דרך "חדשה" לשחק

דרך "חדשה" לשחק

מצרכים: קוביות, דף ועפרון, רצפה וקיר, מחשבון (אפשרי). שלב א: לוקחים את ששת הקוביות המוכרות, ומגלגלים אותן. מקבלים מספר (בין שש לשישים) ורושמים אותו על הדף. זו הדמות שלך. כמה שהמספר גבוה יותר, הדמות חזקה יותר. אפשר, אבל לא הכרחי, לתת לדמות שם כמו "דרקמור המחסל" או "זאלופו הנורא". שלב ב: מסדרים כמה קוביות (כמה שיותר - יותר טוב) במרחק של בערך 10 או 20 ס"מ מהקיר, על הרצפה. שלב ג: מתרחקים מטר-שניים, עם קוביית 20 ביד, ו"צולפים" איתה, כמו גולה, לעבר הקוביות שמסודרות ליד הקיר. שלב ד: אחרי שפגעת, בודקים את כל הקוביות שהעיפה הק-20 שלך, ומסתכלים איזה מספר הן מראות. מסכמים את המספרים (אפשר להיעזר במחשבון) ורושמים בצד. שלב ה: מסדרים מחדש את קוביות המטרה, והשחקן הבא צולף בהן, חוזרים על הפרוצדורה עד שכולם סיימו. שלב ו: כל אחד מוסיף את הסכום שהשיג בצליפות ל"מספר הדמות" שלו. מי שהוציא את המספר הכי גבוה, ניצח בסבב, ומסמן איקס (X) על דף הדמות שלו. שלב ז: ממשיכים לשחק עד שנמאס. שלב ח: מי שצבר 10 איקסים על דף הדמות שלו עלה דרגה - הוא עכשיו חזק יותר - הוא לוקח קוביית 6 (כי מאלה יש הכי הרבה בדרך כלל והן לא הלכו לאיבוד) זורק אותה, ומוסיף למספר הדמות שלו - התהליך חוזר על עצמו כל פעם שאתה צובר 10 איקסים על דף הדמות. משעמם? מפגר? פאתטי? אז למה יש כל כך הרבה אנשים שמשחקים כמעט ככה?

גדול! ../images/Emo13.gif

זה כמעט כמו שאני משחק... סתם! סתם! לא לסקול אותי! די! אייה! אני לא אוהב אלפים!!!! יופי. תודה. ועכשיו ברצינות: נק"ניזם זה יכול להיות מאוד כיף בהתחלה, כל האנדרלנין בתיאורים של הקרבות ("ירד לו חמש נק"פ, תורך"), ההתרגשות לקראת פגישת מפלצת חדשה ולא מוכרת (אלא אם כן הסתכלת קודם במגדיר המפלצות בניגוד לאיסור השה"ם), הסיפוק שבתגמול אחרי התגבות על אתגרים (אוצרות ונק"נ לאחר טבח במפלצות חסרות ישע) וכולי וכולי. אני אישית היית נק"ניסט לא מעט שנים אבל גיליתי שיש משהו מעבר ונמשכתי לזה. הנק"ניזם נמאס, שוחק וחוזר על עצמו. אבל בשביל אלה שלא יכולים בלי - אני ממליץ על דיאבלו.

איפה אדרנלין?

> כל האנדרלנין בתיאורים של הקרבות ("ירד לו חמש נק"פ, תורך"), "מרגש" בערך כמו משחק הגולות שתיארתי. קרבות במשחק יכולים להיות מלאי אקשן ואדרנלין, מתוארים היטב ומשוחקים בצבעוניות, או סתם להראות כמו תרגיל בחיבור וחיסור. "משחק תפקידים טוב" לא אומר שיש פחות קרבות ויותר חידות - משחק טוב יכול להיות מורכב מקרב אחד ארוך, אבל השאלה היא איך אתה משחק את הקרב הזה. מי שמעדיף להתמקד במספרים, אולי באמת כדאי שילך לשחק בגולות.

מכל האנשים ציפיתי שהבלש יכיר ציניות

עכשיו זה.. היה מעולה ../images/Emo6.gif

אני מאשים את משחקי המחשב ואת העובדה שאי אפשר להסביר בחוברת כתובה איך לשחק "נכון" (או לא נקניסטי אם הביטוי "נכון" מפריע לכם) חוברות (שאני ראיתי בכל מקרה) מסבירות רק חוקים.. ואנשים כמוני שנכנסים לעניין בלי ידע בלי הדרכה ורק עם חוברות מהר מאד הופכים לנקניסטים.. אם לא הייתי מגיע לפורום הזה הייתי עד עכשיו נקניסט (יותר נכון כבר הייתי מפסיק לשחק מרוב שיעמום) בקיצור זה ה"אני מאשים" שלי
מחשב וחוברות.

