דרושים מתכוני פחמימות לפסח!

macaroni35

New member
אורז עם עוף וירקות מוקפצים...

זו גירסה של מתכון ששונה טיפונת על ידינו (היה אורז ויטנאמי עם חלב קוקוס)
ואנחנו אוכלים אותו המון אבל בעיקר בפסח וזה משביע וטעים....

מכינים אורז לבן בסיר.(לפי הכמות הדרושה. אני בד"כ מכינה כוס וחצי)

קוצצים ירקות לרצועות דקות - בצל ירוק, בצל סגול, גזר בפומפייה, כרוב, גמבה בכל מיני צבעים.

חותכים את נתחי העוף לקוביות או רצועות דקות ומטגנים קלות.

ואז מרכיבים את המנה -
בסיר עמוק עם טיפונת שמן מאדים את הירקות, לאחר מכן מוסיפים את האורז ונתחי עוף, מוסיפים תירס מקופסא ועלי בזיליקום
ועל הכול שופכים צ'ילי מתוק, מתבלים בשום כתוש ,במלח ופלפל מערבבים, טועמים תיבול ומוכן......

יוצא יאמי....
פשוט להכנה וקל.

מנה שתמיד הולכת אצלנו ואימצנו אותה לפסח באהבה.

 
הבעיה העיקרית זה מי שלא אוכל קטניות

הוא ממש אומלל בפסח לעניות דעתי (כמה תפוחי אדמה אפשר לאכול?.. בהההה)
 

shtuli

New member
לא מאוכלי הקטניות וזה החג שאני הכי אוהבת!

אוהבת מצות. מאד!

כן אוכלים קינואה והרבה ירקות.
חג מוצלח!

מרגישה שבשנים האחרונות החג פחות סובב סביב האוכל ותחושת הרעב.
 

shtuli

New member
כמו שאומרים "המחמיר תבוא עליו הברכה והמקל

יש לו על מי לסמוך"


וברצינות,
יש ספק אם נכללת בגזרת הקטניות ובכלל האם מה שלא היה בתקופת חזל נכלל בגזירה.
 
ואני בכלל קראתי על אשכנזים דתיים שכן אוכלים

קטניות (שהרי האיסור מקורו בסיבות שאינן רלוונטיות כיום, וקטניות הרי אינן בעצם חמץ).
 

macaroni35

New member
בלי קיטניות..לא הייתי שורדת..


גם ככה קשה לי עם הגמילה מהספגטי...


ובסוף גם אנחנו מוצאים את עצמינו עם מצה עם ריבה או שוקולד...כי זה ממכר............
 
ממש לא אוהבת מצות

מזל שאני לא דתיה (ועוד אשכנזים... הקטע עם הקטניות מטורף הרי... תכל'ס מדובר באיסור מסיבות היסטוריות שאין לו בסיס "אמיתי" כיום).
 

חוטהשני

New member
אני אימצתי את הקינואה... מבחינת קטניות אני מאד מקפידה (זה בכל זאת דבר שנהוג שנים רבות ולכן לא מקילים בעניין...) אבל לגבי הקינואה יש מחלוקת ולכן אני נוטה בכיוון של 'בל תוסיף' והחלטתי מראש שהוא בשבילי לא קטניה (ויש לי על מי לסמוך) ככה לפחות באמת יש לי מה לאכול בפסח...

(לאחרונה אני גם אוכלת די הרבה קטניות כי זה אחד הדברים המותרים בתפריט של 'ניקוי רעלים'...)
 
לטיול- אצלנו אוהבים

שניצל עם קמח מצה במקום פירורי לחם.
אנחנו לא שומרים, אז מבחינת הילדים (וגם מבחינתי...) מצה זה פינוק. הכי אוהבים עם אבוקדו.
מציות- אני מאוד אוהבת, הילדים פחות. רק מלוח. אסור אפילו להזכיר פה מציות עם סוכר! וגם לא לביבות תפו"א עם סוכר. (שמתן לב להגמוניה האשכנזית המתבטאת בשיר 'לביבה חמה ומתוקה'? בכל חנוכה אנחנו צוחקים על זה מחדש).
ולשאלתך-
יש היום המון מוצרים נ"ג, אפשר פשוט להשתמש בהם בפסח.
 
מה את רוצה? ביאליק כתב את השיר שבו

מוזכרת לביבה חמה ומתוקה

בתור מי שעלה לארץ רק בגיל 50+ וגר מרבית חייו באוקראינה, מותר לו להתבסס על המורשת האשכנזית בעינייני אוכל, שכנראה הייתה הוויתו היומיומית ובכלל לא מורשת
 
סליחה אבל המתוק מול מלוח בלביבות

וגם במצייה זה בכלל ריב פנים-אשכנזי (כמו עם הגפילטע-פיש). אפילו בתוך המשפחה אני מביאה אתי את המלוח ובמשפחה שלו אוכלים מתוק על אף המוצא הזהה.
 
גם אצלי מעדיפים את המלוח, אבל לדעתי זו יוזמה

שפרחה לה כאן בארץ הקודש ולא בביאליסטוק ושות'. אני חושבת ששם אכלו רק את הגרסאות המתוקות
 
אה, אבל אליבא דאמא שלי - הליטאים לא

אכלו מתוק - מתוק זה של פולנים. מצד שני - גם הצד שלו ליטאים ואוכלים מתוק. מצד שלישי ליטא הייתה מחולקת והיו שם השפעות סותרות.
 
ביאליק היה מווהלין, שזה חבל ארץ באוקראינה

ושם אכלו מתוק..
סתם משמיצים את הפולנים

חוץ מהרומנים, כל האשכנזים אכלו מתוק ונאחס ומגעיל ושלא ישוויצו הליטאים בבקשה
 
את לא יודעת שהתחביב הרשמי של

הליטאים זה להשמיץ את הגליציאנרים?
ואני אוהבת אוכל אשכנזי ורק בשביל זה טוב שהמציאו לנו את פסח ואת ראש השנה (עד שהצמחונים והטבעונים שבחבורה יצליחו לנצח גם אותם ויחליטו שכבר אין טעם להכין מרק עוף וכבד קצוץ וגפילטעפיש אם פחות מחצי אוכלים אותם).
 
למעלה