דרושים מדריכים

לקציצון

לא התכוונתי לפגוע בך. יש לך הרבה כריזמה ורצון. אפשר לראות זאת בהתנהגותך ואני מאמין שאתה יכול ללכת רחוק. אני לא יודע מאיפו לקחת 3-חודשים וברור שלא דובר על להגיע לחגורה שחורה תוך 3 חודשים. אם תקראה שוב את מה שכתבתי בהצעה שלי אין שם מילה על 3 חודשי לימוד בלבד!! נכון,אמריקאים אוהבים הכל מהיר,מה לעשות,אמריקה היא ארץ האפשרויות,אם אתה לא יכול לתת את מה שרוצים לא תוכל להצליח. כך לדוגמא שוק המכוניות: למה אין פירארי בארץ? לא בגלל המכיר או כבישים,פשוט לא שיווקו אותה פה. תתכיל לשווק ותצליח למכור. למה סובארו כל כך מצליחים-בגלל השיווק והשם שהם עשו לעצמם. תפתח טלוויזיה ואתה יכול לראות שהמכונית הבא שתתפוס את השוק הישראלי "וזה הכן מתבצע בימים אלו" - מכוניות "פיג´ו" תתחיל לשווק בטלוויזיה "שיטת הלחימה עם מכסים של סירים"
ותיראה שכל הילדים רוצים ללמוד רק את השיטה הזאת. אם אתה רוצה,אז תשאל מאמנים שנמצאים בתחום מעל 10 שנים לפחות מה עשה ניצחון של יעל ארד באולימפיאדה? 60% מהתלמידים פתאום רצו ללמוד ג´ודו ולא את קראטה,טאקוונדו או אייקידו. הפרסום של התוצעה של יעל עזר הרבה מאוד לג´ודו ופגע באומנויות לחימה אחרות. דוד

avima

New member
מספר תמיהות

הפתיל הנוכחי הוא קצת יוצא דופן במובן זה ששני הצדדים מתנהגים קצת מוזר (בהעדר מילה אחרת לתאר את זה). 1. אין כול רע בכסף והשתכרות בכבוד. להפתעתכם - המורים שלכם עובדים ומקבלים כסף (ולראיה הדיונים הקודמים בנושאי עלויות שעור) . אם דוד מציע לאנשים ערך (מבחינתם) ומלמד אותם משהו, הוא זכאי לגבות כמה שיהיו מוכנים לשלם עבור אותם שיעורים. 2. אם התמורה שהוא יתן לא תהיה מספקת אזי אנשים יצביעו ברגליים. 3. בנוסף אם דוד (או מישהו אחר) יצליח להביא עוד תקציבים לענף אומנויות הלחימה (ואתם בטח יודעים שמצבו אינו מהמשופעים) או עוד אנשים רבים להתאמן אני רואה את זה בעין חיובית מאוד (שיווק אף הוא אינו דבר רע) 4. הצד השני של המטבע הוא שבאמת לא מובן לי איך יתכן שב 3 חודשים ניתן לקחת מדריך למשל בקראטה ולהפוך אותו למדריך קונג פו ולעומת זאת אם הוא ימשיך להדריך קארטה אז מהי השיטה שאתם מלמדים ? (האם זה ערבוב של כול הסגנונות ?) 5. גם הניסוח של "חשבתי שיש פה אנשים רציניים" אינו מכובד והייתי מצפה ליותר מאדם שהוא נשיא שיטה\התאחדות וצריך ליצג אותה בכבוד.

