ד"ר יקרה

Rossi46 ®

New member
ד"ר יקרה ../images/Emo70.gif

אני רוצה לחזק את ידך על הפעילות המבורכת שאת עושה בשבילנו כאן , אלף תודות על הייעוץ החם והמושכל , התשובות המפורטות והנכונות לעזור . את נכס צון ברזל לפורום הזה . עידו .

הי עידו, סליחה על שלא עניתי לך

אני פשוט נורא לחוצה בימים אלה. זה עוד אקטואלי? אפילו לא בדקתי את השאלות ששאלת אותי. אני מתביישת. כל השבוע שעבר לא יכולתי כלל לענות כאן בגלל איזה פופאפ מעצבן. תודה על הפרגון. אני מבטחיה להיות יותר אקטיבית כשיתפנה לי קצת. בינתיים אני רק רוצה להגיד לך שהסימפוזיון שספרתי לך עליו קורם עור וגידים. הבחירות קצת תקעו לנו מקל, אבל זה יהיה כנראה ב-26 או ב-27 במרס. איגוד רפואת הספורט יהיה אחד הספונסורים. ננסנה לעשות לו פרסומת, ואני מצפה שגם אתה תעזור. זה יהיה במסגרת הכנס המדעי השנתי של האגודה, אבל נמצא פתרון לאנשים שיבואו רק למטרה הזו. זה היה אמור להיות בהילטון, בגלל השינוי בעקבות הבחירות, אני עוד לא בטוחה שזה יהיה שם. בכל אופן אחזור אליך עם עדכון וכמובן עם התוכנית, אני בטוחה שתגלה עיניין.

faraday

New member
כנס

שלום רב, אולי תעדכני אותנו בכנס -רק לרפואים או מה..... תודה

Rossi46 ®

New member
../images/Emo24.gif

ודאי שאגלה עניין ובטח ובטח שאגיע ואעזור לך ככל שידי משגת . בקשר למסר שלי , פורסם מאמר מאוד מעניין ע"י קרדיולוג בשם "אלכסנדר ארדיטי" , המאמר שלו קונטרוברסלי בעיני התזונאים הקליניים והפיסיולוגים של המאמץ שאיתם שוחחתי בנוגע אליו . את נותרת כדי לתת את הגושפנקא הסופית בעניין זה . תחילה , המאמר מדבר על סמים אסורים בספורט [זה פחות מעניין מאחר וטחנו את הנושא הזה לעייפה] , אחר כך עובר המחבר להמלצות תזונה שעושות פלאים לרמות הורמון הגדילה , טסטו' וקורטיזול . ברשותך , הנה חלק מהדברים שנכתבו במאמר [ואני מצטט] : א . "מחקרים רבים הראו שסוג המזון שאנו צורכים משפיע על רמת הורמונים מסוימים בדם: 1 . אכילת חלבונים לפני פעילות גופנית מעלה את רמת הורמון הגדילה ומורידה את רמת הקרוטיזול [הטעות במקור , עידו] בדם. 2 . צום מעלה את רמת הורמון הגדילה. 3 . אכילת פחמימות לפני או אימון כושר או במהלכו גורמת לעליה ברמת האינסולין והסוכר בדם ומדכאת את ההפרשה של הורמון הגדילה ושריפה השומנים. ב . "ארוחות של פחמימות בלבד (ללא חלבונים או שומנים) מתוכננות בצורה מבוקרת יומיים-שלושה בשבוע בלבד בשעות הצהריים. זה על מנת למנוע את השפעת הפחמימות על הפרשת ההורמונלית לפני אימון או בלילה. אלה רק חלק מההמלצות של הד"ר . אם יותר לך זמן , אבקש ממך לקרוא את המאמר בחלקים הרלוונטיים שלו ["שינויים הורמונליים הקשורים לטיב המזון" , תזונה לפני אימון" , "תזונה לאחר אימון" - כמובן , אבקש את דעתך בנושאים האנדוקריניים לגבי הפרשת הGH והטסטו' , לא אטריח ואסבך אותך עם תזונה
] . מודה מקרב לב וממתין לתשובה , עידו .

עידו אני מבטיחה לנסות הפעם

אמנם בתפוז סדרו את הבעיה שהפריעה לי בשבוע שעבר, אבל בינתיים המחשב שלי בבית נהרס. אני לוקחת אותו היום לתיקון, אני בינתיים יושבת אצל הבנות שלי, והמחשב שלהן לא איי איי איי. אחד הנושאים שיכוסו בסימפוזיון יהיה דווקא נושא הבסיס המדעי כי מזונות מסויימים, או תוספי מזון, משפרים הישגים. ארדיטי צודק במובן זה שיש באמת דברים שמפיעים על הפרשה אנדוגנית של הורמון גדילה. ונכון שיש דברים שמשפיעים אחרת על הורמונים אחרים. מכאן להסיק בדיוק מה הקומבינציה הטובה ביותר למצב הורמונלי הכי מתאים להפיק תועלת מירבית באימון, אני לא בטוחה שמישהו באמת יודע. לגבי הסימפוזיון אני אודיע לך כמובן. זה לא כנס לקהל הרחב זה בטוח. הוא יהיה במסגרת הכנס המדעי השנתי שלנו, אבל הוא גם יקבל חסות של איגוד רפואת הספורט ובמסגרת זו הוא יהיה פתוח לחברים שלהם. ננסה גם לתת לו כיסוי של אמצעי התקשורת, ובמסגרת זו יתכן כי נוכל לשתף אותך.

faraday

New member
הכנס

האם זה כנס סודי-או רק לבעלי מקצוע-אולי תגידו לנו איפה ומתי נערך הכנס- אולי זה יהיה לעניין לנו!!!!!!!!

קראתי את הכתבה

הי עידו, אז ככה. קודם כל, לצערי, אני אל פיזיולוגית של המאמץ ואני לא שולטת בפסרות שדנה במכלול השינויים ההורמונליים באימוני ספורט שונים. כעקרון רוב דברי הרקע שכותב ד"ר ארדיטי מבוססים ונכונים מדעית. הפתיח שלו שניתן ע"י שימוש מושכל בתוספי מזון ובאיכולה של אבות מזון מסויימים, לשפר את הפרשת ההורמונים הרצוים וכך להמנע משימוש בהורמונים סינטטיים, יוצא בסה"כ מגישה חיובית. הבקורת העיקרית שלי היא שמהתיאוריה שאני לא חולקת עליה, הוא עושה leap of faith עצום כשהוא ממליץ על חמרים אלה ואחרים, לכך אין לצערי עדויות טובות, ואם יורשה לי להשמיץ, נוצר הרושם שיש לו איזה אינטרס בקידום המחירות של חלק מהמוצרים האלה. אולי אני טועה, אבל אני הייתי רוצה לראות את המחקרים שבאים לאשש את ההמלצות האלה. לכך בדיוק הזמנתי סקירה של תזונאית שמתמחה בתחום שתרצה בכנס על הנושא. אני רוצה לצאת מההרצאה הזו עם השורה התחתונה. מה נבדק ומה באמת עובד כשמתבססים על מחקרים מדעים שבדקו את זה בפועל.

למעלה