האדם השחור הראשון

giingiit

New member
אברר לך ב"נ את המקור לכך בתושב"ע

אבל בינתיים תעיין בבקשה ב [דברים יא´ יג´] שבו אנחנו מוזהרים שאם לא נלך בחוקותיו של בורא עולם, לא ייתן מטר ארצה ומטר זה מתיחס לא רק לגשם אלא לאקלים בכללו, להשפעת עם ישראל על עונות השנה, או לפחות מצביע בבירור יחס ישר בין התנהגות עם ישראל להתנהגות האקלים. בברכה תמנה

giingiit

New member
משום מה הכל נשלח לי היום פעמיים

לא חתום ולא גמור. בברכה תמנה

shkool

New member
בפרוש כתוב:

לא ייתן מטר ארצה, מטר=גשם, המטר לא מתייחס לאקלים בכללו, המטר מתייחס לגשם, ואלוהים לא יוריד גשם -דבר היגרום לחוסר ביבולים. הפרוש של מטר=אקלים לא מתקבל עליי.. יום טוב, shkool

giingiit

New member
אתה נתקע רק בפשט

מטר=גשם. לגשם ישנן הרבה מאד משמעויות. תחשוב מה קורה כשיש יותר מדי גשם ומה קורה כשיש פחות מדי גשם. בכל מצב, האקלים שונה. האקלים במדינות שיש בהן שטפונות או מונסונים באופן קבוע שונה ממדינות שיש שם כל שנה כמעט, בצורת. גשם ואקלים בפירוש תלויים זה בזה. לא תמצא באקלים מדברי, עונה גשומה כמו ענת הגשם באקלים טרופי למשל. חוץ מזה, כשאתה מסתכל על הכתוב בתורה, תזכור שיש 70 פנים, 70 רובדים ולא צריך להתקע רק בנקודה של הפשט. לא נעים לי להגיד לך אבל לחשוב שאפשר להבין מהפסוק לפי הפשט בלבד זה ממש לא לענין. תסתכל במפרשים לפחות. בברכה תמנה

masorti

New member
אותי מטריד ענין אחר...

אם הבנתי אותך נכון, התנהגות עם ישראל משפיעה על האקלים בכל העולם ולא רק בא"י. לי לא ברורה מידת הצדק (והרי כל הפואנטה היא שיש צדק) בכך שהסינים יחטפו שטפונות ובצורות בגלל שבישראל אנשים אוכלים חזיר ובועלים נידות.

giingiit

New member
העולם כולו נברא בשביל התורה

ובשביל מחזיקי התורה. מה לעשות שלא לכולם ישנה האפשרות להשפיע בעולמות העליונים. השפע שיורד לעולם (מטר, שלום או מחלות, מלחמות, חוכמה, דעת, פריון) תלוי במה שעם ישראל מעלה לעולמות העליונים. זה מה שנקרא יחסי גומלין. כל דבר שקורה בכל מקום בעולם, תלוי במעשינו. בברכה תמנה

shkool

New member
"תסתכל במפרשים לפחות"

המפרשים מפרשים את הכתוב על פי מה?? על פי דעתם האישית ותו לא. מה עושה את הפרוש שלהם יותר נכון מהפרוש שלי? או נכון בכלל? shkool

giingiit

New member
ודבר נוסף

העולם נברא ללא שינויי מזג אוויר וללא עונות השנה. עונות השנה התחילו לאחר הכחדת העולם במבול, ושינויי מזג האוויר הם תוצאה של חטאי בני האדם. עד המבול מזג האוויר היה קבוע ונוח. בברכה תמנה

giingiit

New member
לא

אבל תוכיח באופן שלא ניתן להפרכה (ולא הסתמכות על הנחות יסוד בסיסיות באי שינוי חוקי הטבע מאז ומעולם, מה שלא הוכח) שתקופות הקרח קרו לפני ולא אחרי המבול. בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
תהיה לי קצת בעיה

כי לא הוכחת שהיה בכלל מבול ומתי הוא היה. אז מה בעצם אני אמור להוכיח?

למעלה