דת מחוץ לחוק

דת מחוץ לחוק

האים ישנם עוד יוצאים בשאלה שחושבים כמוני, שכמו בסמים כך כל הדתות צריכות לצאת אל מחוץ לחוק? מאד אשמח אם תביעו דעתכם בנושא ותעשו הקבלה בין סמים לדת וכן להיפך אולי תמצאו הבדלים או חילוקים בין השניים. באהבה

ש חף

New member
מה קשור??

בשוויץ ובהולנד סמים קלים חוקיים. (שחף ביקרה בשוויץ לא מזמן... הם מוכרים בחנויות חופשי) כן,אני בעד להפריד דת מהחוק ומהמדינה אבל לא לצאת אל מחוץ לחוק יענו שיכלאו את כל הדתיים??? תקן אותי אם לא הבנתי אותך נכון.

חינוך, כן - כפייה, לא ולא!!!

אני מסכים שצריך לחנך להמנעות מסמים קשים ולהתנזרות מדתות למיניהן אבל כפייה? (אני כן חושב שצריך להוציא את מילת הגברים אל מחוץ לחוק כשם שמילת נשים היא לא חוקית)

יש מישהו בעד חופש דת מוחלט ?

כולנו נגד חופש דת מוחלט, אחרת היינו סובלניים לגבי טרור פונדמנטליסטי מוסלמי ויהודי, לא כן ? מה הייתם אומרים על משפחה שמרעיבה את ילדיה הקטינים יום שלם ? לא הייתם אומרים שהם מתעללים בהם ? אז למה להורים מותר להכריח ילדים - קטינים מעל גיל 13 - לצום ? אני יכול להמשי ךעם עוד דוגמאות, כשהשיא הוא באמת חיתוך בלתי הפיך של איברים. כל הוויכוח הזה הוא ויכוח אקדמי, כי המדינה הזאת מנוהלת על ידי אנשים דתיים. (כשאני אומר "אנשים דתיים" אני מתכוון לא רק לחובשי כיפות. מי שהולך למקובל כדי לקבל ברכה, אם הוא מאמין בזה - מבחינתי הוא דתי.) <קוצץ מייסד כת יהודית חדשה - בכת הזאת אנחנו מפרשים את הציווי למול את עורלת הלב בחיתוך הפטמה השמאלית, לגברים ולנשים. מעניין איפה חופש הדת יהיה אז ...>

פטרונן של הכולנו

מניין לך שכולנו נגד חופש דת מוחלט? אולי כל הבעיה היא התוצאה ואין לנו בעיה אם התפיסה הרעיונית, שהובילה להרס. כמו שלא נאמר כולנו נגד המין האנושי שהוביל בהרבה מקרים להרס וחורבן. [ליצור הרעיון הדתי]

חמודי,

מי מאמין בברכה של מקובלים
על מה אתה מדבר? האנשים האלה שכחו כבר מזמן מהי אמונה, מהי אהבה, מהן שאר ההתנסויות מהזן הזה. הם חושבים במונחים של אלקטוראט, מרשרשים ושכניהם.

ורצח?

אם הבנתי נכון את דבריך הרי שאתה מוצא את הדמיון שבין הסמים ובין הדת ורק שעל שניהם אינך מסכים שיש לכפות את ההמנעות מההשתמשות בהם אלא לחנך. כדבר הזה לא נשמע, וטוב שכך. שהרי סמים מבאים לאובדן שליטה שכתוצאה ממנה נגרר האדם לעבירות פלליות.

מה רצח?

אתה לא יכול למנוע מאדם לעשות עברות פליליות - אתה יכול רק להפוך אותם ללא חוקיות. אם אדם עובר על החוקים הוא צריך להתמודד עם עונשו עפ"י חוק. זה הכל. ראית דו"ח מיוחד? תראה. אני חושבת שהרעיון הזה שלך הוא אחד מהמטומטמים ששמעתי. המטרה העיקרית בחברה דמוקרטית היא חופש הפרט וזה אומר שהשלטון מתערב מה שפחות בענייניו הפרטיים של האזרח. >ספל חמאה לא אישית<

זו הבעיה?