מספר תמיהות

ל-avima אני חושב שברוב הדברים שאמרת אתה צודק,ואני מאוד מעריך את דבריך. ברצוני להדגיש מספר נקודות: 1. לא דובר ב-3 חודשים בלבד. מדובר על כך שמדריך אחרי הכשרה בסיסית יוכל ללמד דברים בסיסיים. לדוגמה: עם אדם הגיע מקראטה ברור שאין צורך ללמדו הגנות בסיסיות,בעיטות או אגרופים. יש צורך בללמדו נפילות,בריחים וריתוקים,זאת אומרת שהוא יכול בשלב ראשון ללמד קבוצה עד חגורה צהובה שברמה הזאת אננו מלמדים: הגנות,בעיטות,עמידות והגנה עצמית בסיסית המבוססת על חומר הנ"ל אם אדם מגיע לדוגמה מאייקידו: יש צורך בללמדו טכניקות התקפה כגון: בעיטות,הגנות,אגרופים,אבל אין צורך ללמדו נפילות,בלימות,גילגולים... השיטה שלנו משלבת טכניקות שונות (כ-10000 עד חגורה שחורה) אשר מסודרות לפי נושא ולפי רמה של התלמידים. כל פרק בלימוד ניתן לחלק לעוד פרקים: כך אנחנו מגיעים אפילו לטכניקות שמוכרות באומנויות לחימה שונות(גם אייקידו) רק שבוצוען שונה מעט. 2. אף אחד לא דיבר על להרווח כסף. ברור שכל עבודה צריכה להביא תמורה וכל מדריך יקבל את שכרו,אבל לא היתה שום מילה על לעשות כסף וכד´. 3. לגבי הניסוח "...אנשים רציניים" אולי הוא כצט לא מדוייק,אבל אם תשים לב,בכל פעם שמישהו מציע רעיון שהוא שונה מהדרך המקובלת אז התגובות שהוא מקבל הן תמיד שליליות. אני מכיר חלק ממשתתפי הפורום באופן אישי ואני יכול להגיד שהם אנשים רציניים,אבל חלק אחר של אותם המשתתפים ואני מאוד מצטער על מה שיש לי להגיד,הם ילדים שחושבים שאחרי שנה או שנתיים באומנויות לחימה הם יכולים לשפוט מה טוב ומה רע. בעיה היא לא השיפוט שלהם,בעיה היא למצוא אותם אחרי צבא,שרובם לא חוזרים לאומנויות לחימה בכלל,אבל חושבים שיש להם זכות לשפוט הצעות כאלה או אחרות. אתה צודק שאולי הגזמתי בתגובתי,אבל באמת זאת לא פעם הראשונה שאני מציע משהו בפורום הזה,ותגובה היא תמיד שלילית. אין הרבה משתתפים שיכולים להסתכל לעומק,זאת כוונתי לאנשים רציניים. 4. אני כמעט ובתוח שביקרת באתר האינטרנט שלנו והנך יודע ש-WKF הוא רעיון לאיחוד של אומנויות לחימה שונות. זה הסיבה שאנחנו מאפשרים לכל מדריך ללמד את שיטתו יחד עם שיטתינו. אחרי שחקרתי לעומק היסטוריה ופילוסופיה של אומנויות לחימה באונ´ ואשינגטון ואונ´ מאנצ´סטר אני יכול להגיד היום שרוב אומנויות לחימה בשלב מתקדם הופכות לאומנות אחד,שמטרתה היחידה היא לצאת חי מהקרב. 5. בחזרה להצעת העבודה: אנחנו מחפשים אנשים באומנויות לחימה שונות על מנת להרחיב ככל האפשר מספר האנשים שמתאמנים באומנויות לחימה על מנת לייצג אותם מול רשויות ולקבל יחס כמו שמקבל כדורגל או כדורסל. תודה בכל זאת, דוד

קציצון

New member
טוב... אז ככה

אני עדין לא משנה את עמדתי אבל אני חייב להוריד את הכובע סחטיין אם באמת עשיתה כזה חקר והגעת למסקנות שהגעת סבבה וזו זכותך לדעתי עדין זה לא רעיון מדהים אבל אני לא אשפוט אותך ובהצלחה שיהיה לך דבר אחרון שאני רוצה להגיד שיש דיי הרבה אנשים שדווקא לא מצטרפים לאימונים בגלל שהם מפחדים ללכת ברחוב ברור שזה מוסיף אחר כך וזה נותן הרבה אבל אני למשל לא התחלתי להתאמן בגלל פחד מסויים ועכשיו אני קצת יותר בבטחון מלא אבל עדין יודע שיש לי מה ללמוד לא שניסתי קרב מול מישהו אני לא בטוח שאני עדין מוכן אבל בסופו של דבר אני לא רואה אומנות לחימה רק כדרך לצאת חי מהקרב אבל יש הרבה מאוד אנשים שכן רואים את זה ובהצלחה מקווה שיצליח ונראה לוחמים מגזע חדש אני בטוח שגם זילזלו בדניס הישרדות ובקרב מגע בהתחלה ואיך שהבנתי שניהם שיטות מאוד פופלאריותץ בקשר. עוד דבר אחד אחרון "אנחנו מחפשים אנשים באומנויות לחימה שונות על מנת להרחיב ככל האפשר מספר האנשים שמתאמנים באומנויות לחימה על מנת לייצג אותם מול רשויות ולקבל יחס כמו שמקבל כדורגל או כדורסל. תודה בכל זאת, דוד " את הפופלאריות או שיהיו תחרויות וארועים בתדירות גבוה כמו כדורסל או כדורגל למה את מתכוון במשפט הזה?

