דת זה לא רוחניות !!!!!!

הארי קרישנא מה זה הדבר הזה??? :cool:

יעל היי!!! תראי חלק מהדברים שרשמת אני מאד מסכימה איתם והם ברורים וידועים לי. שאלה לי אלייך: מדוע את כל כך תוקפנית. אם אני לא מצטרפת לדעותייך משמע שאני נגדך? את רשמת על 7 מצוות נוח לא אני. וחוץ מזה מה את מנסה להוכיח את בקיעותי בתנך. ידידתי אני בטוחה שאת יודעת הרבה הרבה יותר ממני מצוות מהם הלכות מהם ופרושי מפרשים. לא על זה אני מדברת. אצלי כל הידע נובע מנשמתי בלבד. אני לא מנסה להתחרות אם הידע הרב שלך. ואני לא מתכוונת לעשות לך ולי חידון בנושא תרי``ג מצוות. דבר אחד אני משוכנעת בו והוא שבגופנו קיימים תרי``ג מחלות. את זה את לא תוכלי בחיים לבטל או להוכיח לי שאני טועה כי כאן לך אין מספיק ידע.מה שכן אלהים נתן לנו גם תרי``ג תרופות או תרי``ג צמחי מרפא שיוכלו לרפא כל מחלה ומחלה שאנחנו במו ידנו יצרנו. אז אם התרופה למחלה אצלך זה למלא אחר תרי``ג המצוות אשרייך. הווה אומר שתמיד תמיד את תהיי בריאה.ואם אני אבחר להיות חולה זו בעיה שלי ותמיד תזכרי תמיד תהיה זכות הבחירה בידי, לקבוע את גורלי. ולגבי ההצעה שלך לפנות לאנשי קבלה אמיתיים. אני מצאתי את שלי ולידיעתך הם מאד מחזקים את דרכי האמיתית. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. מיכל

אין הבור מתמלא מחוליתו

למה אדם הוא יצור חברתי? את יודעת שבדקו וראו שאנשים שחיו בבדידות ובבידוד תקופה מסוימת , איבדו את שפיות דעתם? מכאן שהאדם הוא יצור חברתי, ואם הוא יצור חברתי, הרי שהוא חיב לחיות ביחסי גומלין עם אנשים אחרים. ואדם לא יכול ללמוד רק מנשמתו, כי מה שיש לך בנשמה, קים כבר, ואי אפשר להעשיר אותה במה שקים כבר, אלא בדברים חדשים. את רוצה להגיד שיש דברים בנשמתך? מקובל עלי, וזה גם נכון, מהסיבה שהנשמה היא החלק הרוחני שבנו, והיא כמהה לרוחניות, והיא כמהה לטוב, והיא כמהה לאור, שהוא החלק הכי גשמי של הרוחניות, . אבל לא תמיד אנחנו יודעים מה טוב לה, כמו שילדים רוצים עוד ועוד ממתקים, כי הם רעבים, אבל למרות שזה נראה להם טוב זה לא, כך זה גם ברוחניות הנשמה רוצה, השאלה במה מאכילים אותה. ואני חיפשתי בדברי קודם, לא מצאתי את התוקפנות שאת מצאת, מצטערת.

