אני אוסיף על דבריך
"נתחיל בהקדמה קצרה. רוב הידע של לא דתיים (ולמרבה הצער- גם של לא מעט דתיים וחרדים מבטן ומלידה) על יהדות נגוע בהשפעות נוצריות חזקות"- לא רק זה, אלא שרוב המחזירים בתשובה בישראל, גם נגועים בהשפעה הנוצרית הזו, ובעיקר בדת התכנון התבוני, ארגון נוצרי אוונגליסטי המתיימר להיות מדעי אבל תכליתו להחזיר אנשים בתשובה והוא עושה זאת ע"י (בין השאר) לנסות לשלול (ללא הצלחה) את האבולוציה. "הספר דל דוקינס על אלוהים הוא דוגמא קלאסית. הוא אמנם מנסה לטעון שם שהוא לא מתמקד בדת ספציפית אלא במושג האלוהות בכללו- אבל למעשה הוא תוקף רק את הנצרות "- כי הנצרות כדבריך, עשתה לה למטרה לתקוף את המדע, האם אתה רוצה שדוקינס יתקוף את דת הינדו על טענות אנטי מדעיות שאין לה? בספרים אחרים של דוקינס ועל אחת כמה וכמה בהרצאות ובכנסים שהוא נכח בהם, הוא תקף גם תקף דתות אחרות, לרבות היהדות ובהצלחה רבה. הכל ביוטיוב. "א. האמונה היהודית אינה סותרת ואינה יכולה לסתור את הלוגיקה, וזאת בניגוד לנצרות ('אני מאמין כי זה אבסורד'). כאן הגבתי לגולש אחר, אגב, ולא אליך"- כאן אנחנו לא מסכימים, ואם אתה טוען טענה זו, אני מציע שתגבה אותה, כי זה נראה כמו כשל לוגי במבט ראשון. " האמונה היהודית מקבלת את השכל האנושי ככלי לברור המציאות, ואת מסקנותיו. לכן היא מקבלת את המדע כנכון. אגב, האמונה היהודית לא מניחה אקסיומות, בדיוק כפי שהמדע אינו מניח אקסיומות. היא דוגלת ברציונליזם, בדיוק כמו המדע."- זוהי טענה שממנה נוטף ריח קבלי. שוב, זה נשמע מופשט מדי וגם נחמד מדי. היהדות לא מניחה אקסיומות?! מה עם טענת קיום הבורא? האין זו אקסיומה? (כמובן שהיא גם קיימת בנצרות, אבל האין היא הבסיס לדת היהודית?) רציונליזם? יהדות? אפשר דוגמאות לטענה? מה רציונאלי בקיום מצוות "עשה" הראשונה בתנ"כ? (התעללות באיבר מינו של עולל חסר ישע בגיל 8 ימים?)