ד ר ק ו נ י ם . . .

Naruto007

New member
אני בהחלט מסכים

השם הוא בהחלט הומוריסטי, אבל לדעתי אם תחלישו קצת את השיקוי (זה פשוט גורם לדרקון להיות חסר הגנה כנגד מכות) ותשנו את השם, הוא בהחלט ניתן להוספה לעולם D&D רגיל (כלומר לא low magic או high magic). אולי תחשוב על דרך להפוך את זה למאוזן?

קודם כל...

טלוי איזה דרקון ובן כמה הוא.. אני חושב שקבוצה של 5 דמויות רמות 8- 13 יכולה לקרוע דרקון לא מבוגר..

Dumarius

New member
למען האמת...

הכל תלוי בגיל הדרקון ובסוגו... אבל אני לא חושב שעליך לפקפק במה שכתוב בספרים... לא בנושא הזה... האנשים שכתבו אותו השקיעו הרבה יותר מחשבה ממה שכולנו יכולים גם יחד בנושאים האלה ועשו חישובים הסתמכויות והשערות שלא עולות על דעתנו בכלל... אם אתה לא רוצה שיהיה להם קשה תן להם דרקון בראס או דרקון לבן או שחור בגיל ממש צעיר... הם לא כל כך קשים להבסה, ואני יודע כי לי הייתה דמות שרכבה פעם על דרקון ואז דמות אחרת ברמה 6, דמות בודדה, הצליחה להרוג את שנינו, כשאני הייתי חצי דרקון זהב רמה 3 (כולל לבל אדג'סמנט) והדרקון היה דרקון בראס בשלב הרביעי... במקרה השחקן של אותה דמות (והדמות עצמה אני חושב) נמצאים בפורום הזה..

Soul Cake Duck

New member
בדיוק להיפך

אני בדעה שההיתקלות הראשונה של הדמויות עם דרקון צריכה להיות מרשימה. מרשימה זו אולי לא המילה... "מסמרת-שיער" מגדיר את זה טוב יותר. כן, אתה יכול לנסות ולחפש דרקון מאיזה סוג ובאיזה גודל יהווה קרב שניתן לנצח אותו עבור הדמויות. אבל דרקון שלא ניתן להרוג אותו הוא עוד יותר טוב, גם משום שהוא מציאותי יותר בתור אותה בריה מיתית אימתנית וגם משום שזה מגיב טוב יותר למה שגם כך בראשם של השחקנים. כשאתה אומר "דרקון" הם רואים דמות כבירה, פוערת לוע עצום מלא שיניים שבקצהו מבצבצת להבה ממיתה, לא זוחל שחרחר בגודל של כלב, שיורק מלוא הפה חומצה מעט צורבת. שחק לידיים של דמיון השחקנים, ותצא מורווח. אז אם לא ניתן לנצח אותו קונבנציונלית (יותר נכון - אם הצלחת לנצח אותו אתה ראוי לכל שירי ההלל שייחוברו עליך לאחר מכן), מה כן אפשר לעשות איתו? ובכן, הרבה דברים. אתה יכול סתם להשאיר אותו בסביבתו הטבעית ולתת לדמויות לשבור את הראש איך לברוח משם (אני עשיתי בדיוק את זה, והם שרדו). יש לזה כמה יתרונות וחסרונות, ראש וראשון בחסרונות הוא החוסר בניווט דרמטי (מלבד לאכול או כמעט מישהו). אז מה עוד? אולי הדמויות צריכות רק לגנוב משהו מהדרקון (ע"ע בילבו באגינס), משימה לא קלה כשלעצמה. אולי על הדמויות לארגן את הנסיבות יוצאות הדופן במיוחד בהן ניתן בכל זאת להביס את הדרקון (ע"ע רומח הדרקון). אולי בסופו של דבר (או מלכתחילה) הן לא חייבות להביס או אפילו להתעמת עם הדרקון, למרות שזה הולך קצת נגד האינטואציה. אולי אפילו כל עניין ההבסה של הדרקון הוא עניין הדרגתי, והדמויות חייבות לצאת להרפתקאות רבות כדי לחשל את החרב המיוחדת, למצוא את הלחש הנשכח, לגלות את מילת הכוח שתרדים אותו למאה שנה וכו'... ובינתיים הדרקון יכול להופיע פעם-פעמיים ולשרוף כמה כפרים (לפחות אם הוא נשמע לסטריאוטיפים
). ו- 200 נק"פ + הפחתת נזק נשמע לי דווקא הולם לגודל.

