דרושה בחורה דחוף!!!

הוג

New member
דרושה בחורה דחוף!!!

בנות יקרות, נכון אנחנו מדברות, מתרעמות, כועסות, נפגעות אבל אין לנו ברירה אנחנו גם צריכות להלחם ובמלחמה גם צריך להוציא את הראש מהחפירות. כבר כתבתי שיש לי בעיה בהיחשפות, אבל אני מוכנה להגיע לועדה בכנסת ביום ג' ולדבר שם - פשוט כי אין ברירה. מישהי צריכה לדבר בשם כולנו. מה שכן אנחנו זקוקים כעת לבחורה שתתראיין בתוכנית של עמנואל רוזן ביום ראשון בשעה 19:30 בערוץ 10. העניין הוא כזה: נורה תופיע שם ותספר את סיפורה של אישה שהצליחה להרות לאחר טיפולים מרובים (יותר מעשר). אנחנו זקוקים גם לאישה צעירה (בלי להיעלב בבקשה גם אני עברתי את הגיל הזה...) בגילאים 25-35 עם בעיה מוסברת (כמובן שאין צורך לפרט את הסיבה אם זה בגלל זרע חלש או כיו"ב פשוט להגיד שיש בעיה מוסברת והדרך היחידה לפתור את הבעיה היא באמצעות IVF). הבחורה צריכה לפנות למרכז הקונצנזוס דהיינו אישה נשואה, עובדת שמשלמת מסים והיא ובעלה שירתו או אחד מהם שירת בצבא (מה לעשות אנחנו עדיין חברה מיליטנטית ). הבחורה הנ"ל צריכה להיות רהוטה מספיק ועוברת מסך. בבקשה אל תניחו למאבק לגווע! זה בנפשנו! שלחו לי מייל או תגיבו פה בפורום. אנחנו זקוקים לבחורה הזאת. אז שכל אחת תפשפש בתוכה אם היא מוכנה לשבת מהצד ולצפות ולראות איך הכל יורד לטימיון - הפעם אין ברירה.

ifat28

New member
אני לא מפחדת להחשף, אבל אני לא

יודעת אם אני מתאימה. אני עברתי 5 הזרעות ו-4 הפריות מבחנה, ובסוף הריתי בצורה ספונטנית. (כמובן לא עברתי את המכסה של 5 טיפולי הפרייה). אחותי לעומת זאת עברה 14 הפריות מבחנה והיום יש לה ילדה חמודה, אני יודעת שהיא יותר מתאימה, אבל אני לא חושבת שהיא תסכים להחשף. אני יכולה לספר את הסיפור שלה, אבל כדי שלא יחשפו אותה, ויפגעו בפרטיותה, מטבע הדברים שאני אחותה, אז כמובן רצוי לעשות זאת עם פאה ומשקפי שמש, או כל כיסוי אחר שלא יחשוף את זהותי וזהותה.

ifat28

New member
מבחינת גיל אני מתאימה מאוד, כי

התחתנתי בגיל 22 וחצי, והתחלתי בבירורי פוריות בגיל 24 בקירוב , ובעצם אני בטיפולי פוריות למינהם הכוללים הזרעות והפריות מבחנה, מגיל 24 והיום אני מתקרבת לגיל 29. ההריון שלי הושג רק אחרי 5 שנות טיפולים!

הוג

New member
ביבי אשף בתקשורת ועלול

לסובב את כל העניין אלינו. העניין הוא כזה שיש את נורה שהריונה הושג לאחר שנות טיפולים והפריות רבות. אז יש נציגה לעניין אנחנו מחפשים מישהי שעדיין נמצאית בתהליך וכמהה לילד. אסור לו לגזול את הילד הראשון לפחות. הועלתה הצעה שאולי נתפשר על הילד השני כלומר לילד הראשון לא תהיינה הגבלות גיל או מספר טיפולים ובילד השני יקבעו תיקרת גיל או מספר טיפולים זה עוד איכשהו מתקבל על הדעת. למרות שבעלי טוען שבמדינה כזאת שילדים פה יותר חשופים לפיגועים, צבא ושאר דברים המקצרים את חייהם (וחיינו בהתאמה...) משפחה עם יכולת לפרנס צריכה לשאוף לכמה שיותר ילדים. אז אם יש מישהי שמתאימה נא לפנות אלי במסר או בפורום. אסור לנו להרים ידיים גם אם זה כרוך בחשיפה.

