דקסטר

queen helen

New member
דקסטר

אז הוא א-פור?

אם התשובה נמצאת בעונה השניה והלאה, אל תספיילרו אותי בבקשה - אני עוד עלולה להמשיך ולראות אותן.

orald

New member
הוא...

מגניב למדי.

העדפתי את רודי, לומר את האמת, בייחוד בסצנה לקראת סוף העונה הראשונה, אבל נסתפק בדקסטר הקטן.

וכמובן שאני יכולה לספר לך, אבל אחרי שתראי. זה כבר נושא לשיחה מסוג אחר, חחח.

queen helen

New member
הוא לסבית?????

orald

New member
חחח, לא.

אבל הנטייה המינית שלו(הטרו לחלוטין, ד"א), או ליתר דיוק מידת קיומה במישור המיני הוא משהו שלא לגמרי ניתן לענות במונחים של מיניות/א-מיניות קלאסית, אלא קשורים יותר לאישיות הפסיכופתית והמנותקת שלו.

למיטב הבנתי, מהסדרה עצמה(אפיקצ'ו שלחה לי שני ספרים אבל לא התלהבתי יתר על המידה, ולא היה לי מספיק כוח וזמן לנסות לראות אם רק ההתחלה בעייתית), הפסיכופתיות שלו מתבטאת גם במידת ניתוק רגשי מסויים, חוסר חיבור לאנשים, חוסר אמפתיה, ולכן זה עשוי לכלול/לדמות גם חוסר משיכה מינית/רומנטית מסויימת, אבל...עדיף שתראי בעצמך.
ולא נראה לי שהוא עצמו מתלהב מינית מהרציחות, הוא יותרthrill killer, כלומר זה מלהיב אותו, שולח אדרנלין וכו'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thrill_killing

עד איפה הגעת?

אני בהחלט חושבת שבתחילת הסדרה היה ניתן להגדיר אותו כ-א-מיני, וזה היה חלק מהתכונות שלו וזה נראה לי מכוון (למרות שלא אמרו ממש את המילה א-מיני, אבל דיברו על חוסר הרצון שלו בסקס וזה הגניב אותי לאללה). אבל בהמשך זה משתנה, אם את לא רוצה ספויילרים אני לא אסביר איך. רק שזה היה יכול להיות הרבה יותר מגניב אם הוא היה נשאר א-מיני לנצח

אה, ו-2 העונות הראשונות של הסדרה מצויינות, אבל החל מהשלישית היא מתדרדרת והעונות האחרונות פשוט זוועה.. לא יודעת למה אני עדיין רואה את החרא הזה.

בכל מקרה.. כתבתי פה פעם דיון על דקסטר, אבל הוא כולל ספויילרים לעונה השניה- לשיקולך:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1493&MessageId=156332716

queen helen

New member
ראיתי רק את הראשונה

אז אני אמשיך לשניה ואחריה אקרא.

וכן - היה ברור שלהתנהגות שלו יש סיבה "אחרת", אבל בפרקים הראשונים היא היתה מוכרת לחלוטין.

avi1283

New member

אני הפסקתי בעונה החמישית, וזה גם היה יותר מדי.
יש כאלו שאומרים שהרביעית הכי טובה אבל הם לא מבינים כלום

מסכימה, הרביעית והשלישית היו ביינוניות להחריד

השניה הייתה הכי טובה, אחריה הראשונה. כל השאר נעו בין בינוניות לזוועה. וגם העונה השניה שהייתה הכי טובה כאמור, במבט לאחור לדעתי לא משתווה לסדרות הגדולות באמת שאני אוהבת.

avi1283

New member
גם אצלי

זה לא הכי גבוה, למרות שכשראיתי את זה חשבתי וואו זה הדבר הכי טוב בעולם.
הסופרנוס והסמויה אצלי יותר נחשב, למרות שקשה להשוות בינהם כי דקסטר זה סדרה יותר קלילה, שלא מתיימרת להיות הכי איכותית.
מה אצלך יותר טוב?

