דרך "חדשה" לשחק

הכוונה

למעשה, הכוונות שלי היו: א- לכתוב סאטירה על משחק חסר משמעות. ב- להציע, בציניות אמנם, אלטרנטיבה לאנשים שמה שחשוב להם זה לגלגל מספרים גדולים ולחזק את הדמות שלהם. משחק הגולות שתיארתי, פוטר אותם מכל "סרח העודף" של רקע ועלילה, ומתמקד בדברים שבאמת משמעותיים עבור סוג כזה של שחקנים. האם ציפיתי ששחקנים כאלו ישרצו כאן בהמוניהם? לא בהכרח, אבל תמיד אפשר להפנות אותם, או להציע להם את השיטה. ג - לך תדע, אולי שה"מ יצירתי יקח את הפארודיה הזו בתור שיטת קרב ומשחק, יכניס שיפוצים ויריץ עם זה סשן שלם (או יותר) - זה משהו שיהיה משעשע לשמוע עליו. > יגיע לשבועות-קון. מצטער, עסוק מידי.

דרך ישנה לענות

> מצרכים: ציניות, אגו מנופח, יומרה וידע במשחקי תפקידים. ציניות יש, כל השאר, ככה ככה. בדרך כלל, טענות על שחצנות יצא לי לשמוע רק מאנשים עם חוסר מסויים בביטחון עצמי או יכולת לעמוד על שלהם בהגינות. > שלב א: מופיעים בפורום פעם בחודש, קוראים שתיים, שלוש הודעות בשביל > לצאת ידי חובה. ההסבר לזה הוא די פשוט - להופיע הרבה אין לי ממש זמן. > תגובות שמעתיקות את ההודעה המקורית, וקוטלות את כותבה של ההודעה > המקורית. מבחינת בניית טיעון, זה די נוח לצטט קטעים ולהתייחס אליהם באופן ספציפי. בנוגע לקטילות, הן לרוב על הטקסט ולא על כותבו, אלא אם כן כסילותו זועקת לשמיים. לאנשים בעלי ביטחון עצמי ויכולת להגיב, בדרך כלל עקיצות לא מכאיבות. לאלו שכן, כנראה מצפות חויות קשות גם מחוץ לפורום. > כותבים הודעה חדשה בפורום, שתפקידה להראות לכולם כמה "אני צודק" ו"אני > יודע" בדרך כלל לא יוצא לי לכתוב הודעות חדשות. ההודעה המסויימת הזו מבוססת על רעיון שהשתעשתי בו די הרבה זמן, של סאטירה אודות שיטה שפוטרת את השחקן מעולה ה"מיותר" של העלילה לטובת הדברים ה"חשובים" של מספרים וגלגולים. למה דווקא כאן? ציפיה לקבל יעד שלאו דווקא יהיה אוהד אוטומטית או עויין אוטומטית. מה רצית, שאני אשלח את זה למוסף השבת של "הארץ"? > בודקים את התגובות להודעה, ומגיבים בהתאם. אחרי שמישהו ענה לך, יהיה זה מאוד לא אדיב שלא לענות לו. זה כמו לזרוק רעיון באוויר ואז להפנות את הגב באמצע השיחה. > משעמם? מפגר? פאתטי? אז למה אתה עושה את זה פעם בחודש? אין לי זמן לעשות את זה בתדירות גבוהה יותר. האם זה משעמם, מפגר ופאתטי? כנראה שלא, אם טרחת לכתוב תגובה ארוכה יחסית. > אם אתה תכנס באנשים החדשים, אתה תבריח אותם מהפורום, והסיכוי שלהם > ללמוד ולהחליף את ה-H&S במשחק נורמלי הולך לאיבוד! בתגובות לתגובות, אני מציע בדרך כלל את האלטרנטיבה - השוואת המשחק לסיפור מעניין. זה נראה לי עדיף מלומר "יופי, תשחק איך שבא לך, העיקר שתשחק, אז כמה נק"פ יש לך?" רלטיביסט אני עוד לא, ואני לא חושב שאפשר לדבר על משחק טוב ומחורבן כשווי ערך. > האם ראית את התגובות של חברי הפורום לדמות Redgar? פחות או יותר. אגב, אפילו השם רדגר מועתק מספר הכללים. על הרעיון לסאטירה שלי חשבתי זמן ניכר לפני שנתקלתי בעץ ההוא, אבל בגלל הקרבה בנושא, השתחל לדיון שלי גרידגד, בנם של הקנטאור ויסודן הנזלת שהוא גם ברברי, כדוגמא לאחיו בנייר ובמספר של דרקמור המחסל. > האם במקרה שמת לב שרוב ההערות/תגובות היו בירורים לגבי עומק הדמות? כן.