נכון מאד

יעל היי!!! יעל את צודקת במאה אחוז שאדם הוא יצור חברותי. מה לעשות אנחנו חיים בחברה ועלינו לחיות ביחסי גומלין עם סביבתנו. אני שוב טוענת שהנשמה שלי מכילה ידע עצום. מה שלא הסברתי קודם זה שלא בטוח שאני מחוברת לאותו ידע בצורה מוחלטת. כאן אני באה ומנסה להסביר שאם אני בכל זאת אכנס להתבודדות ללא מגע עם החברה לדוגמא כמו רבי עקיבא ובנו שהסתתרו במערה, אז כשאהיה בשקט מוחלט רק אז אני אוכל להתחבר לידע העצום שאיתו נולדתי. לגבי דברים חדשים לדעתי האישית בלבד הם אינם קימים. אנשים או``מורים`` למיניהם יכולים רק להזכיר לי את אותו ידע קדום ולנסות לחבר אותי איליו. העבודה הקשה ביותר היא שלי בעצמי עם כל הקושי שבעיניין. אני מסכימה שהנשמה כמהה לאור כמהה לטוב.תפקידנו לגלות מה באמת טוב לה ולצערי ולדעתי האישית בלבד גילויי האמת עובר במסלול הבא: מצוקה כאב סבל, אחר כך הזרקות לחלל ואחר כך התחברות אל האור. מי שיבחר להתחבר שידע שהמסע כואב וקשה. יעל אם לא מצאת איכן היית תוקפנית אז תרפי מזה. עזבי, אין לי כל רצון להמשיך ולהתווכח. הבנתי שהגישה שפתחתי כאן הובילה סתם למלחמת אגו. לדעתי האישית כרגע זה מיותר מכוון שהבנתי שישנם דברים רבים משותפים ביננו וסתם חבל להתווכח על דקויות. כל אחד הוא עולם שלם. עולם מלא. לכל אחד יש את תפישת העולם שלו ואת מערכת הפרושים שלו כך שלא בהכרח נסכים על כל דבר. ראיתי שאת מתענינת בקבלה. אם תרצי להיות איתי בקשר נוסף מעבר לדפי הפורום אשמח אם תכנסי למייל שלי. [email protected] שיהיה לך ערב טוב ושמח עם הרבה אהבה ואור ממני מיכל.

Tal_Ya_Tal

New member
למיכל, ליעל וליופיאל. B-)

