דרושים מתכוני פחמימות לפסח!



טפו מגיפת הטבעונות לא היגיעה למשפוחה שלנו
 
גם אצלנו זה ריב פנים אשכנזי+

במשפחה של בנזוגי, אבא שלו פולני ודוגל באכילת מתוק (פיכס). אמא שלו רומניה ואוכלת מלוח.
בצד שלי, כולם פולנים, אבל שלושה דורות של קיבוצניקיות קלקלו את השורה, ואוכלים מלוח.
בכל פעם מדהים אותי מחדש שאמא שלי ובנזוגי חולקים חיבה לאוכל פולני הארדקור, כמו רגל קרושה, גרגעלע, בפנים של עצמות (וכמובן הסטנדרטים- גפילטעפיכס וכו').
אני אפילו קניידלאך לא אוכלת...
 

רוני810

New member
אומרים על פסח אוכלים כל הזמן, ואין מה לאכול.

וזה נכון.
כל החג הזה טוחנים ומבשלים סעודות חג ומארחים ומתארחים
ועם כל זה אין מה לאכול בחג הזה


ובסוף עוד משמינים!
 
תחליף פיצה בפנים


בבוקר ובערב: מצה עם אבוקדו / חמאה (הכי טעים!) / כל ממרח אחר + חביתות + סלט גדול. אפשר גם "קורנפלקס מצה" - חתיכות מצה שבורות בתוך שוקו. סלט ביצים, סלט תפו"א קר (תפו"א, ביצים, מלפפון חמוץ), ואפשר תחליפי פסטה ברוטב עגבניות, וכל מיני תחליפים קנויים. כמובן אפשר פנקייקס מקמח מצה או קמח תפו"א. מאפינס שונים מקמח מצה או תפו"א.

בצהריים מנה מבושלת מלאה (כל סוגי העוף + הירקות או הדגים, תוספות של פירה / מוקפץ / קטניות אם אתם אוכלים) + סלט , אפשר גם מרק, כמובן, ממולאים מסוגים שונים (עם או בלי אורז). יש תוספת של כרוב מאודה עם בצל מטוגן שהולכת טוב על מצה. אפשר לביבות תפו"א.

תחליף פיצה:

מצה מפוררת מושרית בחלב וביצה (כמו מצה בריי). לשים במחבת, ולטגן צד אחד, ולהפוך. לשפוך מעל רוטב עגבניות שווה, ופתיתי גבנ"צ (וזיתים, בצל, מה שאוהבים). כשמוכן - לאכול. טעים!

לטיולים:

מצות, ממרחים, סלט תפו"א קר, מאפינס, ביצים קשות, שניצלים, ו... עוגות


תכל'ס היום יש הכל מהכל. יש המון מאפיות שמוכרות "לחמים" ומאפים כשרים לפסח. אפשר להצטייד בכמה...
 
אחלה רעיון הפיצה! ננסה. ולא הבנתי

אחרי ששופכים רוטב עגבניות וגבינ"צ הופכים שוב את זה? אחרת איך יהיה "מוכן"?
 
לא הופכים שוב.

רוטב העגבניות שאני מכינה הוא מבושל (עגבניות, שום, תבלינים ואורגנו-בזיליקום). אבל אפשר כל רוטב אחר.

בגלל שהמחבת חמה, הגבינה נמסה בעוד הצד השני מטגן (ככה כותבים?), והרוטב מתחמם.
 

מותק 9

New member
לחמניות וקובות לפסח

אמא שלי עושה לחמניות, חמותי הייתה מכינה מאותו בצק קובות ממולאות בבשר טחון (להכין את הבשר לפני המילוי, לטגן ולתבל)
הנה המתכון של ניקי ב
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
כפית מלח
כפית סוכר
200 ג` קמח מצה (כוס וחצי)
כפית אבקת אפיה
5 ביצים

אופן ההכנה:
1. להרתיח מים, שמן, סוכר ומלח, לצקת על הקמח מצה ואבקת אפיה (אני הכנתי מראש ושמתי את הקמח והאבקת אפיה בקערת המיקסר). לערבב לתערובת אחידה.

2. להוסיף את הביצים, ביצה אחר ביצה בסבלנות, לצנן חצי שעה במקרר.

3. להרטיב את הידיים (להקפיד לעבוד עם ידיים רטובות כל הזמן) ליצור כדורים בגודל של קלמנטינה ולסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

4. חום בינוני 180 מעלות 45 דקות
 

עוד אלה

New member
יש פסטות מארז וגם מקטניות

עשי חיפוס למוצרים ללא גלוטן אולי יש בצק פיצה על קמח אחר.
 

עוד אלה

New member
אגב אצלינו לא מתלהבים מלחם אבל:

מתים על בורמוליקוס, או "בורקס מצה" +מצה שבורה למשולשים, מושרית ומתוגנת כשבאמצא גבינה צהובה. לא יודעת עד כמה אתם שומרים... כן / לא להרטבת המצות?
 
פנקייקס

יש מקמח תפו"א ויש גם מקמח מצה. לא מדהים לגמרי, אבל ממלא את הצורך בפחמימה.
חוץ מזה מצטרפת לרעיונות של קודמותי:
מצה בריי (שמשמש גם פיצה מטוגנת)
לחמניות קמח מצה
לחמניות קמח תפו"א
בלינצ'עס
אורז
קינואה
 

חוטהשני

New member
אני מכינה לחמניות מקמח מצה.

בעיני זה יוצא טוב

הנה המתכון (נדמה לי שזה היה המתכון הראשון שהעלתי בפורום הורים פלוס
)

וגם הבראוניס שאני מכינה אני מעדיפה תמיד לעשות אותם עם קמח מצה.
 
למעלה