דת והגיון

L7

New member
דב- בין השורות אתה מתעלם מההתפתחות

המדעית. אתה רואה את המחקרוהידע המדעי רצים קדימה וכובשים שיאים חדשים, ואינך רואה את הכיוון.עתה תוקף רק את הידעה הנוכחי. לא רחוק היום בו יצליחו לייצר מולקולה משתכפלת. ומה אז תחזור בשאלה? ובכלל, איזה הישג מעבדתי \ביולוגי יגרום לך לכפור בבריאה ואלוהים?

אם בעתידנות עסקינן

הריני להודיעך שעתיד אתה לאכול כובע מריר ביותר. ועיקר המרירות בו תהיה מהעקשנות שאתה דבק בה. ואם לא היית עקשן היית רואה כבר שציינתי שאף אם יצליחו ליצור מולקולה משתכפלת או ג'ירפה שלמה אין זה אפילו שמץ ראייה שהטבע האקראי יכל לעשות זאת. איני מסוגל להעלות בדעתי הישג מדעי שיגרום לי לחזור בשאלה. כל הישג מדעי נוסף וגילוי נפלאות הבריאה רק מחזקים את הערצתי ומוראי מפני מי שאמר והיה העולם.

Charles Darwin

New member
זו בדיוק הנקודה. לא משנה כמה הגיון

יש באבולוציה וכמה הגיון אין בדת, כל אינפורמציה שהמוח שלך יקלוט יפוענח כ"עוד עדות לקיומו של הבורא". יש לזה שם -- פרדיגמה (או כפי שאתה אוהב לכנות זאת -- אקסיומה).

L7

New member
נראה שרק בהתגלות בו ימסר לדב

מוצא המינים חקוק באבן והודעה של אלוהים על התפטרותו רק אז יעזוב את הדת. מימי אביו של אברהם אבי-אבי האומה עובד אלילים עיראקי מוסכם, ועד ימנו , שינתה הדת פניה והיא עוד תישתנה

שתי הערות קטנות

וירוס איננו חי. בפרט הוא איננו יכול להשתכפל בעצמו אלא צריך את מנגנוני השכפול של התא (ריבוזומים, RNA וכו') על מנת ליצור עותקים, על כן סינטזה של וירוסים לא תוכיח שום דבר. מאידך ייתכן שרטרו-ווירוסים (שמבוססים על RNA) מהווים שריד לחיים הקדומים שעברו במהלך האבולוציה לטפילות לאחר התפתחות התאים. עניין שני - מאיפה הבטחון באינסופיות הייקום? וגם אם כן, חישובים הסתברותיים על קבוצות אינסופיות זה עניין בעייתי ביותר. בכל אופן, יצירת חיים (פרימיטיביים) הוא עניין מסתבר ביותר לדעתי (די ביצירת פולימר אוטו-קטליטי אחת כדי להתחיל את התהליך) ולא צריך יקום גדול מאד בשביל זה.

vizini

New member
ועוד הערה אחת קטנה

אין גם צורך בפולימר אוטו-קטליטי כדי להתחיל את התהליך. כל מבנה המסוגל להשתכפל ולהוריש את תכונותיו לשכפוליו יצלח.

Charles Darwin

New member
כן ולא...(לדעתי)

לגבי הוירוס יש חילוקי דיעות אם הוא חי או לא. אבל לצורך הויכוח עם הבריאתנים כאן בפורום, זה בהחלט צריך להיכנס לקטגוריה של חיים. הרי אותו יצור אוטו-קטליטי שהזכרת היה הרבה יותר פשוט מוירוס. חיידק הוא כבר יצור מאוד מפותח ובשלב זה בלתי אפשרי לסנתזו במעבדה. לגבי היקום -- לדעתי הוא "די חייב להיות" אינסופי... אולי אני טועה, אבל עפ"י הלוגיקה שלי, ה"אינסוף" (להבדיל מהיקום ה"קטן" והפרטי שלנו) הוא אינסופי. במקרה הזה, אין לי עדויות מדעיות. ובאשר למתמטיקה של האינסוף -- זה לא חייב להיות מסובך. המשוואה היא פשוטה בבסיסה -- אם הסיכוי שונה מאפס וההזדמנויות הן אינסופיות, זה מספר (נגיד 0.000000000001 לצורך העניין) כפול אינסוף. וזה נותן אינסוף, לא? אבל עזוב אינסוף... אני בהחלט מסכים שהנחת האינסוף אינה חיונית. זה לא בלתי סביר שיצור אוטו-קטליטי יבוא לכדי קיום גם ביקום קטן ואפילו בעולם קטן. ברור לכל הפחות שהיקום מכיל מיליארדי מיליארדי כוכבי שבת ולכת. והחיים יכלו להתפתח על נקלה פעמים רבות ובמקומות רבים (ועל אחת כמה וכמה במקום אחד -- העולם).

ehudt

New member
אולי אתה תגייס

את כל הידע הדתי ואת כל הרבנים הגדולים ותראו לנו את אלהים? למה הוא צריך ליצור חיים כדי שאתה תאמין באבולוציה? גם אם הוא יצליח אתה תמצא סיבה לא להאמין.

