דרכון רומני ..

nimi4

New member
דרכון רומני ..

היי , שאלתי היא כזו : אני נשואה מזה שנה וחצי לאזרח רומניה.הוא התגייר ואנו חיים בארץ (הוא לא ויתר על אזרחותו הרומנית). הדרכון הרומני שלו אינו בתוקף והוא צריך להגיש בקשה להאריכו . אני (ישראלית לגמרי ...) הייתי גם מעוניינת להוציא דרכון רומני ,במיוחד עכשיו כאשר רומניה אוטוטו עומדת להיכנס לאיחוד האירופי ,מהם סיכויי בתור אשתו לקבל דרכון רומני ? ואם מישהו מבין משתתפי הפורום יודע במה זה כרוך ? ואילו טפסים צריך למלא וכו' .... אודה ...

Nobilis

New member
לא קשור לטפסים...

את צריכה לחיות איתו ברומניה במשך מספר שנים (נדמה לי ש-5, יתכן והורידו את זה ל-3). לאחר מכן תוכלי להגיש בקשה לאזרחות רומנית.

TrigATUSA

New member
ולא לשכוח

שכמו שזה נראה כרגע, אזרחי רומניה לא יוכלו להגר לארצות אירופה האחרות בעתיד הנראה לעין (משהו כמו ה10 שנים הקרובות)

OCDGUY23

New member
לא ממש סגור על עצמך הא?!

בפורום הזה אתה כותב 10 שנים, בפורום השני על אירופה אתה כותב 8 שנים... פששש. עקביות זה דבר חשוב...יפה :)

TrigATUSA

New member
לאחר שהצטרף גל המדינות

האחרון ממזרח אירופה (ליטא,לטביה, אסטוניה, פולין) רוב מדינות אירופה הודיעו שלא יאפשרו הגירה חופשית מהמדינות החדשות היו 3 יוצאות מן הכלל: אנגליה, בריטניה ושבדיה שאר המדינות ישבו על הגדר וחיכו לראות מה יקרה באנגליה העריכו שיעברו לאנגליה 20K אנשים ממזרח אירופה בשנים הראשונות בפועל עברו למעלה מ 400K עקב כך, ממשלת אנגליה כבר הודיעה כבר שלא תאפשר הגירה דומה מהגל החדש של המצטרפות ואני לא רואה שום סיכוי שמישהי מהמדינות האחרות שלא אפשרו את ההגירה ה'פולנית' יאפשרו את ההגירה הרומנית ולהוסיף על כך, כל האומדנים טוענים שמכיוון שהמצב הכלכלי ברומניה רע בהרבה מהמצב בפולין אם יפתחו את השערים צפוייה הגירה גדולה בהרבה כפי שהוסבר כאן על חוקת האיחוד, מדינות אירופה יכולות לעכב הגירה ממדינות אחרות של האיחוד עד ל 7 שנים, ככה שבהנחה שלא יקרה נס כלכלי ברומניה בזמן הקרוב אפשר לראות את המגבלה של 7 שנים כסגורה לדעתי האישית מדינות מערב אירופה ימצאו דרך למנוע הגירה גם לאחר מכן, בייחוד עם הגל של ממשלות נבחרות ימניות ואנטי הגירה של השנים האחרונות

forglemmigej

New member
צביעות בהתגלמותה

מדינות אירופה החזקות לא היו נראות כפי שהן נראות היום לולא תכנית מרשל שהזרימה להן טונות של כסף בתום מלחמת העולם השניה ואם נלך יותר אחורה בזכות שהייתן ארוכת השנים בקולוניות השונות החל מהודו וכלה באינדונזיה שמהן גנבו את רוב המחצבים הטבעיים. הרי באירופה אין שום מחצבים למעט שבדיה וגרמניה עם ברזל אבל זה עדיין לא בקנה מידה עולמי.הרעיון של צירוף המדינות הבלטיות הוא לעלות את רמת חייהן כדי שלא תהיה פשיעה באירופה מהחצר האחורית. מה שמוצע כעת זה הכל בכאילו ..