כן, גם כשאני התחלתי, הייתה לי הרגשה

שזו אחת הסדרות הטובות, אבל במחשבה בדיאבד, בהרגשה שלי (כי אני לא מתכוונת לראות את 2 העונות הראשונות שוב), היא לא הייתה כזאת טובה כמו שחשבתי. אני עדיין חושבת ש-2 העונות הראשונות עשויות טוב מאוד ומאוד מעניינות ומאוד שוות צפייה (הם לא רואות את הומלנד נגיד ממטר). אבל הם עדיין לא כמו הסדרות הבאמת גדולות.

בתחום הדרמה - הסדרות שהם ברמת יצירת מופת לדעתי, שהיו בשבילי חוויה חד פעמית הם "עמוק באדמה" (הייתי בפוסט טראומה בערך 3 ימים אחרי פרק הסיום. בשיא הרצינות, הסתובבתי בבית כמו זומבית ולא הפסקתי לבכות) - אגב, היה בעמוק באדמה, בעונה 4 או 5, דמות ששיחקה בכמה פרקים (ע"י השחקן שמשחק את דווייט במשרד) שמישהו אחר בסדרה התייחס אליו כ-א-מיני. אני זוכרת שבדיוק כשראיתי את זה, חשבתי לכתוב על זה בפורום, אבל זה פרח לי מהראש.
שובר שורות היא כנראה במקום השני אצלי, אני יודעת שיש עליה חילוקי דעות, אבל לדעתי היא לא פחות ממופתית.

יש בנוסף את אוז שראיתי לאחרונה שהיא גם ממש מעולה.
יש גם את הסופרנוס כמובן ומד מן, למרות שאני חושבת שהם קצת אוברייטד וקשה לי עם כל ההייפ שעושים מהם. הם טובות והכל כאילו, אבל קשה לי עם הרף שמייחסים אליהם.

את הסמויה ניסיתי פעם לראות. סיימתי רק את העונה הראשונה. החצי הראשון שיעמם אותי למוות, והחצי השני קצת השתפר, אבל איכשהו זנחתי את זה ולא הבנתי ממה כולם מתפעלים. הבטחתי לתת לסדרה עוד הזדמנות ואני אתן לה, אבל זה בטח ייקח קצת זמן. ואני גם אראה את העונה הראשונה שוב.

בתחום הקומדיה, שאני מחשיבה אותו לא פחות חשוב מהדרמות יש גם כמה סדרות שהן מופתיות לדעתי: סקראבס, קומיוניטי, מח' גנים ונוף, המשרד, משפחה בהפרעה, פיוצ'רמה. וגם הסימפסונז ואיש משפחה (למרות שלשניים האחרונות, הן לא אחידות ברמתן, בתקופות הטובות שלהם הן מופתיות).

וחוץ מזה יש עוד גזיליון סדרות שאני צריכה להשלים

avi1283

New member
לפעמים

כשסדרה נהיית גרועה, אני מתחיל לחשוב רגע, אולי זה בעצם היה גרוע כל הזמן ופשוט אז אהבתי את זה כי הייתי פחות חכם

בגלל זה מעצבן שממשיכים בכח, נמלטים למשל אם היו עוצרים אחרי עונה אחת זה היה סבבה, אבל הם הצליחו להוריד לאפס את כל הערך של הסדרה והדמויות כשהמשיכו.
הומלנד זה באמת סתם סדרה נחמדה להעביר את הזמן, גם משחקי הכס זה ככה אבל יותר טוב.