אנא קראה את תגובתי למכתבך הקודם

בנוסף: הכוונה היא לכך שאומנויות לחימה אינן זוכות ליחס כמו כדורגל או כדורסל. כמה תוכניות על אומנויות לחימה ראיתה בטלויזיה? כמה אליפויות? וכמה ראיתה כדורגל או כדורסל?

WhiteBear

New member
מי שביקר באימון הפורום 2

והיה בסדנת הקשתות. זוכרים שנתנו לנו הבחנה בין קשתות אולימפית לקשתות זן? איכשהו, דוד, אני מרגיש שהרגע הכללת מספר מאד גדול של אומנויות לחימה כ"אומנויות לחימה אולימפיות". אז מתוך סקרנות, אם ביצעת מחקר, אני אשמח לעבור על עבודות או מאמרים שפירסמת. אם אלו פתוחים, אתה מוזמן לשלוח אלי חומר לאי מייל - או להשאיר קישור פה באתר. בתודה מראש, עם הרבה כבוד על ההשקעה, טל.

WhiteBear

New member
אה כן, ועוד דבר-מה עם הפורום:

של אומנויות לחימה ב-YNET: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-888-5530,FF.html היו שם דיונים על ביצוע הכרה מוסדית של אומנויות לחימה. ומנהל הפורום הוא אדם שאני מלא הערכה אליו, וייתכן ותמצאו שפה משותפת. שווה בדיקה.

תודה

אני אשלח לך בתחילת שבוע הבא חלק מהחומר המבוא לספר שלי שעומד להתפרסם בקרוב בארה"ב ואנגליה ומבוסס על המחקר. החומר הוא באנגלית,ואני מכווה שזה לא בעיה.

לגבי המונים

מורה אמיתי אינו מעוניין ב500 תלמידים. קבוצה קטנה ואיכותית היא מה שהוא באמת רוצה. שילכו כל ה"לא טובים" וישווקו ושיתעסקו עם ההמונים. מי שלמד שנים במזרח או אצל מורה אמיתי וטוב בכל מקום אחר בעולם יודע שלא הכמות חשובה אלא היכולת ללמד מלב אל לב ואי אפשר לעשות זאת עם קבוצה גדולה. שינמן

מוסאשי רעי :

צר לי אך אין סתירה בין ללמד טוב ולעשות כסף: כל עוד סדר העדיפויות שלך הוא קודם כל "טוהר" אמנות הלחימה ואח"כ לראות "פפלים" ... אני לא יודע מה משלח ידך אבל אני (לצערי) לא מתפרנס מהשעורים שאני נותן. הסיבה היא כי אני לא יכול ! אילו היו לי 200 תלמידים (קבועים) הייתי יכול, אבל אין לי - וחבל (בנתיים)... אני מכיר מס´ מצומצם של אומני לחימה אמיצים שפרנסתם נעוצה רק בעיסוקם הנ"ל. הם כ ו ל ם מקצועיים אחד אחד, רק שלאילו מבניהם שאין ראייה עסקית, גם אין לחם בתקופות מסויימות. בתקופות קדם (ולא כל כך מזמן) המורה לא עבד: הוא לימד את ה"חמולה" שלו ואילו על תלמידיו הוטל העול לדאוג לצרכיו. כולם צריכים לאכול ...

אתה צודק ועוד איך..

בישביל אנשים כמוך,בנינו קורס איך לשווק את מה שמלמדים. יש הרבה מורים,שלצערי לא יכולים להתפרנס ממה שהם מלמדים וחבל מאוד,כי מורה שצריך גם לחשוב על פרנסה מהצד,לא משקיע את מלאו באומנות שהוא מלמד. זה בעיה. יובל,אולי יש לנו על מה לדבר?

לדבר ? תמיד !