בעקבות סימפוזיון הרוחניות שהתנהל כאן, אמרה יעל: `` כן, ליהודי נשמה ברמה יותר גבוהה מלא יהודי, גם אם זה נשמע לך גזעני. אתה יכול לשאול את זה כל גורו, בהודו או בטיבט, או בכל חור שכוח אל אחר, הם ישר יגידו לך את זה. וזה בגלל המצוות הרבות, וגם בתוך העם היהודי, יש אנשים יחידי סגולה, צדיקים ויראי חטא שזוכים למעלה הכי גבוהה של הנשמה, והוא ``יחידה`` `` ובכן, אני הרימותי את הכפפה. מצאתי, במחברתי, שיחה שהייתה לי עם המורה שלי `הנודד` (the wondere) * לפני כשלוש עשרה שנה. אתו ועם אחות לדרכי הרוחנית אז. השיחה החלה עם שאלה תמימה ששאלתי בדבר מנהג ברית המילה. נחוצה כאן המון פתיחות, אורך רוח וסובלנות, על מנת לקרוא תפישה שהיא מעט שונה מהתפישה הרווחת. אין זה בהכרח מייצג את דעתי אישית. * קראו על `הנודד` בערוץ המיסטיקה של `תפוז` אני: ברית מילה, האם היא משאירה השפעה פסיכולוגית על הילד? הנודד: כן, ראשית כל, זה גורם כאב. הכאב הראשון שהוא חווה, הוא כאשר הוא מגיע, נכנס לאטמוספירה של כדור הארץ. זהו הקשר הראשוני שלו עם צער וכאב. ברית מילה ביום השמיני, `הנלוות הפיזית מוזגת אותו כיין אל הרשע של העולם הזה. אם הילד נותר ללא ברית, יכולות להיות לו יציאות חפשיות למקומות אחרים. דרך הברית, דרכו נקשרת אל הצד הפיזי. אל החומר. אני: אם כך, היהודים יותר קשורים לאדמה? הנודד: כן, והביטי על כך. היא נתנה, משום ששום דבר לא היה פחות ערך יותר מן היהודי. לכן, את יכולה לראות אנשי כח. כל חילול קודש, כל סטייה, כל פעולה חייתית הייתה קיימת. עם לימוד משמעות המילה, ברית המילה הובאה על מנת להבטיח, שלמרות שנותרו חייתיים, עדיין תהיה להם הזדמנות לפעול ברובד הפיזי ולהרוויח את חירותם. מרים: ואומות אחרות, שלא נימולו, גם הם חייתיים. הלא כן? הנודד: כן, גם הם חייתיים. אך הם מסוגלים להגיע גבוה יותר מרים: מהיהודים? הנודד: כן. מרים: אז למה היהודים חושבים את עצמם לעם סגולה? הנודד: הם נבחרו למטרה מסוימת, לסיבה זו הם התחייבו. (הם נרתמו למטרה מסוימת). אני: מה היתה הסיבה שדווקא היהודים נבחרו מכל האומות? הנודד: מפני שהם גזע של טבע נמוך. אבל היכולת שלהם כל כך בסיסית, שיש לם את הפוטנציאל החזק ביותר להגיע החוצה. מרים: והם חושבים שהם האומה הגבוהה ביותר הנודד: הם הפכו לאומה עם הפוטנציאל הגבוה ביותר. אך לא בפריון. יש להם את הידע, יש להם את החכמה אך הם לא מיישמים. יש להם את היכולת ליצור, יש להם את היכולת ליזום. אבל הם לא עושים. לא רבים. לא מספיק. מרים: מאין מוצאם? הנודד: המוצא האוניברסלי שלהם הוא מאיכות גבוהה מאד. אל תשכחי שהדימוי שלהם היה גבוה ביותר. זה נבדק, לכן הם היו נבחרים . אבל זה כבר היה ידוע כשהנוצר העוצר. ידוע לך שהיה פירוד בין ישמעאל ליצחק. זה היה ידוע על ההפרעה של העם. זכרי שנאמר בתנ``ך, שנאמר לעם לא ליטול דבר ממה שהיה שייך למצרים. אך הם מלאו את כוסם, את כיסם, ומילאו את ליבם בנזק, באבדן. הם לקחו כל מה שיכלו לשאת ועוד, שהם לא יכלו. הם אמרו: ``נעשה ונשמע`` לא הייתה שום עשייה. לא היתה שום הקשבה., שמיעה. המשפט המאוחר יותר,נאמר להם לא להרוג, לא להרוס את העם הזה (עמלק). אילו הרגו רק את הגברים, זה היה פשע בגודל של סדק. אני: הם לא היו צריכים להרוג את עמלק? הנודד: אינני יודע אם זה היה עמלק או לא. אל, את עמלק נאמר להם להרוג. אינני יודע את שם העם שנאמר להם לא להרוג והם הרסו את כל המשפחות, לקחו את הילדים והנשים והרגו אותם. (אינני זוכר את שמם. ידעתי). לכן, המחיר שולם אלפי שנים מאוחר יותר, באופן קולקטיבי. אז אלו הם היהודים. אני: אז אלו שסבלו בשואה היו אותן נשמות שאז פגעו בעם ההוא? הנודד: חלק מהם. ולכן באיטיות אתם תדעו שזה מספיק לדעת, שכאן, בארץ הזאת, אותו דבר יקרה שוב. אבל במו ידיהם. מה שהם עושים עכשיו לערבים, נעשה להם, יחזור אליהם. אלו שהולכים בשביל הרוחני לא יפגעו. ובני משפחותיהם לא יפגעו. משלך, אף אחד לא יוכל לגעת בילד הזה. מוטב שיהיו מוכנים אליו, שיהיו מודעים אליו..... וכאן הוא עבר לפסים אישיים. כפי שכבר אמרתי, אין זו דעתי האישית, את דעתי הבעתי פעמים אינספור כאן. אך זוהי תפישה נוספת. וכדאי לראות דברים פעם, גם מפרספקטיבה שונה. ללא שיפוט, פגיעות או האשמה. אז, L&L TALYA