יש קורסים

לשיפור הבנת הנקרא ויכולת הדיון. ושם מלמדים בין היתר להתיחס לטקסט על פי משמעותו וכוונות אומרו. כמו כן אימון רב, לימוד, שינון ויגיעה יכולים לשפר את עידון ההבחנה וסילוק ערפל האסוציאציות. אני ממליץ לך על מתודות אלו.

ehudt

New member
זהו, נגמרו לך הטיעונים

אז אתה עובר להעלבות אישיות? כסיל

אפרופו אנשי וודו

בתור מי שהכריז כאן שהוא מאמין שביקום אינסופי קרה כל מה שיכול לקרות, ובתור מי שמאמין שיש בעולם מישהו כמהו רק פחות שערה וכן מישהו פחות שערה אחרת וכו', ובתור מי שמאמין שקיימת ביקום החמישית של בטהובן פחות תו אחד וכו', ובתור מי שכשהעירו לו על אינפנטיליות אמונתו הביא ראייה מאי האינטואיטיביות של הגראויטציה - בתור אחד כזה הייתי מציע לך שלא לזלזל באנשי וודו. הגיונם בריא בהרבה מהגיונך וטענותיך וראיותיך.

גַמַנִי לא הבנתי.

האם שאלתך מהההגיון בדת מסויימת, או מה ההגיון שתהיה כלל דת - גם אם ישנו בורא לעולם ? וגם אם יש הגיון - מה בריא בו ?

vizini

New member
לא. השאלה היא מה ההיגיון בדת

בכלל, דת כלשהי. גם אם יש בורא, עדיין לא ברור לי ההגיון שבדת. הגיון בריא הוא לא מונח שאני המצאתי. רק שאלתי אותו ממישהו שהשתמש בו בהקשר לא נכון.

כלומר -

הגיונך הבריא אנושות מורה, כי סביר להניח שהוא (הבורא) זרק אותנו כאן והלך רגע לשרותים ?

vizini

New member
לא. הגיוני

אומר לי שסביר להניח שאנחנו רק חיידקים על הנייר שבו הוא (הבורא) מנגב את ישבנו.

vizini

New member
כן.

ולא רק סבורים אחרת, אלא מה ההגיון שעומד מאחורי סברה זו. אני מניח שאותם אנשים יודעים למשל, שגיל היקום הוא כ14 מליארד שנים, ושביקום הנראה שזה גודלו יש מיליארדי גלקסיות שבכל אחת מיליארדי כוכבים, ושהאדם נמצא בכוכב נידח בקצה של גלקסיה נידחת, ושהוא נמצא על הכוכב הזה רק כ100 אלף שנה. ועם ידיעת הנתונים האלה, מה ההיגיון שעומד מאחורי הדת?

לא הבנתי,

דת לא אמורה מטבע ברייתה להעמיד את האדם כמרכז היקום. אם נבראנו - אמורה להיות סיבה לכך, זה שאנו לא יודעים את מטרת בריאת שאר הדברים לא מוכיח שגם אין כל מטרה בבריאתנו.

vizini

New member
נו, זה לא כל כך קשה.

קודם כל, כל הדתות עושות זאת. אבל נניח שזה לא הכרחי. "אם נבראנו - אמורה להיות סיבה לכך" היא הנחה שאיננה נסמכת על ההנחה הקודמת (קיום בורא). לאור הנתונים, הרבה יותר הגיוני שכלל אין סיבה לקיומנו. אנחנו מקרה ותו לא. אפילו לא טעות. פשוט חסרי חשיבות. אפילו אם נניח שאכן יש סיבה לבריאתנו (וכאמור, זו הנחה לא הגיונית) אי אפשר להקיש על סיבה זו שאלוהים גם ירצה מאיתנו משהו, או שיטרח לספר לנו על כך. האם המדען מדבר אל החיידקים בצלחות הפטרי שהוא מגדל? אולי מטרת הבריאה היא וירוסים, ואנחנו רק נועדנו כדי לשמש להם בית גידול? ואפילו נניח כי אכן אלוהים רוצה שנתנהג בצורה מסויימת, וגם אמר לנו את זה. האם עלינו להאמין לו? האם על הפרה להאמין לשוחט שמלטף אותה כדי להרגיעה? בקיצור, הדת דורשת שרשרת הנחות, שאף אחת מהן לא נגזרת מהשניה, ושאף אחת מהן לא הגיונית לאור המציאות.

זה דווקא כן.

אם ישנה מטרה בבריאתנו היא לא בהכרח אמורה להיות דרישה מעשית. אך אם הא-ל רוצה שנעשה משהו - הוא בוודאי יאמר לנו זאת (והוא גם עשה זאת, עיין כאן). בנוגע לאפשרויות שהעלית, ובמיוחד הטענה שהן 'לאור המציאות', אין לי דרך לשכנע אדם במצבך...

למעלה