הטלפון שלי 541719-056 וחוץ מזה: הרשה לי לארח אותך בשעור שלי - ב"ארניס קרבי מודרני". פארק הירקון בת"א. מול בנין 56 ברח´ קוסובסקי (ליד הנחל) יום ו´ 13:30-12:00 יובל.

תודה...

יובל תודה רבה ובשמחה רבה,רק בעיה אחד-יום ו´ 13:15 אני מעביר קבוצה של "הדרקונים הקטנים" ילדים בגיל 3.5-5 אצלי בדוג´ו,ובקבוצה הזאת אין פשרות-אני ורק אני. אולי יום אחד ייצא לי להגיע לאימון שלך. יש לי גם הצעת נגד: מה אתה אומר אם נארגן סמינר ב"ארניס" אצלינו במרכז? בחודש מאי אנחנו מתחננים מחנה אימונים בן יומיים ככל הנראה במכון וינגייט. אני חושב שזאת תהיה הזדמנות טובה להכיר לך אנשים שלנו ושהם יקירו אותך. דוד נ.ב. אני אצור קשר עמך בתחילת השבוע. שבת שלום ושקט שיהיה

דוד:

ההזמנה שלי נשארת פתוחה ... בנוגע לסמינר : למה לא ?! אנו נוהגים להעביר מדי פעם סמינר - בנשק ו/או יד ריקה - לפי הזמנה. אמתין לצילצולך ביום א´. שבת שלום. יובל.

bizhar

New member
ראשית חג שמח, ושאלה קטנה:

באומנות לחימה בה אני עוסק (ווינגצ´ון) ואני משוכנע שגם ברוב אומנויות הלחימה האחרות ישנו למשל טאו (מעין קטה) פשוט מאוד ללימוד. 5 דקות מול קלטת וידאו - ואתה מסודר. אבל.....ופה בא אבל גדול: גם מאסטרים עם 40 שנות נסיון ממשיכים לתרגל את אותו הטאו יום יום!! ולמה? מכיוון שתמיד אפשר לשפר וללטש את התנועות, ולהבין אותןואת משמעותן יותר לעומק. איך יכול אם כן תלמיד בשיטתך ללמוד בסיס כלשהו ולהעביר אותו הלאה לאחר זמן כ"כ קצר? אני עושה את הטאו מעל שנה ורחוק מלהבין את כל המשמעויות של כל תנועה.בוודאי שאני שלא מתיימר ללמד צעירים ממני. וזו דוגמא של תרגול בן 2 דקות בלבד המהווה חלקיק מיקרוני מאומנות הלחימה כולה. אני מכבד אותך ואת דרכך אבל תמה קצת עם מה יוצא תלמיד לאחר זמן? אחת התכונות בלעדיהן לא נוכל לתפקד היא יכולת הקניית ההרגלים. ללא יכולת זו נאלץ ללמוד כל בוקר מחדש כיצד לשרוך נעל. אבל לתכונה המופלאה הזו ישנם גם חסרונות: כאשר מתרגלים בצורה שגוייה מספיק זמן - השגיאה נהפכת להרגל שקשה מאוד יהיה להיפטר ממנו.

Funakoshi

New member
מיסוד והתאחדויות למיניהם../images/Emo10.gif

דוד, עם כל הכבוד ומבלי לזלזל נראה לי קצת סיפור תמים או מתנסה. תאמין או לא, יש בארץ כמה בתי ספר העומדים על רגליהם עם סניפים רבים, אלפי חניכים ומערכת הוראה מסודרת וכמובן תורה סדורה, עם קשרים מאד מבוססים עם העולם ועם מורים כירים בעלי שם. חלוצי הענף הותיקים, מנהלים מערכות הרבה מאד שנים בהצלחה מקצועית, וגם כלכלית כנראה - אחרת לא היו שורדים את הזמן -כדוגמה: שוטוקאן קרטה דו (מאיר יהל, אלי כהן, מיקי דותן ועוד...), השרדות של דניס הנובר, קארטה דו של רוני קלוגר, ניר מלחי עם המרכז הישראלי לטאי צ´י רק להזכיר את הבולטים. המשותף לכולם שהם אכן פועלים בהצלחה ולאורך זמן ביציבות, איש מהם לא מקורב להתאחדויות, שממש לא נהנות מאמון הציבור. לטעמי האישי הנך מנסה את אשר ניסו רבים לפניך, להקים מאין התאחדות ולזכות במנעמי השלטון, כשתכיר את השלטון על בשרך תבין עד כמה הנך תמים ולא מנוסה. נראה לי, כי הנך מנסה לגייס אנשים עוד פחות מנוסים ממך, לעשות קופה קטנה (שזה הדבר שהכי פחות מפריע לי, זכותך להתפרנס !) ולנסות למכור חבילה, שאין לה ידיים ורגליים וגם לא עתיד מבטיח. אני מרשה לעצמי לכתוב זאת בגלל גילי, הרבה שנים עוסק בתחום, מלמד קרטה ואני מכיר את השטח, את השיטה ואת המימסד. אל תכח זאת כפגיע, אין זאת כוונתי. נראה לי שאנחנו נצליח לשוחח ברצינות, אחרי שתצליח לבסס שיטה, לגדל חניכים משלך אשר לאורך שנים יתמידו תחת הנהגתך, אבל לפני שתוכיח את יכולותיך נראה לי כי הנך בגדר עוד בחור צעיר, מלא רצון וכוונות טובות שעדיין צריך להגשים ולבדוק האם הוא מסוגל להגשים? עלה והצלח - מחיים, אשר מזמן שכח מהתמימות ומבין בין את הפער בין המצוי לרצוי.

