דרושים מתכוני פחמימות לפסח!

תודה רבה לכולן, אקח רעיונות.

ואם למישהי יש מתכונים ספציפיים ללחמניות וכדומה אשמח לשמוע (זכור לי משהו מילדותי-לחמניות גבינה?)
כמישהי ששומרת כשרות רק בשביל הבנזוג ומשפחתו, החג הזה מותח את הסובלנות שלי לקצה
 

בושמיל

New member
הפיצה כרובית

עשינו ניסיון אחד ויצא לא מוצלח, בהערות ראיתי כי צריך ליבש אחרי הטחינה לפירורים. אז אולי זה הסוד. בתור אמא לצליאקית ממליצה על הבלוג קולינריא שמכיל הרבה מתכונים נ״ג שאני מניחה כשרים לפסח. שניצל יוצא מכולה עם ציפוי אפרופו/דובונים, בורקס מדפי אורז, פרו-דה-קרסו מטפי ורה, בלינצס מקמח תפוחי אדמה
 
יש את הלחמניות הברזילאיות בלינדה


אין בהן קמח, אלא משהו אחר שאני לא זוכרת ולא יודעת אם כשל"פ.
אבל הן מעולות מעולות!
 
דרושים מתכוני פחמימות לפסח!

אני מרגישה את החג הזה נושף בעורפי. לא אוהבת אותו ואת ההגבלות שלו. אנחנו שומרים כשרות בביתנו (בכללי וגם בפסח).
עם הילדים אחת הבעיות הקשות, אם נתעלם מאורך החופשה
, זה שמאד חסר להם הלחם. וגם בצק לפיצה. גם הפסטה מאד חסרה אבל לזה יש תחליפים סבירים יחסית בשנים האחרונות.
מבקשת את עזרתכן במתכונים שמספקים תחליפים פחמימתיים הולמים. פתרונות לארוחת בוקר, ערב ויותר מאתגר- תחליף לסנדביצ'ים כי בחג מסתובבים לא מעט ולוקחים איתנו אוכל.
אנחנו אוכלים גם קטניות. ומתכונים ללא חלב בכלל יזכו להערצה כי הקטן שלי אלרגי. אבל בהחלט מחפשת גם מתכונים עם חלב ומוצריו.
המון תודה!
 

The Bellinda

New member
יש בהן קמח טפיוקה


נדמה לי שהוא כשל"פ לאוכלי קטניות. יכולה לבדוק יותר מאוחר כשאהיה בבית.
 

rnavina

New member
רעיונות

לחמניות- יש לאמא שלי איזה מתכון מוצלח מבצק רבוך. מקמח תפוחי אדמה אולי? הן פרווה.
מצבריי- מעולה לקחת מחוץ לבית.
תפוחי אדמה- אפשר גם סתם מבושלים במים.
אפשר להכין לזניה עם מצות רטובות במקום עלי לזניה
בטח יש גם כל מיני פשטידות כשל"פ
בשנים עברו מצאתי דפי אורז כשל"פ
אורז, ממולאים עם אורז
יש כל מיני פסטות נ"ג
פולנטה?
 
תודה, לצערי הם די בררנים

ואת רוב הרשימה שלך לא ינסו אפילו...
אני מכוונת בעיקר למתכוני לחמניות למיניהן. ואולי גם משהו שיכול לשמש בצק לפיצה.
מה את עושה עם דפי אורז?
 

rnavina

New member
ממלאת בירקות. הילדים שלי אוכלים ככה בלי

מילוי או רק עם מלפפון מגורד על פומפיה.
 

Mi casa

New member
יש קמח ללא גלוטן

איתו את יכולה לעשות פשטידות

המתכון:

אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים
מטגנים בצל עד להזהבה קלה
מוסיפים את הירק הנבחר ומטגנים לחמש דקות בערך מניחים בצד למעט קרור
בקערה שמים
5 כפות קמח ללא גלוטן
5 כפות מיונז
5 ביצים
מוסיפים את הירק
מתבלים במלח ופלפל
מערבבים היטב
ומכנים לתנור

* אני מוסיפה גבינה צהובה מלמעלה ומוסיפה תבלינים שונים
 
בשנתיים-שלוש האחרונות הכנו לחמניות לפסח

יצאו מעולה ממש, טעם ומירקם דומים לפחזניות (אנחנו משתמשים בקמח מצה שמורה שעשויה בעצם מקמח מלא, לא יודעת איך זה יוצא מקמח מצה רגיל. אולי אפילו טעים יותר.)
אין לי את המתכון זמין כרגע כי זה מאופסן עם כלי הפסח אז אם תירצי אשתדל בימים שלפני החג כשנוריד את הכלים להעתיק לך אותו.

מצ"ב מתכון לפנקייקס מקמח תפו"א (הוא שמור לי על המחשב אז כנראה שעשינו אותו והוא היה מוצלח...)

לזניית מצות - מכינים בדיוק כמו לזנייה רגילה אבל במקום עלי לזניה - מצות
בשנה שעברה הכנו וזה היה ממש מוצלח (ספציפית - הכנו את המתוכן הסטנדרטי של רות סירקיס)

וכמובן - מצה עם ביצה, טוסטים ממצות (בטוסטר-סנדויץ' כזה, עם גבנ"צ ורוטב פיצה. קנינו טוסטר כזה במיוחד לפסח וזה הלך פה טוב בשנה שעברה)

זה מה שזכור לי כרגע
 
מצייה, מצייה ומצייה

הולמת כארוחת בוקר או כארוחת ערב ומצוינת כצידה לדרך. כמובן שלא כדאי שהיא תספק שלוש ארוחות ביום אחד...
(לא שומרים כשרות, אבל לילדים שלי לא חסר לחם בפסח. מעדיפים מצות).
 
הם לא ממש אוהבים


אבל את יודעת מה, אם זה הולך אצלך כזה להיט, ספרי לי איך את מכינה, אולי אני מפספסת משהו?
למשל- מרטיבה את המצות לפני? נותנת להן כמה דקות לשרות בתוך הביצה? עם או בלי חלב?
 
הכי פשוט בעולם

מוסיפה קצת חלב לביצים (אם כי זה לא נראה לי הכרחי). שוברים פנימה מצות, קצת מל"פ ולמחבת.
אפשר גם בגרסה מתוקה - במקום חלב להוסיף קצת תירוש + צימוקים שהושרו בו (אם הם אוהבים).
 

shtuli

New member
אצלנו שוברים את המצות ומערבבים עם מים

ואז מוסיפים ביצה על כל מצה וחצי.
מלוח-מלח, קצת פלפל, הבנות אוהבות תוספת זיתים גם.
למתוק-סוכר וקינמון.

כמה שאני אוהבת מצות!!!
 
למעלה