דת ואמונה

shaniky

New member
דת ואמונה

היית שמחה לשמוע ממכם במה/במי ולמה אתם מאמינים? האם אתם מאמינים בישות מסויימת או כוח עליון כלשהו ואיזה? האם אתם מקיימים אורחות חיים המבטאת אמונה כלשהי?

RainBird

New member
לכל אחד יש תשובה אינדבידואלית כי המאגיה פורחת בכל דת. ליהדות יש את הקבלה למשל. אישית אני כוהן של הקטה- ומספר פטרונים אחרים- למה זו שאלה שלא אענה עליה כאן. וכן, אני מקיים אורח חיים של אמונה. יש ערכים מסויימים שאני חיי לפיו שהקטה לימדה אותי אבל גיליתי שהמצפון הוא מראה הדרך הטוב ביותר. ארדן.

EvilFlame

New member
אני מאמין ב

ישוע המשיח,אין פה קשר לדתות מאגיות עם כי הקבלה פועלת גם אצל זרמים נוצרים. לא אני לא נוצרי ולא יהודי אין לי דת אני אינדיבידואל בעניין הזה עם אחליט להצטרף לדת תודה רבה זה כניראה כשאני אגדל קצת יותר. יש כוח עליון מבחינתי אלהים ובנו ישוע ורוח אלהים (הקודש) אורח החיים שלי לא ממש מבטא את האמונה שלי לכלל לא שזה חשוב. וכמו שאמרו כל אחד חושב בצורה אחרת ולכל אחד דעות משלו..

imdark

New member
אני?

קשה לי ממש לומר אפשר לומר שהייתי שמאן אבל זה לא ממש דת יותר פעולה מאשר דת (אין דבר כזה אמונה שמאנית) אני מאמין שחייב להיות אלוהה מסוים איזה גורם אליון בכל הגופים משהו שמחבר את הנקודות של "הגורל" באשר לאם זה אלוהים של ממש כלומר מישהו שאפשר לדבר איתו אני לא חושב שיש לו תודעה עם יש לו אז היא שונה בכל צורה מתודעה אנושית או רעיון פסיכולוגי אולי אפשר לקבל את הרעיון של תודעה קולכטיבית כלומר כמו האמונה בגאיה או ישות של אנרגיה תהורה אשר מפעילה את היקום כל זה אפשרי השאלה היא מה מהם קשה לי לומר בגלל זה אני באמת לא מתנגד לשום דת כדת אני מתנגד למוטיבים בדת הזו אבל לא לאמונה אצמה

EvilFlame

New member
ל"כ

ברור שאם יש אלוהות אז הוא חושב אחרת מיצירותיו לדעתי. בכל אופן אמונה שמאנית אפשר להגיד כי לא כולם מאמינים ברוחות או בכוחותיו של השאמאן ושאמאנים לא בהכרח מאמינים באלים אני חושב. הם מאמינים ברוחות חזקות וכו' לא? והם עובדים אם האדמה וכל זה. רציתי ללמוד להיות שאמאן אבל בסוף ויתרתי על זה לא ניראה לי שהייתי מצליח בזה בכל אופן.

imdark

New member
שאמנים

הרעיון הוא לשאמנים יש הכרה שאמנית לעומת דת ההכרה השאמנית אינה סגידה לאל או סגידה כאיקרונה ההכרה השאמנית היא בפשטות שהכל חי גם הצמחים וגם האבנים לכל יצרי הטבע יש קיום ומשמעות באשר לאמונה ברוחות ועיבוד האדמה זה נושא אחר שתלוי במגוריו של השמאן למרות זו בסופו של דבר כל השאמנים מאמינים באותם אלמנטים בסיסיים ההגדרות שלהם שונות יש את אלו הסוגדים למנטיס ויש את אלו המתפללים לרוחות אבל כעיקרון שמאן הוא אדם הנבחר כדי לחבר בין החיים למתים (כן אמרתי נבחר כלומר נבחר ע"י הרוחות או כוחות אחרים) אבל כדי להיקרא שמאן אתה צריך לעשוק בשאמניזם ברגע שאתה לא אוסק בשאמניזם אתה לא שמאן

DaviX

New member
סחטיין

הצלחת לטעות באיות של 'לעסוק' פעמיים באותו משפט, טעויות שונות אפילו. לכל הרוחות, תעביר את מה שאתה כותב בוורד לפני ותבדוק איות. (f7)

EvilFlame

New member
אני כבר יודע ששמאן נבחר על ידי

"כוח עליון" או על ידי רוחות. :) קראתי על זה מידע. אבל מסיבות כאלו ואחרות ידעתי שאני לא מתאים להתעסק בדבר הזה.. אז לכן לא התעמקתי כל כך....

למעלה