magnus the red

New member
תקרא שוב את הפתיל

(ואת ההודעות שלך ביחוד). אתה מגיב לטענות העניניות שהועלו בהעלבות מרומזות של "חוסר ביטחון עצמי", במקום בטענות נגדיות. רד מזה ורד מעניין הסאטירה. לצחוק על מישהו (לרוב לא מנוסה) בגלל איך שהוא מעדיף לשחק זה בדיוק כמו לצחוק על מישהו כי יש לו מבטא מצחיק, לא משנה אם עטפת את זה ברמיזות והצגת את זה בצורה מתוחכמת. תחשוב לפני שאתה פותח הודעה האם באמת יש בה עניין לשאר הפורום. יש לי עוד דברים להגיד אבל אני אוותר, כי אני מגיע למסקנה תוך כדי הכתיבה שגם ההודעה הזאת, כמו כל הפתיל, מיותרת. אני זוכר מהודעות קודמות שלך שנשמעת כמו שחקן ותיק ומנוסה שיכול להאיר או להעיר על נושאים חשובים ומעניינים, וחבל שכל פתיל שלך יגיע להעלבות אישיות בין חברי הפורום.

התשובה לעניין הברחת השחקנים החדשים

לא מספקת אותי.. אני הייתי שחקן נקניסט עד שהגעתי לפורום הזה.. אם הייתי נתקל בציניות ועוקצנות כתגובה לתהיותי כניראה הייתי נמנע מלבקר שוב בפורום (מקום שבו אני אמור לשתף בדעותי הוא לא מקום שבו אני רוצה להרגיש שנדרש ממני "ביטחון עצמי" ו 2+ לגילגולים נגד עוקצנות) ואם לא הייתי נשאר בפורום הייתי נשאר נקניסט או לגמרי מפסיק לשחק.. הדרך להתפתח כשחקן היא בעיקר דרך קהילה.. הפורום הזה לימד אותי המון והעיר את עייני למהות האמיתית (בשבילי) של משחקי תפקידים וכל זה לא יכל לקרות אם כל שאלה הייתה נקטלת ונעקצת.. לא משנה כמה ביטחון עצמי (וירטואלי?) יש לי..

דרגורן

New member
יתכן וקצת חציתי את הגבול....

א ב ל
המטרה שלך טובה (אפילו נעלה), אבל דרך הביצוע לוקה בחסר. זה לא שאני אומר ש >לומר "יופי, תשחק איך שבא לך, העיקר שתשחק, אז כמה נק"פ יש לך?" יותר טוב מהשיטה שלך, אני פשוט אומר שהשיטה הזאת דומה לשיטה שלך. אתה לא תגרום לשחקן של גרידגד לחשוב על עומק לדמות ע"י זה שאתה תלעג לגרידגד! אתה פשוט תגרום לו לחשוב שאתה מתנשא מעליו, ומתרברב בידע שלך. אישית אני חושב שהפתרון ל-H&S הוא שני דברים: 1. שה"מ בוגר 2. שחקנים בוגרים ושים לב שהשתמשתי במילה "בוגר" ולא "מבוגר". האם אפשר להגיע למשחק עומק מבלי לעבור דרך H&S? אני בספק. לדעתי צריך "להמיר" את שחקני ה-H&S לעבר משחק תפקידים בדחיפות קטנות: * אפשר לדווח על ההרפתקאות של חבורות בפורום * אפשר להציע לשחקן של גרידגד עזרה בפיתוח הדמות ועוד

נפלא

אז עכשיו, אחרי שסיימתם להשתלח אחד בשני סטייל הפורומים של אורט, אפשר לדבר על העניין עצמו? אוקי, דרגורן, לא מצא חן בעיניך הסגנון? - לגיטימי. אני חושבת שיש כאן מספיק הערות בפתיל כדי למתן\לרכך אותו. אישית, פרץ של ציניות פעם בעשרים שנה לא מפריע לי אלא משעשע אותי. אני, לעומת זאת, בד"כ אוציא עצבים בצ'אטים. בלש, אתה צריך לחשוב פעמיים לפני שאתה מוציא עצבים (ואני קראתי בהודעה שלך נימה דיי מעוצבנת) בפורום, ואיך. אני חושבת שבזה סגרנו את עניין הסגנון. הערות אחרות?

leper

New member
קבועים על חלשים!!!!