יופיאל

New member
ובהקשר לקבלה מיהו יהודי

לפי מה שאני למדתי בקבלה - יהודי הוא סוג של נשמה , לא רק דבר שנקבע לפי האם. ליהודי יש הכי הרבה רצון לקבל. כלומר יש לנו רצון הכי גדול להשיג דברים לעצמנו. אף יהודי לא יצא פראייר , תמיד נחשוב איך אנחנו יכולים לשפר את מצבנו. בגלל זה אנחנו מחוברים יותר לאדמה , אנחנו מושכים הכי הרבה אור אלינו. יש לנו את הכלי קיבול הכי גדול. השאלה היא מה אנחנו עושים עם היכולת הזאת. כל עוד לא יצרנו איזון בין הרצון לתת והרצון לקבל , והרצון לקבל שלט בנו , אז היינו תחמנים , בעלי עסק טובים וכו... כיוו שהרצון לקבל גדול , הרבה יותר קשה לנו לאזן אותו , אך מי שמצליח לאזן את הרצון לקבל שלו , יכול גם להעביר את כמות האור הענקית שהוא מכיל. וכאשר אנחנו באיזון אנחנו הצינורות להעברת אנרגיה הכי גדולים ומכאן החיבור הגבוה שלנו. אז הכי קשה לנו להגשים את יעודנו , אך ברגע שכעם נגשים את יעודנו , נוכל להוביל את כל העולם אל האור. וזה משמעות העם הנבחר , אנחנו צריכים להתגבר על המכשול שלנו ולתת אור לכל העולם ולא לחשוב רק על עצמנו. אין כאן עניין של אגו , זה תפקיד. מוטל עלינו תפקיד חשוב , להעביר את האור לכל העולם וכל עוד אנחנו לא עושים זאת ומושכים את האור רק לעצמנו , אנחנו יוצרים את השנאה אלינו , כי אנחנו לא מגשימים את יעודינו. יש לנו את הפוטנציאל , אך כל עוד אנחנו לא מנצלים אותו למטרה הנכונה , נמשיך להיות נרדפים. לכל עם יש תפקיד , התפקיד שלנו הוא להעביר את האור. לזה נבחרנו. זה תפקיד קשה , אך אפשרי. וזה לא עושה אותנו לטובים יותר מעמים אחרים , כי לכל עם יש את התפקיד שלו. באור ואהבה , יופיאל המלאך

Tal_Ya_Tal

New member
קבלה ו....נתינה ;-)

היי, יופיאל. למרות שכבר הספקתי להזכיר פעמים רבות, שהקבלה היא `שפה זרה` עבורי, אני בהחלט מכירה את המושג: `הרצון לקבל לעצמו` שזה האגו (מזל טלה באסטרולוגיה). ואת המושג `כלי קיבול של האור` שזה האדם. בהתיחס אלינו. אולם כפי שאמרתי בעבר, הקבלה עושה הפרדות. היא עדיין עוסקת בשניות, בדואליות, בקוטביות. לכן, מבחינתה, לתת ולקבל הן שתי פעולות נפרדות. ומאד מעניין שהתפישה הזאת נקראת `ק ב ל ה` ! ! ! האם אתה רואה את ההקשר?!?! אולם נתינה וקבלה הם אחד ב_אמת! המראה האמיתי של האור כפי שהשכל מסוגל לקלוט אותו, מותנה בהבנה שנתינה וקבלה, הם אותו דבר עצמו, המתרחש בו זמנית. אין הם הפכים. אלו שני צדיו של אותו מטבע. האור האמיתי, אינו זה שעיננו רואות. אלא התוצאה הנובעת מהשלווה שנגרמת מהמסת כל המחשבות המוטעות והטענתן בתוך תפישת עולם אחת- שהיא האמת. ואז, השכל המכיר באמת, הופך להיות מואר. זה האור שאינו מראה שום הפכים והמראה הזה, יש בכוחו לרפא. זה האור המביא את שלוותו של אלוהים לאחרים. לכווווולם. לחלוק איתם ולהיות שמחים שכולנו אחד ב_אמת. זהו האור המרפא, מפני שהוא מעניק תפישה המבוססת על ההבנה, שקבלה ונתינה הם שני אספקטים שונים של מחשבה אחת. והיות שמחשבה נותרת בשלמותה- שתיהן קורות בעת ובעונה אחת. בד בבד. כשאנו נותנים ומקבלים בחופשיות אנו חשים בשפע שביקום כשאנו נותנים לאחרים, אנו בעצם נותנים לעצמנו! מתנה הנובעת מרוחב לב יוצרת אושר. כל שאנו בעצם נותנים זו אהבה, שהספקתה האינסופית גדלה דרך הנתינה. חוויות ברמה החמרית משקפות חוויות ברמה הרוחנית. זאת אומרת שכאשר אנו מאמינים ב`מחסור` אנו נאחזים בדברים שיש לנו. אחיזה כזאת `מונעת אהבה`, בכך שהיא מעכבת את זרימת האהבה אלינו. כתוצאה מכך אנו חשים במחסום האנרגיה שאותו יצרנו במו מחשבותנו. מחסום אנרגטי זה מתבטא בתחושת אי נוחות. נעים לתת ולקבל ברוחב לב, מכל הלב. כאשר אנו מקיימים עקרון זה, אנו למדים כי האתגר האמיתי, איננו התמודדות עם חסך, (מחסור), אלא הרחבת הנכונות לתת ולקבל בצורה נרחבת יותר. B-) L&L TALYA

