ובכן, התייחסותי...
קודם כל, כפי שאמרתי נחמד לדעת שיש עוד אנשים במצבי (שהרי "צרת רבים חצי נחמה")... בכל מקרה, בהיבט מסויים אני מקנה בך - שיש לך השקפה יחסית מגובשת: אתאיזם. אני למשל לחלוטין לא בכיוון הזה, דווקא אני מאוד מאמין, אך אני יותר מבולבל וזה אולי מה שמקשה עלי ליראות לאן אני מעוניין להגיע. כרגע, כפי המסתמן שאיפתי היא להגיע למקום היותר "לייטי" של המגזר ואכן כפי שהצעת הפתרון המסתמן הוא מעבר למקום יותר פתוח שיש בו גם חילונים, אלא דא אקא שמעבר מגורים אינו אפשרי כעת מבחינתנו בגלל עבודתה של אשתי, בגלל לימודיי ומסיבות כלכליות (אנחנו גרים מאוד מאוד בזול) וכמו דוס מושחת (אך כופר) אני לומד בכולל ערב להשלים הכנסה כדי שאוכל לסיים את התואר... בקשר לתפילות - דווקא אני בקושי הולך לבית כנסת בשבת בבוקר (יותר מידי ארוך) אבל בליל שבת אני הולך ובניגוד אליך אני נמנע מזה כשנתיים להיות חזן וכיו"ב מתוך רצון שלא להכשיל את הרבים שכמדומני - אני לא מוציא אותם בכלל ידי חובה. האמת שאחד הדברים שאני הכי שונא זה שמבקשים ממני להשלים מניין ותמיד עומד לי על קצה הלשון להגיד להם, שמבחינה הלכתית, אני לא יכול להצטרף (עקב כפירתי...) האמת שמה שמעניין אותי זה כיצד אתה אתה מתמודד עם המשפחה (ההורים, האחים והחמים) : יודעים או לא יודעים? אני לא יודע בני כמה הילדים שלך, אך האם אתה מתיימר להסתיר מהם את מחשבותיך והשקפתך או לגדל אותם על הידיעה ש"אבא אתאיסט"? (אם לא - איך תסביר להם שאתה מדליק אור ולא מקפיד על וכו'...? אם כן - איך זה ישתלב עם החינוך הדתי שאתה מתיימר להנחיל להם?) הבעיה העיקרית אצלי במשפחה, היא שאשתי אף שלדעתי היא חפיפניקית, בדיוק כמו ההורים שלה וההורים שלי (שהינם דתיים קלאסיים שלא מקפידים על דקויות ההלכה, אך ביננו, מה זה משנה?) היא אינה מוכנה בשום אופן אפילו שנכניס טלוויזיה הבית.... באמת שכמו אצלך אין לי שום בעיות עקרוניות לשמור שבת, חגים, כל עוד זה לא מעיק וזה מרצון, אבל אני לא יכול לא בבית, לא במשפחה ולא בקהילה לחיות חיי חילוניות מינימליים ואני חושש שבשביל שאוכל לעשות זאת - אצטרך להגיע לפיצוץ כולל...