האדם vs החיה. מי עליון ומי תחתון?

אנשים מאוד מטומטמים

מייצרים כימיקלים שיהרגו אותם ואת כולם והאנשים הכי מטומטמים יקראו לזה "חוכמה" "גאונות" וכמובן שאני לא מתכוון להעליב אותך אנרפרייז

אייני

New member
נורא נחמד למדוד את הנעלות שלנו

על פי הפרמטרים שלנו. איזה כיף. אם הטיגריסים היו מדברים בינם לבין עצמם היו בטח לועגים לאדם ועושים "אנחנו נעלים על האדם מבחינת מהירות וכוח". כאילו, מה זה נעלות? תגדיר נעלות. איך אפשר להגיד שחיה מסויימת נעלה על האחרת? אתה הרי בעצם צריך לבחור פרמטרים בשביל זה, ואז איזה פרמטרים אתה בוחר? למה דווקא מבחינה שכלית? כי זה מה שהאדם הכי טוב בו? מה החוכמה? קח אותי למשל, אני טוב במתמטיקה. חבר שלי גרוע בזה ומעולה באנגלית. אני עכשיו מחליט שאדם נעלה זה אדם שטוב במתמטיקה. הא הא, חבר שלי נחות ממני, הא הא. דפקתי אותוXD תכלס - האמת שאם אתה מנסה לחשוב על פרמטר נכון ומתאים למדידת "נעלות", הרי שהפרמטר הכי הגיוני זה שרידות הגזע. אחרי הכל, המטרה של כל גזע וגזע - היא לשרוד! אם ככה, החיה הנעלה כביכול, היא בעצם החיה שמגשימה את מטרת הגזע בצורה הטובה ביותר. האם זה האדם? ממש לא. יש חיות מוצלחות הרבה יותר ממנו - נכון לרגע זה.

אני מודד לפי כל הפרמטרים שאני מכיר

ואפילו בפרמטר שלך (הישרדות הגזע) האדם לא עליון מהחיה ועדיין הרבה (אם לא כולם) חושבים שאנו נעלים ממנה ויותר מפותחים ממנה וכמובן "נאורים"

אייני

New member
וטפ

מה שכתבתי כאן זה בכלל לא תגובה להודעה שלךXD זה תגובה לantreprize. ובכל מקרה - תגובה אליך - אתה יכול פשוט לקרוא מה שכתבתי למעלה. תכלס, אתה פשוט לוקח את זה לכיוון השני - במקום שהאדם נעלה על החיה החלטת שהחיה נעלה. ובכל מקרה - תמיד תמצא סיבות. למה? בגלל שהאדם והחיה שניהם חיות בסופו של דבר ולשניהם יש יתרונות וחסרונות. אז אם אתה רוצה לראות נעלות של החיה, אז אתה לא תבחר לראות את החסרונות אלא רק את היתרונות של החיה והחסרון של האדם, ולהיפך. וזה בדיוק הפואנטה - אין כזה דבר נעלות. אף אחד לא נעלה על השני. כאילו, אתה יורד על אותם אלה שטוענים שהאדם נעלה - ומה עושה? בדיוק את אותו הדבר, טוען שהחיה נעלה. אתה למעשה חוזר בדיוק על אותה הטעותXD

אז אתה טוען שהאדם והחיה שווים?

איך בידיוק הם שווים? אני לא עושה "דווקא" או פרנציפ לכל מי שמאמין שהאדם הוא עליון אני פשוט אומר מה שאני רואה, אם האדם והחיה היו שווים הייתי מציין את זה, אבל אני לא רואה את השוויון אני רואה כמה שהאדם מפגר ודביל ומסתכל על הכל הפוך... יצר האדם הוא אגוצנטרי, וחושב שהעולם סובב סביבו אבל זה לא, מצטער... ואם אנחנו צריכים להעריץ מישהו, זה לא את הסופר הירו או את ה"אלוהים" ששתיהם האדם יצר בדמותו, עם הטימטום האלוהי שלו אנחנו צריכים להעריץ את החיות ואת הטבע שיצר אותם בגאונות פשוטה.

אייני

New member
אני אמרתי שהם שווים?

