ד ר ק ו נ י ם . . .

ד ר ק ו נ י ם . . .

השחקנים של מעולם לא נילחמו בדרקון ( הם דיברו פעם עם אחד ) ניראה לכם סביר שלדרקון יש 200 נקפ ? - אם נחשב את הנפח גוף שלו זה לפחות 1000 . . .אז איך ביכלל אפשר להרוג אותו - תחשבו על זה . . .

ethidium

New member
דרקון זה לא משהו לדרגות נמוכות

ואני מתכוון לנמוכות כמו 17-20...לפחות לא נגד הזקנים.... דרקון הוא יצור מאוד חכם ואינטיגנטי (ok לא השחור והלבן) והוא בטח לא ילחם על הקרקע כאשר ברשותו ארסנל רציני של נשיפות וקסמים. טווח הפגיעה שלו מאפשר לו לשלח זעם, חרון אפו ומשלחת מלאכי רעים ממרחק בטוח אפילו ממטחי הקשתים. חסינות הקסם שלו וגלגולי ההצלה המטורפים שלו הופכים אותו לדי עמיד כנגד קסמיהים של הקוסמים (שמיותר לציין שבזכות הכמות המרשימה של הHP שלהם הם לא ישרדו את הנשיפה הראשונה). הנשיפות החזקות שלהם משמידות כל הנקרה בדרכן ( כולל שחקנים על מלבושיהם ודגש על מלבושיהם). הם יכנסו ל melee רק לאחר שהם וויאו כי יריבם אינו מסוגל לנצח אותם. נכון שהם שחצנים אבל הם לא טפשים- הטפשים נהרגים מהר על ידי שחקנים צעירים וDM חובבן/רחמן. על פי חוקי דרווין, אלה ששרדו להגיע לגיל מכובד כמו young adult מספיק חכמים להעריך את יחסי הכוחות של הגופים הנוגעים בדבר ( במקרה שלנו קבוצת ההרפתקנים vs. הדרקון) באחד ה dragon magazine (מלפני שנים רבות) הם הפכו את הדרקונים ליצורי על בכך שרמזו שבזכות האינטליגנציה, החוכמה, יכולת הבנת השפות שלהם וגילם המופלג (גם דרקון צעיר הוא בין כמה עשרות שנים) הם מסוגלים לפנות ללימוד תורת הקסם, כלומר להפוך לקוסמים. כלומר יש להם הרבה שנים ללמוד להיות קוסמים. ואם תפגוש ג'יג'י זקן הוא עלול להיות בעוצמה של arch-mage שזה די כואב גם בלי הנשיפה, הטלפיים, הזנב והשיניים.

Naruto007

New member
קודם כל...

לא כל כך ענית על השאלה. הוא דיבר על נק"פ ואתה הסברת על כל דבר-מקסם עד נשיפות-אבל לא על נק"פ. הרבה ידע יש לך וזה מאוד יפה, אבל צריך לענות על השאלה. אני עצמי לא יודע להסביר במפורט, לכן במקום זה אמליץ על ספר בשם "Draconomicon" שהוא אולי הספר הכי מושקע שקיים. תוכל למצוא הסבר על כל דבר, מאיך שהם מקבלים את כוחות הקסם שלהם, צורת העצמות שלהם ואיך העצמות גדלות ואפילו מגיעים ליכולת הנשיפה שלהם. זה ספר בן מאות עמודים ואף אחד שהביט בספר לא יאמר שזה לא הספר הכי מושקע שיש.

ethidium

New member
narutoo אתה צודק

מרוב בלגן על עומת הדרקונים לא התיחסתי לנק"פ. והתכוונתי להתיחס. 200 מק"פ זה לא מעט, ועם היכולת ליצירת נזק סביבתי מסיבי, לפי דעתי זה מספיק. ואני בהחלט אשלח מבט בספר שהמלצת.

dragon zlotnik

New member
אנחנו המצאנו

שיקוי (קוראים לו h&s יענו הד אנד שולדרס, השמפו הזה נגד קשקשים) והוא כאילו ממיס את הקשקשי דרקון ואז הדרקון חשוף, ואפשר למרוח אותו על חצים ואז זה קל לפגוע בדרקון.

BluePrint

New member
צודק.

זה באמת מצחיק יותר כשההוגה לא מבין את כפל המשמעות שבדבריו.

מירטל

New member
h&s זה ראשי תיבות של

hack&slash סיגנון משחק שעוסק בלרדוף אחרי מפלצות ולהרוג אותן, הסגנון הזה נחשב למאוד נחות ( רק קצת יותר טוב ממאנצקיניזם), והשיקוי שהמצאתם מתאים לו מאוד.

