דרווין ת

דרווין ת

אין ספור טזות כאילו ואחרות בנוגע לתפיסת האבולוציה ע"פ דרווין מצאו סתירות רבות

העברית קשה לך MIYMOTO יקירתי?

ולמה בחרת לציין שהעברית שפה קשה עבורך כתגובה לדברי? (אני מקווה שאין זה קשור לת' שהשתרבבה, כי הרי המקלדת מתעתעת ואת הרי לא ילדותית כד כדי כך..)

אני מנחשת שזה בגלל

שההודעה שלך בלתי קריאה ובלתי מובנת. נראית כמו משפט עם שגיאות שהופסק באמצע.

miyamoto

New member
אכן, לא רק שעברית הינה שפה קשה.

גם אתה ככל הנראה מתקשה בדבר-מה, הרי שבדרך מסתורית הגעתי לידי המגדר השני, לדבריך. כתבתי את שכתבתי מפני שהמשפט שלך די חסר הגיון; "אין ספור טזות כאילו ואחרות בנוגע לתפיסת האבולוציה ע"פ דרווין מצאו סתירות רבות" כנראה שורש הבעיה הוא פשוט בכתיבה מהירה, או אולי פשוט ניתק לך חוט המחשבה, אך אתה חייב להודות שהמשפט לא נשמע הגיוני. אגב, כאשר אתה מעלה טענות שכאלו, מן הראוי לספק תימוכין, וגם דוגמאות לא יזיקו.

כן קראתי שוב והצדק..

אתכם. בואו לא נהיה קטנונים או שמה נשנה את שם הפורום ל.. "ניסוחים רהוטים בלבד" ורק בגלל שתאם כל כך נחמדים אז "אין ספור טזות כאילו ואחרות בנוגע לתורת דרווין הראו כי בתאורית האבולוציה על פי דרווין ישנם בקיעים רבים" ואין ולא היתה לי כוונה לפתוח בויכוח מלומד ולהביא שלל דוגמאות שמן הסתם ידועות לאנשים הפורום.. למרות שויכוח כזה על פניו היה יכול להיות מעניין. אך יחד עם זאת, הויכוח אם היה לא היה מחדש דבר. מצאתי לנכון לשרבב הערה ולראות איך יתפתח.. מצחיק שזה התפתח קודם לכוון הניסוח המשורבט כלאחר יד ורק לאחר מכן מצאת לנכון להעיר הערה בונה.."כאשר אתה מעלה טענות שכאילו, מן הראוי לספק תימוכין"

|פיהוק|

אתה מנסח משפט שהוא פשוט לא מובן בשום דרך, ומאשים אותנו בקטנוניות משום שהערנו על כך. אתה חוזר עליו שום, למרות שהוא עדיין די סתום. מבהיר שאין לך שום כוונה להסביר מה עומד מאחוריו או להסביר את עצמך. שלא מעניין אותך לפתח דיון. שמצאת לנכון לזרוק הערה לאוויר, כאילו עצם הלחיצה על שלח אומרת שכתבת משפט נכון, ועכשיו ישחקו הנערים לפניך? אתה פשוט רוצה שנתחיל דיון, על כלום, נבזבז את זמננו כדי לשעשע אותך? הייתי טורחת לבקש שימחקו את השרשור ולו רק בשל הזלזול המופגן שאתה מראה כלפיי הפורום וחבריו, אבל ניסיון העבר מראה שזו בקשה חסרת טעם. לפחות אני יכולה מעתה והלאה להתעלם מהשרשור.

איזו יהרות

גברת פקה כשמך כן את "פקה פקה" תתעלמי או לא תתעלמי מהשרשור מעניין אותי כקליפת השום. אחרי שנסחתי מחדש את המשפט ששורבב קודם לכן, את עדיין מלינה שהוא סתום. כמו שתגידי שכל משפט שנאמר הוא סתום.. ולא האשמתי אותך באשמה כל כך כבדת משקל שאת צריכה למצוא לנכון להתלהם כך.. "היתי טורחת לבקש שימחקו את השרשור.." וכי מה אמרתי?! ניבלתי את פי?! השתמשתי במלל לא ראוי ופוגעני?! כן היתי ציני, כזה אני. תתבעי אותי.. בס"כ הערתי הערה. אז ציפיתי שיתפתח דיון.. "פשעתי חטאתי.." לא יאומן למזלי ולמזל הפורום כולו את אינך מנהלת אותו כך שאין סתמיית פיות. של דעות כאילו ואחרות ואפילו על הערות שלא נטרח להביא סימוכין בגינם אני בהחלט מקווה שלא תגיבי למלל הנ"ל אגב, יש מאמר נרחב, מרתק! עם שלל נימוקים לסתירות בתאורית דרווין למי שחמץ : www.haemet.net/sites/articles/evo/evolution-18.htm

Caligola

New member
המאמרים שכתובים ב-haemet מוכרים

והם הופרכו כבר אינספור פעמים כאן בפורום.....

miyamoto

New member
"האמת"...

