ד"ש מFRIEDRICHSHAFEN שבגרמניה

לפעמים טסים 2 לא בגלל משקל...

אני מאוד מכבד את האזמיים שמזמן לא מטאטא מעופף וכל מה שמוני יודע לעשות גם אזם יודע. אולי בכפול זמן או פי 3 ולא דרך האלפים ומסביב אבל יגיע. כבר ב1913 הגיעו לארץ מצרפת מטוסים חלשים, ללא מכשור ותא פתוח.

אז מה רצית בעצם לאמר?

רמי בר1

New member
שאז'מ הוא שני מקומות,וכך הוא טס לאן שצריך.

מלא בדלק,ואת הציוד שצריך.
ובתעופה הכללית שברובה לפחות ארבעה מקומות,הם די תאורטיים.
אבל נכון, עדין זה יותר מקומות, ואכן יותר מהיר.(אפילו שלא פי 3 ואפילו לא כפול).

בדרך כלל זה נכון למטוס GA מרושיין

אין אפשר למלא את כל המושבים עם דלק מלא וציוד. זה נכון דרך אגב גם לסילונים.
לגביי מהירות, טעות שלי בעברית. הכוונה לזמן הגעה. תכנן טיסה ל- EDNY כולל נחיתות דלק ומעקף מכשולים ומז"א ותודיע כמה שעות חישבת. ישנו סיכוי לא רע שתוסיף עוד לילה למסע.אבל אין לי ספק שתגיע.בתערוכה, לא היה מטוס אחד ללא פנל זכוכית שמצויים. בכל טוב. והיו עשרות יצרניי אזמים.

רמי בר1

New member
לגבי זמן ההגעה אתה צודק. שבגבהים שחציתם את

האלפים אין בעיה לאז'מ,וגם לא בגבהים המתוכננים חזרה.
אני לא מדבר על מטוס צינור פתוח,ששם הגובה מפחיד מאד,אבל האזמים שראית בתערוכה,אין להם שום בעיה עם זה.

נכון מאוד לגביי רובם. אני מבקש שתזכור

שגובה רום טיסה מקסימאלי הוא לא גובה מעפ״ש ושתיים תסתכל בגרף הביצועים של המנוע בגובה זה ומהירות טיפוס. לאחר מכן תוודא שיש חימום פיטו (ואני מניח שיש ) וחימום שימשה וצא לדרך.

חג שמח, טיסות נעימות ובטוחות!

אם אתה מתעקש, רוב הטיסות שמבצעים ב-172

הן טיסות פנים ארציות.
אצלי כדוגמא, למעט טיסות שאני עורך לעצמי בשטח אימונים שהן טיסות אימון לבד או עם מדריך, 99% מהטיסות שלי בכלל, הן לאילת, ראש פינה, מצדה או ב"ש, אני טס לרוב 4 אנשים עם דלק כנדרש להלוך ושוב וכאשר המספר פחות מ-4, זה לרוב כי הנוסע הרביעי לא הצליח להגיע או שלא היה עניין לאנשים להצטרף.

רמי בר1

New member
אני לא מתעקש ,אני לומד.

אם בטווחים של הארץ ניתן לטוס ארבעה אנשים זה מספיק טוב.
עכשו נשאר רק לפתוח עוד כמה מקומות לטוס אליהם.

היה רצוי שתשאל את נתן

אולי פרטו לו את הסיבות שבגללן פסלו את המנחת אצלך ל-172 אם ידרשו אספלט ותאורת מסלול, ממש לא בעיה רק כמה ג'ובות .
לגבי פתיחת מקומות נוספים, כרגע מתארגנים על סגירת מקומות.

טיסה לקפריסין (+32 מטוסים) במוני -סוף מרץ 14

רצ"ב קישור לדוח שמוקדש לשני שותפי שבדרכם חזרה מפרידריכשאפן.
לשאלות שהתעוררו:
1. טסתי רבות 4 אנשים לחו"ל (אנורקסים בעיקר...).
2. אני בקו הבריאות ורשיוני על כל הנלווים בתוקף. לא טסתי בגלל ארץ היעד שאצלי באופסייד (איחרי גרוש ספרד 400 שנה לא ביקרו יהודים בספרד...).

