דפי מחשבות

sastag

New member
דפי מחשבות

כתבה חדשה המתארת מהם דפי מחשבות , כיצד משתמשים בהם ומסבירה על הרעיונות שבבסיס השיטה.
מדובר בשיטה קוגניטיבית המאפשרת לכידה של מחשבות אוטומטיות שליליות המייצרות חרדה, דיכאון ותחושת ערך עצמי נמוך ושינוי של מחשבות אלה
תוכלו למצוא בכתבה גם דפי מחשבות ריקים להורדה ולמילוי עצמי

Here4all

New member
שיטה שונה

הטכניקה שאני משתמש בה למניעת מחשבות/תחושות מטרידות חוזרות היא התעלמות מהם. לא מגיב להם: לא עושה שום דבר בנידון ולא נותן להם מלל( מספר, כותב).
הטבע של הדברים מחשבות רגשות תחושות הוא להשתנות.
מעיין קבלת המצב. התעסקות ברגש תגרום לו להידבק חזק יותר.
What you resist-persists

sastag

New member
אני מסכים עם הגישה של קבלה עצמית

אין טעם לריב עם עצמך ולכעוס על מה שאתה חושב ומרגיש. התהליך לא אמור להיות מתוך התנגדות וכעס אלא בחינה קרה ושלווה של המחשבות שמנהלות אותך

השיטה המתוארת שעיקרה חשיפה של מחשבות אוטומטיות שליליות יוצאת מההנחה שהמחשבות קיימות שם אם אתה מעלה אותן למודעות או לא. הן קיימות והן הרגל מחשבתי שחוזר על עצמו ומייצר תחושות ורגשות שליליים. אם אין הרגל ואין חזרה של הרגש והמחשבות אכן אין טעם לדוש בו.

אבל אם כן קיים רגש שלילי והרגל מחשבתי שלילי: עצם הבחינה והמודעות למחשבות מאפשרת לך לדחות אותן. בנוסף התהליך האקטיבי שמזהה שגיאות באופן רציונלי מאפשר לסגל הרגל מחשבתי חדש.

חשוב לזכור שהשיטה המתוארת היא חלק מטיפול קוגניטיבי שזכה לאינספור אישורים מדעיים על יעילותו

Lichy87

New member
ואתה מרגיש אתה מצליח להתעלם?

כי בדר"כ ההתעלמות עדיין משאירה איזה "זמזום" מעצבן במוח שדורש התייחסות, או תחושה כללית שלילית שנשארת איתך.
בדר"כ כשיש לי תחושות כאלו אני עוצרת ומנסה לזהות את המחשבה שגורמת לזה, דווקא "עימות" רציונלי עם מחשבות לא רציונליות יוביל להקלה. ולכן דפי המחשבות שמאפשרים זיהוי של מחשבות מוגזמות והחלפתן במחשבות אובייטיביות הגיוניות יותר, מה שמוביל להקלה בתחושה הלא נעימה.

למעלה