דקסטר

אלו לא הסרטים הכי טובים שלהם לדעתי...

כמו שאמרתי בערך חצי מהסרטים שלהם גדולים לדעתי, וחצי אני לא אוהבת..
הנה פחות או יותר הדירוג שלי לסרטי האחים כהן:

1. הקפיצה הגדולה - האהוב עלי ביותר שלהם- סרט ענק.
2. בייבי אריזונה
3. כל השאר שטובים בעיני, אני לא יודעת לדרג- פארגו, רציחות פשוטות, צומת מילר, ביג ליבובסקי, אחי איפה אתה, לקרוא ולשרוף- אלו גם הסרטים שהכי מזכירים לי את שו"שו (ראית אגב?)- הם כ"כ גדולים, הם פשוט סרטים שמשלבים הומז'ים לז'נרים בצורה גם קורעת מצחוק, וגם בצורה שמכבדת את הז'אנר, הומור שחור ושנון, טוויסטים מעולים, בניית עלילה בצורה מדוייקת ונהדרת, משחק עם חוקי הז'אנר, בד"כ גם אמירה, דמויות נפלאות שמצד אחד מספיק קיצוניות כדי להיות מעניינות ולא קריקטוריסטיות, ומצד שני מספיק אנושיות כדי להזדהות איתם. בקיצור- גדולים גדולים גדולים!

ויש להם את הסוג האחרון שזה הסרטים המהורהרים- אני פחות מתחברת אליהם כי הם הרבה יותר כבדים, בד"כ מאוד אקזיסטנציאליסטיים, שמדברים על מהות והחיים וכזה ומרגישים לי כאילו מנסים להיות אמנותיים בכוח, וגם מרגישים לי מאוד דייוויד לינצ'יים, למרות שדווקא הם נחשבים לטופ שלהם, אני אישית פחות התחברתי אליהם- בניהם - ברטון פינק (שדווקא נחשב בעיני רבים לאחד מיצירות המופת שלהם, אני פחות התחברתי), האיש שלא היה שם, ארץ קשוחה שזכה באוסקר, יהודי טוב שהיה מועמד לאוסקר. קבוצת הסרטים האלה פחות אהובה עלי כמו שאמרתי, אבל אני עדיין אני מעריכה אותם על התעוזה ועל האומץ לעשות סרטים קשים לעיכול ולא מיינסטרים.

אומץ אמיתי ( True Grit) הוא עוף נורא מוזר לדעתי בפילמוגרפיה שלהם... הוא עיבוד לסרט ישן, משהו שהם כמעט לא עושים, הם תמיד כותבים את התסריט בעצמם. והוא גם מאוד "סטיירט פורוורד"- עם עלילה רגילה, בלי התחכמויות, בלי פארודיות, סגנון שממש לא מתאים להם. ולכן גם הוא לא בטופ שלי מבחינתם.

אגב, גם הסרטים שלהם שאני אישיתי אוהבת

הם לא לגמרי מיינסטרים וקלים לעיכול, יש הרבה שלא אוהבים את האחים כהן, עניין של טעם וזה לגיטימי.

avi1283

New member
תודה על הרשימה

חסר לי סרטים טובים לראות אז אנסה את שני הראשונים שלא ראיתי.
צומת מילר וביג ליבובסקי אהבתי, ארץ קשוחה ויהודי טוב ממש לא התחברתי (למרות שפה ושם היו קטעים שאהבתי), אומץ אמיתי בכלל השתעממתי ולא הבנתי מה הטעם, אבל כנראה שזה באמת לא מייצג.

תקשיב, תשמע...

אם תשאל 100 מעריצים של האחים כהן מה הדירוג שלהם של הסרטים תקבל בערך 100 רשימות שונות. זה מדהים, איך כל אחד אוהב דברים שונים אצליהם. דבר אחד אני יכולה להגיד בפירוש- אף, אבל אף סרט שלהם הוא לא קל לעיכול. גם אלה האהובים עלי.
בייבי אריזונה שנמצא אצלי במקום שני נחשב בעיני רבים לאחד החלשים שלהם. והסרטים שאליהם לא התחברתי הם הטופ שלהם אצל רבים- ברטון פינק ארץ קשוחה (ואת שניהם ראיתי פעמים כדי לבדוק אולי דעתי תשתנה). ולהגיד על ארץ קשוחה שהיא משעממת זה בכלל יכול להיחשב לחילול הקודש אצל רוב האנשים.

אבל נראה לי שיש לך טעם דומה לשלי לאור מה שכתבת - אז אולי כן תתחבר לסרטים שלהם שגם אני אהבתי.

אגב, הטריילר של יהודי טוב הוא הטריילר הכי טוב שראיתי בחיים שלי...(הרבה יותר טוב מהסרט) אם לא יצא לך לראות:

http://www.youtube.com/watch?v=7iggyFPls4w

orald

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!

"השאלה הקשה שעמדה בפניהם הייתה כיצד לגרום לקהל הצופים הנורמטיבי לרצות לעקוב אחר מישהו שמפיק הנאה מהרג, והאתגר שניצב מולם היה לגרום לקהל להפסיק להתחלחל ולהתחיל לעודד את הרוצח הטוב."
בדיחת השנה.

אתם מוקפים ברצח מכל כיוון, ורק כשאתם בחברה "מנומסת" אתם נזכרים "להתחלחל"...אלא אם זה פושע, מחבל, חייל אויב או סתם מישהו שאתם ממש לא מחבבים...או עגל חמוד, טעים ועסיסי.

איכס, החברה הצבועה הזו מגעילה אותי.
הגיע הזמן שתקלטו שאתם לא עובדים על אף אחד עם ההיתממות וההצטדקות שלכם.

וצמחונים וטבעונים למיניהם, רודפי שלום, פציפיסטים וכו'? אתם לא עובדים על אף אחד, המקסימום שאתם עושים זה לדכא את זה בחלק מהחיים.
ולכן סדרות כמו דקסטר, סרטי פעולה ואימה ומשחקי מחשב אלימים מצליחים כל כך.

You are all the killing type.

http://www.youtube.com/watch?v=QhFsKCF56xU&feature=share

וואוו וואוו... אין לי מושג איך הגעת לכל

הנושאים שהגעת מההודעה שלי ומי זה בדיוק ה-"אתם" שאליהם את מדברת....

alphac

New member
קראת את הספר הראשון והשני?

תוכלי לספר על הדמיון בין העונה הראשונה לבין הספר הראשון?
מבחינת הדמות שלו למשל.

אני תוהה אם למי שכבר ראה את הסדרה יש טעם לקרוא את הספרים.

תנקס

לאיפה הגעת?

לדעתי (וראיתי עד סוף העונה האחרונה ששודרה) הוא דמי-מיני. אני יכולה לפרט גם למה אבל לא יודעת עד איפה הגעת.

איך שאני רואה את זה

הוא שוכב רק עם נשים שיש לו רגשות אליהן.. חוץ מפעמיים הוא לא שכב עם נשים שלא היו לו רגשות אליהן וגם בפעמים האלו הוא עשה את זה כדי להשיג משהו ולא בשביל המין עצמו...

למעלה