Soul Cake Duck

New member
נסביר ככה

לי ולאחי הקטן יש משחק שמבוסס לחלוטין על יצירתיות ודמיון, ובהקשר הזה בהחלט אפשר להקביל אותו למשחקי תפקידים. מה אי אפשר להכניס במשחק הזה. דוגמה אמיתית: אחי: "אני מאכלס את הבניין שלך בידייים מרושעות שיוצאות מהרצפה, והן הורגות את כל הדיירים שבו". אני: "אני מאכלס את הידיים בקלפים, ואז הן משחקות פוקר כל היום". אחי: "אבל אלה ידיים מרושעות!" אני: "אם כך אז הן מרמות בפוקר..." (כמעט) רק דבר אחד אסור במשחק הזה - לעקוף את היצירתיות. זה נקרא חוק ה"מין-כזה-כאילו(אנטי)". "אני משתמש במין-כזה-כאילו אנטי-קרינה גרעינית - שנוגד לחלוטין את הקרינה הגרעינית שהשתמשת בה!". אופס, איבדת תור, חזור למשבצת ההתחלה, אל תעבור בקפריסין ואינך זוכה להדביק מקצוע. החצים שלכם מרוחים במין-כזה-כאילו חומר אנטי-קשקשים שעושה הריגת דרקונים לקלה. תבין לבד למה זה מצטייר לא כהמצאה המבריקה של עידן הפנטזיה כי אם כתעלול נחות שמטרתו להביס אלמנט דרמטי רב פוטנציאל.

Soul Cake Duck

New member
מצד שני

אנחנו לא יודעים, מהתיאור הקצר הזה, מה היו הנסיבות. יכול להיות שהחבורה עברה מסעות מפרכים וצלחה אתגרים שהם מעבר ליכולתו של אדם בכדי להשיג את המתכון המיוחד, וזאת לאחר שמאמציהם של כל המכשפים, אנשי הדת והאבירים עזי הלבב עלו בתוהו, והממלכה החלה הופכת לחורבות מעלות עשן... או אז הביאו גיבורינו האמיצים, ברגע האחרון ממש, את אותו שיקוי הישועה קוטל הדרקונים - שבמקרה הרציונליזציה שמאחוריו היא שהוא ממיס את קשקשי הדרקונים. ואז, כדרכם של שחקנים, הלכו ידידינו והדביקו לזה שם של שמפו מסיר קשקשים. יכול להיות. ובמקרה כזה זה ממש לא Hack&Slash, רחוק מכך. אבל "אני והחברים שלי המצאנו" יכול להיות סתם משהו שעלה במוחכם הקודח וקיבל מיד תגובות נלהבות של "וואי זה הכי מאגניב!". במקרה כזה חזור אחורה שלוש משבצות, קרא את ההודעה הקודמת שלי, צפה את חזית הבניין בטיטאניום עמיד והפסד שלוש ג'יראפות. תזכירו לי לספר לכם מתישהו את ה"חוקים" של המשחק הזה...

Nihau

New member
המשחק הזה שלך דווקא נשמע לי מעניין

אפשר פירוט?

dragon zlotnik

New member
תרגע, אנחנו לא

השתמשנו בשיקוי רק המצאנו אותו סתם כי למישהו זה עלה בראש, (והזכרתי את זה כי אם השהם הזה רוצה שחשקניו ינצחו דרקון, למרות שזה לא טוב הוא יכול לעשות משהו בסגנון הזה) עשינו את זה כנדיר בטירוף ויקר בטירוף, וגם זה לא הורג במהירות דרקונים, זה להרפתקאנים הירואיים, שרוצים להילחם בדרקון, אז זה איזה משהו שיעזור לו, זה לא הופך את העבודה לקלה.

במשחק הומוריסטי

זה יכול לעבוד נהדר. אחרי הכל, לחפש את "החרב השחורה קוטלת הדרקונים" לא בהכרח רחוק מלחפש את השמפו המופלא של המכשפים פרוקטר וגמבל. ואם בהומור עסקינן, מישהו פעם סיפר לי על משחק בו במקום להרוג את הדרקון, הגיבורים הצליחו לשכנע אותו להכנס לעולם האפל של ההימורים וההלוואות בריבית קצוצה. בהתחלה הוא חשש לסכן את זהבו, אבל אז הערימה שלו גדלה, וגדלה, וגדלה... "דרקון אציל, עד מתי תרבוץ על ערימת זהב באותו גודל ותחכה להרפתקנים שיבואו להילחם בך - זה עידן אחר, ואתה צריך להיות דרקון מהדור החדש!"

dragon zlotnik

New member
אתה לא מבין

אנחנו לא השתמשנו בשום שיקוי קוטל דרקונים, פשוט חשבנו על הרעיון הזה, וגם אם זה היה קיים בעולם שלנו זה לא אומר כלום...

למעלה