האהבה מתה

OZ MASTER

New member
האהבה מתה

אחד מתוך שלושה זוגות נשואים בישראל מתגרש. ומה עם שני הזוגות הנוספים? רובם נשארים יחד מהסיבות הלא נכונות. האם מוסד הנישואים הוא פטנט שמיצה את עצמו?

שאלה לי אליך

מי אמר שנישואין הם הגשמה/ביטוי של אהבה? נישואין יכולים להיות המון דברים אחרים... בסיכומו של דבר הם בסך הכל חוזה... מי אמר שאהבה היא דבר שנמשך לנצח? אולי אהבה לא נועדה לשמש אותנו יותר מאיזהשהו זמן מוגבל?

OZ MASTER

New member
נישואין אמורים להיות הגשמה של אהבה,

ואם הם לא אז זה עצוב מאד. והם בסך הכל חוזה שמכריח אותך להישאר עם אישתך, לתמוך בה וכל זה(תקרא את הגמרא או את שאר הספרים הדתיים) ואם כל חייך אתה צריך להישאר עם מישהו שאתה בכלל לא אוהב זה נשמע לי לא הגיוני. והספרים הדתיים האלו נבעו מהיגיון כלשהו, אתה לא חושב? אני חושב שהם נבעו מההיגיון שאהבה היא נצחית ומענגת. למה לחתום על חוזה כזה אם אין אהבה? ואם האהבה לא תימשך לנצח אז באמת מוסד הנישואין הוא מוסד דפוק ובכלל מי רוצה לחיות במוסד???? נראה לי שסתם זיינתי את השכל בהודעה הזאת. תקנו אותי עם אני טועה.

תראה

נישואין נכון להיום משמשים גם לקבלת אזרחות, להגדרת סטטוס הילדים, זכאות להטבות מדינה וכד´. ככל שהחברה הופכת חומרנית יותר כך גם "החוזים". לפי הגישה שלך אפשר לחשוב שכולם מכבדים את עשרת הדברות. הלוואי... וזה לא שלא מכבדים כי "החוקים" לא הגיוניים, אבל לפעמים יש דברים שאנחנו רוצים להשיג ולשם כך יש לכופף פה ושם איזה דיבר... מי אמר שנישואין זה לכל החיים? באותה פרוצדורה בדיוק תוכל גם להתגרש. אני לא יודעת אם זה משהו בנורמה שהשתנה, אבל המקום היחיד בו אני נתקלתי באהבה ניצחית ומענגת זה באגדות... תסלחו לי על חוסר הרגישות.

יאצפן

New member
תראה../images/Emo117.gif

לא חוסר רגישות, אלא ציניות, ואת יודעת למה.

dudusch

New member
מאסטר...

כבר נאמר ע"י מישהו חכם: התרופה לאהבה הם הנישואין... רוב הפעמים האהבה הולכת, בתקווה שמה שמחליפה הוא השיתוף, הביחד ועוד כל מיני...

טל קר

New member
הנישואין במקור לא נבעו מכך שאהבה

היא ניצחית ומענגת, אלא חוזה שמסדיר את העברת הבעלות: העברת האשה מהבעלים הקודמים שלה (אביה) לבעלים החדשים (בעלה). כשזה רק התחיל, LOVE HAD NOTHING TO DO WITH IT, וגם כיום יש אזורים בהם LOVE HAS NOTHING TO DO WITH IT. החל מאלו שמתחתנים עם אנשים שהם לא מכירים בשידוך, דרך תרבויות בהם אהבה זה לא חלק אינטגרלי מהנישואין וכלה בנשים אומללות מאזורי מצוקה שאפשר להזמין דרך קטלוגים של כלות למכירה. בשביל החוזה לא חייבים את הנישואין, אפשר גם עו"ד. לשם מה כן להתחתן? חתונה זה טקס רגשי בעיני, מראה על הצהרת מחויבות הדדית בפני החברה של שני בני הזוג.

OZ MASTER

New member
טוב אבל אני מדבר על האנשים האלו....