עמוק באדמה, ראיתי רק כמה פרקים ממש מזמן כשזה היה בטלויזיה ומאוד אהבתי, אני צריך להתחיל שוב, מקוה שזה עומד במבחן הזמן ושאמצא את זה עם תרגום.
אוז ראיתי מזמן ובאמת מעולה.
שובר שורות, למרות שממש מתאים לי לאהוב וכולם אמרו לי לראות לא הצלחתי להתחבר וראיתי רק 3 פרקים, הכל היה נראה לי לא אמין ומעצבן,
אולי כמו אצלך והסמויה שמבחינתי זה הסדרה הכי טובה שיש, אם ראית את כל העונה הראשונה והשתעממת אז לא יודע אם כדאי לך להמשיך, זה נראה לי או שאוהבים או שלא.
מד מן חשבתי לראות ואולי אני עוד אראה, אני פוחד שזה איטי ומשעמם.
אגב יש גם את שרלוק שאהבתי, לא יודע אם הייתי אומר שזה ממש טוב אבל מהנה.

לא יודע למה אבל בקומדיות אין משהו שאני אוהב, זה רק יכול להיות נחמד ולא משהו שאני ארצה לשבת לראות במיוחד.
מזמן אהבתי כמו כולם מאוד את סיינפלד קצת את חברים וזהו, כנראה עכשיו אני היפסטר קומדיות

כן, אתה צודק לגבי מה שאמרת על הסדרה

נמלטים הפסקתי אחרי עונה 2, אבל אין מה להשוות אותן ל-2 הראשונות של דקסטר. כשראיתי את 2 הראשונות של דקסטר- חשבתי- וואו, זאת אחת הסדרות הכי טובות שראיתי- כ"כ אהבתי את הרעיון לעשות סדרה על רוצח סדרתי, זה לא קרה לי בשום שלב של 2 העונות הראשונות של נמלטים.

כרגיל, אנשים אחרים מסבירים יותר טוב למה אני חושבת את מה שאני חושבת-

http://www.superblob.co.il/2011/11/23/רוצח-סדרות-מתי-ויתרה-דקסטר-על-הרצון-לה/

ובעיקר הפסקה: "אם להיות כנים, המהלך האפל ביותר של דקסטר התרחש הרבה לפני שצולם בה ולו פריים אחד. האומץ הגדול ביותר של יוצריה הופגן בעצם ההחלטה לעשות סדרה על רוצח סדרתי.
השאלה הקשה שעמדה בפניהם הייתה כיצד לגרום לקהל הצופים הנורמטיבי לרצות לעקוב אחר מישהו שמפיק הנאה מהרג, והאתגר שניצב מולם היה לגרום לקהל להפסיק להתחלחל ולהתחיל לעודד את הרוצח הטוב. לכן אותם פרקים ראשונים בעונה הראשונה היו המרתקים והמאתגרים ביותר שלה, אבל מאז ולתמיד, עומד ההישג הזה בעוכריה של הסדרה. היא עשתה כל כך הרבה מאמצים כדי שנאהב את דקסטר, שאין לה שום כוונה לסכן ולו במעט את החיבה הזו.

אין פלא שמתום העונה השנייה כל אויביו ומאבקיו של דקסטר הם חיצוניים. הקונפליקט לא מגיע מול המשטרה, כדי שחלילה לא יחוסלו דמויות של "טובים" (אפילו דוקס, אויבו של עונה 2, לא נרצח ע"י דקסטר, אלא בנוחות בנאלית רבה פוצץ ע"י חברתו הפסיכופטית של מורגן)"

לדעתי עמוק באדמה עומד בגדול במבחן הזמן. אני ראיתי אותה לראשונה רק לפני שנה בערך מבלי שראיתי פרק אחד שלה קודם (וכן, אין בעיות להשיג את כל הפרקים ברשת כולל תרגום), והיא היממה לגמרי, ולא רואה שום "התיישנות" בה.

