אתה יודע, הכלבה שלי בדיוק באה עכשיו
הביאה לי את החבל שלה בהתלהבות והשתוללה וביקשה שאשחק איתה. כלבה חמודה בטירוף, ואני מת עליה. וואלה, מה אני אגיד, בלי זה היא תמות, הא? אחרי הכל, חיות עושות אך ורק מה שהן צריכות! לא מה שהן רוצות! בכל מקרה, מי אמר אגב שחיות לא הביאו להכחדה של חיות אחרות?XD ועוד איך הן הביאו חביבי. שמעת על אבולוציה? למה לדעתך חיות בדיוק נכחדות? בגלל שחיות אחרות, טובות יותר, מהירות יותר, חזקות יותר, חכמות יותר - הכחידו את הקודמות. קח לדוגמא את הלמורים. אתה יודע שכיום יש למורים רק באיים? יודע למה? בגלל שהקופים הכחידו את כל הלמורים מהיבשה (ולאיים כמובן, הם לא הגיעו). מה שקורה - כל החיות נלחמות על שטחי מחיה, על אוכל, על מים, על החיים שלהן. ואף חיה לא שמה זין על החיה האחרת. בדיוק כמו האדם. אז ממש אין לך מה להתלהב מזה שהאדם הוא היחידי שמכחיד חיות, כי הוא ממש ממש לא. אין לך מה לדאוג. אנחנו לא היחידים שמגעילים בעולם הזה. גם החיות בטוחות שהן פה כי הן הכי חשובות וגם החיות עושות הכל בשבילהן ואם הן יצטרכו להכחיד את כל העולם כדי להמשיך לשרוד - תאמין לי שזה מה שהן יעשו. לא מעניין אותן כלום. אז, איך אמרת? אה, כן, "אם זה לא אגוצנטריות וחשיבה שהכל בעולם סובב סביבינו (סביבם, יותר נכון), אני לא יודע מה זה...". אני בהחלט מסכים. הו, ואגב, "החיות הן לא שלנו כדי שנאלף אותם". וואלה, לך תגיד את זה לחיידקים. תצעק עליהם "מה זה צריך להיות?? הגוף שלנו הוא לא בשביל שתחיו בו!" בושה וחרפה, היית מאמין? כל המחלות שהחיידקים גורמים. לא ייאמן. החיות האלה. מנצלות חיות אחרות. בדיוק כמו בני האדם. גם הטפילים והקרציות והפשפשים והכינים והפרעושים והיתושים ו(שכחתי מישהו? אני באמת מתנצל בשביל הגזע שלו, יש יותר מדיי פשוטXD) מנצלים חיות אחרות. אבל כמובן, להם מותר. אם האדם עושה את זה - אוי ואבוי!! חלילה וחס!! אם האדם מגדל כבשים כדי לאכול אותן, זה אסור! אבל אם קרציות מקימות מושבה שלמה על חיה מסכנה, זה סבבה? כאילו, אתה מבין - אתה למעשה חוטא בחטא הגאווה אפילו יותר מהאדם שחושב שהוא שולט בעולם. אתה בא ואומר "וואלה, החיות האלה הן מפגרות אחושרמוטה. לא עושות כלום, סתם חיות בשקט ולא מפריעות לאף אחד ורק האדם כזה מלך, מזיין את כולם, שולט בכולם, עושה מה שהוא רוצה, לא שם על אף אחד זין, מה לא". מבזק חדשות - גם החיות. בדיוק כמו האדם. אף אחד לא יותר טוב מהשני. אף גזע לא שם זין על גזע אחר ואף אחד לא יטרח לחשוב מה יקרה לטבע אם יעשו לו ככה וככה. אלא מה - האדם אם כבר הוא החיה היחידה שכן מנסה לעזור לגזעים אחרים - דווקא בניגוד למה שאתה אומר! כל חיה בעולם הזה, לא משנה איזו, לא משנה מי - לא יהיה לה איכפת אם היא תכחיד גזע!! בפירוש! רק לאדם איכפת! רק לאדם זה משנה! בגלל זה - תבין שדווקא לפי ההיגיון המוזר שלך יוצא שאנחנו גזע נעלה לפי מה שאתה רוצה...