הנודד - מיהו?

אתמול כתבתי כמה תשובות לכמה ענינים גם לזו, אבל משום מה הם לא נכנסו לפורום. הנודד, אני לא יודעת מיהו, אבל ברור שהוא אינו בקיא בתנך שלנו.ואם הוא לא בקיא, אז אי אפשר לקחת אותו כמורה רוחני ובודאי לא להביע דעות על היהדות והיהודים. הוא פשוט לא יודע על מה הוא מדבר, 2 דוגמאותלאי בקיאותו, קודם בענין עמלק, איך הוא אמר ``פעם ידעתי`` פעם הוא ידע? או שאתה יודע או שלא, אבל בואי נראה, כן, עמלק הוא העם ששאול נצטוה להרוג, ולחסל, ובגלל שהוא נצטווה ע``י ה` לחסל, אז לא יכולה להיות לו טענה על כך, ובוודאי לא להעניש בשואה, איזה קישקוש הוא המציא שם, אם כבר, השואה קרתה דוקא בגלל ששאול היה רחמן, הרי הוא ריחם על אגג, הוא סבו של המן, באותו יום ריחם שאול על אגג, וננזף ע``י ה`, למחרת הלך והרגו, אבל באותו לילה הספיק אגג לעבר אישה אחת, והצאצא שנשאר המשיך את שושלת עמלק, ולכןם קרהלנו הסיפור עם המן ופורים, אלא שאז כבר אי אפשר היה לחסל את עמלק שהיה כבר עם שלם, וממנו יצא העם הגרמני שרצחנו נפש בשואה.כי הגרמנים מזרע עמלק הם. בענין יציאת מצרים , למה אומר הנודד שלך שאסור היה לישראל לגעתץ ברכטוש מצרים? זה לא נכון בפירוש,ף להיפך, הם נצטוו לשאול חפצים וכלים ותכשיטים מהמצרים ואלה ישארו אצלם, כי ה` הבטיח כי ברכוש גדול אוציא אותם משם, וזה הגיע להם בצדק, כי הם עבדו בפרך 210 שנים ללא שכר. ואצטט לך ספר שמות פרק יא` פסוק ב` דבר נא באזני העם וישאלו איש מאת רעהו ואשה מאת רעותה כלי כסף וכלי זהב.... כך שהם לקחו כי נצטוו. והלכה היא שעשיו שונא ליעקב, אנחנו לא עושים כלום לערבים, ם עושים לנו, אנחנו מתגונים, ומי שאומר שהדברים אחרת עושה שקר בנפשו. לפני שאת לוקחת את תורתו של הנודד כתורה מסיני, הייתי ממליצה לך לפגוש, או לפחות לשוחח עם כמה אנשים מאוד חכמים, יהודים דצתיים שבקיאים בתורתנו, ובתורתם של גויים שונים, הרב מרדכי נויגרשל, או הרב צבי בן פורת יוסף, או אפילו יהודי בשם רן רינת שמבין היטב בנושאי קבלה, מיסטיקה ויהדות. ויש עוד רבים וטובים. אני מבטיחה לך שתעשירי את עצמך בדברים אמיתיים. אתמול כתבתי עוד כמה דברים, אבל הם לא נרשמו, וכרגע אני צריכה לזוז, אבל אני אכתוב אותם, סיפורים של יהודים שהיו במזרח הרחוק, ונפגשו, או למדו עם כל מיני כהני דת שלהם, גורוס למיניהם, ומה הביא אותם לחזור הביתה. בע``ה , אולי אם אספיק אעשה זאת הערב,