אמאלולי

New member
הוג יקרה!

אנחנו צריכות להגיע עם הצעות פשרה???? למה? אפשר לסמוך בענין הזה על מוחותיהם הקודחים של פקידי משרד האוצר... זאת נראית לי טעות פטאלית! אנא מכן - יש לצאת במאבק חסר פשרות שלא להרע את התנאים! אין כל צורך בהצעות משלנו... אמאלולי שהבטן כואבת לה והדמעות בעיניים מתעקשות להישאר לאחר שקראה על הצעת הפשרה...

ifat28

New member
הערה על אפשרויות להתייעלות במחלקות

של הפריות מבחנה. לעיתים צילום רחם יכול להיות תקין, אך בכל זאת ההיסטרוסקפיה תהיה לא תקינה ותגלה הידבקויות,פוליפים וכו'. במצב כזה, גם אם בחורה תעשה מספר רב של הפריות מבחנה ויהיו לה עוברים משובחים, היא לא תיכנס להריון מהטיפול כי בעצם הרחם שלה לא מספיק כשיר לקלוט את העוברים. היסטרוסקופיה אבחנתית עולה 1,000 ש"ח בקירוב, כאשר זה נעשה עם הרדמה מלאה בבי"ח, וגם אם עושים אח"כ היסטרוסקופיה ניתוחית זה לא יותר מעוד 2,500 ש"ח בקירוב, כך הגענו ל-3,500 ש"ח הוצאה, אך פטרנו את אותה בחורה מהפריות מבחנה מיותרות, שכל הפרייה עולה 12,000 ש"ח. במקרה שלי עשיתי 4 הפריות מבחנה מיותרות ו-5 הזרעות מיותרות, כשכל מה שהיה צריך זה היסטרוסקופיה פשוטה, ולהסיר לי את ההידבקויות בשביל להיות בהריון. כלומר גם ביזבזו לי משאביים נפשיים , זמן וכסף על זריקות ההורמונים, וגם ביזבזו ה-מ-ו-ן מכספי המיסים. (4 הפריות מיותרות במקום היסטרוסקופיה אחת לפני שעושים הפריות בכלל) מקרה נוסף: בדיקות קרישיות עולות 1,000 ש"ח לקופ"ח, קופ"ח מסרבת לשלוח בנות לבדיקו האלה בגלל המחיר היקר. לעיתים בחורה יכולה לעשות 6-7 הפריות מבחנה ולכאורה הכל בסדר, העוברים מצויינים והכל טוב ובכל זאת היא לא נקלטת להריון. בסופו של דבר מסתבר שיש לה בעיות בקרישת הדם, בעיות אלה הן שמונעות את ההריון המיוחל. ולמעשה אם היא תזריק זריקות קלסקן היא מעלה את סיכוייה בהרבה כן להיות בהריון. שוב, זה מקרה קלאסי לחוסר התייעלות של קופ"ח שאמורות לממן את הבדיקה הזו. לא כדאי קודם לממן בדיקה זו, ואח"כ לעשות עוד מחזורי הפריות מבחנה? בין כה, כל עוד קיימת בעיית קרישת הדם רב הסיכויים שאישה זו לא תהרה, וגם אם כן היא תפיל. אז במקום לחסוך בהפריות מבחנה, אם המערכת היתה יותר יעילה,אז בעקיפין היא היתה חוסכת הרבה כסף ממקומות אחרים שהכסף מתבזבז סתם.

