אני מוכן לפרט קצת:
לא מדובר בתא עם מאות אנזימים כי אם במשהו הרבה יותר פשוט. למשל, יש מולקולה שנקראת ribozyme. זוהי מולקולת רנ"א אוטו-קטליטית, כלומר מדובר בחומצת גרעין שיש לה
גם את התכונה הבסיסית של
אנזימים. אני לא אומר שריבוזים "הוא הוא" היצור החי הראשון, אבל זה רק מראה שלא דרושים מאות אנזימים. מולקולה בעלת יכולת שכפול עצמית היא כל מה שדרוש. כמובן שמבחינה
איכותית היא תיפול בהרבה מהמערכות שמשתמשות בכל האנזימים של היום, אבל אל תשכח שגם המערכות של היום אינן מושלמות. הרבה אנזימים מקודדים ע"י גנים שמקורם בשיכפול של חלקים מהגנום ודיפרנציאציה לפעילויות שונות (ומכאן שהן רחוקות מלהיות אופטימליות -- אילו לכל אנזים היה מבנה ייחודי המותאם ספציפית לפעולתו, הם היו הרבה יותר יעילים). הדימיון בין הרצפים של אנזימים בעלי פונקציונליות שונה לחלוטין מוסבר היטב ע"י האבולוציה -- שהרי באבולוציה "משתמשים במה שיש". ואיך זה מתיישב עם הבריאה? ואם כבר...אז
למה יש לנו עצם זנב?
למה לחולדים (מכרסמים עיוורים) יש עיניים?
למה דולפינים צריכים לנשום אויר (בניגוד לדגים שמקבלים חמצן מהמים)?
למה לגברים יש פטמות?
למה לאנשים יש בעיות גב?
למה לנחשים יש גפיים בשלב העוברי (שמתנוונות בהמשך)?
למה הגנום שלנו זהה ב-90% לגנום של שאר הפרימטים וב-98% לזה של השימפנזה?
למה בכלל האחידות שהזכרת בעולם החי? למה ליענים יש כנפיים?
למה ללוויתנים יש שערות (מעטות אמנם)?
ולמה ללוויתנים יש חמש "אצבעות" שמסתתרות בתוך כל סנפיר?
למה לג'ירפה יש רק 7 חוליות צוואר (כמו לכל היונקים)? ו
למה בית הבליעה בנוי בצורה שבה אלפי אנשים מתים מדי שנה מחנק? (רמז: כי הוא התפתח אצל אבותינו הדגים). אני יכול להמשיך, אבל נסתפק בזה.
תשובה: כי כולנו התפתחנו מאותו אב קדמון ויש לנו שרידים של תכונות שכיום אין להן שימוש (או שהשימוש הוא מוגבל וזניח...ולעיתים גם
מזיק..).