עכשיו הכל מובן. אם אתה לומד אבולוציה מרבנים, מה נותר לי להגיד? צר לי על שאתה נופל לדברים כאלו. פשוט חפש פה בפורום ובפורום אתאיזם "דניאל בלס" או "האמת", סביר שתמצא הרבה על כך. בהצלחה.

אני לא דתי..

בכל מקרה, אתם בעצמכם נראים כאילו ואתם שיכים לאיזו כת/דת האבולוציה על פי דרווין. מלבד קליגולה ועוד אחד שניים שקראתי את דבריהם בדפי פורום קודמים והינם בקיאים עשירים בידע ונכונים לתת הסברים וטיעונים בצורה עניינית ומכובדת. נתקלתי בך MIYAMOTO ובאלפקה פקה, שכיאה לחסידות נאמנות של הכת "האבולוציה על פי דרווין" יורות במי שמעז להעלות טיעון, סברה, חשיבה אחרת.. אני במקרה לא דתי כלל. אני בסה"כ מנסה להשתכנע לפה או לשם ויכול להיות שלעולם לא אשתכנע ואשאר עם החוסר הבנה בהקשר לאיך שהעולם נברא.. ועם הסייגים..

miyamoto

New member
מתי אמרתי שאתה דתי?

פשוט אתה באמת לומד אבולוציה מרבנים. (כמו דניאל בלס, לדוגמא).

Levos

New member
למזלנו תזות על תפיסתו של דרווין

שייכות לתחום ההיסטוריה (אומנם, היסטוריה של המדע, אך עדיין היסטוריה) ולא לביולוגיה, לכן אנו יכולים להתעלם מהנושא, אם אין אנו חובבי היסטוריה.

לא רק תיזות כתבת לא נכון

גם "כאילו ואחרות"..............התכוונת לומר " כאלו ואחרות" ה "י" לא במקום. מעבר לזה אתה לא בחור חכם, אתה מנסה להשתמש במילים גבוהות שלא מתאימות לך כל כך. בנוסף נכנסתי לאתר הזה שנתת את הקישור, כמעט השתנתי במכנסיים מרוב צחוק, תעשה ניסוי בעצמך, איפה שכתוב שם "עובדות" תעשה חיפוש קצר באינטרנט או אנציקלופדיה ( אם יש לך כזו בבית, חוץ מאשר ספרי תורה וכדומה ) ותראה שאף עובדה שם היא לא נכונה, מה שאומר שמשקרים לך, מה שאומר שמזלזלים בך ובשכמותך. האבולוציה קיימת גם היום, העולם קיים יותר מ5000 שנה ויש לך כל כך הרבה סוגי אלוהים לבחור מהם ואתה בחרת בזה שנולדת לתוך האמונה שלו, אם בסוף אלוהים אחר הוא הנכון אז אתה כל כך הולך לגיהנום..............לא חבל? אה, ותחשוב כמה חטאים אתה עושה ביום ממוצע שלפי התנ"ך אתה אמור להיסקל בגללם, או שיפגע בך ברק או אני לא יודע מה, אבל משהו לא נעים. מצטער מראש אם אתה מוצא את ההערות האלה תוקפניות או עוקצניות, פשוט נתקלתי כבר באנשים כמוך, עיוורים ופוטרים כל בעיה שיש להם ב: "הכל מלמעלה" עושים תאונה ואומרים תודה לאלוהים שהוציא אותם רק עם רגל שבורה........................לא הוא הכניס אותך לתאונה הזו מראש??? קיצר, זה היה קצת שחרור עצבים על טימטום, מתנצל מראש

אוי אתם מצחיקים..ושאלה לקיליגולה |ע

החלטתי לא להתרגש מכם יותר : ) פשוט מצחיק! המסקנות החד משמעיות שאתם מגיעים לגבי אנשים שמתבטאים פה. אני לא דתי אני בסה"כ מנסה להבין ומוכן לשמוע כל דעה.. אפילו אם היא של רב (למרות שקראתי את המאמר ולא ידעתי כי רב הוא האחראי על האתר "האמת האבסולוטית") רק אחרי שקפצתם עלי נכנסתי לשם שוב והסתכלתי על הציוריםברקע של אותו אתר וראיתי בחור דתי יושב והוגה בתורה.. ויש לי שאלה לקליגולה.. הוא טוען שהיקום קיים מאז ומעולם. מה זאת אומרת קיים מאז ומעולם? היקום נצחי.. אם כך. איך אפשר לחשוב ש.."היקום היה קיים מאז ומעולם" אני מבין שמה שאתה בעצם אומר שאין לך שום כלים לדעת אם היקום היה קיים מאז ומעולם כי פשוט אין לנו כלים להגדיר כזו הגדרה. מכאן,לא יותר קל להגיד, פשוט, "אני לא יודע"? כי קליגולה, אתה לא יודע. ומסיק מסקנה.. ללא שיש לך שום תימוכין למסקנה הזו. תקן אותי אני טועה. אגב, אפשר לכתוב גם -טזה- וגם -תזה- זו מילה לועזית. נ.ב השתדלו לא להסיק לגבי אדם מי הוא ובמה הוא מאמין רק בגלל שלא חושב בדיוק כמותכם, על אחת כמה וכמה באינטרנט כשאין לכם שמץ של מושג מי הוא ובמה הוא מאמין או לא.. מעולם לא הפריכו במבחינתי באופן חד משמעי שאין כוח שאנחנו כבני תמותה לא מבינים אותו ומעולם לא שכנעו אותי חד משמעית שהוא קיים. ו.. כוח שכזה לא חייב להיות אלוהי היהודים דווקא או כל אל אחר.. שמעתי כבר פעם טזה שטוענת.. שכולנו ביוטופ, עבודה לבצפר של איזה חייזר על שהזמן שלו והזמן שלנו שונה (משהוא בסגנון נגיד 1000 שנה שלנו חצי שנה אצלו, סתם. רק לשם הדוגמה) או כל רעיון הזוי כזה או אחר.. אה, נ.ב נוסף.. אולי תפסיקו לתקן שגיאות כתיב בכזו חשיבות עצמית ולהסיק מטעות כתיב כזו או אחרת אם הבן אדם שמולכם "כן חכם" או "לא חכם" כן, לתקן, כי זה כנראה צורם ובצדק. מצד שני יכול להיות שהאדם או כתב בחופזה או לא שולט לחלוטין בשפה העברית (לא יליד הארץ, יש גם כאילו תתפלאו) או דיסלקט.. כמובן שיכול גם להיות שהוא מטומטם גמור, אבל לא זו האינדיקציה, טעות כתיב..