1.אולי אני מעט מגלומן ורוצה להוכיח שיש לי ניסיון במשחקי תפקידים, אך זה לא אומר שאין לי דמויות עומק. 2.חוץ מזה עד כמה שהבנתי האנשים פה מכירים אחד את השני מהחיים היום יומיים, אז מה אתה רוצה בדיוק שאני אכתוב כשיש שורות על שורות של שיחה בין הנוכחים, שמכנה השיחה המשותף שלהם הם הדמויות,עולם המערכה והחיים הפרטיים. 3.אני בעד דמויות עומק, "טוב למות בעד אמונותינו", אך זה קשה להעביר זאת כאשר אתה לא משחק עם אנשים שמשחקים עומק. 4.נראה לי דווקא לא רע להעביר טיפים של מצבים ושימוש בכלים של הדמות לניצולם, ללא קשר לעומק, אלא לתיחכום ועכשיו תאמר לי שזו מסוג ההודעות שהתכוונת אליהם.

רמץ

New member
../images/Emo6.gif כמה מרענן!

אוקיי, הייתי מת להגיב באופן אישי לכל פתיל ופתיל בשרשור הזה, אבל המחשב שלי... ולכן אסכם את כולן בהודעה הזאת - (אם זה בכלל מעניין מישהו...) בכנות לא נהניתי כככה מלקרוא שרשור כבר הרבה זמן - בלש, דרגורן, ננסק ושאר ירקות שהגיבו, קבלו ח"ח. דוקא ההודעה הזאת של הבלש, שבאמת תמיד יורד לפסים אישיים וציניות גועלית (No Offance, בלש, אבל זה נכון...), דוקא היא הייתה הכי כללית ולא פוגעת שיכלה להיות (עד שבאה התגובה עם הקנטאורו-סמארק, על כל פנים) - וגם - מאוד משעשעת, יש לציין. אני באמת לא מבין על מה כל המהומה. מה שכן, הנושא באמת שמיצה את עצמו כבר בעשרות שרשורים בעבר כשהמסקנה הכללית היא שוב ושוב - 'שחק איך שכיף לך. דע לך שיש ערך מוסף למשחק תפקידים אמיתי'. אני אגיד את זה עכשיו ובטח אתחרט על זה כשאני אהיה הקורבן הבא של הבלש - נחמד שיש את הכבשה השחורה של הפורום. בכל פורום יש אחד כזה: יש כבשה שחורה בשאמאניזם ופגאניזם ויש את אם אימן של כל הכבשים השחורות בפמיניזם. מן הראוי שגם לנו תהיה אחת.

backdoorslam

New member
סיכום מבחינתי

אני מעדיף לקרא את הודעתו הראשונית של הבלש באופן סטירי, שאינו מתייחס דווקא אלינו - חברי הפורום ה"קבועים". אני לא יכול לזלזל בצורת משחק שכזאת בגלל שגם אני, בשלב מסוים, שחקתי כך ואף נהנתי - השגתי את מטרתו של המשחק, ואף עסקתי במשחק תפקידים - למרות שעדיין אין הגדרה כוללת לעניין. אני ממש לא מאמין ששחקנים שמשחקים יותר מ-4 שנים משחקים באופן דומה למה שתואר למעלה. ספר השחקן לא ממש מתמקד ב'איך לשחק', אלא נותן אפשרות לקבוצה להגיע לעמק השווה שלה, ולהתאפס על צורת משחק שמרווה את הקבוצה כולה. אישית, לא שמתי לב להודעות ציניות כלשהם מצד הבלש בעבר. הניק שלו מעלה בראשי דווקא תדמית של וותיק, ושל אחד בעל אופקים רחבים. אני מקווה להמשיך לקרא כאן את הודעותיו של הבלש.

Gilgam69

New member
חברי פורום יקרים

אני ממליץ לכם לעשות מה שאני פשוט עושה: כשאני רואה הודעה של "הבלש חסר הבית" אני פשוט לא קורא אותה ומדלג הלאה. הכל בא מניסיון עם הבלש. אז הפעם עשיתי חריגה וקראתי את ההודעה שלו בגלל שראיתי את ההודעות שלכם. חברים יקרים, אין טעם לבזבז אפילו זמן בלקרוא את ההודעות שלו. הותיקים ממש יזכרו את כול אותם הפעמים שחברי פורום רבים רבו עם הבלש בגלל סילוף הדברים הקבוע שלו והנימה שבה הוא אומר את הדברים. אז יאללה חברים, פשוט תתעלמו, לי זה עובד ואני חי יותר טוב
.

למעלה