דרקונים:

• פותח הנושא jbu
  • פורסם בתאריך
ואם אתה רוצה מקורות:

"מי ומי במיתולוגיה", גרהרד פינק, בערכים "מדוזה" ו-"הידרה". את הספר ניתן להשיג בחנויות הספרים. בספר The Greek Myths 1, של חוקר המיתולוגיות הנודע רוברט גרייבס, בעמוד 238, בשורה התחתונה (ובעמוד שלאחר מכן) נכתב: "Now, the Gorgon medusa had serpents for hair, huge teeth, protruding tongue, and altogether so UGLY a face that all who gazed at it were petrified with fright". בספר "אוצר המיתולוגיות והמיתוסים", של רותי פישמן, אתה יכול לפתוח בעמודים 114-115 ולראות את תאור הגורגונות (שמדוזה הייתה אחת מהן) ואת תאור ההידרה. בקשר לדרקונים - במיתולוגיה היוונית, למשל, מזכירים את טייפון (ע"מ 116 בספרה של רותי פישמן, גם בעמוד 143 בספר של פינק) וכן את פיתון (ע"מ 217 בספר של פינק). במאמר שנמצא כאן, על מפלצות ויצורים דימיוניים במסורת האגדה היהודית העתיקה מאת מאיר בר אילן, תוכל לקרוא בחלק המתייחס למקרא על "לויתן נחש בריח", שבמקומות אחרים, כגון המיתולוגיה הכנענית, לוויתן (או ליתר דיוק, לותן) הוא דרקון.

CAT4

New member
תודה

שמחתי ללמוד מהידע שלך אף שאת הספרים עוד לא הספקתי לחפש בסיפירה .

SickBar

New member
מה???

אתה מתכוון גורגונות. 2 היו בנות אלמוות, האחת בן תמותה (אותה הרג פרסאוס והשתמש בראשה על מנת להקפיא את המפלצת שעמדה לאכול את...לא זוכר את שמה של הנסיכה). הידרות הן יצורים אחרים לחלוטין. אין לי מושג מאיפה הבאת את הרעיון שגורגונה זה הידרה אבל אני מקווה שזה מסדר לך כמה דברים. זיו

SickBar

New member
לגבי ההידרה

הרקולס הרג את הראשים הרגילים ע"י שריפת הגדם בעזרת לפיד, כך שהגוף לא יכול היה להגדל ראשים חדשים. את ראש בן האלמוות הכניס הרקולס תחת סלע כבד וכך לכד את המפלצת לנצח. אגב, אני לא יודע אם אתם עושים את זה בלהט הכתיבה אבל זהו פורום וכל דיון תלוי מאוד בהבנה של הכתוב. דיסלקטים או לא דיסלקטים יש כאן טעויות של שגיאות הדפסה וזה היה יכול להיות נעים יותר אם שנייה לפני שאתם שולחים הודעות (רושפות דם ואש ושנאת אדם) תבדקו שההודעה קריאה. תודה, זיו

מורגיין

New member
וואי פשוט מדהים

טיילתי בכל החנות! חוץ מאשר המחירים האסטרונומיים פשוט, חנות ממש חלומית!!! וואו! אפילו ראיתי פאזלים שהייתי מרכיבה בגיל צעיר וזה מה שעשה אותי כ"כ חכמה!
איזה יופי...

Romkin

New member
סלח לי על קיצונות אבל תרם אתה

קובע עובדות אנה תעבור קצת על ספרים. דווקא המיתולוגיות הרוסיות הושפעו בעיקר ממיתולוגיות הקלטיות מאשר מאלו של המזרח (למרות הקרבה הגאוגרפית) וזאת כנראה בגלל יחסים לא הכי ידודיים שהיו ביניהם. בתוך סיפורי אגדות רוסיים ניתן למצוא הרבה מדי אלמנטים קלטיים. אם תרצה אני מוכן לבדוק בקישורים שלי לינקים לנושא אבל רק בשבוע הבא. חוץ מזה אתה יכול גם לעשות זאת לבד. (באתר שצרפתי להודעה קודמת ניתן לראות הרבה קשרים בין כל המיתולוגיות בצורה מאוד ברורה).

CAT4

New member
אוקי חזרה לספרים

נראה לי שהגיעה הזמן שנחזור לספרים לשחזר את הידע שהלך לאיבוד בתודה

למעלה