דת ואתיאזם

admor

New member
אתה לא טועה

ואתה לא צריך לספר, הם יודעים. יש לך הורים מקסימים שמבינים לאן הכל זורם לא חייבים להיכנס לשיחת יחסינו לאן כאשר כולם יודעים לאן היחסים הולכים. כל עוד אתה לא משקר ומציג מצגות שווא אתה בדרך הנכונה.

מסורת = ריקודים נפרדים?

למה לא לקיים ריקודים מעורבים? מה זה קשור למסורת? במסורת היהודית יש המון ריקודים מעורבים. זה שהרבנות הוסיפו סייגים על גבי סייגים וחומרות על גבי חומרות, לא גורם לריקודים נפרדים להיות המסורת היחידה. אם אתה היית מאמין בכל החומרות - ניחא. אבל לקרוא לזה "מסורת"? ממש לא. איפה בתורה יש איסור נגיעה? איסור ריקוד? מחיצה? ברגע שמשתחררים מטבעת החנק של הרבנים, אפשר להבין איך החיים יפים גם עם הג'נדר השני. אפשר להבין איך הניתוק האבסולוטי בין בנים ובנות גורם לעיוותים וחוסר ידיעה איך להתנהג. אם אתה מפחד מהרבנים ומהמשפחה - אני מבין את המניעה מריקודים מעורבים, אבל לקרוא לזה מסורת? לפני שנים, היה מאוד מקובל אצל הדתיים בבני עקיבא לרקוד ריקודים מעורבים במסגרת הפעילות הדתית. היום, בהשפעת הרבנים החרדים, בארץ זה לא קיים, ובחו"ל עדיין יש. הדתיים בחו"ל הם המסורת האמיתית

לא "מפחד" מהרבנים ומהמשפחה, מכבד אותם

ואין לי שום עניין עם רבנים למעט אלה מהמשפחה שלי (ויש מלא כאלה אצלינו) אצלי העניין הוא של כבוד אם זה נכון או לא זה משהו אחר. אבל זה עניין של מסורת, כי מבחינתם אלה הם חוקי הדת, ולא חוקי מרפי. ואגב, אם לא ידעת בתקופה האחרונה רבו יותר ויותר המקרים של ריקודים מעורבים גם בציבור הד"ל ר"ל. זה קורה בחתונות קצת אחרי שרב הקהילה הולך (ואם הוא לא הולך? זה בסדר, הוא יודע שהוא צריך ללכת ושזה מה שיעשו אחרי שילך) וקורה במסיבות למינהם, כאלה של דוסיבות (אפפעם לא הייתי, סיפרו לי) וסתם מסיבות שהחברה עושים לכבוד חנוכה, פורים וכל שאר חגי ישראל. אבל כן, איפה שהכסף הגדול, שם בטח גם האמת.

ניקים והדת

האם יש קשר בין זה שיצאתם בשאלה לבין זה שבחרתם לעצמכם ניק מוזר? תגיבו !

כן ולא

מניח שיש ניק בכל מקרה בגלל שזה אינטרנט ולא בא לי שכל מי שמכיר אותי יידע עלי הכל. אבל ספציפית בין הניק שלי למצב שלי יש איזשהו קשר, מעבר לזה שזה פורום של יוצאים בשאלה, אז ההתעסקות היא בנושא הזה זה סרט דוקומנטרי (פרק מסדרה) מעניין מאוד שידיד טוב שלי עשה. והוא גם משקף את המצב שלי בצורה כזו או אחרת

naf86

New member
כן

טכנית, אני כבר לא צריך את שירותי הדת יותר. אני כבר נשוי. את הנישואים ערך רב היישוב שבו גדלתי, וכמובן פתחנו תיק ברבנות. באותה תקופה הייתי עדיין דתי, כך שזה לא רלוונטי. אבל... בתיאוריה, אם לא הייתי נשוי, והייתי עתיד להתחתן עם חילונייה, אז עדיין היינו הולכים לרבנות בגלל כבוד למשפחה. כמו כן, הייתי משתמש ברב שאני מכיר מאשר סתם רב שהרבנות שולחת. אני עדיין עשיתי ברית מילה לבנים שלי, היה די משעשע לראות את האנשים מהעבודה שלי, שמכירים אותי בתור חילוני רואים אותי עם טלית וכיפה. אם אני אי פעם אפתח מסעדה, אני מניח שהיא תהיה כשרה. גם בגלל שזה מוסיף לי לקוחות, וגם כי אז המשפחה יכולה לבוא לאכול.

