ד"ר דן הרמן מגיע...

Tal_Ya_Tal

New member
שאלה לדר' דני הרמן../images/Emo35.gif../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif../images/Emo41.gif

למה עזבת את האסטרולוגיה? אשמח לקבל תשובה עניינית (למרות שאין זה הנושא כאן) אני נעזרת עד היום בתוכנה שפיתח תלמידך מיכה ולנר הנשענת על שיטתך. (אף על פי שחיזוי אינו המוטיב שלי באסטרולוגיה. אלא מודעות עצמית והתפתחות רוחנית.) אני מאמינה שהמפה האישית היא מורת דרך לעבודה הפנימית. היא בעצם 'תכנית העבודה שלנו לחיים'. L&L TALYA

דן הרמן

New member
אדם מותג

אדם הוא מורכב ורב-ממדי. מותג, לפחות בשלבים הראשונים, הוא פשוט. כשאדם רוצה להפוך למותג הוא צריך בראש ובראשונה להחליט מי קהל המטרה שלו ואיזה תועלת ייחדית הוא רוצה להציע לקהל זה. כשהוא הופך למותג, אותו אדם מגלם בהתנהגותו ובפעילותו את ההבטחה ואת מימושה. הקושי העיקרי, מנסיוני, הוא ההתחדדות לתועלת אחת, שהיא ייחודית. זה מרגיש כמו ויתור למרות שהויתור כאן אשלייתי. לגבי מיתוג מחדש של אדם: הדוגמא בכותרות היא אריק שרון (מלוחם קיצוני ופורק עול לסבא טוב שוחר שלום ואחראי). למעשה, הדוגמא מורכבת יותר מזה אבל זה כבד על התשובה הזו.

jhon86

New member
תודה שאלת המשך האם תוכל ל

להסביר מה הכוונה התחדדות לתועלת אחת וכן איך זה מתקשר לעניין השווק של האדם בעיקר כאשר יש אנשים שהם רב תחומיים לא כמו שחקן כדורגל המסל עניין מסויים תודה

דן הרמן

New member
הבטחה אחת

אנשים משטחים אנשים לתועלת מרכזית אחת. איינשטיין = גאונות. רבין = שלום. מדונה = פרובוקציה. כאשר ממתגים אדם עוזרים לזה לקרות. לאנשים רב-תחומיים יש בעיה. כדי למתג את עצמם הם עדיין צריכים תועלת אחת,גם אם היא רב-תחומית.

מה דעתך על הכניסה של קדברי לישראל ?

קדברי לפי מיטב ידיעתי לא ממש מתרומם. לפי דעתי החדרתו היתה רצופה כשלים - גם בהפצה (היה קשה מאד למצוא אותו בחנויות), גם במחיר (לא נתן שום אינסנטיב להתנסות וגבה מחירים לא זולים) וגם בפרסום (קדברי באנגלית זה שוקולד - אני יכול להבין אם היו מדגישים את ארץ המוצא אילו היתה שוויץ הידועה בשוקולד שלה - אבל אנגליה??? לא מתחבר בכלל לשוקולד) - מה דעתך ?

דן הרמן

New member
אוי קדברי.

דעתי כדעתך. אם נניח לרגע בצד את הבעיות השיווקיות והלוגיסטיות האחרות, היתה בעיה מרכזית בהעברת הבטחה. אני מסכים אתך לחלוטין שהדגשת המוצא האנגלי לא עוררה את הדמיון ולא יצרה שום ציפיה לחווית-שוקולד טעימה חדשה. אני לא יודע מה היה להם בראש. "בינלאומי - זה טוב"? לא יודע. מוזר וחבל.

oren*

New member
שלום ד"ר הרמן, בקטלוג של NEO GROUP

אתה מופיע כחלק מצוות המשרד. לעומת ברוך נאה, שנוהג לבנות טיפוגרפיה ייחודית כמעט לכל לקוח (בזק, מי עדן, ארנה, FREEZE, הילולים-כרמל מזרחי וכו...), אתם עובדים עם פונטים מסחריים סטנדרטיים ולעיתים אף חוזרים על אותו פונט במספר מותגים (מעדני יחיעם, בייגל-בייגל, מועדון הורות-מטרנה, פלאפלים, מחלבות גד). מהי האסטרטגיה העומדת מאחורי ההחלטה להשתמש בפונט מסחרי מתוך קטלוג, לעומת בניית פונט ייחודי? מהו הגוף הישראלי הגדול ביותר שחברת מיתוג יכולה לשאוף לעבוד מולו (מעבר ל"רשות הדואר" ו"אלעל" כמובן)? האם אתה נוהג לבקר בתערוכות בוגרי מכללות העיצוב בישראל? אם כן, מה דעתך על רמת הלימוד בתחום התקשורת החזותית בישראל, ואיזו מכללה נותנת לסטודנט את נקודת הפתיחה הטובה ביותר לכניסה לתחום בניית המותגים? תודה

