם לא אוכלים אוכל תעשייתי 24 שעות ביממה. כן מקפידים על אוכל שלא יהיה שמן, בלי כולסטרול, לא ערימות של צבעי מאכל (אבל אין לנו בעיה עם מעט צבעי מאכל) ולא ערימות של סוכר. חשוב לנו לאכול בריא, אבל אין לנו כוונה להשתעבד למטבח בגלל זה (אנחנו לא מבשלים הרבה בלי קשר) אין באיזורנו אוכל אורגני זול וזמין (לפי דעתי אין בכלל אוכל אורגני, אבל לא ממש בדקתי) ובכלל זאת נראית לנו התעסקות מיותרת (דעה אישית לגמרי. אבל אני גם לא שוטף פירות וירקות לפני אכילה. מאז שאני לוקח אוכל לבד. גם אחרי 3 שנות עבודה בתחום חומרי ההדברה). ואני באמת לא מאמין שכל חומר משמר הוא קטסטרופה קולוסלית. שוב, אולי כי אני עובד כבר לא מעט שנים בתחומים קרובים ונוגע בענייני תוספים (של תרופות) ורגולציה ומבין כמה אני לא מבין בזה וכמה התחומים האלה סבוכים. אז מה אוכלים בבית? שניצלים קנויים. אין לי כוונה לשבת ולטגן שניצלים לבד. נראה לי טירוף. משתדלים שיהיו מאיכות סבירה. קורנפלקסים מהפשוטים ביותר ועם סיבים תזונתיים. לא כאלה שנראים כאילו יצאו מהמכון למחקר גרעיני. אבל יש קינמונים שאוכלים מדי פעם. הרבה פירות וירקות. אבל כאמור לא אורגני. הרבה גבינות לבנות. רגילות ופשוטות מחלב פרה. מדי פעם נקניקיות. כמו שאמרתי. איפשהו באמצע.

למעלה