הִנָּךְ מֻתֶּרֶת

שמים1

New member
הִנָּךְ מֻתֶּרֶת

הִנָּךְ מֻתֶּרֶת מִפְּנִים וּמִחוּץ לַדֶּלֶת
מֻתֶּרֶת לַחֹפֶשׁ , לָאֲוִיר לַנְּשִׁימָה,
הִנָּךְ מֻתֶּרֶת לַבְּרוֹשִׁים , לָאֲדָמָה .

הִנָּךְ מֻתֶּרֶת לְיוֹנֵק הַדְּבַשׁ וְלָצוּף
מֻתֶּרֶת לַשֶּׁמֶשׁ , לִזְרִיחָה וּשְׁקִיעָה.
מֻתֶּרֶת בֵּין הָעַרְבַּיִם
בִּשְׁעַת לַיִל
בְּעִצְּבוֹנֵךְ .

moonlihgt

New member
יפה

מאד מיוחד זה כאילו שיר התר וחופש אבל בעצם זה חופש עצוב
זה מזכיר לי את השיר של דוד אבידן שהבאת לא מזמן לפורום הנך מותרת לכל אדם (אני בטח לא מדייקת בציטוט אבל את יודעת למה אני מתכוונת כן?) האם זה נכתב בהשראת שירו?
וגם הסוף "מותרת בין הערבים, בשעת ליל, בעצבונך" זורק אותי אצואסיבית ל"הרבה ארבה עצבונך..."
אז זה חופש עצוב גלמוד וערירי אבל אולי בכל זאת יש תקווה זעירה סמויה כי בכל זאת יש כאן גם דבש ושמש ואולי השיר לא פסימי ולא אופטימי אלא יש גם זריחה וגם שקיעה בחיים וזה ככה וזהו אבל באופן כללי ובעיקר בגלל הסיום נראה שהשיר נוטה יותר לעצבות

שמים1

New member
אור ירח

תודה לך לתגובתך
שירי לא נכתב בהשראת שירו של דוד אבידן אלא מתוך תחושה פנימית עמוקה שלי .
ביהדות , במעמד גט הבעל המגרש אומר לאשתו הנך מותרת לכל חי ....(משהו כזה)
ואת המעמד הזה לקחתי למקום פרטי שלי .

שבת שלום .

aiziq

New member
שיר שחרור

כאילו צריך לומר את המובן מאליו, הרי ברור שכל אדם מותר לו לעשות ולהיות ולחוות כל מה שחפצה נפשו- אבל האמת היא שבהחלט צריך להגיד ולהזכיר, כי הפנמנו יותר מדי זמן את האסור, את הלא מקובל, את ה"עיב". וזה מקבל עוד יותר משמעות כשמדובר באישה ובשחרור האישה.
הזכות להיות מי שאת, לחוות במלוא מאת האחוזים גם את העצב כמו גם את הלהט, הזכות להשתנות ולהחליף מאוויים כשם שהשמש משנה את מצביה תדיר מזריחה, לבין ערביים לשקיעה ובכל יום היא שונה ואחרת - זו זכות מולדת לכל אדם.
&nbsp
מבחינה טכנית,
כל מה שתכתבי ברשימה הזאת של הנך מותרת יתקבל ברצון ובברכה - צריך להפעיל שיקול דעת מה נכנס לרשימה ומה לא. בתחושה שלי יונק הדבש והצוף הם מצויינים והייתי רוצה למצוא ברשימה הזאת ( טיפוס השיר הזה נקרא שיר רשימה) עוד פרטים ססגוניים ורב חושיים כמותו.
ושוב מבחינה רעיונית אפרופו בחירות מה להכניס לרשימה - בעצם זה בדיוק כמו העניין עם השחרור -כאשר את בת חורין לקבוע את גבולותייך ולקבוע למה ולמי את מתמסרת הבחירה הזאת הרבה יותר משמעותית, היא פתאום מולידה אחריות, וזה משהו שלא היה קיים כשהיית מחוייבת לחוקים ולרצון האדון והיית מחוייבת למידות כמו צייתנות ומשמעת.
&nbsp
שחרור בא עם תג מחיר - אחריות. אחת הסיבות שאנחנו מתרפקים על תקופות כמו ילדות היא שחלה עלינו מעין הגנה מפני האחריות שמתקופת בגרותנו והלאה אנחנו נשפטים ונמדדים בכפוף למידת היותנו מוצלחים בנשיאתה. ומעניין שדוקא תקופת הילדות נתפסת בראשנו כתקופה משוחררת, כשבעצם ההפך הוא הנכון- אנחנו הכי פחות משוחררים בתקופה הזאת וכל מבוגר תופס עלינו פיקוד מכח או מסמכות- אבל זה כבר עניין לשיר אחר

&nbsp
שבת שלום,
&nbsp
איציק.