TrigATUSA

New member
צביעות או לא, זו עובדה

וזו שאלה עקרונית האם לתושבי מדינה יש זכות להגביל את ההגירה של אנשים מבחוץ רוב האמשים סבורים שוויסות הגירה זו זכות ריבונית ממעלה ראשונה ובמצב של היום כאשר יש פער כל כך גדול ביו המדינות העשירות לעניות, מגבלות ההגירה מגינות באופן פרגמטי על רמת החיים הגבוהה שגם את, במטותא, נהנית ממנה

Nobilis

New member
אינני מסכים...

מגבלות ההגירה התוך אירופיות מגינות, בעיקר, על ישבם של הפוליטיקאים מפני הציבור הפוחד מן "השרברב הפולני". לעומת זאת, במציאות המאקרו-כלכלית האירופית, ניכר שדווקא מדינות שפתחו את גבולותיהן להגירה (מאירופה המזרחית) נהנו מהתרחבות משקית, ובעקבותיה עליה ברמת החיים ובתוצר הלאומי. כך היה, לדוגמא, במקרה של בריטניה ואירלנד. אלו העובדות הכלכליות. בהחלט נכון שיש סקטורים שנפגעו מכך (לדוגמא, מי שעוסקים בעבודות כפיים שאינן דורשות השכלה וידיעה של השפה על בוריה, אשר לפתע נאלצים להתמודד עם מתחרים מן המזרח), אך ברמה המשקית הפרט הממוצע הרוויח. אז, אולי נכון להגביל הגירה כדאי להגן על סקטורים מסויימים בחברה, אבל להגיד שיש כאן הגנה פרגמטית על רמת החיים הגבוה של forglemmigej - לא מדוייק.

TrigATUSA

New member
להבדיל ממך אני לא מתיימר להיות מבין

גדות בכלכלה אבל ההיגיון הבריא הפשוט אומר שאם מיליוני רומנים ינהרו למערב אירופה יהיו שכבות רחבות שיפגעו כלכלית בגלל ירידת השכר אותה 'צמיחה כלכלית' שאתה מהלל גם יכולה להיות צמיחה כלכלית בסגנון ביבי נתניהו - המדינה מתעשרת, העשירון העליון והמשכיל מתעשר, ושכבות הבינים והעשירונים התחתונים מתרוששים כמו שהבאת הפועלים הזרים לישראל סייעה בשחיקת השכר והתנאים של הצווארון הכחול בישראל, ככה יכול לקרוות (וכנראה גם קרה) בבריטניה ואירלנד יש גם כמובן שיקול של קצב השינוי. נגיד שהגירה של מילוני עניים ולא משכילים זה דבר טוב. נניח יש גם כושר קיבולת של שוק. וגם אנשי הקפיטליזם הכי פרוע מסכימים שחוסר וויסות כלכלי יכול להביא לתנודות לא מרוסנות ונזק כלכלי הניסיון הבריטי הראה שההגירה אינה מרוסנת (ואגב, גם באירלנד המצב דומה) כרגע המצב הכלכלי טוב ואין יותר מידי מתחים חברתיים, אבל ברגע שתבוא תקופה של התקררות כלכלית זו עלולה להיות פצצה חברתית מתקתקת, במדינות שכבר עכשיו עסוקות בכמה בעיות חברתיות שנהיות קריטיות (למשל כל מיני אזרחים ממוצא פקיסטני שמחליטים לבצע רצח המונים) אני לא מומחה בפילפולים של המשפט האירופאי, אבל כמו שמספר ניכר לא אימץ את היורו (והסיכוי שזה יקרה נראה עכשיו רחוק יותר מתמיד), וכמו שנכשל הניסיון להעביר את החוקה אין לי ספק שבייחוד אם המצב הכלכלי לא יהיה מזהיר (ולכלכלה תמיד יש מחזורים) ימוצו כל הדחיות (נכון לעכשיו, 7.5 שנים) ואחר כך ימצאו איזו פירצה אחרת בחוק להמשיך לדחות. כל עוד מזרח אירופה תהיה כל כך ענייה אין סיכוי שמערב אירופה תירצה לפרנס אותה. אני מוכן לחזור לפה לפורום ולאכול כובע (ווירטואלי?) אם תהיה מדינה אחת שתאפשר הגירה ועבודה של רומנים כל עוד המצב הכלכלי כפי שהוא היום

forglemmigej

New member
ואתה עשיר משכיל?

