דרכון רומני

beilisimo

New member
דרכון רומני

שלום, אמי נולדה ברומניה ומוציאה כרגע דרכון רומני, התהליך לקראת סיומו המוצלח עוה"ד המטפל בה מבקש 2000 ש"ח לכל דרכון נוסף 1. האם ניתן להוציא דרכון + אזרחות ללא עזרת עו"ד? מה הפרוצדורה? האם יש בכך סיכון? 2. נאמר לי כי לקטינים מתחת לגיל 14 השגרירות מקשה על התהליך ומחייבת אותם בידיעת השפה, האם זה נכון? 3. עוד נאמר לי, כי צפוי להיות איזשהו שינוי בחוקים לקראת 2012, האם ידוע לכם משהו על כך? תודה רבה ענת

Nobilis

New member
שאלות

א) האם היא עברה תהליך של השבת אזרחות (קרי - אזרחותה נשללה וכעת הושבה), או שאזרחותה מעולם לא נשללה? ב) האם הילדים בהם מדובר בגירים או קטינים?

beilisimo

New member
תשובות

א) לא מכירה את הטרמינולוגיה, אבל היא עלתה לארץ בגיל שנתיים ולדעתי הם ויתרו על האזרחות, אז התשובה היא כנראה כן! ב) הילדים שלה הם כולם בגירים, הנכדים הם הקטינים 0-5 הרצון הוא שלכולם יהיה דרכון

Nobilis

New member
תשובה

אם היא אכן ויתרה על האזרחות, ועברה עכשיו תהליך של השבה, והילדים היו בגירים, אזי שגם הם צריכים לעבור תהליך של השבה (הנכדים יהיו כלולים בבקשה של ההורים מאחר שהם קטינים). במקרה כזה רק האגרות (אגרת הבקשה להשבה, אגרת הבקשה לרישום הלידה, אגרת הבקשה לדרכון עצמו) תעלנה סכום מכובד לכל אדם, כך שהמחיר שהעו"ד מדבר עליו נשמע כמחיר מציאה. כמובן שאפשר לעשות הכל גם לבד (למעט התרגומים של המסמכים לרומנית שיצריכו אישור נוטריון) - השאלה היא האם יש לכם סבלנות וכוח. אין חובה לידיעת השפה, כך שהשמועה ששמעתם לא ברורה (לפחות לי). אני גם לא מודע לשינויים מתוכננים בחוק בשנת 2012 (לא שזה אומר שאין כאלה - רק אומר שאני לא שמעתי עליהם).

pichinan

New member
שינויים בחוק

עד כמה שהבנתי אמורים להכנס שינויים מקלים בחוק האזרחות, הנובעים, כמו תמיד, מלחץ של התנועה להשבת אזרחות רומנית לאזרחי מולדובה. אגב, גם השמטת הצורך בהוכחת ידיעת השפה למשיבי אזרחות וצאצאיהם מקורו בהחלטה של ה National Agency for Citizenship שהוקמה בין 2009 ל 2010, במקור ע"מ לעזור בכל הקשור בנושא המולדובי, שהוא אחד מנושאי ההגירה/אזרחות החשובים ברומניה. לגבי ההשלכות הכלליות של השינויים ב 2012, במידה וייצאו לפועל, אינן ברורות.

למעלה