שכלפי חוץ הכל בסדר. הם משחקים את הזוג האידאלי, עושים המון דברים יחד, נראים טוב בציבור, ועל פניו נהנים מיחסים מעולים. אבל בעצם יותר ויותר זוגות נשואים פיתחו שיטות מתוככמות להסתרת הבעיות הקשות ביחסיהם. הם לא יעזו להתגרש, לא ינסו לטפל בבעיות, ויעדיפו לנהל משך שנים זוגיות איומה. האם יש בכלל דרך לתקן? או שפטנט הנישואים הוא פטנט מסריח שמיצה את עצמו?

דעתי בעיניין...

לדעתי, מוסד הנישואין נוסח המאה ה-21 אינו אלא תעודת ביטוח בדמותה של חיק המשפחה להבטחת עתיד כלכלי, סוציאולוגי, רווחתי וכ"ו. לראייה אפשר לראות לא מעט בחורות בגיל 30 ומעלה שמרגישות שהשעון הביולוגי מתקתק. הן לרוב לא מתחתנות מאהבה. הן פשוט מרגישות שמצאו מישהו "בסדר" שאפשר לבנות איתו משפחה. אם זאת היתה אהבה גדולה, עיניין הגיל לא היה צריך להוות פקטור בשיקולים... כנ"ל הרבה גברים... זה יוצר לא מעט בעיות כשאין לך בת זוג, בכל מיני מקומות שוללים ממך זכויות כי אתה לא נשוי, אין לך ילדים וכ"ו... בקיצור רבותי.. מוסד הנישואין נוסח המאה ה- 21 הוא חוזה כמו שהקדימה אותה נקודת מוצא. הגירושין מתחילים כאשר מבינים שבחרנו בבן זוג שונה מדי מאיתנו. חוסר ההתאמה מתבלט לאורך השנים ולפעמים מגיעים למצבים בילתי נסבלים שהיו נעמנים אילו החתונה לא היתה משיקולים לא טהורים. יש היום זוגות רבים שחותמים על הסכמי ממון טרם הנישואים - כאילו שהם יודעים שכל הסיפור הוא זמני מראש... זה הרי אבסורד. לאחרונה שמעתי על זוג הורים שאני מכיר מספר שנים. האנשים האלה אוהבים אחד את השני מאוד מאוד (בגיל 50 פלוס הם עדיין פעילים בלילות...) ולמרות זאת, גיליתי, לתדהמתי, שהם בוגדים אחד בשניה... אני לא יודע אם יש אנשים שלא בוגדים לאורך השנים - ממש בספק גדול מאוד. ולמרות הכל.... אני מאמין שכן אפשר לחיות את כל החיים עם אותה אחת. אני מאוד רוצה לקוות שלעולם לא אתפתה לשום כיוון למרות שברור לי שעם השנים זה הופך קשה יותר ויותר... אולי אנחנו צריכים לחזור לשורשים שלנו - ימי שלמה המלך..... תחשבו על זה... יום כתום לכולם

טל קר

New member
בימי שלמה המלך התחתנו מסיבות

פוליטיות, מלכים נתנו את בנותיהן ללא לשאול לרצונן כדי ליצור ברית עם ארצות שכנות. לזה אתה שואף? למה ? אגב היום לא מעט בחורות כשמגיעות לגיל 30 והשעון הביולוגי מתקתק, הן לא רצות לתפוס גבר, אלא הופכות לאמהות חד הוריות. מה רע בלחתום על הסכם ממון? אם לא קורה כלום, אז לא נורא שחתמנו, ואם קורה משהו, אז מזל גדול שחתמנו. אגב, אתה בטוח שזוג ההורים בוגד, ולא מקיים נישואים פתוחים? ואחרון - אל תשכח שלא רק לך עשוי להיות קשה שלא להתפתות, גם לבת זוגך העתידית.

לא צריך להגזים ... האהבה לא מתה

אבל אופיה בהחלט השתנה... היום כולם יותר חומריים , תכליתתייים , קרייריסטים ... ואהבה - היא שם, רק קיבלה פנים שונות , של חוזים וחתימות . אז ?? הכול השתנה בעולם , וגם סוג הרומנטיקה . זה לא עושה את זה פחות טוב, אלא רק אחר.... ניראה אותכם עשירים ומצליחנים מתחתנים בלי חוזה נישואין...???

neuron

New member
האהבה מתה...

