דרכים לקבלת הפטר

לונגי1

New member
דרכים לקבלת הפטר

שלום,ותודה מראש על העזרה.
אני נמצא כשנה ורבע בפש"ר, מאז ניתן צו הכינוס. החובות הם בסך 350 אש"ח, ותשלום חודשי עס 1200 שח. כמעט כל הנושים הם בנקים. הכל מדווח ומשולם בזמן-אין נכסים או הכנסות לא מדווחות. לנושים אין טעם לצפות לשינוי מפתיע במצבי.

בנוסף, טרם פשיטת הרגל שילמתי לנושים במשך כ 3 שנים סכום דומה במסגרת איחוד תיקים בהוצל"פ.

צד ג מעוניין לעזור לי לסיים את ההליך לקבלת הפטר. מדובר בסכום של כ 40-60 אש"ח, האם עדיף להציע הסדר, או לבקש היוון התשלום לכל התקופה ע"מ לקבל הפטר מיידי?
אם הבנתי נכון פרושו של היוון במקרה שלי הוא 1200 שח כפול 3 שנים שנותרו? האם החישוב סביר?

וללא קשר לשאלות אלה- האם מנסיונך בית המשפט ייתן משקל לתקופת התשלומים ונסיונות ההסדר בתקופת איחוד התיקים?

תודה על התייחסותך מכל הלב.

girl on mars

New member
הסדר נושים או בקשת הפטר

מהאמור בהודעתך, נראה כי יש מקום לפנות ראשית לנושים ולראות האם יסכימו להצעת ההסדר (כלומר, הסכום שבגינו אתה רוצה לקבל הפטר).

אם אתה רואה שהנושים לא מסכימים כלל, או שאין לך סיכוי להגיע לרוב הנדרש (רוב רגיל הנושים המצביעים + 75% מערך תביעות החוב שהגישו), ניתן לנסות להגיש בקשת הפטר.

לעניות דעתי עיקר ההתייחסות תנתן להתנהלותך בהליך. אעפ"כ, כיום אתה מצוי כחצי שנה בלבד בפשיטת רגל (אני משערת ע"ס העובדה שאתה שנה וחצי בהליך כולל תקופה של כשנה בצו כינוס), זוהי תקופה קצרה יחסית. מה שכן, כשתגיע לשלב של בקשת הפטר (אם לא תצליח להגיע להסדר), שווה להתייחס לעובדה שאתה מציע סכום לא "קטן" (יחסית) וכן לכך שהתנהלת בתו"ל (לדבריך) בהליך עצמו. כמו כן, ככל שישנם נושים שכן מסכימים להסדר (אך לא מספיק כדי להעביר הסדר), ניתן להתייחס גם לכך.

החישוב של 3 שנים בהליך הוא סביר, אבל אם באפשרותך להציע 60,000 ש"ח - תציע את הסכום המקסימלי שאתה יכול, הדבר מראה על נכונות. האלטרנטיבה היא שאם הצעה של 42,000 ש"ח תדחה ולאחר מכן "לפתע" תציע 60,000 ש"ח - זה עלול להראות על חוסר תום לב.

אני מדגישה שמדובר בהשערות בעיקר (לעניין ההפטר), שכן הדבר תלוי הן בעמדת כונס הנכסים הרשמי והן בעמדת השופט שידון בבקשתך.

שיהיה בהצלחה.

בתוספת לדבריה הנכונים של גירל...

ככל שטרם הוכרזת פושט"ר, רצוי לנסות לסיים את ההליך בהסדר נושים.

היה וההסדר יעבור, זה ימנע את הכרזתך פושט רגל ובנוסף תוכל לקצר את משך הזמן בהליך הפש"ר.

בהצלחה!

למעלה