דוח מסע

jsurie

New member
כרגיל נהדר יזהר. ביטול T&G לדו-מנועיים

בהרצליה הונהג כדי לחסוך ברעש, כנ"ל לגבי האיסור לבצע הקפות בימי שישי ושבת, כנ"ל לגבי הגבלת הקפות ל-3 מטוסים בלבד. הכל נבע מבג"צ הרצליה המפורסם.

תודה יזהר על המאמר, היפה כתמיד...

ועל הרמיזות המובנות...

הגבתי על מכתבו של גיורא רום לשר התחבורה ואני חושב שאתה, בכושר הביטוי שלך, יודע את מלאכת העקיצות טוב יותר מכל אחד אחר.

רוצה לצרף סיפור מסע אחר (לא שלי, כמובן) המראה כי אפשר גם אחרת:

http://www.vansairforce.com/community/showthread.php?p=869766

וגם שם ה- NTSB רים כל תאונה, בודקים, מסיקים מסקנות וממליצים רק אם צריך. ושם, אם טייס (או טייסת) טועה בכיוון ההקפה, ואם יש מגדל, בסה"כ מסבים את תשומת ליבו, בשיא הנימוס, לטעות ואיש לא עושה מזה ענין (טוב, נו, חיל האוויר שלהם לא מגיע לקצה האצבע של הרמה של חיל האוויר שלנו
).
עכ"פ, תודה יזהר
אריאל

רמי בר1

New member
יפה מאד. בנושא קשר ,גם בארץ אנחנו טסים בקבוצה

כשאחד בלבד מדבר עם חגב, כולנו על תדר אז'מ, ושלושה בקבוצה עם מכשיר שמאזין לשני תדרים, כך שחגב יענה אם ירצה אותנו.
מדובר בשבתות וחגים, בימי השבוע אנחנו לא טסים קבוצה. יצא לי לטוס הרבה פעמים בזוג האמצע שבוע, וגם אז הבקר מוכן לתת לאחד לדבר גם בשם השני. זה טוב לכולם.
לגבי שדה דב, הרצליה, ומה שבניהם, כרגיל מצער לשמוע.
חצי הכוס המלאה? זה לא ימשך עוד הרבה זמן.
האזמים שיצאו אתכם היו צרכים לחצות את שדה דב בים, ואת זה לא נותנים לאז'מ. נמצא פיתרון מצויין, הם טסו לנקודה במרחק חמישה מיל מהחוף, ואז חתכו צפונה.
וזה בסה'כ בסדר. אישית, ציפיתי שיאשרו להם לטוס מראשון לחיפה דרך ירושליים ,בקעת הירדן והעמקים. אין מה לומר, הופתעתי לטובה.
יפה מאד שהסתיים ללא אירועי בטיחות, אפילו שלא מחוייב מציאות שיהיו כאלה גם ללא תדריך לעוס כמו שאתה מתאר.

רמי בר1

New member
הבקר בקצה הדרומי של בועת צניפים,יש מישורים

עם ואדיות לא עמוקים שיוצרים גבעות נמוכות ומעוגלות.
מול השמש נראה כאילו הואדיות עם שלג, כמו בחרמון בתקופה הזו.
לאחר הנחיתה התברר שזו כנראה פריחה של איזה צמח, אבל שנשרה ממנו. יש משטחים גדולים של צמח שדומה ל"מקור החסידה" של ילדותינו. יש קשר?
השאלה לאור ההסברים הבוטאניים המפורטים מקפריסין.

Nati Ashkenazi1

New member
קצת תמונות

איכות התמונות הורדה בכדי שגודל הקובץ לא ייעלה על המותר
ועם הצלמים הסליחה

למעלה