דרור...

lsd600

New member
דרור...

עכשיו תענה לי ברצינות. אתה נוסע בכביש מספר 1 - ת"א- ירושלים, 12-1 בלילה, כביש ריק... טכנית אפשר להגיע למהירות של 300 קמ"ש, המהירות המותרת היא 100. על כמה תיסע?

almogas

New member
100+20

עקרונית אפשר להגיע גם ל 500 קמש.. האוטו שלך לא מסוגל.. גם ל 200 אני בספק אם האוטו שלך מסוגל בלי להיקרע.. אבל נוסעים על 100 פלוס לא הרבה כל כך.. כאילו 120 ככה.. זה מה שכולם עושים בשעות האלה

Superdror

New member
בלי שום קשר לכביש 1 או כביש 40

אני אנהג במהירות שתראה לי מתאימה באותו הרגע לתנאי הדרך - גשם/חושך/אור יום וכו'. סביר להניח שאם לא גשום, הראות טובה, הכביש פנוי ובעל 2 נתיבים לכל כיוון עם גדר הפרדה בנויה ותאורה - אני אסע על 120-130. אם יש גשם וערפל - אני אדבוק במהירות המותרת ואף פחות ממנה. מאיפה השאלה הזו מגיעה? יש חוקים שאני מסכים איתם יותר ויש חוקים שאני מסכים איתם פחות(לא שזה משנה ונותן לי לגיטימציה לעבור עליהם, חוק זה חוק) - אבל כשאני מבצע עבירה אני לוקח בחשבון שאני עלול להתפס וזה יעלה לי כסף ונקודות - וכמו שידעתי לנסוע במהירות הגבוהה מהמותר, אני אדע לקבל את הדו"ח, לשלם ולשתוק. לא תמצא אותי מטיף למישהו שיש לו "נסיון" על הכביש על שקיבל דו"ח על 130 קמ"ש במקום 90 בכביש שמאפשר זאת. כן תתקל בי מטיף לנהג חדש שאתמול נגמר לו המלווה ומרשה לעצמו לנסוע במהירות של 140 קמ"ש עם עוד 4 חברים באוטו, מוסיקה פול ווליום וסיגריה ביד.
כן תתקל בי מטיף לאדם שלא איפשר זכות קדימה - לא משנה אם הוא נהג צעיר או ותיק.
כן תתקל בי מטיף לאדם שנהג ובזמן הנהיגה החליט לגלח את הפרצוף תחת שלו או לאכול שווארמה - שוב, בלי שום קשר לגיל שלו או לותק.
כן תתקל בי מטיף למישהו שנוסע בנתיב השמאלי כל הדרך בין באר שבע למיתר. אני לא אומר שיש חוקים שמותר לכופף ואני לא נותן לגיטימציה לעבור על החוק חס וחלילה, אבל יש חוקים שאני כבן אדם מוכן להיות סלחן לגביהם ואני לא אסקול באבנים ולא אטיף לאף אחד אם הוא יספר לי שביצע זאת או נתפס מבצע זאת. דוגמא קלאסית - הנהג עצר בעצור אבל עצר כמטר אחרי קו העצירה - על אף שעצירתו לא מסכנת אף אחד ורכבו עדיין לא נכנס לקו הצומת - שוטר נתן לו דו"ח על סך 250 ש"ח. מדובר בסוג של קטנוניות, אבל זה חוק, אם היה כל כך קשה לך לעצור לפני הקו ואז לגלוש - תשלם קנס ותשתוק. דרור, שעכשיו חזר מבילוי וראה אוטו מרוסק על עץ בצורה לא ברורה , מקווה שהנהג בסדר

einatgross1

New member
100 +10

אני לא בוחנת את החוק כל יום מחדש אלא מאמינה להיגיון שבו. אני גם חוששת מרפורטים למיניהם שיגרמו לי להפסיד הרבה יותר זמן, מרווח הזמן במיהרות גבוהה. מעבר לרווח זמן, מדוע בעצם נוסעים הרבה מעל המהירות המותרת? מה הם לדעתכם הסיבות שבגינם אנשים שונים בוחרים לנסוע במהירות גבוהה יותר מהמותר?