אופה3

New member
גם על זה דיברנו, נכון שצריך להגיע

לפשרה, גם אני מסכימה, אבל אני חושבת גם שנדבר על כל הדברים האלה במפגש שללנו שבת שלום

קלקסנית

New member
קלקסן

בדיקות לקרישות יתר מקיפות עולות כמה אלפי שקלים ולא 1000 ש"ח. יש פקטורים של קרישה שעדיין לא עלו עליהם ככה שגם אם מתגלה שאין קרישיות יכולה להיות .. קלקסן הן זריקות יקרות מאוד (ולא מוסיפות בריאות ולקבל זריקות לאורך חודשים יום יום זה לא תענוג גדול) כמעט כמו הורמוני פיריון.. אין טעם לשלוח סתם נשים להיסטרוסקופיה,כי יש גם סיכון בבדיקות פולשניות.

ifat28

New member
גם אם בדיקות של קרישה

עולות כמה אלפי שקלים, זה בטוח יותר זול מלעשות 5-6 הפריות מבחנה ובכל זאת לעשות בסוף בדיקות קרישה ולגלות שבעצם ההפריות היו מיותרות, כי קשה להרות עם בעיות קרישה שלא מטופלות (או שמי שהרתה הפילה) וגם אם ההיסטרוסקופיה היא בדיקה פולשנית, היא לא יותר מסובכת מצילום רחם ובכל זאת שולחים לבדיקה הזו, ואחוז הסיבוכים בה קטן מאוד (הכוונה להיסטרוסקופיה אבחנתית)

בדיקות טרומבופיליה/קרישיות יתר

אין שום סיבה שבדיקות אלו יעלו אלפי שקלים , אולי כמה מאות שקלים (ואף פחות ). במקרה אני עובדת במעבדה בבי"ח שעושה את הבדיקות האלו (לפעמים זו אפילו אני שעושה
), עושים את זה די הרבה לחולים בבית החולים , וכל פעם עושים לקבוצה של חולים יחד ובשביל זה פותחים איזה קיט שעולה 1000-2000 ש"ח ומכיל את כל הראגנטים שצריך לבדיקה ועושים תוך שעה שעתיים את הבדיקה ומגלים אם לחולה יש חוסר באיזה פקטור קרישה . מחלקות ה-IVF יושבות בבתי חולים אז למה שלא ישלחו למעבדה ההמטולוגית שעושה כל הזמן באופן רוטיני תפקודי קרישה , גם את הבדיקות האלו ויעשו אותם צ'יק צאק ? זה צריך פשוט להכנס לשגרה , כמו ששולים כל זוג לפני הטיפולים לבדיקות הפטיטיס ואיידס , שתאמינו לי שגם בבדיקות האלו משתמשים בקיטים שמכילים נוגדנים יקרים מאוד והן לא זולות בכלל , אבל עושים . ואם זה כדי לחסוך סכומים הרבה יותר גדולים של הפריות שאולי מיותרות עד שמטפלים בבעית הקרישה , אז זה שווה.

קלקסנית

New member
טרומבופיליה

את מדברת על כל הבדיקות הגנטיות והאימונולוגיות? שלידיעתי עלו כ 5000ש"ח !!!ואת חלקן ממנתי מכיסי אגב. הנה אצלי גילו כמה פקטורים שגורמים לקרישות יתר אז? אז אפשר כמה שנים להיות מוזרקת קלקסן? אבל את יודעת כמה זה יכול להיות מסוכן לקבל הורמוני פיריון ולקבל טרומבוזה. אפילו רק מהאספקט הזה צריכים לבדוק כל אישה שמקבלת הורמוני פיריון!!!!

יש אנשים שחיים עם תרופות

נוגדות קרישה כל החיים , ואפילו עם תרופות קשות יותר כמו קומדין או הפרין , ונמצאים בגלל זה במעקב על תפקודי הקרישה שלהם (אם למשל INR עולה מעל 5 אז מורידים ישר מינון כי זו סכנת חיים). לגבי המחיר , לדעתי הוא מה זה מנופח מעבר לכל פרופורציה , הבדיקות הן בדיקות של הפקטורים (שנחלקים ל-2 קבוצות וכל קבוצה בודקים בבת אחת ) בדיקה לפרוטאין S ופרוטאין C ויש גם בדיקות שבודקות את מחלת הלופוס (זאבת) שזה כבר לא קשור לעניננו. לדעתי אם הפכו בדיקות כמו איידס והפטיטיס שמבחינת עלות הבדיקה שלהם גם יכולים להגיע לסכומים כאלה (גם זה נעשה עם קיטים ונוגדנים וכו' ) לבדיקות חינם למעשה , או הצליחו לצמצם עלות של בדיקות לאיתור נשאות גנטית למחלות למאת שקלים בודדים , אז גם פה צריך לעשות משהו.