שובר שורות- אני אישית חשבתי שהפרק הראשון מופתי. אני זוכרת שסיימתי לראות אותו, ועלו הכתוביות עם השיר של - out of time men, והייתי כזה -
- מה זה הדבר האדיר שראיתי עכשיו? אני שומעת מלא אנשים שאומרים שלא התחברו לפרקים הראשונים, ואפילו מעריצים שטוענים שהיה קשה להם מאוד לצלוח את הפרקים הראשונים, ואני אישית לא מצליחה להבין את זה. אבל מסתבר שזה קרה להרבה אנשים.
אני מודעת לחלוטין שיש בסדרה מידה גדולה של סוריאליסטיות וחוסר ריאליסטיות. אבל לדעתי, כמו שאני רואה את זה לפחות, זה לא חיסרון, זה יתרון- כי זה מכוון לדעתי. זו לא סדרה שנועדה להיות ריאליסטית. אני רואה אגב בסדרה המון השראה מהקולנוע של האחים כהן שאני חולה עליו- וגם בכל הסרטים שלהם יש מידה גדולה של סוריאליזם, ודווקא הסצנות הסוריאליסטיות מוקצנות כדי להביע אמירה. בכל מקרה, אין לי מושג אם כדי לך לתת עוד צ'אנס, כפי שמאמרתי, יש כאלה שלא אהבו את הפרקים הראשונים, אבל המשיכו והפכו להיות מעריצים הדוקים, ויש כאלה שהמשיכו לראות אחרי הפרקים הראשונים ומההתחלה חשבו שהיא ביינונית. אני אישית כמו שאמרתי כבר נשאבתי מהפרק הראשון, אז קשה לי מאוד להבין איך אפשר לשנות את הדעה עליה אחרי הפרקים הראשונים אבל יש כאלה שזה קרה להם.

בכל מקרה- כרגיל עוד פעם אני נותנת לגדולים ממני לדבר במקומי- הנה פוסט של כותבת נפלאה (היא גם כתבה את הכתבה על דקסטר שקישרתי אליה), שמעריצה הדוקה של שו"שו- מסבירה פה למה מאוד כדאי לאות אותה (זה פוסט נטול ספויילרים. למי שראה את הסדרה יש לה גם המוני ניתוחים רוויי ספויילרים בבלוג):

http://www.superblob.co.il/2010/12/30/הסדרה-הכי-טובה-בטלוויזיה-לשנת-2010-שובר-שו/

אגב, אני חושבת שהעונה השנייה היא הטובה ביותר, היא המהודקת והבנויה טוב ביותר. שלושת העונות הראשונות בגדול הם החלק היותר טוב של הסדרה (אם כי בעונה השלישית יש טיפה נפילות והיא פחות מושלמת מהשניה) עונות 4 ו-5 (שעוד לא הסתיימה), לא אחידות ברמתן ולא טובות לדעתי כמו ה-3 הראשונות, אבל הם עדיין מאוד טובות, ובטח ביחס לרוב הסדרות שקיימות.

לגבי הסמויה, תקשיב. יש לי סריטה אוקי. סדרה שמעלים אותה על נס כ"כ גבוה כמו הסמויה היא סדרה שאני חייבת לראות. כמו הסופרנוס ומד מן, סדרות שהייתי חייבת לראות ולו רק בשביל היכולת להגיד- פףףףףף... איזה הגזמה, ואיזה אוברייטד. לכן אין סיכוי שאני לא אשלים מתישהו את הסמויה שבכל חור שאני נקלעת אליו בערך אני שומעת שהיא סדרת הטלוויזיה הכי מושלמת שנוצרה.

מד מן אגב, באמת איטי, וכן בהתחלה הוא דיי משעמם. היא לא סדרה שהייתי יכולה לראות בכל פרק זמן בחיים שלי כי צריך אליה המון סבלנות. אני לא אומרת שאין בה דברים טובים, אבל ללא ספק אני יכולה להגיד שיש בה מידה מסוימת של פלצנות. היא מרגישה כמו סדרה שמנסה להיות איכותית.

שרלוק- הוא ברשימת ה"להשלים" שלי.

