הגבת לאדם הלא נכון.
פורום "מעבר למטריקס", בתור חבר פעיל בו, |הדגשאינו פורום החזרה בתשובה ואפילו להיפך, מתנגד לה באופן נחרץ, ורבים ממנו נוהגים לתקוף את הדת בכל הזדמנות, כמו גם אנשי קבלה מציקים שבאים לפרסם את הסדנאות שלהם, רק כי הם החליטו שהמטריקס עוסק ביהדות. ההשוואה שהבאת שגורסת שניאו הוא המשיח והמטריקס הוא העולם הגשמי היא, צר לי לאכזב אותך, תמונה אמיתית של מה שמוצג בסרט. כמובן שיש עוד הרבה פירושים שגם בהם מתעסקים בפורום. הוא לא עוסק בסרט כסרט קולנוע הוליוודי עתיר פרסים, אלא כסרט פילוסופי שנועד להעביר מסר מסוים, וביצירות אחרות הדומות לו. אם יש פורום "מדע" ו"מדע פופולרי", אז ישנם גם "פילוסופיה" ו"פילוסופיה פופולרית", וזה פורום "מעבר למטריקס". לפי מה שאמרת אני בספק אם אי פעם ביקרת בו מלבד הצצה חטופה, אולי רק בשם הפורום. ובקשר לזה, רד מהשם שלנו. אנחנו מחפשים אחד כבר שנים והחלפנו כבר שלושה או ארבעה. זה השם שהכי מתאים, עד ששוב נתחיל לסטות מהנושא ונצטרך שם חדש. ודבר אחרון בקשר לפורום זה, אל תזלזל באנשים שבו. לא עם כולם אני מסכים וחלק אפילו ממש לא אוהב, אבל על התחביב הזה אפשר רק לברך, והכותבים האלה מוכשרים אחד אחד ובעלי דיעות מעניינות ששווה מאוד להכיר. גם ההשוואה שלך לסיטוציה שלנו כאן לא תקפה, אגב. בשם הפורום "מעבר למטריקס" אכן מופיעה מילת המפתח "מטריקס", וטבעי שאדם יטעה ויחשוב שהוא הגיע לפורום של מעריצות קיאנו ריבס גותיות קטנות. לעומת פורום "משחקי תפקידים", שלא מזכיר בשום צורה משחק מול מצלמה. ולא, זה שבשניהם מופיעה המילה "משחק" לא אומר כלום.