אוראל1988

New member
לדעתי

1. פאדיחה שכולם עוקפים אותך. 2. בכביש ישר ומרווח עם ראות טובה אין שום סיבה לנסוע במהירות שמתאימה לכביש עם ראות ממוצעת ששם באמת הגיוני לנסוע 80 (לדוגמא כביש 443) 3. כמו שאמרת להרוויח זמן 4. כשמגבילים אותך, אתה תעשה דווקא. אם היינו כמו בגרמניה (וכמובן אם התשתיות היו מפותחות יותר) היו הרבה פחות תאונות. 5. אנשים לא שמים לב. 6. לפעמים זה נראה כ"כ לא הגיוני שמרוב שאתה לא מסכים אתה אפילו לא תטרח להאט, לדוגמא כבישים מהירים שפתאום אתה רואה הגבלה ל-60
וזהו זה מה שאני חושב בכל אופן

costaet

New member
לא מסכים עם הכל

פאדיחות תשאיר בצד, קודם כל. בקשר לגרמניה, ממש לא בטוח שמה שהולך שם בהכרח יעבוד גם בארץ כי שם יש להם משמעת נתיבים גבוהה מאוד מה שממש אין בארץ ובכללי נוהגים שם בצורה הרבה יותר אדיבה ובטוחה.

lsd600

New member
מה זה כביש 443?

לא כולו זה 80 קמ"ש. יש חלק של 90 ויש חלק של 50... אל תכליל.

אוראל1988

New member
לא הבנת

התכוונתי להגיד ש-443 הוא כביש עם ראות טובה, כביש בטוח יותר לנסיעה מהירה ביחס לכבישים אחרים, שבהם נורמלי וצריך באמת לנסוע על 80.

wil

New member
סיבות

(לפי סדר חשיבות) 1. מסוכן לנסוע לאט יותר ממהירות זרימת התנועה. הכי בטוח, סטטיסטית, באופן מפתיע דווקא באחוזון ה-85 (!) שזה אומר יותר מהר מ-85 אחוז מהנהגים שסביבך על אותו כביש. זה כמובן מסביר נסיעה ב-120-130, לא 200. 2. זה מתיש ומשעמם להקפיד על המהירות המגוחכת המותרת בכבישים הבינעירוניים. דורש הרבה יותר תשומת לב לשמור על 90 בדרך לאילת מאשר לנהוג במהירות שמרגישה טבעית, שהיא גבוהה יותר (מדובר על תנאי מז"א טובים ואור יום) 3. כיף לנסוע מהר. אין מה לעשות. 4. חסכון זמן - החסכון משמעותי לדעתי רק בנסיעה ארוכה ממש, בעיקר לאילת. בנסיעה ת"א-נתניה נניח החסכון לא ממש משמעותי. (אלא אם כן אתה נוהג על אופנוע ספורט ומזדגזג לך להנאתך במהירות כפולה מזרימת התנועה)

buda11

New member
אני ההיתי

מפעיל תמכישיר שמגלה נידות משטרה ונוסע כמו אסיר נמלטטט

wil

New member
אין פתרון 100% עם כל המכשור שבעולם

כך שגם מי שמצוייד במיטב טכנולוגיית ה-ל"א בתחום, עדיין עשוי להיתפס במקרים מסויימים. לדוגמא, גלאי רדאר, שהם כמובן חוקיים בארץ, מגלים את המצלמות ממרחק של אולי 100 מטר במקרה הטוב. במהירות 130 זה אולי מספיק כדי לבלום עד למהירות החוקית, אבל אם נסעת 190 אתה כנראה לא תספיק. כנ"ל לגבי כל שאר הגאדג'טים. ובלי קשר - לנסוע כמו אסיר נמלט באופן קבוע ו/או בכבישים שיש בהם עוד רכבים מלבדך זה מתכון לתאונה, רק שאלה של זמן.

buda11

New member
.........

ברור שאם ישיש עוד רכבים אני ינהג לפי תנאי הדרך אבך הוא אמר "כביש ריק" אז מה אכפת..תרביץ

למעלה