אמרתי שאין מישהו נעלה ומישהו פחות נעלה, לכל אחד היתרון שלו והחסרון שלו. המקום היחידי בו הם שווים זאת העובדה ששניהם חיות שמעוניינים בדבר אחד - לשרוד. יצר האדם אגוצנטרי? ויצר החיה לא? אלא מה החיה מעניין אותה? לשרוד! אלא מה אתה חושב שהחיות בדיוק? אמא תרזה? אתה לא תראה נמר עושה לאיזה כבשה "אוי, סליחה, אני מצטער, לא התכוונתי לטרוף אותך" ואתה לא תראה כבשה עושה לעשב "חמודי, אני מצטערת, אבל אני חייבת לאכול אותך". רק האדם עושה מה שהוא עושה ואז מתחיל להתבכיין על זה. ולמה לעזאזל?? כאילו, תכלס - אין שום גזע שלא חושב רק על עצמו. אז כשהאדם עושה את זה הוא לא בסדר? למה מה קרה? והערצה זה כבר משהו אחר לגמרי. לדעתי להעריץ משהו באופן כללי זה טמטום בלי קשר, וזה כבר נושא שונה לחלוטין. מה גם שאין מה להתלהב מהטבע שיצר אותם או מהחיות, כולם נוצרו בתהליך אבולציוני של ברירה טבעית והם חיים בצורה הפשוטה ביותר. מה שבאמת אפשר להתלהב יחסית ממנו זה המורכבות הגדולה של הטבע - של כל כלל החיות ביחד, איך הכל משתלב. אבל להעריץ חיה לבד זה בדיחה.

יצר החיה לא אגוצנטרי

החיה היא אגואיסטית, היא תיקח מה שהיא צריכה, כבש אחד...שתיים רק בשביל לאכול וזהו וכמובן היא לא תיתבכיין על זה. האדם יקח מה שהוא רוצה, בחיים שלנו ובמציאות זה פשוט את כל המין של הפילים, למה? כי הוא אגוצנטרי וחושב שהפילים והשנהב הם שלו לקחת. האדם גם אגואיסטי, חושב על עצמו, אבל הוא גם אגוצנטרי חושב שכל העולם סובב סביבו, והכל מותר והוא השולט.... ויש עוד כמה פרמטרים שאנחנו והחיות שוות בו: שתינו מתים שתינו חיים שתינו צריכים לאכול שתינו מחרבנים שתינו מיזדיינים ועוד...

אייני

New member
אגוצנטרי זה מישהו

שרואה עצמו כמרכז הכל. ההגדרה הזאת מתאימה באופן מושלם לחיה, כי עם כל הכבוד - אני לא מכיר ולו חיה אחת ויחידה שלא רואה את עצמה כמרכז הכל. והאדם לא הורג סתם ככה את הפילים. הוא הורג אותם מסיבותיו שלו. אולי הסיבות עלולות להישמע לך טיפשיות או מגוחכות, אבל תמיד יש סיבות. זה לא שאנשים השמידו סתם ככה את הפילים. מה שקרה זה שאנשים השתלטו על השדות שלהם, שאנשים רצו לסחור בשנהב שלהם, שאנשים החליטו שזה ספורט נורא נחמד לצוד אותם, וכד'. האם זה רע? כי? זה לא קשור לעובדה שהוא חושב שהפילים הם שלו. זה קשור לעובדה שהוא - כמו כל חיה - עושה בעולם הזה מה שהוא רוצה ומה שיועיל ויעזור לו. למען האמת - אם כבר, תשים לב על מה אתה מדבר בעצם. אתה מדבר על זה שהאדם הורס את כל הטבע והחיות וכד' - אבל תכלס - מה שמצחיק זה שאתה כועס על זה שהאדם מפגין התנהגות זהה להתנהגות של החיות! מה הכוונה? - שניהם מפגינים אדישות מוחלטת לגבי מה שהם עושים לטבע או לחיות ממינים אחרים, ועושים הכל רק לטובתם ולהנאתם הפרטית ללא מחשבה על השפעות מעשיהם. והאמת שבסופו של דבר, דווקא האדם - הוא החיה היחידה שלא תמיד חושבת על טובתה (אם כי ברוב המקרים כן), ומספיק לראות את כל אותם ארגונים להצלת החיות ומה לא. אז האמת שדווקא לפי שיטתך - יש לראות את האדם כחיה הנעלה (כמובן - אני לא מסכים עם זה, לדעתי אין נעלות כפי שציינתי קודם).