דן הרמן

New member
אני לא שייך ל Neo Group

אני משתף פעולה עם פיליפ בולקייה מעת לעת כפי שאני משתף פעולה עם משרדי עיצוב אחרים ועם משרדי פרסום שונים. בעת הפקת הקטלוג היה רעיון למסד שיתוף פעולה יותר קבוע אבל הוא לא יצא אל הפועל. אני לא מחשיב את עצמי מומחה לעיצוב או לבתי ספר לעיצוב. אני איש אסטרטגיה.

Tzafm

New member
שאלה לדר' דן הרמן ../images/Emo47.gif

שלום, אני כותב עכשיו עבודה על מותגים ישראלים מצליחים כמו כן אני נעזר בספר שלך רבות כדי לבחון את ה CASE שלי בעבודה יש לי מספר שאלות על איזה תובנות יושב מותג ישראלי מה מבנה ה - DNA של מותג ישראלי מצליח אך אתה בוחןבכלל מבנה DNA של מותג יש לך ספרות שאתה ממליץ בנושא מותגים ישראלים מצליחים המון תודות
צפ

דן הרמן

New member
מותגים שימושיים פסיכולוגית או חברתי

כל מותג, ישראלי או אחר, אשר שואף להציע לצרכן שימושיות פסיכולוגית (כמו תמיכה בפנסיה מסוימת, סיוע להיכנס למצב רוח מסוים, חיזוק לדימוי עצמי וכו') או שימושיות חברתית (שדר לאחרים שאתה בעל סטטוס מסוים, או אינטלקטואל, או..., אמירה לאחרים כמו הבעת אהבה, וכו') נשען על תובנה לגבי משהו שאנשים מנסים לעשות במישורים אלה. אורנג' מבוסס על התובנה שיש ישראלים רבים שרוצים להרגיש חלק מהעולם שבחוץ והם זקוקים למותגים שיתמכו בדימוי העצמי הזה. אני לא משתמש במושג DNA שהוא בעל משמעות מעורפלת מאוד בדיוק כמו שאני לא משתמש בערכי מותג, זהות מותג ושאר מושגים. מותג אמור למלא פונקציה, להציע תועלת. מושגים שמסיחים את דעתנו מזה ומאפשרים לנו לדברי על המותג כישות בעלת זכות קיום עצמאי - מזיקים למקצועיות שלנו.

פוליטיקה

מיתוג פוליטיקאים - האם ההבדל בין מיתוג למרוץ לרשות מקומית לבין מיתוג למרוץ ארצי הוא גדול?

יש הבדל עצום ורבים לא יודעים זאת

וודאי שיש הבדל, לצערי מרבית מנהלי הקמפיין של המועמדים השונים לא מבינים זאת. ננסה להבין מה עובר בראשו של מנהל קמפיין כשהוא מנסה למתג מועמד אנונימי, השאלה הראשונה שהוא שואל את עצמו היא ממי נלמד איך למתג מועמד? והתשובה המתבקשת היא מהגדולים קרי, מהמפוליטיקה הארצית (לכנסת, לראשות הממשלה)וכאן שורש הטעות, על מתמודד שרוצה להגיע ולהיות ראש ממשלה הציבור יודע הכל מי הוא, מה הוא והאם הוא מתייחס טוב למטפלת של ילדיו או לא (בקיצור יש לו חשיפה תקשורתית רחבה, תקופה ארוכה עוד לפני ההתמודדות). מנגד פוליטיקאי מתחיל שמגיע לבחירות לראשות המקומית הוא אנונימי כמעט לחלוטין ועל כן נדרש לבצע כאן תהליך מיתוג מאפס!!! ניתן להרחיב בנושא עוד רבות

מותגים בינלאומיים בארץ

איזה הסבר אתה יכול לתת לעובדה שמותגים כמו מקדונלדס ודומינוס נקלטו כאן היטב ואילו סטארבקס או ברגרקינג שמצליחים בחו"ל - נכשלו כאן?