רמץ

New member
../images/Emo45.gif מסכים ותומך

היתקלות עם מפלצת בלתי ניתנת להבסה אך הגיונית היא סצינה משחקית מעניינת. פתאום דיפלומטיה מתנות קטנות מקבלות מעמד הרבה יותר גבוה...

Nihau

New member
למה כולכם יוצאים מנקודת הנחה שצריך

או שאפשר בכלל להרוג דרקון? גם אם הוא צעיר- גם לדרקונים יש משפחה ואימא שלו לא תכיר לכם טובה על כך ששברתם למחמל נפשה אפילו קשקש מקשקשי ראשו. חוץ מזה אז מה אם הוא דרקון, זו סיבה ללכת לנסות להרוג אותו? להרוג דרקונים זה מעין טרנד אופנתי שכזה אז להזכירכם פעם קרבות עד מוות בזירה היו שיא האופנה ואנשים מתו מזה כל יום. וזו אחת הסיבות למה הפסיקו לעשות קרבות כאילו אז גם אם זה באופנה זה לא בהכרח טוב לאנושות או שאר הגזעים התבוניים בעולם\מימד\יקום... אם תנסו לחסל דרקון קטן אחד, מה יקרה לאנושות כשהמשפחה שלו תבוא לחסל עיר כנקמה?

השימוש בדרקון

דרקון אמור להיות משהו מאיים ומסתורי, שנשאר ברקע, לא עוד היתקלות טיפשית עם הרבה אוצר בסוף. חוץ מזה, ברגע ששומרים על המסתורין והייחוד שבדרקון, כל הסיווגים הטיפשיים לפי גדלים וצבעים מאבדים ממשמעותם - הדרקון המאוד מפחיד שהדמויות גברו עליו יכול להיות לטאה גדולה, תמסח משונה או זוחלים נושכים אחרים. במשחק שהרצתי פעם, היה בחור לא-סימפטי שהתהדר בתואר "קוטל הדרקון" ואף הציג את פוחלצו של הדרקון לראווה בטירתו. למעשה, מדובר היה בסך הכל בתנין גדול, אם כי נדיר להחריד באזורים אלו ומסוכן בהחלט - אבל מכיוון שלאוכלוסייה הרחבה לא היו בבית עותקים של מגדיר המפלצות, ודרקוניו הצבעוניים (הטיפשיים ומיותרים עד מאוד) לא נראו מזה מאות שנים בממלכה או בשכנותיה, התנין בהחלט נראה כמו דרקון עבור המבקרים המתפעלים.

רמץ

New member
על דרקונים וצבעים

אהבתי מאוד את הסיפור, אבל אני חושב שאתה קצת מגביל. אני מסכים שיש הנאה רבה במסתורין (אני מעדיף את זה כך) אבל לא צריך לשלול על הסף מערכות עם שימוש נפוץ יותר בדרקונים כמו ברומח הדרקון למשל. ומה יש לך נגד הצבעים? יש שיאמרו שדרקון הוא דרקון הוא דרקון באשר הוא דרקון, אבל צבעים יכולים להוסיף הרבה צבע למשחק (משחק מילים משובח) מבחינת אינטריגות דרקוניות פנימיות, היסוס בגישת השחקנים למפלצת העומדת מולם (כמובן שזהירות היא תמיד גישה טובה...) או הפתעתם באופי המנוגד למקובל. אפילו במשחק כמו זה שתיארת צבעים יכולים רק לתרום (לכשיפגשו השחקנים את הדרקון האמיתי השני בחייהם - למרבה חוסר ההסתברות). נכון שיש משהו במנטליות הזאת שמזכיר את "פוני קטן" אבל זה לא בהכרח רע. צריך גם לזכור שלעולמות מערכה אפיים העוסקים במאבקים שבין הטוב המוחלט והרוע המוחלט מותר להיות מעט סטריאוטיפיים - זה בא עם ההגדרה.

