דת והגיון

Governor

New member
היכן? כל שאני רואה הוא את

ה- nickname שלך, אלא שהחולם מנוקד. לא מופיע שם שקול, אלא שכול. לא אלגלג עליך, כיוון שדיסלקציה באמת נפוצה למרבה דאבון הלב. עם זאת, היא הפעוטה שבבעיותיך... 0284392000

Governor

New member
את התבוסה לא תוכל להעלים. היא

מתועדת, ואנשים יודעים לקרא, פגרשכול. ובינתים, סדר את חייך...Get a life 0284392000

בהחלט פגר מובס

אני מניח אכן שאנשים יודעים לקרא ומבינים. רק בקשתי ממך היא שתחליט, האם רצונך שאעלם ואמצא לי חיים או שעדיין רצונך להשתעשע בי. ואני ממליץ לך להצביע על תבוסותי ככל שרק תוכל. מעניין שאינך עושה זאת.

Governor

New member
You're disgrace to the human race

הבזיונות שהעטית על עצמך שמורים, ומדי פעם אנגחך בהם, להנאתי... 0284392000

L7

New member
דת היא המצאה הגיונית

הדת , כמו כל המצאה טובה, שיגשגה בשל ביקוש. כמו טלפונים סלולריים , או ספרים. הדת יצררה סדר חברתי משופר ומשמעת בחברות פרימיטיביות הדת נתנה משענת פסיכולוגית לאדם החרד מעתידו וממותו ומסביבתו. הדת , היתה נכונה לתקופה התפתחותית מפגרת של המין האנושי. למרבה הצער נמשך קיום הדת גם כיום, כאשר הפכה לגורם מזיק המנסה למשוך את החברה אחורה לתקופה בה היה לה רלוונטיות.

vizini

New member
אינני חולק על כך.

אני שואל מה ההגיון בדת לאור הידע של היום.

L7

New member
הדת הפכה לאיום קיומי על החברה

האנושית המוכרת. התאומים נפלו בגלל דת. וזו רק תחילת הדרך. לחברה המערבית המסודרת וההישגית והחופשית אין צורך בדת. למרבה הצער מרבית הדתיים ממולכדים פסיכולוגית \חינוכית\ סביבתית כך שהידע הקיים לא משפיע על השקפת עולמם.

רון סי

New member
החברה האנושית המוכרת

היא דתית ברובה. כולל החברה שמגדלי התאומים שלה הופלו.

ehudt

New member
וזה הופך את הדת לבסדר?

כי רוב החברה האנושית גם סובלת מבורות, וזה אומר שזה מצב רצוי? שני הדברים, דת ובורות הם תופעות מזיקות ואין להן מקום בעולם מודרני בו ניתן לפתור בעיות בצורה רציונלית.

רון סי

New member
האדם החרד מעתידו ומותו ומסביבתו

מה זה, אנשים הפסיקו לחשוש מעתידם ומותם? לאנשים אין שום סיבה לחשוש מסביבתם? הדת רלונטית כיום בדיוק כפי שהיתה בעבר, והיא מעניקה נחמה רבה להרבה מאד אנשים. למעשה, מופע זה או אחר שלה מעניק נחמה לרוב בני האדם.

vizini

New member
זו אכן הפסיכולוגיה של הדת.

אלא שאינה נסמכת על הגיון.

רון סי

New member
ודאי שלא, ובזה היא בחברה טובה

מרבית ההתנהגויות והמטרות האנושיות אינן מתבססות על הגיון (בכל אופן, לא בריא).

Charles Darwin

New member
../images/Emo52.gif שאני מתערב...אבל

הגיון?! "You keep saying that word. I don't think it means what you think it means" סתאאם....תמיד רציתי להגיד את המשפט הזה. לדעתי זה 90% חינוך. בגלל העיקרון של "גיל קריטי" ללמידה, מה שנלמד בילדות נוטה להישאר תקוע לכל החיים (דוגמת העולים החדשים -- לילדים קטנים לא נשאר מבטא ולבוגרים יותר כן). ו-10% טיפשות (בני אדם הם אולי בעה"ח החכם ביותר, אבל רוב האנשים לא ממש מבינים מה הולך סביבם let alone מדע).

למעלה