mnm6

New member
חברה אסור לשכוח

גם אם מישהו חילוני הוא עדיין חלק מעם מסויים ותרבות מסויימת ואפשר לראות את זה שאפילו כופרים עושים ברית מילה או שבדרל כלל לא נוסעים ביום כפור למרות שהם אוכלים ביום הזה דבר נוסף אלתשכחו את הממזרות שיכול להיות מצב שמתירים נישואיםאזרחיים ובנאדם מתחתן בנישואיים רבניים ומתגרש בנישואים אזרחיים ואז הילדים שלו יהיו ממזרים לפי ההלכה וכך יווצרו פה שני עמים מי שיכול להתחתן ומי שלא ומי שישלם על זה את המחיר אלו יהיו רק הילדים שלהם

לכל אחד

יש את הקווים האדומים שלו אני מחזק אותם ממש חלש אבל יש כאן חברים שממש שומרים קווים בעניין כשרות אני יעשה ברית מילה אני צם בכיפור ונראה לי שאני ינשא בנישואים רבניים סקר דרייבר אגב אננו שם פרובוקטיבי[ אלא משקה המועדונים הישן לפני הוודקא רד בול ] אני ישמח לשמוע שמישהו חולק עלי תודה .

חולק על מה?

אני למשל לא צם ביום כיפור כי אני לא מאמין שאם אני יצום אז יכפר לי כל החטאים שלי. דחילק עוד מעט תגיד שאנחנו כמו העם הנוצרי שהולך לכומר והוא ``מוחל... `` . אז בבקשה עשה טובה ו...

לענ"ד העניין של חטאים ומחילה, זה עניין אישי

אנשים מרגישים לא טוב עם עצמם, בגלל אלף ואחד סיבות, הדת, נותנת להם את האופציה להתעסק בזה, ולעביר את הדברים בינך לבין האל. (אל- ביהדות הקב"ה, בנצרות גוד או לורד, באסלם אללה, בתרבות יוון האלים וכו') ואז אם עשית משהו רע ואתה מרגיש לא טוב איתו, הכפרה שלך תהיה אצל אלוהים. כנראה שזה צורך נפשי של בני האדם, ל"טהר" את עצמם. ככה אני מבין את זה. האדם חייב מין דבר כזה שיגרום לו להרגיש טוב עם עצמו חרף רגשות האשם הרבים ולפעמים המוצדקים. אז היהודי צריך, ממש צריך את יום כיפור בשביל זה. מה שיפה ביהדות, וזה לא משנה אם היא אמת או שקר, זה שעברות שבין אדם לחברו אין יום הכפורים מכפר עד שירצה את חברו. אם עשית עבירה שמשתייכת לקטגוריה "בין אדם למקום" בקש רחמים הבא קרבן, ויימחל או לא- זאת לא נדע. אבל אלוהי היהודים הוא קצת בעייתי, הוא לא מחליק בקלות עברות שבין אדם לחברו. את זה צריך לפתור עם מי שכלפיו עשית את העברה אבל יום הכפורים נותן לך מין תחנה כזו בשנה שבה אתה אולי לא תתבייש לגשת לבקש סליחה (מילה חסרת תוכן) ואולי אף חברך ייתרצה ביתר קלות בגלל היום. פעם שאלתי את עצמי, מעניין מתי האנשים המציאו את אלוהים?

naf86

New member
ברגע שבני האדם הרגישו צורך

ביצירת דמות שיותר חזקה מהם. שתוכל להאשים בצרות שלך, ולהתפלל כדי שיהיה תקווה. משיהו שישלוט על העולם מלמעלה שתוכל לגלגל את האחריות עליו. מישהו שבני אדם יכולים דרכו לשלוט על אנשים אחרים, אפילו יותר חזקים מהם.

אולי

בדת חושבים שצריכה להיות תשובה לכל שאלה. אולי גם במדע. אנחנו מבינים שהרבה פעמים נשאר עם השאלות. וחיים עם זה.

naf86

New member
להיפך

בדת חושבים שאין תשובה לכל שאלה. כל העניין הוא שהדת מסתמך על דברי האל, כך שאיו צורך בהגיון ובתשובות. המדע היא בדיוק ההיפך. חייב להיות תשובה לכל שאלה. אולי אנחנו עוד לא יודעים אותה, אבל יש תשובה.

וחבל שלא באתם לגן החיות בשבת

מעניין שם מאוד, וזה חוויה מדליקה לילדים. אני קצת מצטער שלא לחצתי עליך יותר. בל"נ נסחוב אותך עם הילדים יום אחד לשם, אמנם יש הליכה, אבל זה לא כ"כ נורא כמו שתיארת את זה

R a c h e

New member
Never say never - אבל -

לא נראה לי שאני אזדקק לשירותי הנישואין שלהם אי פעם (ובעצם לא של אף אחד) לצערי, לשירותי הקבורה אזדקק בהחלט, אבל אחרי שאלך מפה, מה זה משנה....?

למעלה