ד"ר סמואל אליהו

• פותח הנושא arket
  • פורסם בתאריך

arket

New member
ד"ר סמואל אליהו

שלום לכולם, אני שמח לספר לכולם שהיום קיבלתי מכתב מאת ד"ר יגאל בן שלום מנכ"ל הביטוח הלאומי. בהמשך למכתבים ששלחתי לביטוח הלאומי ואליו בענין התנהלותו של ד"ר סמואל אליהו, הודיע לי מנכ"ל הביטוח הלאומי במכתבו על הנחייתו להפסיק את עבודת ד"ר סמואל באבחון ילדים באזור תל אביב. אני מודה שלא ברור לי הנושא של תל אביב. אני מניח שהתכוון לאזור המרכז ואולי כתב כך מכיון שזה ממילא מה שסמואל עושה מאבחן ילדים רק באזור המרכז. אני אוודא כמובן נקודה זאת (שכן ברור שהפסת ההעסקה בכל הנוגע לאבחון ילדים צריכה להיות כללית בכל הארץ). אבקש מכל מי שמזומן לועדה בביטוח לאומי לשאול מראש מי הרופא. אם מישהו נתקל בד"ר סמואל - נא צרו עמי קשר לפי הפרטים מטה. נקוה שעכשיו אחרי צו הבינים שניתן בעתירה שהוגשה על ידי אלו"ט ואחרי שנפטרנו מעונשו של זה - לפחות חווית הביטוח הלאומי תהיה קצת יותר קלה. פרטי שוב: 050-7725077 [email protected] עופר ויסוקר.

n o g a h

New member
לעופר ויסוקר../images/Emo51.gif

כל הכבוד על הצלחתך להביא להפסקת פעילותו של ד"ר סמואל בוועדות הבטוח הלאומי. ביתי עברה וועדה איתו בכפר סבא, (וועדה משפילה ותוקפנית, כהרגלו) כך שבאמת חשוב לבדוק למה הכוונה באיזור "מרכז". תודה רבה, ומקווה שהורים וילדים אחרים לא יאלצו לעבור עוד תחת ידו המאוד לא נעימה.

אור לנו

New member
הגיע הזמן.... ותודה רבה עופר

הלוואי וזה יהיה לתמיד, כמו שכבר נכתב פה פעמים רבות - הוא לא ראוי לשבת בועדות של הביטוח הלאומי (ולדעתי האישית גם את התואר ד"ר צריכים לקחת ממנו). אני שמחה לראות שסוף סוף הביטוח הלאומי מגיב לפניות שלנו, כאשר אני שלחתי מכתב באופן אישי אחרי ההשפלה שעברנו אצלו קיבלתי תשובה לקונית ומרגיזה. תודה שלקחת על עצמך את התכתובת הזו וכולי תקווה שזה ישמש מסר גם לרופאים אחרים בוועדות - אנחנו לא פראיירים ולא נוותר על הזכויות שלנו, אם הגענו לביטוח הלאומי זה לא כדי לרמות את המדינה אלא כדי לעזור לילדים שלנו לקבל את המגיע להם ולעזור להם בעזרת הגימלה למצות את הפוטנציאל שלהם.

doroniz

New member
כל הכבוד

זאת ההוכחה שאפשר לשנות דברים ולנו ההורים יש כוח ועוצמה בלתי מבוטלים. יפה מאוד מאוד, דורון.

רוויטלג

New member
יישר כח

הוא בהחלט נותן הרגשה כאילו אנחנו מנסים לקבל במרמה זכויות שלא מגיעות לנו, שואל שאלות שאין להם כל רלוונטיות, כאילו זה רלוונטי ללקות של ילדינו אם הם מסוגלים לאכול לבד, או להתלבש לבד... רק צריך לוודא מה הכוונה באיזור המרכז, האם הם מעבירים אותו לאזור אחר שימשיך שם במעלליו?

דן להב

New member
פסילה ראשונה

אני מקווה שלא יחזירו אותו מהחלון.חייבים להביא לכך שהממסד לא יראה בנו גנבים בלילה וישסע בנו את "טובי" הרופאים. רק תלונות חוזרות ונשנות בכתובים יכולות להזיז משהו. עופר, תודה רבה. דני

rutimay

New member
לא התמזל מזלנו להכיר אישית

את האובייקט המדובר, וטוב שכך, אבל אני מצטרפת לברכות הקולקטיביות שנפטרנו מעונשו של זה. תודה לעופר ולכל מי שהביאנו עד הלום. ודני, אתה יודע מה עושים למי שנכנס מהחלון?

rutimay

New member
שכחתי את המרכאות, כמובן.

"לא התמזל מזלנו" וכו'. טוב, עוד לא ממש התעוררתי מהבוקר....

vered73

New member
לעופר

שאלוהים יברך אותך ואת כל ההורים שעמדו לצדך ושלחו מכתבים. אני מאד מקווה שזה לא מכתב כדי לרצות אותנו, ההורים, ושהאדון פשוט החליט להוריד אחוזי משרה או שהוא עובר דירה אז נוח לו להתחיל ולהתעמר במשפחות באיזורים אחרים שעוד לא ראו אותו. מאחלת לכם רוב אושר וברכה על מלחמה בגוף המשול בעיני לא פחות מאשר לארזי הלבנון.

sheleg123

New member
ת'שמע - עופר שיחקת אותה!!

מחזק את ידיך וידי ההורים ששלחו מכתבים (מקווה שהיו לא מעט כאלו). מעניין לדעת באם התשובה וההתנצלות בתוכה הגיע גם בעיקבות היותך...עו"ד....לנו זה ממש לא משנה. להיפך. חזק ואמץ!!!

