אם הטענה המרכזית שלך נגד אתאיזם היא
שיש חילוקי דיעות, מצבך בכי רע. נדמה לי שויזיני הסביר שהוא לא התכוון "הכרח" במובן של איזשהו חוק פיזיקלי מובנה ביקום, אלא משיקולים הסתברותיים (ושיתקן אותי אם אני טועה). זה בהחלט עולה בקנה אחד עם הרעיון שיקום אינסופי הגיוני שיתרחשו בו אירועים נדירים. זו שאלה של
סדרי גודל, הסתברות, ונדירות. למשל, במבחנה בגודל של 10 סמ"ק, לאורך תקופה של 50 שנה (אפילו רצוף) אתה לא יכול לצפות שיקרה מה שלקח מאות מיליוני שנים על פני כל כדה"א (מדובר בסדר גודל של
מיליון מיליארדי מיליארד פעמים גודלה של מבחנה ממוצעת) (ועוד טענת שזה
הכרחי שיקרה?!
) בניסוי מדעי, גם אם יש קטליזטורים. הקטליזטורים שיש לכימאים לא יכולים לזרז תהליך פי 10 בחזקת שלושים (
אלף מיליארד מיליארד מיליארד) שזה הפער ביו השטח והזמן שהיו למדע ואלו שהיו ל"עולם". יתרה מזו, נראה שבשאר כוכבי הלכת במע' השמש לא התפתחו חיים (ולא ברור מה שכיחותם מחוץ למע' השמש) ומכאן שסביר להניח שהמספר הזה גדול עוד יותר (אולי 10 בארבעים...חמישים...מי יודע?). המדע גם לא הצליח להעמיד אדם על המאדים, זה "מוכיח" שזה בלתי אפשרי. זה אולי גם בלתי אפשרי למצוא חיסון לאיידס?? אף אחד לא טוען שהתפתחות החיים מה"דומם" היא דבר טריביאלי, ואף אחד גם לא אומר שהמדע הוא כל יכול, אז למה אתה דורש מהמדע שיעשה זאת? ואגב, במקומך לא הייתי כ"כ מסופק מחוסר ההצלחה של המדע. הרי בקצב הנוכחי זה רק עניין של זמן עש שיצליחו ליצור אורגניזם שמשתכפל גם במעבדה. ומה תגיד אז? תמלא פיך מים?? אתה שוב חוזר על הטעויות של הכנסיה הקתולית שזה מכבר חזרה בה מהצהרות קודמות שכדה"א עומד במרכז היקום. אל תפתח פה לשטן. המדע עוד לא אמר את דברו בעניין. ואם נחזור לעניין חילוקי הדיעות לכאורה בקרב האתאיסטים כאן, אני רוצה להזכיר לך שגם אצל הדתיים יש חילוקי דיעות. אתה הרי לא מסכים עם
פט רוברטסון (מטיף נוצרי אמריקאי) ו
אחמד יאסין, נכון? דווקא אצלנו חילוקי דיעות אינם מהווים בעיה, כי (רובנו לפחות) לא טוענים לצדק מוחלט. חוץ מזה שאתה סתם נדבק לסמנטיקה ולא שזה משנה...אבל נראה לי שבמקרה הזה אין בכלל חילוקי דיעות
. אילו היית נולד בודהיסט וחוזר בתשובה, הייתי לוקח את רעיון ה"אקסיומה" ש"אין אלוהים" יותר ברצינות. כי אז לפחות הייתי חושב שאתה סתם
טועה ולא ש
שטפו לך את המוח כפי ששוטפים לרוב העולם. אתה מדבר על אקסיומות? ס'תכל על עצמך! אתה נראה בדיוק כמו אביך והוא כמו אביו. לא אקסיומה כי אם חינוך (או יותר נכון שטיפת מוח). ותודה...עזרת לי "לחדד" את ה"אקסיומה" שלי, כי עכשיו שאני חושב על זה, יש עוד הבדל בין אתאיסטים למאמינים. וזה הבדל מאוד משמעותי.
אתאיסטים בכל העולם הגיעו לאותה מסקנה באופן בלתי תלוי, בעוד שהמאמינים כמעט תמיד מקורבים בדיעותיהם לאלו שסביבם ורחוקים מאלו שרחוקים מהם. העובדה שהאתאיסטים הסינים, הרוסים, הישראלים, האירופאים, האפריקאים וכו' הגיעו באופן בלתי תלוי לאותה מסקנה מצביעה על כך שזו לא "אקסיומה" אלא
הגיון בריא. חבל שאתה לא יכול להגיד את זה לגבי היהדות. אמנם יש פה ושם כאלה שמחליטים להתגייר, אבל התנועה הזו זניחה עד כדי גיחוך בהשוואה לתנועת האתאיזם שמקיפה אנשים משכילים בכל העולם...