למה אי אפשר להוציא אל מחוץ לחוק את הדתות? [ראי "הבהרה", שכמובן אין המדובר על מצווינו זה] להפוך את ההתכנסויות בעלי אופי דתי ללא חוקיות. כמו כך שיכנוע או מסע הסברה דוגמת זאת שעושה "ערכים" תצא אל מחוץ לחוק. ברור שאחת מעקרונותיה של הדמוקרטיה, הוא חופש הפרט, אך אם נגיע לכלל הסכמה שדת גורמת לאובדן והרס כזו של סמים קשים הרי שתוכל הממשלה ברוב קולות להוציא את המיעוט הסורר אל מיחוץ לחוק.

זאת בהחלט בעייה

אם אתה חושב שאני הולכת לקרוא את גוש המלל השחור הזה שאתה קורא לו הבהרה - יש לך טעות חמורה. תדאג לפסק לרווח. דת לא גורמת לאובדן ולהרס, כל דת בבסיסה היא הומנית, נטורליסטית, חברתית, סביבתית וכל שאר התארים החיוביים שעולים בדעתך. עם קשר או בלי קשר - לעולם לא נגיע לכלל הסכמה. >ספל חמאה מבהירה<

התנצלותי

אני מבקש סליחה, אשתדל בעתיד. בעניין ההומניות הדתית. הדת היא הומנית כלפי מי שהולך איתה בתלם בלבד. וזה מה שגורם להרס. האים לא הספיקו הדוגמאות הרבות שהבאתי? אנא קיראי בכל זאת את ההבהרה, שם הבאתי דוגמה. ושוב סליחה.

Le Fay

New member
אולי הרעיון הראשוני היה הומני...

לפחות הרעיון של ישו. אבל הדתות שאני מכירה הן בדרך כלל ממש לא הומניות. אולי הרציונאליזם, כן. לכן זו הדת שלי.
הדתות המונותיאיסטיות נראות לך הומניות? פחחח... לפחות כלפי חצי המין האנושי לא. (וזה במקרה החצי שאני שייכת לו).