ברכותיי

אכן, רופא כמוהו שכל מטרתו היא להראות להורים שאין צורך בגימלה וההורים לדעתו- כל מטרתם היא לרמותו ואת המוסד שהוא מייצג מוטב שיתמחה במקצועו במקום אחר. מה שכן, תמיד אני מופתעת מהגישה של רופאי המוסד שמאמינים שתוך שנתיים הילדים מחלימים.. אולי היה שווה שיתנו הרצאות לרופאים האחרים.. אלה האומרים כי אי אפשר לצאת מהאוטיזם.. ברכותיי עופר ותודה !

snooopi

New member
ההרצאות מיותרות...

באמת אי אפשר "לצאת" מהאוטיזים...ודרך אגב, האמירה של חלק מאיתנו שאפשר לצאת מאוטיזים, מעבר לזה שהיא שגויה, היא מצדיקה את הגישה של בטל"א לבדיקות תקופתיות חוזרות ונישנות...

vered73

New member
אתם חוטאים לנושא כולו

מטרת הועדות היא להוכיח שרמת התפקוד והקוגניציה של הילדים היא נורמטיבית ביחס לקבוצת השווים, ולכן כפי שנוהג בטלא לדרג את רמת הנכות על פי התפקוד, הוא בודק כל פעם מחדש היכן הילד שלכם עומד. בל נשכח שגיל האבחון יורד ויורד, והם רוצים לבחון את הילדים ולראות שמא היתה טעות. "לצאת מהאוטיזם" - מבחינתי לפחות - זו לא ההגדרה בDSM אלא האם הילד עם אישיותו ודפוסי התנהגותו והבנתו יכולםי לתפקד באופן עצמאי בחברה. >> אם הילד שלי יהיה בגיל 20 אדם שיכול לפרנס את עצמו, לגור לבדו ללא השגחה, ולדאוג לעצמו (אמנם הוא פספוס, אבל כשהוא רעב הוא פותח את הארון ומוציא לעצמו דברים. ואם צריך הוא גם מטפס. הוא לא תמיד מבקש עזרה ממישהו בנושא, מה שמעודד אותנו מאד בנקודה הזו), אזי מבחינתי הוא יצא מהאוטיזם. יצא מהתלות באחרים שיש לאוטיסטים רבים. החלק החברתי זה לא המבחן מבחינתי. אני מכירה ילד אוטיסט בתפקוד גבוה PDDNOS שיש לו חברים רבים בבית ספר, ועדיין יש לו קושי להבין סיטואציות. (חלק מהקבלה של הילדים אותו כפי שהוא). החלק התפקודי הוא חלק אחד שקובע את הנכות, והחלק הקוגניטיבי הוא השני שקובע את הנכות. מאחר והילדים שלנו נעים על שני המישורים מבחינת הנכות, כך גם בוחנים את הדברים הרופאים השונים במוסדות השונים. רק לסבר את האוזן, אדם שאינו כשיר קוגניטיבית הינו נכה ב100%. עם כל זאת, אני חושבת שיש בעיה מהותית בחקיקה שלא הסדירה את הנושא של האוטיזם בדרך הראויה, וזו הסיבה לכך שיש מבדקים. כאשר יהיה כתוב בחוק שמדובר בנכות שבסיסה גנטי, ממש כמו תסמונת דאון, לא יהיה ספק אם הילד כזה או לא. הבעיה היא שכל עוד המחקר לא "שלם ומושלם" לא תהיה חקיקה כזו. ועד אז יצטרכו דורות רבים של הורים להוכיח שגם אם הילד לא נולד עם סימנים חיצוניים לאוטיזם (כמו המדידות המוזרות שעושים להם מדי פעם של פרופורציות הפנים >> לא יודעת אם נתקלת בזה אבל אני נתקלתי בזה אצל ד"ר צחוק {משל היתה רופאה במחקרים של הנאצים} וגם בקופת חולים (פה לפחות היתה רק מדידת היקף ראש) ) אזי הוא עדיין אוטיסט מלידה. הסתבכתי בתוך המילים של עצמי. לא מועילים לי השרשורים האלו שוב על מהות האוטיזם. נמאס כבר.

snooopi

New member
ורד

אם מבחינתך שיפור ביכולת התפקוד הוא יציאה מאוטיזם, אין ביננו מחלוקת. אני לא יודע באיזה תפקוד הבן שלך, אבל הבן שלנו שהוא בתפקוד בינוני-נמוך, אם את שואלת אותי מה הסיכוי שהוא יתפקד עצמאית אז לדעתי הסיכוי אפסי. לכן אני מעדיף בטיפול בו לכוון למטרות ברות השגה תוך הבנה שהאוטיזם הוא חלק ממנו ותוך מטרת על, שהוא יהיה ילד ולאחר מכן בוגר מאושר. והכי חשוב זה שנדאג שהילדים שלנו יקבלו בתור בוגרים את האפשרות לחיות חיים טובים ומאושרים גם אם לא לגמרי עצמאיים על ידי הקמה של מקומות מתאימים שיאפשרו לכל אחד לחיות בכבוד וברמת העצמאות שמתאימה לו..

דונטלה1

New member
כל הכבוד. עשית לכולנו שירות חשוב

מאין כמוהו. לנו היה הכבוד להופיע בפניו דווקא בהרצליה. למרות חרדותי הרבות, הוא התנהג אלינו ואל בננו מאוד יפה, אבל זה לא מנע ממנו לציין בהחלטתו שהילד אמנם אספרגר, אבל לא מספיק בעייתי, כך שהקצבה נשללה מאיתנו. ביום א' מתקיים הדיון בערעור שלנו, ונראה לאן זה יוביל.

מיכל שב

New member
אני מורידה את הכובע בפניך

סוף סוף השכילו בביטוח הלאומי להבין שמדובר באדם רע לב

למעלה