../images/Emo55.gifהבהרה
זה ברור, כך על פי דעתי. שכיום לא הגיוני להוציא את הדת מן המדינה. שהרי תקום מלחמת אחים נוראית. מלבד זאת, הרי השופטים, דרך הדרג הבכיר וכלה בדרג הביצועי, כולם דתיים, כך שזה לא רלוונתי. ואגב, זה עצמו שבאיזה שהאו שלב לא יהיה לשלטון שליטה על זה הוא סיבה מספקת לדעתי לאסור את הדתות בשלבים הראשונים שלהם. הגעתי לדיון הזה, בעקבות תופעה חדשה שנחספתי אליה לאחרונה. "סנטולוגיה" אני הולך בתחנה המרכזית בתל אביב חושב איך יעברו עלי ארבעים וחמש הדקות שנותרו עד שיגיע האוטובוס. הולך כזה לאט, מסתכל כזה מסביבי, בוחן את החנויות, את האנשים ופתאום ניגשת אלי בחורה, [תסלחו לי, אבל לא מסוג הבחורות שמתאים להם לעבוד במכירות.(יעני לא ממש נראית טוב, בלשון המעטה.)] ומציעה לי לקנות ספר בעשרים שקלים, לא התבישתי, שאלתי בזה הלשון, "משהו פה מריח לי ריח של דת, ואני אלרגי לזה." לא לא לא. נעניתי זה לא קשור בכלל זה כדי שאתה אתה תהיה בן אדם יותר טוב. אחרי ארבעים דקות של שכנועים, לבי לא נתן לי לאכזב אותה. רכשתי חוברת, לא לפני שהשארתי שם, שם כתובת ומס´ טל´ נייד. ביררתי קצת את הנושא וכך התברר. לא מהעשרים שקל שנתתי לה היא תהיה עשירה, [היא מסכנה עד לפני חצי שנה היתה בחורה נורמלית לחלוטין שעובדת לפרנסתה] אלא אתה קונה ספר, עושה לך טוב [למי שזה עושה, לי היה נדמה שחורב עלי עולמי על כל שורה נוספת שהמשכתי לקרוא] ואתה רוצה עוד אחת, גם היא בעשרה שקלים. ממיג שלב שהמחיר עולה. [אתם כבר מתחילים להריח סמים?] ובאיזה שהוא שלב כבר ספרים לא מספקים אותך, עתה עובר סדנת הרצאות. [שעולה 6000 ש"ח] נדלג על השלבים. [פשוט אני עוד מעט נהיה חולה מעצבים] בסופו של התהליך אתה הופך לאדם שמאמין שכוווווווולם חייבים לעבור לדרך שלך, אתה עולה ומתקדם בסדרות של סדנאות. סדר היום של הבחורה שדיברה איתי. אני עובדת 12 שעות 6 בסנטולוגיה בהתנדבות. ושש לפרנסתי. אני לא מבזבזת שקל היא אומרת. "אני חוסכת את הכסף לסדנה הבאה 16000 ש"ח. אגב היא אומרת את המחיר המדריך מחליט לכל אדם בנפרד. הרי למה בכלל הם לוקחים כסף. "נראה לך שהם צריכים אותו, לא מה פתאום. זה בשביל שאתה תיתן בשביל עצמך. והוא מחליט כמה אתה צריך לתת. הזמן שכולנו יודעים שמה שמנחה את אותו מחליט, הוא כמה אתה יכול לתת הוא ינצל אותך עד תום אגורה בכיס הוא לא ישאיר לך. שלא לדבר על זמן אתה או עובד. או מתנדב. אוי אוי אני כבר לא יכול. עכשיו אתם מבינים כמה שווה כל אדם. כל כל כל המשכורת שלך. לכל החיים זורמת לאירגון הזה באין מפריע. אם אתה בעל משפחה. תלוי, אם המשפחה מסיעת לך בעבודתך טוב. אם לא הרב כבר יקבע לכם את התור ברבנות, אין לך מה לדאוג. הוא "אותו רב" עוד יעיז לומר "כמה חבל שאתה צריך להתגרש, ולא הצלחנו לשכנע אותה, מסכנה." עושים שם שידוכים בין אחד לשני לא בדיוק חשוב מי עם מי העיקר שלא יהיה להם מין בראש שיפריע להם לעבוד. דאאאאאי אני לא מסוגל יותר. אני כותב ובוכה כותב ובוכה. להוציא אל מחוץ לחוק. הייתי רוצח אותו [אני נסחף, סליחה] נקודה למחשבה, אותו מארגן מוכשר, הוא בעל שליטה. אם עוד כמה שנים הוא יתפוס תאוצה יהיה שייך לעצור אותו, בחלומות. עכשיו הזמן.