Ferenheit

New member
ואני חשבתי שמדובר בשיטה חדשה!

לא נורא. בכל מקרה, באל"ר- ספרים וחוברות של משחקי מ"ת מאוד ברורים בהרבה מקרים בקשר לעניין. הם לא נגד מנצ'קיניזם באופן בוטה, אבל הם מסבירים את היתרונות שבמשחק עומק ואת הבעיה שבגישת Kick in the door!

הבעיה היא בהצהרה שעליהם

לא ראיתי אדם אחד שלמד איך לשחק מחוברות ולא היה נק"ניסט. משום מה החוברות מנסות ללמד איך לשחק - דבר שלדעתי ניתן לעשות רק בהדגמה מעשית, במקום להגיד מראש "אנחנו לא מלמדים איך לשחק, אלו חוקי עזר לשחקנים וותיקים. רוצים ללמוד - הצטרפו לחבורה וותיקה או לחוגים שמלמדים איך".

Soul Cake Duck

New member
המסר שהחוברות האלה מנסות להעביר

הוא די אחר: "קנו אותנו, ותוכלו ליהנות ממשחקי תפקידים בצורתם הטובה ביותר! מזומן או כרטיס אשראי. כן, זה בסדר להשתמש בכרטיס האשראי של אמא. רודפי בצע? אנחנו?!" ככה זה. כשמנסים למכור מוצר, מתנהגים כאילו הוא הדבר היחיד בתחום שהוא בעל ערך. זה מעצבן, אבל עם הכלכלה שלנו, בלתי נמנע.

אולי יש תועלת בהוצאת "חוברת"

תוצרת הפורום ? אם אפשר לנסח חוברת על משחק עמוק או על אופציות משחק שהן לא קצוץ ודרוס.. ולחלק אותן בחוגי הארה או משהו כזה.. נראה לי שזה יציל כמה שחקנים לעתיד.. יש מצב ? (בחוברת הכוונה למשהו קטן וקצר שכל אחד יכול להדפיס ולפרסם באיזור שלו.. או אם למישהו יש רעיונות אחרים
)

הגיע זמן לישון... ../images/Emo32.gif

נראה לי ששיננו התחרפנו מהשעה המאורחת אם מושגים כמו "קופת פורום" מעלים לי אסוציאציות קומוניסטיות... ויש עוד מישהי שמסכימה איתי אז בכלל המצב קשה
...

דרגורן

New member
היי! את לא סתם בוגדת קומוניסטית!

את בוגדת מוטנטית קומוניסטית! וזה הבדל חשוב

backdoorslam

New member
מוקצן - ואתה יודע את זה טוב ממני

בלש, עבור כל דבר ניתן לפשט לרמת תיאור בנאלית. בכל אופן, אני אומר שמומלץ להכיר אלו עוד אלטרנטיבות קיימות במשחקי תפקידים. כל עוד אדם בחר מתוך מגוון אפשרויות והוא מרוצה עם הבחירה שלו - שיבושם לו ושיזמרו לו המלאכים שבשמים. אני תוהה על משהו אחר לגמרי. אלו תגובות ציפית לשמוע, משהו בסגנון "ואללה אתה צודק" או "לא נכון, אני משחק כך וזה כיף"? אתה בא לפיקניק בשבועות?

מדובר בסאטירה

וכמו כל סאטירה, היא מתבססת על המציאות. "זאלופו הנורא" שמורכב ממספר 44 ומחמישה איקסים על הדף, לא שונה בהרבה מגרידגרד הברברי החצי קנטאור-חצי יסודן נזלת שמישהו מציג בתור הדצנות החזקה שלו. > אלטרנטיבות קיימות במשחקי תפקידים. ככל הזכור לי, משחק בגולות הוא לא משחק תפקידים. > אלו תגובות ציפית לשמוע ציפיתי לעורר מחשבה, ולהראות איך נראה משחק של גילגולים וחישובים. כמו כן, למרות שמדובר בסאטירה, היא יכולה לספק אלטרנטיבה לכל האנשים שבאים לשחק בשביל הדברים האלה, ועבורם כל העסק של לבנות עלילה, דמות וסיפור אמין מהווים מטרד. הם יהנו מלשחק בגולות, ואני אהיה פטור סוף סוף מלהסביר שאין שום קשר בין בזבוז הזמן שלהם לתחביב שלי. > אתה בא לפיקניק בשבועות? לא.

למעלה