האדמה צורחת לרחמים!!!!

selgarat

New member
איך את יודעת מה חשבתי לפני 3 שנים

מאיפה את לוקחת את הזכות להניח הנחות לגבי דברים שמעולם לא דיברתי עליהם. ואם את שואלת אז לפני 3 שנים היית מקבלת ממני את אותה התשובה בדיוק, ערפת הוא לא ומעולם לא היה אדם שיש על מה לדבר איתו. מספיק שתסתכלי על ההסטוריה של ערפת ותראי בכמה מדינות סביבנו הוא ניסה להקים את האימפריות שלו עד שבסוף הוא הגיע לפלסטינים, כדי שתביני את ההבדל בין ערפת למנהיג אמיתי. האמת שעל אבו מזן או כל מנהיג ערבי אחר אין לי שמץ של מידע מה הם יעשו או איך הם יתנהגו, אני רק יודע שבלי לנסות אין סיכוי. וכל עוד אין פתרון אחר (ואל תגידי לי לרצוח עם שלם כפתרון כי לא רק שהעולם לא יתן לזה לקרות גם ישראל לא, רצח עם הוא גם משהו שאנחנו עברנו והצלחנו לשרוד ויש כאן עוד כמה שזוכרים את זה) אני חושב שאנשים ימשיכו למות כאן בין אם תנסי לדבר איתם ולמצוא מנהיג אמיתי בצד השני ובין אם לא, אבל אם תמשיכי לנסות אז אולי יום אחד תצליחי. זה שלא היו כאן אזרחים בריטים זה לא ממש נכון אבל אפילו אם זה היה ככה אז זה עדין לא משנה ששיטת הפיגועים היא שיטה שאנחנו פיתחנו לכלל אומנות. זה שיהודים לא התאבדו זה פשוט כי האנגלים ברחו לפני שהיינו צריכים להתחיל עם התנהגות כזו. אבל אם את רוצה אז שבויים יהודים שהאנגלים לקחו התאבדו בשבי כדי לא להסגיר את החברים שלהם, ככה שהמרחק בין מתאבד יהודי לערבי לא כזה גדול, רק עניין של תזמון. אין פה תגובת נגד, אף אחד כבר לא זוכר פה מי התחיל, לכל צד יש את ההתחלה שלו וכל צד רואה עצמו כמגיב נגד, זה הרעיון במעגל נקמה שכל פעם מחדש כל צד מרגיש שהוא הנפגע. הוא זה שמנסה להחזיק את הראש מעל המים כי מטביעים אותו, אף צד לא שם לב שגם הצד השני טובע ואם הם לא יפסיקו לנסות להטביע אחד את השני שניהם צוללים עוד רגע. אני לא אוכל לשכנע אותך שאנחנו לא המסכנים היחידים במצב הזה, כנראה בלי לחוות את הדברים ולראות את המראות אין איך להבין.

lala897

New member
סליחה שלקחתי את הזכות להניח הנחות

לגבי דברים שלא אמרת מעולם. יואו, תהרוג אותי. הויכוח הזה לא ייגמר לעולם. "אני חושב שאנשים ימשיכו למות כאן בין אם תנסי לדבר איתם ולמצוא מנהיג אמיתי בצד השני ובין אם לא, אבל אם תמשיכי לנסות אז אולי יום אחד תצליחי." אז אתה טוען שלא משנה מה יקרה הם ירצחו אותנו בכל מקרה? יש פה תגובת נגד."אף אחד לא זוכר פה מי התחיל"- מאיפה אתה לוקח את הזכות להניח הנחות על דבר שלא בדקת? אני לא טוענת שהם לא מסכנים. אני טוענת שהם אשמים במסכנות שלהם.

Baby Boo

New member
כולם להוציא אויר!!!

תקשיבי ללה אתה מדברת את הצד שלך והוא מקובל(מין הסתם) אבל אל תראי את זה כזה שחור לבן. את יודעת למה רוב העולם בעד הערבים? בגלל שיש להם אחלה תקשורת שמוציאה אותנו רוצחים. לנו לפחות במדינה הקטנה שלנו יש תקשורת שגורמת לנו לחשוב שישראל צודקים במאה אחוז. במלחמה כמו במלחמה תמיד שני הצדדים נפגעים וגם שם וגם שם יש צודקים ולא. אני לא אומרת שהערבים צודקים והם כזה עם תמים והם לא אשמים. אבל אני אומרת שיש הרבה מעבר למה שאת אומרת. שמעי אם זה היה כזה שחור ולבן כבר הינו עולים על פיתרון... הגיוני לא?

