דת-קוסמות

• פותח הנושא liel3
  • פורסם בתאריך

----

New member
המממ...

אם באמת לקוסמים אין דת, מה שלדעתי נכון משום שרולינג סביר להניח שלא תיכנס בספרי ילדים לנושא שכזה, הנצרות היא באופן סימלי ורולינג יצרה את הנשפים החגים ועוד משום שאחרי הכל הלימודים לא יכולים להימשך בשיגרה שחוזרת על עצמה ללא חגים נשפים ועוד, והחגים הנוצריים משמשים לכך תירוץ מושלם. אני חושבת שיש אנשים מכל הדתות ולא רק נוצרים, ומשום שבית הספר ממוקם בבריטניה שם הנצרות היא הרוב חוגגים את החגים הנוצרים. אולי רולינג תוסיף ציונים לחגים של דתות אחרות, לדוגמא שבקריסמס יערך באופן מסורתי הדלקת נרות חנוכה ועוד, כי אחרי הכל החגים מוזכרים כסעודה מסורתית ללא טקסים דתיים ועוד. הממ קצת רועש פה אז שכחתי מה עוד רציתי להוסיף בכל מקרה אם אני אזכר בעוד משהו אני אכתוב ^-^ |S| פופי |S|

Hermione

New member
פעם העלתי את הנושא הזה,

בקצת יותר הרחבה, ועם זיכרוני אינו מטעה אותי, הוא נגמר ב... ריב. עוד ריב. זה לא היה חביב יותר מדי

נעמה ע.

New member
האמת היא...

הקסם אכן סותר את הדת- אפילו שקלתי אם מותר לי בכלל לקרוא את הארי פוטר בגלל הקטע הזה... אבל בסופו של דבר הגעתי למסקנה שזה בסדר, כי זה לא עוסק בקסם "אמיתי" ולקוראים ולסופרת ברור שהכל זה רק המצאה (טוב, יש את המכורים הכבדים שבטוחים שהם לומדים באמת בהוגוורטס, אבל זה כבר משהו אחר
המפי, "שלוותא"?...). עשיית קסמים/ כשפים / פעילויות מיסטיות אסורות לפי היהדות וגם הנצרות, לדעתי אפילו בנצרות זה יותר חמור. לכן בעצם לא הגיוני שקוסמים יהיו דתיים- החגים זה כנראה רק בשביל המסורת... ושתדעו לכם שראש ישיבה אחד טען שכל הוגוורטס זה בעצם משל למרחש בישיבה תיכונית... חחח... המפי.

למעלה