דן הרמן

New member
גיור כהלכה של הצלחות מחו"ל

העתקה של הצלחה מחו"ל, בין אם זה מוצר, מותג, רשת או מבצע קד"מ, היא סיכון. כבר ברור שלא כל מה שהצליח בעולם מצליח אצלינו. בחברה שלי פיתחנו נוהל עבודה שאנחנו מכנים אותו "גיור כהלכה". אנסה לתאר אותו בקצרה.הוא מתחיל בניתוח ההצלחה בחו"ל (למה זה הצליח? מה גרם להצלחה? מה היה עלול להכשיל ולא קרה?). אנחנו בוחנים את קיומם ואת משמעותם של גורמים אלה בשוק המקומי ומוסיפים אליהם גורמים ייחודים לשוק כאן. על בסיס כל זה אנחנו מעצבים גירסה מגויירת.

Dopa

New member
מותג באינטרנט

היי דן, האם לדעתך יש כללים/ חוקים ליצירת מותג באינטרנט השונים במהותן מהכללים ליצירת מותג "בעולם האמיתי"? קראתי את ספרו של אל ריס (שמתמקד וממתג את עצמו עתה כיעוץ להתמקדות) לגבי חוקי המיתוג של האינטרנט ולא למדתי שום דבר חדש.האם יש לך המלצות על ספרים בתחום המיתוג לחברות ש"חיות" באינטרנט?

דן הרמן

New member
אותו דבר אבל אחרת

ההגיון הבסיס דומה אבל יש כללים ספציפיים. יש ספרים רבים. אני ממליץ על חיפוש באמזון.

שאלות לגבי "איתור הזדמנויות":

[גם אני, כמו כמה מהשואלים כאן, זוכרת אותך כאסטרולוג - אסטרולוגיה אורנית קראו לשיטה שלך, נכון? וגם אני סקרנית לדעת אם אתה נעזר באסטרולוגיה בתחומי העיסוק הנוכחיים שלך] בהודעה, מטעם הנהלת תפוז, מציגים אותך כ"מתמחה באיתור ההזדמנות הבאה להצלחה עסקית-שיווקית עבור חברות ומותגים ובמימושה". האם אתה יכול לתאר תהליך כזה? מה זה "לאתר הזדמנות"? מהו תהליך המימוש? האם אותן הזדמנויות עיסקיות הן הזדמנויות ו/או תחומים חדשים עבור חברות ומותגים קיימים, או שמדובר גם באיתור חברות חדשות וקטנות שאתה רואה בהן פוטנציאל גדילה והצלחה? ו... האם עדיין ולמרות הכל - אפשר לראות באינטרנט הזדמנות כזו?

דן הרמן

New member
איתור הזדמנויות

אכן עסקתי בתקופה מסויימת באסטרולוגיה בתחילת שנות ה- 80. היא עניינה אותי כאפשרות של חקר מחזוריות בחיינו ומצאתי בה הרבה דברים מעניינים. אני חושב שיש בה חומר גלם לשיטה שאולי תהיה פעם שימושית יותר מכפי שהיא היום. אגב, לא קראו לשיטה שלי אסטרולוגיה אורנית וגם לא משהו דומה. כך או כך, העניין שלי נדד לתחומים אחרים מאז אמצע שנות ה-80. אנחנו עושים איתור הזדמנויות בשיטה שנקראת Opportunity Scan ואשר סורקת שמונה כיוונים מהם מגיע בדרך כלל "הדבר הבא". אנחנו עוזרים בעיקר לחברות ולמותגים קיימים ומבוססים למפות את ההזדמנויות הפתוחות בפניהן ולאתר את הדבר הבא. לאינטרנט צפוי עתיד ענק. החדשנות בו היא קדחתנית ואינסופית.

זה נשמע כאילו אתם "הולכים על בטוח":

כלומר, אתם עוזרים לחברות מבוססות למצוא עוד הזדמנויות. זה לא קצת סוגר אתכם? האינטרנט כרגע באיזה קפאון, כי אנשים פוחדים להשקיע כספים. איך אתה רואה את הבעיה הזו נפתרת?

למעלה