אני מסכים איתך
ויכול, עם זאת, להבין גם את מקור דיון הפינג פונג בין שני האמריקאים שהוזכרו, שהוא אכן שיטחי מתחילתו ועד סופו. נדמה לי שבעידן מהפכת המידע כבר אין די בהשלכת פריטי מידע כאלה ואחרים כדי להוכיח רוחב ידיעה, ולהבדיל מהמעשה שהוצג כאן, של שניים המשליכים פריטי מידע לאוויר במסווה של הבעת דעה, אתה מחווה דעה מנומקת, שעומדת היטב מול מה שאפשר אולי לקרוא לו מבחן הגוגל. ועכשיו אני רוצה להגיד איך אני מבין את מקור הדיון בין הדמויות שהוזכרו ואיך לעניות דעתי הפרט הזה חמק ממבטך. גם מעוררת הדיון וגם מי שנענה לה מדברים בצורה שיטחית, שולפים את המידע הזמין והלעוס, ובונים על דור הפייסבוק שיענה בכן ולא. הסיבה שהם מתייחסים לנושא הזה תוך הדרת הרובד הרחב שהיהדות מציעה לבירורו, היא פשוטה מאוד: הם לא באמת רוצים לדבר על זה, לחקור את זה, אין להם נגיעה אישית, ואני בטוח שאם תציב מולם סדרה של פרשנויות נרחבות הם ימשיכו להטיח את אותם פריטי מידע, אותן כותרות ראשיות, למרות התארים (שבעידן שלנו הם כבר לא תמיד מעידים על השכלה רחבה אלא יותר על התמדה במסלול האקדמי, תואר ראשון, שני, תזה על איזה שטות ב-87 עמודים עם רווח כפול ודוקטורט מבוסס על טריקים שלומדים במבוא לסטטיסטיקה שנה א', מכאן הדרך להטריד אנשים בחסות אקדמית קצרה, ואכן אנחנו מוצפים בכאלה לאחרונה), כי זה מה שיש להם בסל, וזה כל מה שהם יכולים להציע. הדיון הזה מתקיים בזמן שהחתן בכלל לא הגיע לטקס: הוא מתקיים בין אנשים שאין להם דבר אישי עם ההומו שעומד במרכז הדיון, לאף אחד מהם אין בן הומו או בת לסבית, והם מנהלים את את הדיון הזה כשיחת סלון של סוף הקיץ, כשכל כך משעמם שמישהו חייב לזרוק כבר משהו גס לאוויר, אז נלך על העניין ההומואי, כי זה תמיד באופנה, ותמיד על גבול האסור-מותר שמאתגר את הפוליטי-קורקט, ומשם הדרך לתגובות רועשות/מעריצות סלולה. הנה, זה הגיע אפילו לכאן. (ושוב: אין כאן שומדבר חדש, זה לא כאילו שמי מהם ניסח איזו תובנה חדשה, שמבוססת על מקורות כאלה ואחרים, מצא סימוכין שנתמטו מעיניהן של הבריות ומעלה אותם, לא, רק התעטפת בכסות ד"ר ופרופ' והופ אתה מצוטט ודעתך נחשבת, למרות שאין כאן הבעת דעה, כי אם הצבעה בעד/נגד, ובעד/נגד משהו שאין בו הזמנה לדיון. הפינג פונג ביניהם הוא ברמה של כיתה ד'). ואני מסכים איתך. עם כל מה שאמרת וניסחת יפה. וזה כמעט טראגי שאף אחד מהם לא מתייחס לכך שיהדות תמיד היתה דינאמית, ושארון הספרים היהודי לא סתם כבד, אלא ממשיך להיבנות, ואני מסכים עם הפספוס בחוסר ההתייחסות שלהם לנדבך זה. וכבר כתבתי כאן לפני כמה ימים בדיון אחר בעניין המוזר הזה בו מי שנכנסים לתוך הדיון בנושא ההומוסקסואליות לאור היהדות מתוך עמדת נגד, מגלים לעיתים קרובות עמדות שקרובות ברוח שלהן לעמדות נוצריות. ויש עוד דבר. השמרנות החדשה. שבישראל היא עוד בחיתוליה (שכבר מתחילים להריח לא טוב), אבל באמריקה היא כבר כמה שנים תפוח אדמה לוהט שהתגלגל החוצה מאש הפחד כל אחד מחכה לשים עליו את היד ולאכול אותו בלי מלח ועם השרוף. מעולם לא היה זמן טוב יותר למציתי יערות מאשר עכשיו, והאמריקאים חוגגים על זה ונותנים לכל הדעות השמרניות שהושתקו בחסות הפוליטיקלי-קורקט והכסף שזרם, לצאת לרחובות ולהציף דיון חדש, כזה בו נורא אופנתי להיות גזען, שקרן ופרימיטיבי. חייב להפסיק כי זה לא ייגמר. אהבתי את הדעה המנומקת שהבעת, ואין לי ספק שאתה ואני לא נסכים בנושאים רבים בתוך תת הנושא הומוסקסואליות לאור היהדות, שכן הדעות שלי הן מאוד בכיוון דרך הרמב"ן.