Soul Cake Duck

New member
מוצלח! ../images/Emo45.gif

למרות זאת אני חושב שיש גם מקום למערכות בהן דרקונים הם נפוצים יותר, וגם ניתנים להריגה בידי מישהו שיש לו די ניסיון והיכרות עם הנושא. במקרה כזה, הגדרות הצבע המסורתיות יכולות לספק סוג כזה של היכרות והבנת החולשות. מצד שני, ההמלצה שלי היא לאמץ קצת את היצירתיות ולתת לדרקונים תכונות שאיש לא חשב עליהן או שסתם לא מצפים להן...

דרקונים

אישית, אני חושב שכל הדחיסה של דרקונים לשבלונות של צבעים וזנים עם דפוסי התנהגות מסויימים, די מוציאה מהם את הייחוד שבהם. לטעמי, כל דרקון צריך להיות יחיד במינו, עם שם והיסטוריה ותכונות ומאפיינים המיוחדים רק לו. לא "דרקון ירוק בשלב התפתחות 5" ושטויות כאלה. מילא הם הרסו את הדמויות עם הקטגוריות המאוסות הללו, למה לרצוח גם את הדרקונים?

לא רלוונטי.

בוא נצא מנקודת הנחה שדמויות השחקן הן לא אלים סופר עוצמתיים סטייל אקסלטד.. אוקי.. עכשיו בוא נצא מנקודת הנחה שדרקונים הם.. וול.. כן. מכאן עולה שאלה חשובה למה לכל הרוחות שמישהו ינסה להרוג דרקון (סופר אל רב עוצמתי כאמור) ? במיוחד קבוצה קטנה של אנשים. משאלת מוות ? יש דרכים יותר קלות. המציאות נושכת בדרך כלל והסיפור לא נגמר כשהדרקון מת (או יותר נכון מעוצבן קלות ומסיים לנקות את שיניו בעזרת אחד ההרפתקנים). הדרקון/חבריו/משפחתו בוודאי לא מרוצים מכל הסיפור. ומה עושה סופר אל רב עוצמתי חסר מעצורים כשהוא לא מרוצה ? ואיזה "ספונסר" משלחת הרפתקנים מספיק טיפש כדי לא להבין את זה. שלא לדבר על ההרפתקנים עצמם. בכלליות : הדרקון הוא יותר מציפור מגודלת , הרבה יותר. הוא יצור חזק , חכם ובעל נסיון של שנים יותר רבות ממה שניתן לדמיין. גם דרקון "צעיר" יותר זקו מכל הרפתקן ממוצע ומכיר כמה וכמה טריקים נוספים. הוא יערים על הדמויות או פשוט יעבור דרכן באלימות , ושתי הדרכים יצליחו. דרקונים כאן (שם - יותר נכון) כדי להזכיר לנו כמה קטנים וחסרי חשיבות אנחנו עם החרב+2 לניקוי חניכיים שלנו. בקיצור : לדרקון לא צריך באמת להיות נק"פ מספרי , כי הסיכוי של ההרפתקנים בכלל לגעת בו הוא נמוך. שלא לדבר על לפצוע אותו. אם אתה רוצה מספר.. קח ק'20 , גלגל , תכפיל את התוצאה בשנה העברית הנוכחית ותהנה לך

מה שהרבה פחות סביר

זה שלאדם שבמקרה מתהדר כ"לוחם בדרגה 20" יש יותר נק"פ מלפיל, ובערך כמו לדרקון. מה לעשות - חרא שיטה...

Illithid

New member
למה כל הדיון הזה על נק"פ?

לכו לmonster manual ויהיה שם כל מה שתרצו. אין שום צורך להמציא מחדש את הגלגל (ובמיוחד גלגל כזה גדול...) למה להתאמץ שאפשר לא? (אגב, זה גם המוטו שלי
)

השאלה המקורית הייתה

"האם זה סביר" לחפש סבירות במגדיר המפלצות זה בערך כמו לחפש אתיופי לבקן - ראיתי פעם אחד די מזמן, ולא מצאתיהו מאז.

Illithid

New member
התגובה שלי לא היתה לשאלה המקורית

התגובה שלי היתה לדיון שעלה בעקבות השאלה המקורית. ואין לי מושג מה העניין של חוסר סבירות במגדיר למפלצות שאתה מדבר עליו... אנא פרט (אם זה חשוב לך...)

למעלה