האדם השחור הראשון

shkool

New member
האדם השחור הראשון

מאין הגיע הבן האדם השחור לעולם? הרי אדם וחווה היו לבנים(או שחורים, ואז צריך לשאול מאין האדם הלבן הגיע), הלא כן? ובאותו נושא, איך זה שיש שוני רב כל כך בין אנשים באזורים שונים?(עיינים מלוכסנות אצל הסינים, אשכנזים בעלי צבע עור בהיר וכו´...) shkool

masorti

New member
בני נוח הביאו להיווצרות העמים..

השונים. נדמה לי שחם הוא זה שצאצאיו התפשטו לאפריקה. בכל מקרה, בתקופת משה כבר היו כושים. שהרי משה לקח אישה כושית.

verdun

New member
בני נוח הביאו להיווצרות העמים..

מוזר. מדוע, אם כן, אין נתוח גנטי של בני האדם מראה כי ה- MRCA של האנושות הוא פרט בן 4000 שנה ?

shkool

New member
כן אבל כל האנושות כולה החלה מאדם

וחווה, הלא כן? אז איך פתאום היו כושים אם אדם וחווה שניהם היו לבנים? shkool

giingiit

New member
הם לא היו לבנים או שחורים

אלא נבראו עם עור שהיה אור במדרש אחד, ואחר כך עורם היה כציפורין ומכאן המנהג להסתכל בציפורניים בהבדלה. והאקלים שאחראי לשינויים בעור תלוי בכל מקרה בהתנהגותם של בני אדם, כך שככל שאנחנו מתרחקים מבורא עולם, כך מזג האוויר משתנה ואנשים הולכים ומשתנים בהתאם. בברכה תמנה

giingiit

New member
כמובן שתבקש

רק שיותר קשה לי להביא ציטוט כי המדרשים לא נמצאים און ליין. אברר לך את המקור לכך ב"נ. לא תמיד יש את מי לשאול. בברכה תמנה

giingiit

New member
כתוב בזהר הקדוש

שמזג האוויר מביא לשינוי בצבע למשל. בברכה תמנה

עידו10

New member
מצחיק מאד

יש הוכחות לכך? נשמע תמוה מאד, אבל לא אשלול זאת על הסף, אם יש לך הוכחות (כלשהן) אשמח לשמוע.

giingiit

New member
יש רק שכפי שכתבתי, אין לי

את המקור כרגע ושאלה - אם אביא מקור וציטוטים, תאמין שזה נכון? אני פשוט תוהה אם יש טעם להביא לך הוכחות. הרי תכחיש אותם בכל מקרה. והאם אתה דורש מעצמך גם את אותה יכולת להוכיח את דבריך? כי עוד לא ראיתי אצלך הוכחות לכלום. אתה כותב המון תיאוריות בלי הוכחות. אז בוא נעשה עסק - אתה לא תדרוש מאחרים את מה שאינך יכול לדרוש מעצמך. בסדר? צהריים נפלאים תמנה

עידו10

New member
אז זהו, שמעתי על הנושא בעבר והזהר

לא טועה לגמרי. הוא מסביר את התופעה בצורה מופשטת, אך המדע עלה על העניין בצורה מוגדרת מאד: באפריקה החום גבוה מאד, ההבדל בין לבנים ושחורים הוא בעיקר ברמת המלטונין בגוף (MELATONIN) חומר זה גורם לשינוי בצבע העור אך כמו כן בפיזור החום בצורה שונה במקצת. האדם הלבן התפתח מהאדם השחור, כשעבר לאזור אסיה ואירופה ולא היה צריך להפטר מחום רב כל כך. למרות זאת, אני עדיין לא יודע למה לאסייתיים יש עיניים מלוכסנות, אבל את זה הזוהר לא הסביר עד כמה שאני יודע.

giingiit

New member
אולי לא הסביר אבל שמעתי שלאורז

יש הסבר מענין. אולי זה בגלל האורז? בברכה תמנה

עידו10

New member
מה??

זה ממש ממש ממש ממש ממש לא קשור... אוכלים שם אורז, תירס, חולדות, עכברים, תמנונים, דגים, מקקים וכל דבר שיש בו טיפת הזנה. ואני מדבר רק על סין ואולי קוריאה. ההקשר- סינים\אורז ממש לא הגיוני ואין בו ולו שמץ הגיון.

shkool

New member
ומה לגבי הבדלים אחרים?

קל לזהות בני אדם סינים(עיניים מלוכסנות ועוד מאפיינים) ישנם עוד הרבה הבדלים בין האנשים במקומות שונים, מה הסיבה לכך? shkool

giingiit

New member
בדרך כלל שינויים אקלימיים

ושינויים אקלימיים תלויים בהתנהגותו של עם ישראל. בברכה תמנה

למעלה