selgarat

New member
השתדלתי שלא להכנס לויכוח

אני חושב שניסיתי לדבר כל פעם על נושא אחר באותה הבעיה כדי שלא להכנס לויכוח סביב אותה הנקודה, ולא התכוונתי לתקוף זה פשוט יצא בוטה טיפה, סליחה. לגבי מי התחיל מה אז לכל צד יש את ההתחלה שלא ככה שאת צוקדת שלהגיד שאף אחד לא זוכר זה לא נכון כי כל צד זוכר את מה שנוח לו לזכור ואם תשבי עם מישהו מהצד השני את תגיעי עד לימי אברהם עם הסיפור הזה ובסוף יוצא ששני אחים רבים על אותו בית. האמת שזה לא חשוב מי התחיל, המצב היום הוא שאף אחד לא ילך ובינתיים אף אחד לא מפסיק. אם אני לא טועה יש סיפור עם שלמה על תלית שמתאים לנו לכאן. שני אנשים מובלים על ידי המשמר אל שלמה מחזיקים בתלית, שניהם אומרים שהיא שייכת להם ויכולים להוכיח ולהביא עדים לכך שהתלית שלהם, נראה עליהם שהויכוח כבר עבר למכות ושניהם מדממים. שלמה לוקח מספריים ומחלק אותה לשניים, שני האנשים המומים שואלים אותה איך הוא מעיז לעשות את זה. הוא אומר, ברור לי לחלוטין שתלית יכולה להשייך רק לאדם אחד, מה שאומר שלפחות אחד מכם שקרן וסביר להניח שהשני דובר אמת. מי השקרן ומי דובר האמת כבר לא חשוב, התלית שהיא דבר קדוש היא עדין לא שווה שימותו. יכול להיות שאני מתבלבל וזה לא שלמה אני לא זוכר מאיפה הסיפור לקוח אבל המסר זהה.

lala897

New member
אוקיי../images/Emo13.gif

בכל צד ובכל ויכוח ובכל דיון ובכל מחלוקת כל אחד אומר את הצד שלו וכל צד רואה דברים בצורה שונה. מה אני אמורה להסיק מהסיפור עם שלמה והטלית? לא בדיוק הבנתי.

סליחה, זו כפירה. מי אנו שנתווכח עם

נפלאות ההשגחה הפרטית של ישתבח שמו? הוא החליט שהפרופסור ובתו שעמדה להנשא היום, יגיעו לחדר-מתים במקום לאולם שמחות, ומי אנו שנהרהר? חבר'ה, התעוררו. יש לכם בעיה. אין השגחה פרטית...

lala897

New member
אני מסמנת-../images/Emo31.gif

אתה לא יכול להביא פה הוכחות לאי מציאות ה'. או לאי השגחה פרטית. בקשו פה לא לנסות להחזיר בתשובה וגם לא לנסות להחזיר בשאלה. בשבילי לא ההוכחות שהביאו פה בעבר למציאות ה' גרמו לי להאמין ולא ההוכחות שלך יגרמו לי לא להאמין. אבל תפסיקו עם זה! פלסטיק- אני קוראת אותך לסדר. וגם את כל אלה שהתנגדו להחזרה בתשובה.

lala897

New member
אני יודעת.

התכונתי שאני קוראת לפלסטיק לסדר ולשים OFF על ההודעה שלך.

האם את רואה את נסיוני לעמת אותך עם

המציאות, נסיון להחזרה בשאלה? זה לא אני, זו המציאות!

lala897

New member
אתה לא מעמת אותי עם המציאות.

תשכח מזה. אני חושבת שהתורה היא המציאות. ואתה יודע מה? בכל ה"הוכחות" שניסית להוכיח שאני חיה במציאות שגויה דרמו לי רק לראות יותר כמה החיים שלי אמיתיים. אז חבל הפעולות שלך בפורום לא משרתות את האינטרסים שלך כמו שהיית רוצה. אז אולי תזנח את זה לבינתיים ותנסה לשתף פעולה עם מטרת הפורום?

`אתה לא מעמת אותי עם המציאות. תשכח

מזה` lala897 יקרה, צריך שנים לטנגו. לא אפשר יהיה להמשיך דיון בנושא זה אם אינך חפצה בכך דיון בענין המציאות, איך אנו מסבירים אותה לעצמנו, והאם ההסבר שלנו לעצמנו הוא אינטליגנטי, או שמא אנו מעליבים את האינטליגנציה של עצמנו - הוא דיון ראוי. `ואתה יודע מה? בכל ה"הוכחות" שניסית להוכיח שאני חיה במציאות שגויה דרמו לי רק לראות יותר כמה החיים שלי אמיתיים` אני _לא_ מנסה להוכיח דבר. אני _כן_ מנסה לעודד ספקנות, מקשנות, חקרנות, וחשיבה בקורתית אם לזאת את קוראת החזרה בשאלה, אזי, כפעל יוצא, הגדרת מהי החזרה בתשובה. גם זה משהו. תודה לך.

lala897

New member
אני גם מעודדת ספקנות, מקשנות,

חקרנות וחשיבה ביקורתית. זה לא קשור. לא לזה אני קוראת החזרה בשאלה. אבל להודעות שלך אני כן קוראת כי אתה מנסה להראות לי שדרכי לא נכונה. אין לי בעיה עם הפעולה עצמה. אבל זה לא המקום בדיוק כמו שזה לא המקום להראות לך שהדרך שלי כן נכונה. (כמו שהגבנו אחרי שהביאו פה "הוכחות דגים וכו'")

lala897

New member
ראיתי שלשום את החתן של הכלה

שנרצחה. הוא בן 18 והם היו חברים שנים ורק חיכו להתחתן.
ראיתי אותו אתמול וחברה שלי אמרה לי שהוא הולך להתחתן עוד יומיים, אבל הוא לא.

lala897

New member
פסיכית שאני-

קודם אני קכתבת שראיתי אותו שלשום אח"כ אתמול? התבלבלתי, מצטערת. ראיתי אותו ביום שני. לא שלשום ולא אתמול.

למעלה