Tal_Ya_Tal

New member
המורה שלי `הנודד` B-(

היי יעל, הזכרתי שישנו מאמר-סיפור על `הנודד` בערוץ המיסטיקה של תפוז. אני מצרפת כאן את הכתובת. יחד עם זאת, הבאתי את דבריו של `הנודד` בשם אומרם! וגם טרחתי להדגיש שאין זו דעתי האישית! אז למה את חושבת שאני מקבלת את תורתו כתורה מסיני?! ויחד עם זאת, אני מאמינה, שכל מערכת יחסים בחיים היא מערכת של הוראה/למידה. לכן, הנודד אכן היה מורה שלי, לפני כשלוש עשרה שנה. אך גם כאשר למדתי אצלו, מותר היה לי להקשות קושיות ולשאול שאלות. לבחון ולחוש אם זה נכון עבורי. אף פעם לא נאלצתי להסכים עם כל מה שאמר. אבל שאלה לי אליך: האם את סבורה שרק מי שבקיא `בתנ``ך שלנו` כהגדרתך, הוא מורה רוחני? והאם לדעתך אלהים `בקיא בתנ``ך שלנו` ?!?!?! ;-) L&L TALYA אשמח אם תקראי על `המורה שלי הנודד`

הנודד

אדם לא יכול להיות מורה רוחני לשום אדם אם הוא לא בקיא בתורה של אותו אדם ובתורות האחרות, והנודד שלך לא בקיא בתנ``ך, ולכן אין לו מה ללמד אותך דרך סילופים של התנ``ך, זו לא רוחניות זה שקרים. וסליחה על הבוטות. כל טוב יעל

Tal_Ya_Tal

New member
בניגוד אליך, יעל B-)

אני מאמינה שכל אחד יכול ללמד את כל אחד, כי זוהי בעצם המהות שלנו כאן. בעולם החומר וראיה לכך הוא המשפט-מכל מלמדי השכלתי. שנית, הוונדרר א י נ ו אדם!!! הוא ישות. והוא ה י ה מורה שלי לפני שלוש עשרה שנה. אז הייתי זקוקה למורה כ ז ה !!! אין טעויות ביקום. מי כמוך יודעת !!! רק שאני נותנת כבוד למוריי גם כיום. כפי שאני מכבדת כל אדם ואדם אם יש לו או אין לו ידע בתנ``ך. ואתך הסליחה על מה שאומר כעת, כי אין זה מכוון לפגוע באיש, אבל התנ``ך מבחינתי מלא בשגיאות וסילפים (מכוונים ושאינם מכוונים) ואינו `תורה מסיני` כלל וכלל. L&L TALYA

