"דרך רבין" וירושלים

EverMan

New member
וונדטה , אבל אתה חומק מלהבין דבר 1

מברקים בעת מלחמה תמיד נשלחים , בעיקר שיש כמה חזיתות. תמיד מבקשים להמנע ממלחמה , אבל שהמלחמה בפתח , אף אחד לא יוכל להימנע ממנה באמצעות מברק אחד.

EverMan

New member
וונדטה , אתה חומק מלהבין דברים

עם כל הכבוד לגלויות , שיש מלחמה בפתח , גלויה לא תמנע מלחמה. ועוד שישראל מכנסת כוחות ובעל ברית של ירדן עומדת להיות מותקפת ... כל מלחמה נשלחות איגרות למניעת מלחמה , בעיקר שיש כמה חזיתות ומנסים למנוע אחת , זה מעולם לא פעל , וזה מעולם לא יפעל. בקיצור , יכול להיות שזה פשוט היה שילוב של מה שאמרנו , לא שללתי את מה שאמרת , רק הוספתי על זה.

Vendetta

New member
כאן אנו סוטים מהנושא המקורי

הנושא המקורי היה על כוונותיה ומעורבותה של ירדן במלחמת ששת הימים. העובדה הפשוטה היא שהן לחוסיין והן לגנרלים שלו היו כוונות ברורות לצאת למלחמה נגד ישראל.

EverMan

New member
הנושא המקורי חמוד היה השטחים

של המפלגה הרוויזיוניסטים.
אבל לא משנה ...

.המוסד

New member
ועוד דבר ששכחתי

מתו יותר ישראלים מיד *חיילי ירדן* אחרי ההסכמה, מאשר לפניו(בעשרים השנים הקודמות)

EverMan

New member
לא מת ולו ישראלי אחד

בידי חיילים ירדנים מעולם. לפחות לא אחד שלא התגרה או סיכן אותם כמו כל פושע אחר.

.המוסד

New member
תבדוק, אתה טועה, אחרי הסכם השלום

נהרגו ישראלים בידי הירדנים

EverMan

New member
תבדוק בעצמך.

אני יודע זאת כעובדה , שהצבא הירדני מעולם לא פתח באש על אזרחים או צבאיים ללא התגרות.

Vendetta

New member
שוב שיכתוב ההיסטוריה מחדש

חיילים ירדנים פתחו באש הרבה יותר מפעם אחת על אזרחים. היה נהוג לכנות חייל כזה "משוגע תורן". דוגמא כאובה ביותר לזה היתה ב-1956 כאשר "משוגע תורן" פתח באש מקלע ממוצב אליאס לעבר כנס ארכיאולוגים ברמת רחל. מיותר לומר שלא היתה שום התגרות באשר היא מהצד הישראלי. באותה תקרית נרצחו ארבעה ישראלים ושישה- עשר נוספים נפצעו. זו כמובן תקרית אחת מיני רבות, ומדי פעם לפעם היה עוד "משוגע תורן" שפתח באש לעבר מטרות אזרחיות או צבאיות, ללא שום התגרות.

EverMan

New member
קראת בכלל על מה כתבנו ?

דיברנו על אחרי הסכם השלום עם ירדן ! המוסד (הרמטכל שלנו) טוען שמתו לנו יותר ישראלים לאחר ההסכם שלום מאשר לפניו ! לא דובר על 56 , דובר על שנות ה90 ! נכון , לפני ההסכם שלום מתו לנו הרבה ! ובגלל זה הסכם השלום עם ירדן כה חשוב ! וכל הזמן הם רק מוכיחים שהברית הזו חזקה ויציבה ושני הצדדים נהנים ממנה. אבל המוסד אומר שעדיף שנהיה איתם במלחמה וימותו אנשים כל יום , ושיהיו בידינו עוד שטחים. נכון המוסד ? עדיף שטח ביד אחת וגופה ביד שניה ...

Vendetta

New member
בד"כ כאשר כותבים...

"מעולם" אני מניח שכוונת המשורר היא מאז ומתמיד. היתה תקרית אחת של "משוגע תורן" לאחר הסכמי השלום, אך כפי שצויין כאן מקודם - כאן המלך חוסיין בא בעצמו לנחם את המשפחות השכולות, וניתן ל"משוגע התורן" עונש מירבי. בכל אופן, בניגוד להסכם השלום עם מצרים, בהסכם השלום עם ירדן לא נאלצנו לעשות וויתורים כואבים מדי, ובמיוחד לא לוותר על הגדה המערבית. ולכן אין לי שום בעיה עם הסכם השלום הזה, ואני אף מרוצה ממנו.

דריעד

New member
קודם כל העולם

זה לא הכי נכון - היו מלחמות. אבל מאז הסכם השלום אכן לא נהרגו יהודים מידי חיילים ירדנים. למרות שפה ושם היו מקרים (המקרה של 7 הנערות שנרצחו היה בידי חייל ירדני אם אני לא טועה) אך כולם טופלו ביד קשה מאד ע"י השלטון הירדני (באותו מקרה לפי זכרוני המפגע קיבל את העונש המקסימאלי על רצח 7 הנערות). בכל מקרה - אל אף שהיו מקרים - מדובר בפעילות של אנשים בודדים ולא פעילות של צבא ירדן כצבא. כשם שאם כיום חייל ישראלי ירה בחייל מצרי כי הישראלי קצת מסובב בראש - והחייל יענש (כראוי לא עונש למראית עין בלבד) לא יוכלו להגיד שהדבר נעשה ע"י הצבא הישראלי.

.המוסד

New member
וכמה נהרגו בידי הירדנים עשרים

שנה לפני הסכם השלום? אפס ובפגעת בעניין 7 הנערות, המשפט הוא רק הוכחה שנייר לא תמיד שווה יותר ממצב בשטח, דוגמה למצב מול מצרים(שהוא הרבה יותר חמור

EverMan

New member
אתה מדבר כל כך הרבה בבלט.

כמה נהרגו 20 שנה לפני הסכם אוסלו ? כל יום על הגבול ! הם לא מנעו הסתננויות , הם לא מנעו ירי , הם לא מנעו דבר ! תפסיק לדבר על דברים שאתה לא מבין בהם ! גם בגבול עם מצרים אין יריות ואין בעיות עם מצרים עצמה !

.המוסד

New member
ב15 השנים לפני אוסלו נהרגו 252

ישראלים בפעולות טרור, בכל רחבי הארץ, אחרי אוסלו, בעשר שנים בלבד, אלף איש..

EverMan

New member
אוסלו דבר נסיבתי למדי

הפיצוץ היה קורה גם אלמלא אוסלו , וזה ברור. המצב לא היה נמשך כמו שהוא היה ... ורק בשטחי הארץ מתו 252 איש , תבדוק את הנתונים שלך.

yoavl1

New member
נו זה ברור....

כי אם לא היה אוסלו הימין לא היה מתעקש להכשיל כל יוזמת שלום ולפעול בניגוד להסכמים! הימין הצליח להוביל למלחמה (לא אמרתי במזיד) אז יש הרוגים!... אוסלו לא נסיבתי בכלל אבל זה לא נגרם בעקבות ההסכם...זה בטוח.

ספיר5

New member
כן אבל יש דבר שנקרא עדיפות...

כן אני מעדיף את כל מדינות העולם נגדנו למען שארץ ישראל על כל חלקיה תשאר בידינו, הרי כמובן מדוע הקימו את ארץ ישראל לא בגלל זה?

למעלה