../images/Emo55.gifהבהרה

זה ברור, כך על פי דעתי. שכיום לא הגיוני להוציא את הדת מן המדינה. שהרי תקום מלחמת אחים נוראית. מלבד זאת, הרי השופטים, דרך הדרג הבכיר וכלה בדרג הביצועי, כולם דתיים, כך שזה לא רלוונתי. ואגב, זה עצמו שבאיזה שהאו שלב לא יהיה לשלטון שליטה על זה הוא סיבה מספקת לדעתי לאסור את הדתות בשלבים הראשונים שלהם. הגעתי לדיון הזה, בעקבות תופעה חדשה שנחספתי אליה לאחרונה. "סנטולוגיה" אני הולך בתחנה המרכזית בתל אביב חושב איך יעברו עלי ארבעים וחמש הדקות שנותרו עד שיגיע האוטובוס. הולך כזה לאט, מסתכל כזה מסביבי, בוחן את החנויות, את האנשים ופתאום ניגשת אלי בחורה, [תסלחו לי, אבל לא מסוג הבחורות שמתאים להם לעבוד במכירות.(יעני לא ממש נראית טוב, בלשון המעטה.)] ומציעה לי לקנות ספר בעשרים שקלים, לא התבישתי, שאלתי בזה הלשון, "משהו פה מריח לי ריח של דת, ואני אלרגי לזה." לא לא לא. נעניתי זה לא קשור בכלל זה כדי שאתה אתה תהיה בן אדם יותר טוב. אחרי ארבעים דקות של שכנועים, לבי לא נתן לי לאכזב אותה. רכשתי חוברת, לא לפני שהשארתי שם, שם כתובת ומס´ טל´ נייד. ביררתי קצת את הנושא וכך התברר. לא מהעשרים שקל שנתתי לה היא תהיה עשירה, [היא מסכנה עד לפני חצי שנה היתה בחורה נורמלית לחלוטין שעובדת לפרנסתה] אלא אתה קונה ספר, עושה לך טוב [למי שזה עושה, לי היה נדמה שחורב עלי עולמי על כל שורה נוספת שהמשכתי לקרוא] ואתה רוצה עוד אחת, גם היא בעשרה שקלים. ממיג שלב שהמחיר עולה. [אתם כבר מתחילים להריח סמים?] ובאיזה שהוא שלב כבר ספרים לא מספקים אותך, עתה עובר סדנת הרצאות. [שעולה 6000 ש"ח] נדלג על השלבים. [פשוט אני עוד מעט נהיה חולה מעצבים] בסופו של התהליך אתה הופך לאדם שמאמין שכוווווווולם חייבים לעבור לדרך שלך, אתה עולה ומתקדם בסדרות של סדנאות. סדר היום של הבחורה שדיברה איתי. אני עובדת 12 שעות 6 בסנטולוגיה בהתנדבות. ושש לפרנסתי. אני לא מבזבזת שקל היא אומרת. "אני חוסכת את הכסף לסדנה הבאה 16000 ש"ח. אגב היא אומרת את המחיר המדריך מחליט לכל אדם בנפרד. הרי למה בכלל הם לוקחים כסף. "נראה לך שהם צריכים אותו, לא מה פתאום. זה בשביל שאתה תיתן בשביל עצמך. והוא מחליט כמה אתה צריך לתת. הזמן שכולנו יודעים שמה שמנחה את אותו מחליט, הוא כמה אתה יכול לתת הוא ינצל אותך עד תום אגורה בכיס הוא לא ישאיר לך. שלא לדבר על זמן אתה או עובד. או מתנדב. אוי אוי אני כבר לא יכול. עכשיו אתם מבינים כמה שווה כל אדם. כל כל כל המשכורת שלך. לכל החיים זורמת לאירגון הזה באין מפריע. אם אתה בעל משפחה. תלוי, אם המשפחה מסיעת לך בעבודתך טוב. אם לא הרב כבר יקבע לכם את התור ברבנות, אין לך מה לדאוג. הוא "אותו רב" עוד יעיז לומר "כמה חבל שאתה צריך להתגרש, ולא הצלחנו לשכנע אותה, מסכנה." עושים שם שידוכים בין אחד לשני לא בדיוק חשוב מי עם מי העיקר שלא יהיה להם מין בראש שיפריע להם לעבוד. דאאאאאי אני לא מסוגל יותר. אני כותב ובוכה כותב ובוכה. להוציא אל מחוץ לחוק. הייתי רוצח אותו [אני נסחף, סליחה] נקודה למחשבה, אותו מארגן מוכשר, הוא בעל שליטה. אם עוד כמה שנים הוא יתפוס תאוצה יהיה שייך לעצור אותו, בחלומות. עכשיו הזמן.

מיכל25אב

New member
"ולמה הדתיים נראים מ-ס-ו-מ-מ-י-ם??"

זו הקבלה שעשה אביב גפן בזמנו.... וזה בערך הקשר היחיד שאני מוצאת.... אני זוכרת במעומעם פעולה בבני עקיבא על השורה הזו בשיר-אני רק לא זוכרת מה היתה השורה התחתונה...(קוצץ?זוכר??) האמת היא שעם קצת הקצנה אולי אפשר למצוא קצת דמיון-אבל לדעתי הקצנה היא שלילית כמעט בכל תחום החיים ולא רק דת. שהדת תצא מחוץ לחוק????אני לא מבינה למה..זה היחוד שלנו,במדינת ישראל. אני חושבת שהגיע הזמן שנצא מרגשי הנחיתות שלנו ונהיה גאים במדינה שלנו-מדינה שיש לה שורשים והיא מחוברת אליהם! זה שזה מוליד גםם "קצת"דברים שליליים-עדיין לא מראה שזה שלילי-הדברים השליליים דורשים טיפול-לא כל הרעיון... אני תוהה למה למקדש מלך בתאילנד אנחנו מתלבשים צנוע-אבל לביה"כנס נשים באות עם גופיות... <<<<"בעוז קדימה בני עקיבא" ותודה למי שהזכירה לי אתמול את השיר...מאז אני שקועה בנוסטלגיה..>>>>

למעלה