התנ``ך והנודד

מי זה הנודד הזה? מאיפה הוא צץ לך? התורה 5 חומשי תורה הרי הם נכתבו ע`` משה רבינו מפיו של בורא עולם,בסיני קיבלו בנ``י רק את עשרת הדיברות. שאר התנ``ך נכתב כל ספר ע``י מישהו אחר גדול באותו דור,כמו מגילת אסתר, ע``י אסתר, ויש שאומרים מרדכי. מאיפה את החלטת שהתנ``ך מלא סילופים? מאיפה את יודעת? ומה פתאום? בגלל איזו ישות? מי זו הישות הזו? של מה? בת כמה שנים את? ובן כמה שנים התנ``ך שאת תחליטי שהוא לא מה שהוא? דוקא בדורנו שיש עולם ממוחשב, הוכח שהתנ``ך אחד ויחיד, והוא כתוב בצורה מדויקת, והועבר בצורה מדויקת מדור לדור, ויש בו צופן תנכ``י יחודי שאין בשום מקום, ואם משנים בו ולו אות אחת בלבד, כל הצופן נעלם ואיננו. נראה לי שמה שאת אומרת הוא מתוך חוסר ידע, וכן אני מאמינה שכל אדם יכול ללמוד מכל אדם, השאלה מה? מסנדלר אפשר ללמוד על תורת הנעל, והסוליה,ומנגר על עצים ורהיטים, ואם רוצים רוחניות , אז הולכים למי שהמקצוע שלו זה רוחניות, ולא כל אחד שמחליט איזה משהו יכול להחליט שזו הרוחניות האמיתית. ו

Tal_Ya_Tal

New member
לאט לך יעל B-) לאט לך.

אני אוהבת את רוח הלחימה שלך. נראה שהכעסתי אותך מאאאאד, למרות שבקשתי לא להפגע. והוספתי שזוהי דעתי האישית. היא מתבססת על ידע פנימי. ידע, שכפי הנראה את, לא מבינה. האם משה לא התבודד על הר סיני ארבעים יום וארבעים לילה לפני שירד עם עשרת הדברות?! איך הוא `קיבל אותן מיפיו של בורא עולם`?!?! האם אלוהים לחש לו אותם באוזן, או חרט אותם על לוחות הירקן בעט של זהב?!?! הוא קבל אותן במה שהיום היינו קוראים `תקשור`. אלוהים דבר אליו. האם רבי עקיבע לא ישב שבע שנים במערה עם מעט מים ומעט חרובים עד שקבל את תורת הקבלה?!?! איך הוא קיבל אותה? אלוהים לחש לו באוזן?!?! אילו זה קרה היום, אולי (אנשים שחושבים כמוך, שמתחשבים רק במה שהגיונם מבין) היו מאשפזים אותו בבית חולים לחולי רוח והיו אומרים שהוא משוגע. (אגב, גם פרופ` הלן שקמן כהן, קבלה את הקורס בניסים בהכתבה פנימית שנמשכה ש ב ע !!! שנים.) האם לא היה זה רבי עקיבא שאמר: `לך אל הנמלה עצל ראה דרכיה וחכם?!?!` אילו הוא חשב כמוך, היה אומר שמנמלה אפשר ללמוד ר ק להיות נמלה!!! לשאלתך בת כמה שנים אני, אוכל לומר לך רק, שנשמתי היא נצחית! בת אלמוות. בדיוק כמו נשמתך את. והידע הטמון בתוכה, הוא אינסופי. הוא כל הידע הקיים ביקום. וגם אצלך אותו הדבר בדיוק. אבל אני משתדלת להתחבר אל כל הידע הזה. זהו הידע האמיתי. זוהי החכמה. בניגוד לדעת, הנרכשת. אין לי תארים אוניברסיטאים לנפנף בהם. אני לומדת בתוך עצמי. כל חיי. לגבי הוונדרר, זמנו עבר-חלף לו, מזה זמן רב. אין לי צורך לגונן עליו ואף לא לשמש סניגורתו. אך אין צורך להכפיש את שמו, או להלעיז עליו. כבודו במקומו מונח. הוא אמר לי פעם, שהוא מלמד על פי תורת המזרח. ולא הוא זה שאמר שהתנ``ך מלא שגיאות וסילופים, אלא אני אמרתי. ושוב, זוהי אמונתי האישית, מתוך חוויתי וזכרונותי האישיים. L&L TALYA

למעלה