התופעה של נדידת האדם אחרי הטבת חייו היתה לאורך ההיסטוריה, היא לא התחילה עכשו כשפולין או רומניה הצטרפו לאיחוד. ככה גם התחילה ההתישבות באמריקע (כן,כן זו היתה קולוניה בהתחלה בדיוק כמו הודו) או קנדה או אוסטרליה. אי אפשר לעצור את זה וגם לא רצוי.אני רק לא מבינה דבר אחד, מה זה כל כך מפריע לך שהרומנים יגיעו או הבולגרים? דוקא אני מכירה כמה בולגרים באופן אישי והם מקסימים ביותר
הרעיון של האיחוד זה פתיחות ושכולם אחוקים ברגע שמישו אחד ירגיש בדרגה שניה אז אין טעם בכל זה. ואיזה עדיפות יש לך או לי או לנוביליס להתיישב ברחבי אירופה מאשר לרומני או בולגרי? צי'פאצ'ה?

TrigATUSA

New member
דעתי האישית לא משנה פה

נשאלה כאן שאלה רצינית , ואני מנסה לענות ביושר אנשים משקיעים זמן ומשאבים רבים בהוצאת הפספורט הזר וכדאי שיהיה להם מושג ריאלי על התוצאות לפני שהם מתחילים. זה ניראה לי יותר אחראי מלטעת תיקוות שווא באנשים בעזרת מידע לא מבוסס אני לא מביע את משאלות הלב שלי בנושא הזה אלא את ההתרשמות האישית שלי מהלך הרוח בציבור וזאת מצריכת עיתונות באירופה ושיחות עם אנשים. לא עשיתי מחקר מדעי בנושא, אבל כל מי שדיברתי איתו מתנגד להגירה נוספת או לפחות תומך בהגבלה שלה וגם משאלי דעת הקהל מראים את זה. לגבי דעתי, ממש אין לי בעייה עקרונית עם הגירה - אני בעצמי מהגר, ואפילו כנראה זכאי לדרכון רומני. אבל מצד שני אני יכול להבין את החששות של המערב אירופאים, ואני עד מקור ראשון עם חלק מהבעיות שההגירה יצרה. ברמה התיאורטית, מאיפה הבאת את ההצהרה שאי אפשר לעצור הגירה? בהחלט אפשר וזה גם נעשה וגם יעשה, בצלחה כזו או אחרת. יש הרבה צביעות בהתייחסות להגירה. מכיוון שגם הליברלים הכי גדולים יודעים, אבל לא מוכנים להודות בכך, שאם ייפתחו שערי ההגירה למערב כל עניי העולם השלישי, במיליונים ובמיליארדים ישטפו את המערב ויביאו לשינויים כלכליים וחברתיים דרמטיים. העולם המערבי לא כל כך עשיר אם הוא צריך להתחלק בעושר שלו.והאופן שבו המערב היום שומר על רמת החיים המערבית זה דרך פיקוח מאוד הדוק על הגירה. אנוכי? מכוער? ייתכן מאוד, אבל כולנו נהנים מכך, גם אם לא נעים לנו להודות וברמה האישית, אפילו כשאת לא מתכוונת את יוצאת גזענית אללה-ייסתור. מה זה בדיוק "דוקא אני מכירה כמה בולגרים באופן אישי והם מקסימים ביותר"? גם הכללה חיובית היא סוג של גזענות, לידיעתך. מזכיר לי חברים פחות סימפטים של הצד האשכנזי של המשפחה שלי שמסוגלים להגיד בלי לעפעף על מכרה מרוקאית "היא דווקא ממש אדם טוב ופשוט הפסקה" אני גם קצת מופתע, אחרי שהתלוננת על המהגרים המוסלמים בלי הפסקה, פתאום הפכת לנואמת נלהבת בזכות גבולות פתוחים אז מה? מהגרים זה טוב רק אם הם לבנים?