מיסוד והתאחדויות למיניהם

ידידי פונקושי, אני מאוד מעריך את דבריך. תודה. אבל גם אתה כנראה לא מבין מה רצוני או רצון הארגון אני שייך בו. הכרתי היטב את הממסד הישראלי לאומנויות לחימה,הייתי פעיל במספר התאחדויות,חבר נבחרות ישראל ומאמנם. לא חשוב. נכון להיום יש לי תלמידים שהם אלופי עולם בג´יו-ג´יטסו,מגע מלא,קראטה וקאטות. תאמין לי אין לי צורך להוכיח למישהו מה אני ומה אני יכול לעשות. כל אלו שהזכרתה בתגובתך הם באמת מבוססים מאוד,אבל,ויש אבל גדול, הם היו החלוצים בתחום,ביססו את עצמם מעל כל ההתאחדויות שקמו אחריהם. גם רוני קלוגר עלה בזכות ההתאחדות לקראטה ובזכות זה שהיה רכז בבה"ס למאמנים ומדריכים בוינגייט. בגלל זה הוא מאוד מבוסס היום. אני לא רוצה להגיד שום מילה לא טובה על מאמנים הבחירים עם בתי ספר גדולים הפועלים בישראל,יש רק בעיה אחד עם כולם: הם אינם מוכנים לשיתוף פעולה מחוץ לשיטתתם. הרעיון של WKF הוא קודם כל שיתוף פעולה בין המאמנים. אין אצלינו "ראש שיטה" - יש מנהל אדמיניסטרתיבי של הארגון "נשיא" אשר לא קובע מה חוקי התחרות או מה דרישות למבחני דרגות. דבר היחיד שהוא קובע לאחר התיעצות עם ראשי הארגון במדינות הוא מתי המפגש הבא למחנה אימון או כדומה. נכון,היו הרבה לפני שהתקפלו ויש עדיין אלו שמנסים לשנות ולהשפיע,הולכים בג"צ עם וינגייט וכו´. כל הכבוד להם. אומנויות לחימה זה עסק מאוד עצמאי וחייב להישער כך. כל מה שאני מציע זה עבודה. כזה שמציע עבודה זכותי לקבוע את הכללים ותנאים. זה מה שיש. מי שרוצה שיפנה אלי,מי שלא אז לא. לידעתך,עד היום כל מי שנמצא אצלינו בארגון בארץ רק נהנה מפעילות. אנחנו לא עושים כסף מזה. אני לא מקבל משכורת על עבודתי בארגון,כי הכל אצלינו בהתנדבות,לא בגלל הכסף. הכסף הולך לפעילויות לא למשכורות של ההנהלה. וכך זה צריך להיות בארגון ציבורי. אשמח לדבר עמך על כל נושא גם בעתיד. דוד

WhiteBear

New member
רק להבהרה, האירגון שאתה מייצג

מוגדר כ-"אירגון ללא מטרות רווח"??

נכון מאוד...

הרווח היחיד שיש לנו הוא ידע של כל אותם אנשים שחברים בו. מדובר באנשים בדרגות בחירות ברוב השיטות המוכרות היום.

למעלה