דרכון רומני ..

Nobilis

New member
../images/Emo13.gif

פינלנד נחשבת לחלק מן האיחוד הישן, ומה שנקרא העולם המערבי. אבל, חופשי, יהיו לך עוד כל כך הרבה הזדמנויות לאכול את הכובע הזה ב-7 השנים הקרובות. לי לא בוער. רק תשמור אותו מוכן.

oranje boven

New member
נכון להיום

אושרה הצטרפותן של בולגריה ורומניה רק ע"י הפרלמנט האירופי. בסתיו תערך הצבעה נוספת ע"י החברות באיחוד האירופי לאשרור ההצטרפות. שתי המדינות הנ"ל מצטרפות עם הרבה תנאים והגבלות. לדוגמא : עליהן להוכיח שהן עומדות בסטנדרטים אירופים בכל מה שאמור ב(ביעור) השחיתות בממשל ובמועצות המקומיות, מלחמה בפשע המאורגן וניקיון המערכת המשפטית. באמצע השנה הבאה תערך בדיקה מחודשת של המצב ולפיו יוחלט אם הן זכאיות לישר קו עם אירופה. גם בתחום המסחר והחקלאות עדייו מוטלות עליהן הרבה הגבלות, הרבה יותר מאשר אלו שהוטלו על 10 המצטרפות של 2004. לאור כל ההגבלות וסימני השאלה האלו סביר להניח שיקח עוד הרבה זמן עד שישראלים מחזיקי דרכון רומני (וגם סתם רומנים) יוכלו להגר בחופשיות לארצות האיחוד האירופי.

Nobilis

New member
מספר הבהרות

כתבת: "אושרה הצטרפותן של בולגריה ורומניה רק ע"י הפרלמנט האירופי. בסתיו תערך הצבעה נוספת ע"י החברות באיחוד האירופי לאשרור ההצטרפות." לא מדוייק. ההצטרפות כבר אושרה על ידי כמעט כל המדינות למעט מתי מעט מדינות שטרם השלימו את התהליך (גרמניה, לדוגמא) ואשר כבר הצהירו כי תשלמנה את התהליך עד ה-1 לינואר 2007 (שהוא התאריך הקובע כרגע). אין שום משמעות להחלטה של המדינות בסתיו מאחר שללא המלצה של הנציבות האירופית לדחות את ההצטרפות ל-2008 (והמלצה כזאת לא ניתנה בדו"ח המסכם) אין למדינות היכולת לדחות את ההצטרפות (ראו התנאים באמנת ההצטרפות לאיחוד). כרגע, הדרך היחידה בה רומניה ובולגריה לא תצורפנה ב-1 לינואר 2007 היא אם אחת מן המדינות שטרם אישרו את ההסכם לא תאשר אותו בזמן (סייג שנקבע באמנה). סיכוי אפסי, אבל אפשרי. כתבת: "לאור כל ההגבלות וסימני השאלה האלו סביר להניח שיקח עוד הרבה זמן עד שישראלים מחזיקי דרכון רומני (וגם סתם רומנים) יוכלו להגר בחופשיות לארצות האיחוד האירופי." בהנחה ורומניה (כנ"ל לגבי בולגריה) תצורף לאיחוד האירופי, אזרחיה יוכלו לעבור לגור/ללמוד בכל אחת ממדינות האיחוד האירופי עוד באותו היום. הזכות היחידה המוגבלת היא הזכות לאישור עבודה. את הזכות הזאת ניתן למנוע עד ל-7 שנים קדימה. לא יותר. בניגוד לתחומי ההכרה המשפטית, הסיוע החקלאי, וכו', אין שום סייג באמנות שמאפשר השהייה ליותר מ-7 השנים.

Nobilis

New member
אגב, שים לב לתעלול מספרי...

ה-Home Office הבריטי מסביר ש-400 אלף היגרו לבריטניה בשנים האחרונות ממזרח אירופה. נכון, אבל מה שה-Home Office לא מספר לך (או, לפחות, לא מדגיש בדיווחים) היא שאין שום נתון בנוגע לכמה מאלו עדיין כאן, וכמה חזרו לארצם (לדוגמא, לאחר עבודה תקופתית בענף המלונאות, המסעדנות, וכו'). סטטיסטיקה, כפי שנאמר בעבר, היא מדע מלוכלך

Nobilis

New member
כמה פעמים אפשר לכתוב את זה...

אזרחי רומניה ובולגריה לא יוכלו לעבוד במדינות אחרות באירופה בחופשיות לכל היותר למשך 7 השנים הקרובות. בחלק מהמדינות סביר שהמגבלות ישארו כל שבע השנים (לדוגמא - גרמניה), בחלק מהמדינות לא תהיינה מגבלות כבר מהיום הראשון (לדוגמא - פינלנד, רוב המדינות באירופה המזרחית), ובחלק מהמדינות יוסרו המגבלות מתישהו בהמשך התקופה (לדוגמא, אם לשפוט מניסיון העבר - הולנד, ספרד). בכל מקרה, כאמור, המגבלות לא תימשכנה יותר מ-7 שנים. כמו כן, מדובר כאן במגבלות על היתרי העבודה בלבד. בכל שאר המובנים - הזכות לחיות באותה המדינה, ללמוד בה, לצאת בה לפנסיה, וכו' - הם שווי זכויות החל מן היום הראשון בכל המדינות.

Woking

New member
אבל, אבל, אבל

לאזרחי רומניה יש כבר היום מספר הקלות ביחס לעבודה בבריטניה. למשל אזרח רומני יכול לעבוד בבריטניה כ-self employed, שזה ממילא איך שרוב המועסקים בבניה עובדים. אני מסכים שבגלל סיבות פוליטיות בריטניה לא תתיר לאזרחי רומניה ובולגריה לעבוד בבריטניה, אבל אני לא חושב, וזאת דעתי הפרטית, שיסירו את ההקלות הקיימות.
PERSONS INTENDING TO ESTABLISH THEMSELVES IN BUSINESS UNDER THE PROVISIONS OF EC ASSOCIATION AGREEMENTS: http://www.ind.homeoffice.gov.uk/documents/idischapter6/section2.pdf?view=Binary

Nobilis

New member
אכן...

פשוט לא רציתי לסבך את התשובה שלי עוד יותר :) אם כבר נכנסים לפרטים, אז חלק מדברים על כך שיאפשרו הגירת עבודה מוגבלת לרומנים ובולגרים, על בסיס של כישורים (משהו בדומה לסכמת הנקודות של ה-HSMP). ואגב הגירה והסכם ה-EC, נדמה לי שיש לבריטניה הסכם דומה גם עם טורקיה.

Woking

New member
לא ידוע לי על טורקיה

וכשחיפשתי חומר על רומניה ובולגריה לא עלה שום דבר על טורקיה. מעבר לזה רק ב-2005 טורקיה התחילה בשיחות עם ה-EU על הצטרפות, ואילו רומניה ובולגריה כבר הגיעו לסוף התהליך, כלומר הם כמה שלבים לפני טורקיה.

Nobilis

New member
כתבתי נדמה לי...

לא מדובר על הסכם אירופי, אלא על הסכם בריטי עם טורקיה. אבל יתכן ואני טועה. לכן כתבתי "נדמה לי", וזמן לנבור במסמכים הרלוונטים אין לי כרגע. אם יש כאן מישהו עם דרכון טורקי, אולי נעשה מאמץ

osho32

New member
מידע לגבי מסמכים נדרשים

היי את יכולה לקבל מידע דרך אתר זה: http://www.dreptonline.ro/en_resourses/en_marriage_foreigners_romania.php

למעלה