אתה באמת מכיר חיות?

תישמע, לדעתי הסיבה היחידה לכל מעשה של האדם היא - כי הוא רוצה והסיבה היחידה לכל מעשה של החיה היא - כי היא צריכה החיה לא הרסה את העולם הזה וזיהמה אותו והביאה להכחדה של מאות זנים. העולם הזה הוא לא שלנו בשביל "לשלוט" עליו והחיות הם לא שלנו כדי שנאלף אותם אבל אנחנו עושים זאת, כי אנחנו אגוצנטרים ואפילו בתנ"ך המהולל שלנו כתוב ש"אלוהים" יצר את העולם הזה בשבילינו ואנחנו שולטים על הכל אם זה לא אגוצנטריות וחשיבה שהכל בעולם סובב סביבינו, אני לא יודע מה זה... והאדם תמיד חושב על טובתו, וגם החיה אגואיסטיות זה לא דבר רע, זה החיים

אייני

New member
אתה יודע, הכלבה שלי בדיוק באה עכשיו

הביאה לי את החבל שלה בהתלהבות והשתוללה וביקשה שאשחק איתה. כלבה חמודה בטירוף, ואני מת עליה. וואלה, מה אני אגיד, בלי זה היא תמות, הא? אחרי הכל, חיות עושות אך ורק מה שהן צריכות! לא מה שהן רוצות! בכל מקרה, מי אמר אגב שחיות לא הביאו להכחדה של חיות אחרות?XD ועוד איך הן הביאו חביבי. שמעת על אבולוציה? למה לדעתך חיות בדיוק נכחדות? בגלל שחיות אחרות, טובות יותר, מהירות יותר, חזקות יותר, חכמות יותר - הכחידו את הקודמות. קח לדוגמא את הלמורים. אתה יודע שכיום יש למורים רק באיים? יודע למה? בגלל שהקופים הכחידו את כל הלמורים מהיבשה (ולאיים כמובן, הם לא הגיעו). מה שקורה - כל החיות נלחמות על שטחי מחיה, על אוכל, על מים, על החיים שלהן. ואף חיה לא שמה זין על החיה האחרת. בדיוק כמו האדם. אז ממש אין לך מה להתלהב מזה שהאדם הוא היחידי שמכחיד חיות, כי הוא ממש ממש לא. אין לך מה לדאוג. אנחנו לא היחידים שמגעילים בעולם הזה. גם החיות בטוחות שהן פה כי הן הכי חשובות וגם החיות עושות הכל בשבילהן ואם הן יצטרכו להכחיד את כל העולם כדי להמשיך לשרוד - תאמין לי שזה מה שהן יעשו. לא מעניין אותן כלום. אז, איך אמרת? אה, כן, "אם זה לא אגוצנטריות וחשיבה שהכל בעולם סובב סביבינו (סביבם, יותר נכון), אני לא יודע מה זה...". אני בהחלט מסכים. הו, ואגב, "החיות הן לא שלנו כדי שנאלף אותם". וואלה, לך תגיד את זה לחיידקים. תצעק עליהם "מה זה צריך להיות?? הגוף שלנו הוא לא בשביל שתחיו בו!" בושה וחרפה, היית מאמין? כל המחלות שהחיידקים גורמים. לא ייאמן. החיות האלה. מנצלות חיות אחרות. בדיוק כמו בני האדם. גם הטפילים והקרציות והפשפשים והכינים והפרעושים והיתושים ו(שכחתי מישהו? אני באמת מתנצל בשביל הגזע שלו, יש יותר מדיי פשוטXD) מנצלים חיות אחרות. אבל כמובן, להם מותר. אם האדם עושה את זה - אוי ואבוי!! חלילה וחס!! אם האדם מגדל כבשים כדי לאכול אותן, זה אסור! אבל אם קרציות מקימות מושבה שלמה על חיה מסכנה, זה סבבה? כאילו, אתה מבין - אתה למעשה חוטא בחטא הגאווה אפילו יותר מהאדם שחושב שהוא שולט בעולם. אתה בא ואומר "וואלה, החיות האלה הן מפגרות אחושרמוטה. לא עושות כלום, סתם חיות בשקט ולא מפריעות לאף אחד ורק האדם כזה מלך, מזיין את כולם, שולט בכולם, עושה מה שהוא רוצה, לא שם על אף אחד זין, מה לא". מבזק חדשות - גם החיות. בדיוק כמו האדם. אף אחד לא יותר טוב מהשני. אף גזע לא שם זין על גזע אחר ואף אחד לא יטרח לחשוב מה יקרה לטבע אם יעשו לו ככה וככה. אלא מה - האדם אם כבר הוא החיה היחידה שכן מנסה לעזור לגזעים אחרים - דווקא בניגוד למה שאתה אומר! כל חיה בעולם הזה, לא משנה איזו, לא משנה מי - לא יהיה לה איכפת אם היא תכחיד גזע!! בפירוש! רק לאדם איכפת! רק לאדם זה משנה! בגלל זה - תבין שדווקא לפי ההיגיון המוזר שלך יוצא שאנחנו גזע נעלה לפי מה שאתה רוצה...