דווקא בנושא של הקומדיות אני היא ההיפסטרית
אני מודה שפיתחתי טעם מאוד אליטיסטי בקומדיות. חברים וסיינפלד נראות לי מיושנות להפליא, ולומר את האמת יש לי סוג של אלרגיה עכשיו לסיטקום של 4 מצלמות. אני ממש רואה את זה ומרגישה שזה נחות כזה. ה-4 מצלמות היחידה שאני רואה עכשיו היא המפץ הגדול, וגם זה בעיקר בשביל שאני אוכל להגיד אחר כך עד כמה זה רדוד ולא מצחיק
(מה יותר היפסטרי מזה?
).
דווקא הקומדיות שהזכרתי הם אלו מה"דור החדש" הנורא מודעות לעצמן, עם כל העניין של שבירת קיר רביעי והומור מתוחכם. רובן סבלו מהמון קשיים ובוטלו מספר פעמים וחזרו (קומיוניטי מסיימת אחרי העונה הבאה, 4 עונות זה ממש מעט בשביל קומדיה. מח' גנים ונוף הייתה על הולד תקופה ארוכה וכמעט לא חזרה לשידור. משפחה בהפרעה שהיא קומדיה מבריקה, בוטלה הרבה לפני הזמן ורק עכשיו מדברים על להחזיר אותה, או לעשות סרט שיסיים אותה. פיוצ'רמה גם בוטלה וחזרה אחר כך). בעצם רק המשרד זכתה ממש להצלחה, והיא הפחות טובה לדעתי מכל מה שהזכרתי. אז ללא ספק אני היא זו ההיפסטרית בתחום הקומדיה

avi1283

New member
את סיינפלד

לא אהבת אף פעם? גם לא בסוף שנות ה-90? באמת היפסטרית :- P
חשבתי שהקומדיות מהדור החדש זה כבר מיינסטרים ומי שלא אוהב אותם הוא כבר היפסטר, טוב אני לא ממש מתמצא אני רק יודע שניסתי מדי פעם לראות קומדיות שנחשבות לטובות ולא התלהבתי מאף אחת.

לגבי דקסטר אני פחות חושב שזה הישג גדול הקטע שלגרום לנו לעודד את הרוצח הסדרתי, אין ספק שזה מה שמושך ומעניין שזה הגיבור, אבל זה היה פחות קשה לדעתי ממה שחושבים.
היה משחק מחשב הרפתקאה עם גרפיקה ריאלסטית, שבסצנה הראשונה רואים את הגיבור נכנס לטירוף ורוצח מישהו, ואז ישר נותנים לך לשחק את הדמות שלו, לנסות לטשטש את העקבות ולברוח.
היוצרים אמרו שהם מאוד חששו שאנשים ירתעו ולא ירצו לשחק מישהו שרואים אותו רוצח , אבל הם הופתעו לגלות שאנשים ניגשו לזה מאוד בקלות.
נראה לי שלעשות את הגיבור הראשי כזה, ולעשות את הסדרה מנקודת המבט שלו כבר עושה את רוב העבודה.
בנוסף זה גם מה שהקהל הורגל אליו, לדעתי רואים יותר ויותר את השינוי של הגיבורים בקולנוע ובטלויזיה, מ"טובים" ל"רעים". ואנשים כל הזמן משתעממים ורוצים יותר ויותר קיצוניות שתעניין.
אז בלי קשר לקטע המוסרי בעיני דווקא כרגע לעשות גיבורים שהם לא מושחתים/פושעים/רוצחים, ועדיין לעשות את זה מורכב מעניין ולא קיטשי זה אתגר הרבה יותר גדול, ומבחינה אומנותית(?) אני אעריך את הרבה יותר כהישג, מאשר להמשיך באותו קו ולגרום לנו בעתיד לעודד טרוריסטים פדופילים וכו'.
מסכים שהסדרה תקועה אחרי העונה השנייה, לי מה שהכי הפריע שזה סדרה נוסחתית, שממשיכה לכמה עונות, והדברים פשוט חוזרים על עצמם, כבר אין מתח ולא יהיה ממש התפתחויות, עושים פה ושם טוויסטים קטנים וזהו, זה בעיה של הרבה סדרות מהסוג הזה.