שמים1

New member
איציק יקר

זו חוויה לקרוא את המשוב שלך לשירי
אקח את הערותיך לתשומת לבי .
עשית לי את הבוקר

תודה
ושבת שלום .

כנרת לי

New member
חלאס לשיגרע :)

היי שמיים,
איזו תזכורת חשובה - אל תקחו את החיים ואת הדרור שבהם כמובן מאליו,
ותראו גם בדברים הטריוויאלים(או איך שלא כותבים אתזה:) - חידוש,
כי לא כל אחד זוכה לאור חמה ולמראה צופית ססגונה:) (חולה על יונק הדבש:)

במיוחד תפסו אותי הברושים כי ממש עכשיו מול עיני
שני ברושים גאי צמרת
שהרוח אותם מבדרת
ןבליבי אני חושבת
הלא זהו בדיוק -
סוג של חֵרות.

אכן, לא מובן מאליו, על כן
שימו לב למזג

ותגידו איזה,
איזה בוקר נהדר

שתהיה גם שבת נהדרת

כּנרת~~

שמים1

New member
דבר לא מובן מאליו

וזאת אומרת אני אחרי 6 זריקות בכל מקום אפשרי , מפני שאני תפוסה ללא יכולת כמעט לזוז , מכינה את השבת בהפוגות בין הכאבים ...
אבל איזה חמין יצא לי

כנרת לי

New member
יאמיאמי

אויש... כאבים מציקים, אבל לפי החמין נראה שתהיי מוקפת אוהבים ואהובים
ואם ללכת לפי ההוליסטיקה, אז כשאנשים כאלו עוטפים את חיינו, כח החיים מתגבר בנו

מאחלת לך עונג של שבת עם אהובייך
ותזמיני גם אותי פעם
לאיזו טעימה

השבת כבר נכנסת
בואי להדליק נרות

בואי לקבל את האור
שיורד :)
כּנרת~~

שמים1

New member
את מתוקה את

אני באמת מוקפת במשפחתי האהובה
ואת מוזמנת - את קרובה אלי - מהמרכז?
אם כן בואי מחר ואפילו היום

כנרת לי

New member
איזה כיפלי :)

אין אין, לפי הריח של החמין רואים את הלב הרחב שלך ;)

אני סגורה כבר על השבת הזו, אבל אנ'לא מתכוונת לוותר על הזמנה חמה כזו

יהיו עוד חמינים כן?

שבת אור לכולם~~

tagmdd

New member
עצב משחרר?

האם יש כאן ניסיון לומר כי העצב או האירוע המכונן את העצב (קיומי?) הזה, המלווה את הזמן הוא העילה, הסיבה, המקור להתרה הזו, כך שמצד אחד יש כבילה (כיוון שנפשה של הדמות כבולה לאותו אירוע מכונן) ומצד שני יש התרה וחופש שהם תולדה של אותו אירוע?
&nbsp

שמים1

New member
בדיוק

יש התרה מה אבלות אבל לא לגמרי
את הלילות מעטרת העצבות .
כשכבולים תקופה ארוכה לאבל ולאובדן
זו תחושה של להפסיק לחיות ...
ומכאן בא הרצון הזה להיות מותרת שוב לחיים .

תודה לך .

התרה

הי שמים,
אף שהמקור לאמירה הוא מטקס בו אדם אחר, חיצוני, נותן את האישור וההתרה, יש בשיר תחושה של מנטרה פנימית - אמירה אל האדם שבכותבת ותזכורת יומית שהיא חופשייה.
החופש הזה הוא בסביבה הביתית ובעולם שבחוץ (מפנים ומחוץ לדלת), חופש כמושג ערטילאי, כמילה וגם וכחווייה פיזית וחושית. זה חופש של חיבור לעולם ולתנועת גרמי השמיים מחד וחיבור לגוף ולעצמיות מאידך. והכי חשוב, ופה השיר גם מגיע לשיאו המינורי (איזה חיבור מהנה של מילים...) בחופש להיות עצוב, לראות את החושך ולהכיר בחלקו מהאדם ומהעולם.
תודה שמים!

נ.ב.
בתוך השיר המתומצת והמרוכז הזה, הפריעו לי סימני הפיסוק שהיו קצת לא במקומם (רווחים מיותרים לפני פסיקים, או פסיקים חסרים - למשל בין "לאויר" ו"לנשימה").

שמים1

New member
בוטן תודה למשוב המיוחד הזה

לכך בדיוק כיוונתי
מותרת לחיים לאחר המנעות גדולה .
אקח את הערותיך לתשומת ליבי , אני די גרועה בסימני פיסוק ובעימוד .

שבת שלום .

למעלה