הינה עוד סוג טימטום

החידקים הם טובים הם בעצם בונים לתינוק הנולד את המערכת החיסונית שלו ועוזרים לו להיתמודד עם העולם הזה ולהיות יותר חזק ואנחנו מפרסמים ומוכרים תכשירים שהורגים חיידקים כי חס וחלילה שנוכאל משהו עם חיידקים אתה יודע שעל קרש החיתוך שלך יש יותר חיידקים מאשר האסלה בשירותים ועדיין המאבק נימשך בבקטריות, כאילו לא חיינו עד עכשיו בלי בקטריות למה? כדי למכור מוצרים, להרוויח כסף על חשבון האדם המטומטם ואתה יודע שג'וקים הם יותר נקיים מאיתנו הם אוכלים את הזבל שלנו והם יכולים באמת לשרוד פיצוץ אטומי הם שרדו מיליוני שנה ועדיין כמובן אנו רוצים להשמיד אותם ולהכחיד אותם כי הם...מגעילים?! ועדיין אנחנו לא יכולים ולמה הם מגעילים, כי חברות ההדברה עושות בוכתות של כסף על תכשירי ההדברה, וגם מוצר הניקיון. ומהימנעות מה"ליכלוך" והחיידקים נוצרו לנו מחלות משונות כמו אסטמה, האלרגיה לטבע איזה אבסורדי יא אללה אנחנו אלרגים לטבע יש כאלה שאלרגים לחיטה...צילאק גלוטן יש כאלה שבכלל אלרגים למים ולשמש נו...אנחנו הולכים אחורה לא קדימה, כל הדברים הללו הם דיי חדשים והתחילו להיתרחש במאה הזאת, בזמן ישו לא היה דבר כזה אסטמה או אלרגים לגלוטן התרבות שלנו גרמה לזה הדת שלנו שרוצה לשלוט באנשים הטיפשים ולהרוויח כמה שיותר כסף על חשבונם פעם הדת היתה אלוהים, וגם עכשיו אבל היום הדת העיקרית היא דת השקל והיורו אנו משתחווים ללאלוהי הדולר האמריקאי וכמובן אומרים לעצמינו כסף זה לא הכל בחיים אני רוצה לראות אחד שיסתדר לבד שלי שקל על התחת לבד, בלי שרותי צדקה או רווחה ואחר כך נישאל אותו אם כסף זה לא הכל בחיים בקיצור קצת ניסחפתי

Shira Esther

New member
מאוד נסחפת.

אם אתה כל כך שונא את הקדמה, מה אתה עושה באינטרנט?