בריקינג באד לא נראה לי שאחזור, למרות שגם שמעתי על כאלו שכן אהבו אחרי כמה זמן, אבל ממש לא אהבתי את הדמויות הסיפור והכל. קצת הזכיר לי גם האחים כהן, שאני לא יודע בדיוק מה לחשוב עליהם, חלק מהסרטים שלהם היה לי נחמד לראות, חלק לא הבנתי מה הם ניסו להגיד, לפעמים נראה לי שהם מנסים להיות מגניבים ואז אם כבר אני מעדיף את המגניב של נולאן וטרנטינו, ומשמעות עמוקה לא מצאתי אצלהם אבל לפי חבר שלי שלמד קולנוע זה בגלל שאין לי מושג

הסמויה זה באמת הסדרה הכי מושלמת, כל-כך מציאותית, מראה בחוכמה מלא דמויות ונקודות מבט שונות כשהיא מנסה לא לקחת צד ולהגיד אלה טובים ואלה רעים. גם מראה כמה כל המערכות של המשטרה ממשלה חינוך וכו' בנויות בצורה גרועה וכמה קשה לשנות מתוכם גם כשרוצים, זה אולי הסדרה היחידה שגרמה לי לחשוב על דברים קצת אחרת.

תמיד חשבתי שסיינפלד היא אוברייטד

ראיתי אותה בכמה סיבובים תודות לבערך גזיליון שידורים חוזרים שהיו להם בטלוויזיה. לא יכולה להגיד שסבלתי מהם, אבל אף פעם לא הבנתי את ההייפ שלהם. והיא מעולם לא הוציאה ממני פרצי צחוק כמו הקומדיות שציינתי.

לגבי הפסקה השניה שלך- מסכימה לגמרי. בעיקר עם המשפט- "אז בלי קשר לקטע המוסרי בעיני דווקא כרגע לעשות גיבורים שהם לא מושחתים/פושעים/רוצחים, ועדיין לעשות את זה מורכב מעניין ולא קיטשי זה אתגר הרבה יותר גדול, ומבחינה אומנותית(?) אני אעריך את הרבה יותר כהישג, מאשר להמשיך באותו קו ולגרום לנו בעתיד לעודד טרוריסטים פדופילים וכו'. "- לגמרי
אין לי מה להוסיף בנושא.

אני לא מאלה שמשכנעים אנשים לראות דברים שהם לא אהבו כי אני שונאת שעושים לי את זה, אם אתה לא רוצה לראות שו"שו, אל תראה. אגב גם אני למדתי תקופה קצרה קולנוע, אז גם לי מותר להגיד לך שאתה לא מבין כלום אם אתה לא אוהב את האחים כהן?
סתם, סתם... האמת אני לא מתה על כל הסרטים שלהם, בערך חצי מהם מעולים בעיני, וחצי לא התחברתי/לא אהבתי. ובלי קשר אני גם חולה על טרנטינו ונולאן.

ואם היה לי שקל כל פעם שאמרו לי שהסמויה היא סדרה מושלמת... אוקי הבנתי הבנתי enough already

Larik

New member
אם כבר הזכרת את האחים כהן

למה כל כך מתלהבים מהם?
ראיתי את The Big Lebowski, Burn After Reading, True Grit

הסרטים בסדר, והעלילה נחמדה, רק שהמקצב שלהם די איטי.
(אני מקווה שככה קוראים לזה כן?)

הרגשתי את אותו הדבר כשניסיתי לראות סיינפלד, meh.

למעלה