...תחי האהבה החדשה
סתם ...יצא לי ככה, בלי שום עומק או משמעות...

michal24

New member
בתור אחת שכן רוצה להתחתן,

אני יכולה להגיד שיש לי המון ספקות שרק הולכים ומתעצמים לגבי כל הסיפור הזה של חתונה. כאילו, אם נשים לרגע בצד את זה שמרבית הבנות (לא כולן אבל בהחלט הרוב) גדלו על זה שחתונה זה קטע מאוד משמעותי ויש להן את הרצון להתחתן לא מתוך מחשבה והחלטה עקרונית אלא מתוך זה שהן תמיד ידעו שיגיע יום והן תתחתנה, אז בעצם - למה זה טוב ? כאילו, נישואין הם חוזה שמכריח שני בני זוג להישאר יחד. אם הם ממילא אוהבים, למה צריך את החוזה הזה ? הם יהיו יחד גם ככה, לא ? נישואין איפשהו קושרים את האנשים יחד, כי להתגרש זה כבר מסובך הרבה יותר מסתם להיפרד כשלא נשואים, וחושבים על זה יותר ובהרבה מקרים, גם כשכבר אין אהבה, נשארים יחד, כי זה מסובך ובלגאן. וזו ממש לא סיבה טובה להישאר יחד ... מצד שני, ממה שאני מבינה עדיין חשוב להתחתן כשרוצים ילדים.

amir_aikido

New member
נישואין זה חוזה, לא מאשר אהבה

נישואין זה פשוט שילוב של שני דברים: א. חוזה שמאשר מחויבויות בין זוג אנשים שרוצים להמשיך לחיות ביחד. ורוצים שניתן יהיה להתייחס אליהם משפטית גם כזוג ולקבל על עצמם מחויבויות כספיות (משכנתא וכו´) כזוג. באופן טבעי, כמו כל חוזה משפטי, מהרגע שנחתם החוזה הפרתו הופכת למסובכת יותר, דבר שאמור לכאורה להעניק מעט יותר בטחון לבני הזוג, שהשני לא ייברח פתאום. כמו כל חוזה, גם את חוזה הנישואין ניתן להפר - ולזה אנו קוראים גירושים, וכמו כל חוזה "הצלחת הגירושים" מותנית בתכנון החוזה המקורי. ב. מסיבה בה חוגגים את הצהרת האהבה של כל אחד מבני הזוג לשני בפומבי. לכאורה, לא צריך לקשור בין השניים. מעשית, מסיבות בלתי ברורות, אנחנו כן מאחדים אותם. אמיר

אקווה

New member
הסימבוליקה שבטקס

מסיבת הנישואין היא טקס. וכמו כל טקס אחר שטורחים לציין (יומולדת, בר-מצווה, ברית-מילה וכו´), היא רק סימבולית. מציינים ארועים אלה ואחרים כדי שיהיו נקודות בעלות משמעות בחיים. שלא הכל יהיה סתמי, שיגרתי וחסר חשיבות. והרי לכאורה מה באמת הביג דיל בכך שזוג מחליט לקשור את חייו לנצח? בני האדם צריכים את החבלים האלה להיאחז בהם. לראש. זה נותן ביטחון, זה נותן משמעות. כבר אמר מישהו פעם: "האדם מחפש משמעות" וצדק. לדעתי הטקסים למיניהם הם חלק מכך. אה, וגם המתנות...

אני מקווה שלא

אני, אישית, מכירה לא מעט זוגות נשואים מאושרים. לדעתי הבעיה היא שהיום מפרקים נישואין הרבה יותר מהר. בדורות קודמים, לא על כל בעיה היו ממהרים להיפרד. ואילו היום נדמה שאם משהו חורק ישר מפרקים את החבילה. אז נכון, אני לא בעד להישאר בנישואים לא מאושרים. אבל אני חושבת שאנשים היום מוותרים מהר מידי. בעיני - לטקס הנישואין יש משמעות מאוד עמוקה מבחינה סימלית ועל אף שזהו רק טקס ושגם את קשר הנישואין ניתן לפרק - אולי היה כדאי שאנשים יתיחסו למוסד הזה יותר ברצינות.

למעלה