הקידמה בכלל זה לא הנושא

הנושא זה האדם, ומה שהוא עושה בשם הצדק והנאורות האדם עיוור ואוהב להיות כזה אני פשוט מראה לכולם מהו באמת האדם וכמה הוא טיפש, וכן אני גם טיפש, אבל אני לא מכחיש... אוהבים להיתבוסס על משמעות החיים אבל לא מבינים שהמשמעות של כל דבר זה החלק הכי טפל (הכי טפל!!!) אני משתמש בקידמה, כדי להראות לאדם, כמה הוא טיפש וכמה הוא חיי באשליות, אני מפוצץ את הבועה שכולם אוהבים לחיות בה ולרוב אני גם מקבל את כל ה"זפטות" מאנשים "נאורים" ו"משכילים" אבל לא מזיז לי אני יודע להיתמודד עם זה, השאלה עם הם יודעים להיתמודד עם זה זו המציאות ואלו החיים אנחנו עלובים טיפשים וממש פסיק לעומת הטבע המושלם לפחות לא להיתממם ולהגיד זה לא אנחנו זה הפחמן שהורס את האוזון זה האקדח שהורג אנשים זה לא הפחמן וזה לא האקדח זה אנחנו, אנחנו אשמים בכל, אנחנו פשוט מטומטמים ובכלל לא נאורים אם היינו חכמים היינו לפחות מבינים את זה ומקבלים את העובדה אבל לא, אנשים טיפשים...כול מה שעוזר להם לחיות בעולם מושלם כמובן שהם יוצרים והעולם הזה גם יהרוג אותם אני לא שונה מאף אחד אבל לפחות אני לא משקר לעצמי ומודע לעובדות אני טיפש, בור חסר השכלה, והלוואי והייתי טיפה כמו החיות אבל החברה לא מרשה את זה, והחברה תיקרא לי משוגע או פריק אז אני חייב לשחק את המשחק, כדי לשרוד וכדי להשיג מה שאני רוצה כן אני גם אגואיסט כמו כולם, אבל לא אגוצנטרי... אני לא מושלם והעולם לא סובב סביבי וכל גאוני הדור אומרים את זה אחד ,אחד אבל אף אחד לא באמת מקשיב ובכלל מה קשור הקידמה? את מנסה לשנות את נושה השיחה? קשה להיתמודד עם המציאות אז אני דפוק ששונא את הקידמה ובכל זאת משתמש בה... לא אמרתי שאני לא אוהב את הקידמה, ולא אמרתי שאני שונה ממך אבל אני כן, לעצמי ולכולם, והאמת הכי כואבת, מצטער מזכיר לי שעורי תנ"ך בבי"ס שדיברו על נביא אמת ונביא שקר ואיך מבדילים בינהם. נביא אמת יגיד את האמת, נביא שקר יגיד לך מה שאת רוצה לשמוע... החיים, ממש לא משולמים אולי הגיע הזמן להיות ממש נאורים ולאמץ את הטבע שלנו ולא להיתכחש אליו. סתם חומר למחשבה, כל אחד בשלו עם השקר שהכי עובד בשבילו

אייני

New member
כי?

אני דווקא חושב שהחיידקים עליונים על פני האדם. עובדה שעד היום האדם לא הצליח להדביר אותם, שלא לדבר על זה שהוא אפילו לא מסוגל לחיות בלי חלק מהם. הם מסוגלים לחיות בכמעט כל מקום והם מסוגלים לשרוד כמעט כל דבר. או, בעצם, הג'וקים נעלים מאיתנו. תחשוב, הם פאקינג מסוגלים לשרוד פיצוץ גרעיני, אני לא מכיר עוד הרבה חיות שמסוגלות לעשות את זהXD בקיצור, נעלות - כי? מה זה נעלה? למה האדם נעלה?

Shira Esther

New member
זאת בכלל לא שאלה

אי אפשר להשוות את האנושות לאף גזע עלי אדמות.

מי שום מה דרווין חולק עלייך

ומשווה אותנו לקופים, אבל את צודקת והוא טועה... ורק לפרוטוקול אני לא מסכים אם מר דרווין על תאוריית האבולוציה יש לי תאורי משל עצמי ואותה אני אשמור לרשומה אחרת נעים לקרא אותך שירה שיהיה לך אחלה יום

Shira Esther

New member
והרי החדשות-

תורת האבולוציה נזנחה מזמן, מה גם שהיא לא סותרת את דעתי.

Shira Esther

New member
באמת?

צא ולמד. יש חורים מדעיים בתאוריית האבולוציה, כולל שלבי הביניים שדרווין תיאר.

למעלה