Nobilis

New member
תכין את הכובע

אתה אמרת: "אני מוכן לחזור לפה לפורום ולאכול כובע (ווירטואלי?) אם תהיה מדינה אחת שתאפשר הגירה ועבודה של רומנים כל עוד המצב הכלכלי כפי שהוא היום" ואני עונה: פינלנד כבר הודיעה שהיא תאפשר עבודה לאזרחי המצטרפות החדשות מיד עם הצטרפותן (כלומר - במצב הכלכלי כפי שהוא היום). אם אתה רוצה מלח או פלפל עם הכובע שלך, רק תבקש.

Nobilis

New member
ועוד קצת...

יש כאן אנשים שמבינים במשפט אירופי (לדוגמא - אני). וכשאנחנו אומרים לך, שוב ושוב ושוב, שאין דרך משפטית (בניגוד למקרה היורו) למעט שינוי יסודי באמנות האיחוד שיחייב אישור כל החברות (כולל המצטרפות), בה שוקי העבודה לא יפתחו לכל היותר בתום שבע שנים מרגע ההצטרפות, אתה יכול לקחת את זה כנקודת מוצא. זאת (בין השאר) הסיבה, לדוגמא, שמדינות באירופה המערבית פותחות עכשיו את שוקי העבודה בפני המצטרפות של 2004 (לדוגמא, ספרד והולנד), חרף "המצב הכלכלי". הן מחוייבות לכך ממילא בתום חמש שנים אלא אם תוכלנה להוכיח לנציבות האירופית שהדבר יגרום לזעזוע עמוק בשוק העבודה שלהן. וגם אם תוכלנה להוכיח זאת, הדחייה שתקבלנה תהיה לשנתיים נוספות בלבד (כלומר, בסך הכל, שבע שנים). עד כאן אינפורמציה, שהיא מטרת הפורום. לשאר ההודעה (ניתוח הנושא הכלכלי עצמו) לא אתייחס כאן שכן אני חושב שאנחנו חורגים ממטרת הפורום. אני מתנצל על חלקי בדיון עד כה.

TrigATUSA

New member
ואללה, איך ידעתי שאתה עורך דין

כל ההתפלפלות הפורמלית הזו אופייני למשפטנים להאמין שהחוק ייצר מציאות ואני טוען שלהיפך - המציאות תייצר את החוק נשוב וניפגש עוד כמה חודשים שיגיע רגע האמת עם רומניה, נחייה ונראה מה יקרה

Woking

New member
קלאץ' וברקס

נראה לי שאתה צריך הפסקה למנוחה והתרעננות.

TrigATUSA

New member
דודה ווקינג

אתה מרגיש שהשימוש במילה עורך דין היה יותר מידי Offensive? לא ידעתי שהמקצוע כל כך בשפל...

Woking

New member
../images/Emo18.gif

אני מרגיש שאופי של חלק מההודעות שלך לא מתאים לפורום. או שתתחיל לסנן, או שנפרד. אני שוב חוזר ואומר - הפורום מיועד לשאלות ענייניות ותשובות ענינייות בלבד. בשביל כל השאר יש פורומים אחרים.

TrigATUSA

New member
הבנת הנקרא

הדיון הוא על מערב אירופה, לא על כל מיני מדינות במזרח (ופינלד, בסופו של דבר, היא כזו) אולי אפילו פולין תאפשר הגירה מרומניה! איזה כיף. אבל ממש לא רלבנטי למישהו

למעלה