miyamoto

New member
באמת עוד לא הבנתי מי אמר שאתה דתי.

רק Levos אולי קצת רמז לכך, לא מעבר. ובנוגע לעניין הנצחיות, אפשר לחשוב בקלות שהיקום היה קיים מאז ומעולם, מדוע זה בעייתי? אני מסכים שאינטואטיבית קשה לתפוס זאת ובכלל, זהו דבר משונה משונה לתפוס, אך מדוע שלא יתכן דבר שכזה? גם מבחינתי מעולם לא הפריכו באופן חד משמעי שאין כוח שאנחנו כבני תמותה לא מבינים אותו, ובכל זאת, גם לא את קיומה של 'מפלצת הספגטי המעופפת', או הדרקון של סייגן, ומתוקף המציאות אני מבין שפשוט אין חובה של קיום של יישות שכזו. ומנסיון העבר ברור לי שהחורים שנותרו בידיעתנו, עניין של זמן עד שנמלאם. ועם זאת, חוסר-ידיעה לא מעיד בהכרח על קיום יישות אלוהית כלשהי, אלא סך הכל על חוסר הידיעה עצמו, שמעיד רק על הזמן המועט בה קיימת המתודה המדעית. אם אני זוכר נכון, האקדמיה ללשון קבעה כי יש לכתוב 'תזה', אם אני אמצא את הקישור אני אביא. בכל אופן, זהו וויכוח קטנוני, אין טעם להתעקב עליו. לילה טוב.

לא טענתי שיש חובה שיש ישות כזו..

טענתי, שכמו שאתה בעצמך גם מודה, שמעולם לא הפריכו את קיומה של ישות / כוח / וואטאבר.. אין לזה אפילו הגדרה מוחלטת. בכוונה אני לא מכניס תחת ההגדרות האילו "אלוהות" כי כמו שאני מבין אלוהות עושה דברים מתוך סיבה (שלרוב נהירים רק לה ולא למאמינים) אתה מדבר על חורים בידע האנושי שאתה מאמין שלדעתך יתמלאו.. ואז נדע הכל מממ לדעתי לעולם לא נדע הכל. ואפילו אם יש בנו היכולות לחקור והאמצעי מחקר הולכים ומשתכללים.. לדעתי אנחנו נתכלה הרבה הרבה הרבה לפני שנדע.. הכל וזאת בהנחה שאין שום כוח שאין אנו מבינים ש"מחייך" שם "למעלה" על היומרה האנשוית הפתטית של "היצורים הנלהבים" הלו, שהם אנחנו.. כי אז, הרי ש.. בלי כל קשר לזמן המוגבל.. עד שהאנשות תכחד (ולא אכביר במילים ידוע לכל ששואה כזו או אחרת תחריב את האנושות השברירית הזו ועם קצת מזל הג'וקים ישרדו להתחיל שוב את תהליך האבולוציה..)

המשך לתגובה הקודמת שלי

לא סיימתי את מה שרציתי להגיד ושלחתי.. ההמשך היה צריך להיות.. שאם יש איזה כוח על שאין לי מושג מה הוא והאם הוא קיים בכלל, אז הרי שבלי כל קשר לא נדע ולא נבין לעולם. כי אנחנו רק בני אנוש.. מצטער שאני לא כמותכם, מאמין בדבקות חד משמעית שאין דבר מלבד "המדע" ואתם חוטאים לעצמכם כי הרי אם אי אפשר להפריך באופן חד משמעי שאין ישות עילאית הרי ש.. והסיבה לכך שאי אפשר להפריך (ולדברייך ולדעתך, "עדיין" אי אפשר כי יש "חורים" שלדעתך יתמלאו) היא ש.. יש חורים. : )

למעלה