ifat28

New member
עוד מידע שקשור להיסטרוסקופיה

אני יודעת שבבי"ח וולפסון וגם בבי"ח אסותא עושים היסטרוסקופיה אבחנתית כתנאי להתקבל לטיפולי הפריות מבחנה, יחד עם הבדיקות הנוספות שגם עושים, ועושים את-זה גם אם צילום הרחם יצא תקין ואפילו אם אישה כבר ילדה בעבר. חבל שזה לא קורה בכל בתי-החולים, כי אני עשיתי את רב ההפריות מבחנה בבילינסון, ששם אמנם המחלקה טובה, אך בקטע של ההיסטרוסקופיה הם לעיתים מפספסים. עובדה שביזבזו לי 5 שנים בקירוב מזמני, ורק אחרי 4 הפריות מבחנה גילו שיש לי הידבקויות ברחם, אז כל ההפריות היו מיותרות. ויש היגיון רב לשלוח להיסטרוסקופיה אפילו שצילום רחם תקין וזה מפני ש: צילום רחם משקף יותר את מעבר החומר הניגודי לחצוצרות, כלומר האם החצוצרות פתוחות. (בהרבה מקרים צילום רחם לא מגלה הידבקויות ברחם). לעומת זאת היסטרוסקופיה משקפת יותר מה שקורה בפנים הרחם. כל הידבקות או פוליפ נראים היטב בהיסטרוסקופיה, בניגוד לצילום רחם. אז צריך כנראה לעשות את שני הבדיקות גם צילום רחם וגם היסטרוסקופיה, ולא לחשוב שצילום רחם תקין זה מספיק. אם הקופ"ח התייעלו בנושא ההיסטרוסקופיה ובדיקות קרישיות, הם יחסכו הרבה כסף וזה עדיף מאשר יחסכו מאיתנו הפריות מבחנה.

קלקסנית

New member
את לא בקיאה צר לי !

ראשית קלקסן היא זריקה בבטן על בסיס יומי או פעמיים ביום. עולה הרבה !והאמיני לי להזריק לאורך שנים בכלל לא עיניין של מה בכך. קומדין תרופה נוחה לנטילה כדור או רבע כדור פעם ביום, רק יש לנטר פעם בשבוע. הבדיקות לקרישיות עלו לי 5000 שח וחלק שלמה הקופה. כל בדיקה גנטית בין 500 ל900 ש"ח. איידס עולה 180 ש"ח ..אגב. עד היום לא הוכח שלא נכנסים להריון בגלל בעיית קרישה אגב אבל מה שבטוח חשיפה להורמונים למי שבדרגת סיכון היא סכנת חיים !!! על כן חייבים להיות זהירים במערכת הרפואית. כל זה לא שיך למאבק וכדאי גם לא להזכיר את זה . כדאי להגיע במשא ומתן ל10 הפריות ועוד מס' הגבלות ולקבוע לדון מחדש בנושא לאחר התייעלות בעוד שנה!!!!!!!! טקטיקה מצוינת למשא ומתן.

ifat28

New member
אני לא יודעת באיזה קופ"ח את, אבל

לי עלו 10 בדיקות גנטיות 1,100 ש"ח. אני חברה בקופ"ח כללית. בטח לא כל בדיקה 500 עד 900 ש"ח. אלא כל בדיקה בסביבות 114 ש"ח.

קלקסנית

New member
שלמתי כך

לי עלו: MTHFR ,פקטור2 ופקטור 5 בלבד 1500 ש"ח . אני גם חברת הכללית. באיזה מחוז את?

אני עשיתי בדיקות

לאיידס 3 פעמים כבר ומעולם לא שלמתי שקל!!. חוץ מזה זה שזה המחיר כרגע לא אומר שזה מוצדק , אני לא אומרת שזה לא המחיר , אלא שאין סיבה שזה יהיה המחיר !!! זה שקומדין נוחה לנטילה לא שייך שאפקט שיש לה על מנגנון הקרישה . וזריקות - נכון זה לא נעים אבל מה , אנחנו לא מזריקות הורמונים גם ככה ? להזריק הורמונים זה בריא ??

למעלה